kayınvalide ve çocuk

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.972
798
arkadaşlar, daha önce bir konuda yazdığım gibi ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum yok. olmamasının nedeni de eşimle başka önceliklerimiz olması. buraya kadar bir sorun yok. artık çocuk istiyoruz ama ben eşimin annesinin çocuğumu sevmesini, ona dokunmasını istemiyorum. bu yüzden çocuk istesem bile çekincem var.

nedenleri ise her evde, ailede yaşanan gelin-kaynana konuları. ben yaklaşık 5 yıldır kayınvalide ile görüşmüyorum. ne evime kabul ediyorum, ne de onun evine gidiyorum. kayınvalide haricinde eşimin tüm aile bireyleri ile görüşüyorum, misafir olarak ağırlıyorum ve onlara misafir olarak gidiyorum.

ama çocuk olursa kayınvalide bana gelip gitmek isteyecek, torununu görmek isteyecek. gelmesin desem olmaz, çocuğu eşimle yanına gönderirim desem olmaz. ne çocuk bakımından, ne hijyenden, ne temizlikten haberi var. 7 çocuk büyütmüş ama bakımsızlıktan ölümün sınırından dönmüş çocukları.

çok uzun anlatmak gerekir belki anlaşılabilmek için ama kötü bir insan olmak istemiyorum kayınvalide yüzünden. eşim bana her konuda destek veriyor ama ya bu yüzden ah alırsam diye korkuyorum. bilemiyorum ne yapmalıyım?

sanırım konuyu yanlış yere açtım

daha çoçuğunuz olup olmıycağını bilmeden babaanesiyle görüştürmemeyi düşünüyorsunuz hata ediyorsunuz bu çoçuk olursa siz birini üzmeyi düşünüyorsunuz bence böyle planlar yapmamalısınız biz nasıl büyüdük biliyormusun çok amcam var annem bize ne olursa olsun biz ne kadar kavga edersek edelim amcalarınızla yengelerinile her zman görüşeceksiniz derdi ben böyle bilirim yani o çoçuğunuzun babaannesi yarım saat gönderseniz ne olacak ki zaten siz sevmezseniz çoçuğunuzda gitmek istemez şimdi diyceksiniziki ne yaşadığımı kendim bilirim haklısınız sizin yerinizede koyuyorum kendimi ama neticede oda babaannesi biraz daha anlayışlı olmanızı tavsiye ederim..

birazcık bile anlayışlı olacak bir konum bırakmadı ki kayınvalide. işi gücü eşimle benim boşanmamı sağlamak.

söylediğiniz gibi daha ortada çocuk yokken böyle şeyler düşünmemeliyim. eğer kısmet olursa, günü geldiğinde bir karar vermek en iyisi.

teşekkürler.

her ne kadar k.validenle aran kötu olursa olsun cocugun oldugunda onu babanne sevgısınden mahrum bırakma..babanne sevgisi nedir ne değildir senden değilde birebir babannesınden öğrensın..

bebeklık zamanlarında evine cagır mesela madem hıjjende yoksun dıyorsun gozunun onunde olur boylece.. ilerde 5+ yas ve üzeri oldugundada babasıyla bırlıkte gonder sen yıne gitme ama esınızıde tembihleyın yani bak sana emanet filan diyim ne bılım...

cunku bende ilerde böyle yapmayı dusunuyorum... torun gormek isteyen evime gelsın dıyecegım cocugum belli bi yasa gelıncede eşimle bırlıkte gonderecegım ...

her ne kadar sevmesemde kendılerını cocugumu boyle bi haktan mahrum edemem sonucta bu bencilliğe girer.. cocugumda babanne sevgısı nedir bilsin tatsın isterim.. vr cocugumu etkileyecek onu doldurusa getırecek hiç bi kötu konusmada yapmayacagım ... k.validemın cocuklarına yaptıklarını halalarına babannesine karsı doldurdukları gibi olmayacagım ozaman benımde k.validemden bir farkım kalmaz değilmi

eşim annesinin gelmesini, kalmasını isterse onun hatrı için kabul ederim ama huyu değişmeyen bir kadınla uğraşmak yoruyor.

bana geldiği her an eşime baskı kurup, benim evimde eşime "karını boşa, ben sana daha güzelini, daha gencini alırım, malımı mülkümü sana bağışlarım" gibi cümleler kuran, eşim onu dinlemediği için ona küfreden, aşağılayan ve bundan zerre pişmanlık duymayan bir insan.

evladım onu ya severse? Allah korusun.

iki kez geldi, torunlarının doğumunu tebrik etmek için. bir gece kalıp gitti.

Tebrik ederim ikizleriniz var galiba ..
İnşallah bebekler yeni bir sayfa açtırır size ..
sağol canım.
ikiz değiller. 8 yıl beklettikten sonra 18 ay arayla doğdular :)
kaynana ile olan defterim kapandı, açılmaz.

aynı çekincelerden dolayı bende çocuk istesemde yapmıyorum.
torunu öne sürüp yine huzursuzluk yaratacaklar diye korkuyorum.en iyi ben anlıyorum sizi
bunu eşimle sürekli konuştum. kesinlikle çocuk bakımına karışamaz diye.
öyle de oldu. kendince telefondan eşime bir şeyler öğretiyor çocuklarla ilgili.
eşim he he deyip geçiyor.

Kayınvaildelerin çoğu böyle, nasıl ki insan eşini bir başkasıyla paylaşamaz, oğullarınıda aynı şekilde. İşte bu yüzden çok büyük kötülükleri bile gözlerini kırpmadan yapar ve hiç birşey yapmamış gibi kenara çekilirler. Bu dünyada olmasa öbür dünyada herkes hakkettiğini fazlasıyla bulacak, bu şekilde düşünün. benimde kayınvaildemle sorunlarım var ve kendisinden o kadar sogudum ki, yaptıkları aklıma gelince sırf kayınvaildem yüzünden eşimden uzaklaşıyorum ama siz sırf bu yüzden çocuk yapmazsanız bunun sizden başka kimseye zararı olmayacak. Bizim çocugumuz olmuyor ama olacak olsaydı eğer kayınvaildemi hiç umursamam 2-3 tane dogururdum.

sonradan (8 yıl sonra) anlaşıldı ki benim aşırı stresten erken dönemde düşüklerim oluyormuş. bunu da sadece bir dr farketti. ben o günden sonra psikolojik olarak rahatlayınca 18 ay arayla iki kızım oldu.

konu çok eski bir konuymuş. güncel olarak görünce tarihi farketmemişim. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Hayirli olsun.

Sorun neydi ki?
kv ile sorunumuz, onun başka gelin adayı vardı, beni hiç istemedi o yüzden.

gebelikle ilgili olanı soruyorsan aşırı stresten dolayı erken düşük diye tarif etmişti doktorum. tıbbi adı varsa bilmiyorum.
çünkü yeni evliyken hem eşimin ailesi hem işyerinde yaşadıklarım beni depresyona sokmuştu. hiç mutlu değildim. eşime işyerindekilere öfkeliydim. çok zorlandım bunların etkisini aşmakta. zamanla gezerek tozarak kendimi mutlu etmeye başladım. ruhen huzurlu olunca bebeklerim de yerinde durdular :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…