Asla! Ben ömrü hayatımda hiçkimse ile alay etmedim bilmeden etmeden yazdıklarınızda hakkıma giriyorsunuz!lohusa kadına anlayış göstermezseniz evet bu konuda fenasınız. Kargalar güler dediğiniz olayı bizzat yaşadım ben. Benim canımı yakan olayla alay mı ediyosunuz? Oğlum daha 2 aylık bile değildi. Emzirdiğimde yerine yatıramazdım hemen kucaklarına alırlardı. Kazara yatağına koyarsam çocuğu bizden kıskanıyo diye kavga çıkarırlardı. Sonunda hasta oldu bebek. Doktordan iyi biliyosunuz siz tabii.. Bende sakınan pimpirikli bi anne değilim tanıyanlar bilir zaten. Ama bu başka bi şey..
Kim ne derse desin yenidoğan bebeğin yanı anasının kucağıdır, biraz o alsın biraz bu sevsinle olmuyo ne yazık ki. Sonra kargaların bile güldüğü şeyler olabiliyo ne yazık ki..
Kucaklamak mı?ne demek el kadar bebe daha hastane Yok halanın kucağında Yok teyzenin
aynen katılıyorum size hanımefendi. Sinir tepeme sıçradı. Daha hastane de el kadar bebeyi halası kucaklayacakmış! Yok böyle bişey kimse başlası için doğurmuyor anne babanın kurallarına herkes saygı göstermek zorunda.
Nerede doktordan daha iyi bildiğimi söylemişim bi gösterir misiniz?Kalp nakli olan Kartal bebeğin niye kalp nakline ihtiyacı olduğunun hikayesini bi okuyun isterseniz. Ve evet Emin'im doktordan daha iyi biliyorsunuzdur
Sadece çocukla ilgili değil her meselede özeleştiri yapın derim naçizaneTabi sizin düşünceniz. İnsanin çocuğu söz konusu olunca özeleştiri yapamıyor maalesef.
Siz lohusalık ve erken doğum psikolojisi ile kendinize göre haklı olabilirsiniz ama nasıl siz kucağınıza alıyorsanız ve bebeğiniz bundan zarar görmüyorsa halası da alınca bebeğinize zarar vermezdi.Sağlık problemi yoktu çok şükür ama ana karnından yeni çıkmış dünyaya gelen el kadar sabiyi elden ele vermek bana mantıklı gelmiyor. Bırakın ana kokusu alsın. Sevilecek ayları gelecek elbet. Ki çok yumuşak söyledim. Sert bile konuşmadım.
Benim gitmeyecegimi biliyor esim ve bana ailesi için yüzünü sallıyor oturuyor.
Aramasın sormasın gelmesin gitmesinler daha ne istiyorsunMrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Halasına minik diye vermek istememek cok garipKonu şuydu. Bebeğim çok düşük kilolu ve erken doğdu. Neymiş hastane de gorumcemin kucağına vermemişim. Almaya kalktı kucağına bende kibarca daha yeni doğdu minik sonra alırsın daha abla dedim. Vay ben görümceme nasıl öyle dermişim.
O birkaç dakikayı dahi doğru bulmuyorum ve gerek görmüyorum anneye yardım edilmesi dışında bebeği kimse kucaklayamaz. Daha anne karnından Yen'i çıkmış dünyayı tanımıyor tüm bildiği anne yok bir iki dakika halası kucaklayacak bir iki dakika dedesi bir iki dakika nenesi... hayretle okumayın hanımefendi zira araştırın 0-6 yılın önemini. İleride kurulacak tüm ilişkilerinin ve karakterinin o anlamaz diye bakılan bebeklik döneminde bilinçdışına nasıl yerleştiğiniKucaklamak mı?
Alt tarafı bir kaç dakika kucağına alıp geri bırakacak yapmayın ne olabilir bundan yani burdan yola çıkarak basıl başkası için doğurmuyor kimse diyebiliyorsunuz vallahi ağzım açık okuyorum
Evet eşim herşeye rağmen ailesinden yana ve ben kaldıramiyorum.Tabii ki yapmadınız sonuçta tavırlı şekilde söylememişsiniz. Ayrıca kayınvalideniz eve geldiğinde size neler saydı bilmiyoruz ama eşiniz sizi mecbur tutuyormuş ya ondan sordum. Esasında kimse kimseyle görüşmeye mecbur da değil ama bu kavga böyle sürer gider. Siz dolmuşsunuz,birikmişleriniz de var anladığım kadarıyla ve artık tepkinizi koymak istiyorsunuz,eşinizin yaklaşımı yanlış ve ailesi de doğru davranmıyor. Bu durumda bu kavgaların sonu gelmez ki. Gerçekten üzüldüm...
Tepki verip sinirli bir şekilde soylemedim. Kayinvalidemle gorumceme hayati dar ettiğim yok. Aksine ben bisey demedikce daha fazlasını yapıyorlar. Ve esim buna göz yumuyor. Ne olursa olsun ailem diyor. Sanki biz bi aile degilmisiz gibi.Asla! Ben ömrü hayatımda hiçkimse ile alay etmedim bilmeden etmeden yazdıklarınızda hakkıma giriyorsunuz!
Oğlunuz için üzüldüm keşke yaşanmasaymış ama buradaki olay farklı
( sizin başınıza gelenler bana yapılsa ben elbette tepki veririm bakın o ve bu çok başka bambaşka)
Hala olmuşsunuz hastaneye bebeği görmeye gidiyorsunuz en fazla iki dk kucağınıza alıp bırakacaksınız buna böyle tepki verilmez!
Buna böyle tepki veren insan da hayatı o görümceye o eşe o kayınvalideye dar ediyordur belli yani !
Alt tarafı bir kaç dakika kucaklamasa ne olur yani bende bunu anlamıyorum. Zaten yenidoğan bebek sevmelik durumda değil ki. Bakar geçersin.Kucaklamak mı?
Alt tarafı bir kaç dakika kucağına alıp geri bırakacak yapmayın ne olabilir bundan yani burdan yola çıkarak basıl başkası için doğurmuyor kimse diyebiliyorsunuz vallahi ağzım açık okuyorum
Devamlı arayıp sormuyorlar ama ayni ilgiyi benden bekliyorlar.Evlenip evi düzerken de yanımda olmadı eşimin ailesi, çocuğum oldu 9 ay boyunca arayıp sordukları merak ettikleri çok azdır. Çocuk oldu şimdi çok kıymetli oldu tabi.
Kırılmadım mı kırılır tabi insan ama inan takmıyorum. Devamlı arayıp sorsalar, herşeye burunlarını soksalar daha kötü.
Hiç takma bence canım muhattap olma he de geç ailene zarar vermesine izin verme bu durumun. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Eşin için saygını koru mesafeni koy. O çizginin ilerisine de geçirme onları. Eşinin gözünde cadı gelin olma.
Babaannesi kucağına aldı bu arada. Yetmez mi. Elden ele dayı amca hala teyze enişte herkes orda dolansin o zaman.Çocuğunuzu halası babaannesi anneannesi kucağına almayacaksa kim alacak. Siz yarin hediye almıyorlar diye konu açarsınız. Neyse mutluluklar dilerim
Ha o zaman erken dogmasini falan bi gecin bahaneniz bu olmasin. Yeni anne sendromuna yakalanmissiniz. Bugun bir arkadasim da boyle tip tip harektler yapti. Cok egreti ve sığ duruyor.Ne olurdu zaten erken doğdu 1 ay kadar. Hadi diyelim zamanında doğsaydı yine de farketmezdi yine vermezdim.Dünyaya yeni doğmuş bebek ya. Sevilecek durumda mi. Yattığı yerden bakamaz mi. İnsan eline almaya kiymamalı ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?