Kayinvalide ve Eş

Asla! Ben ömrü hayatımda hiçkimse ile alay etmedim bilmeden etmeden yazdıklarınızda hakkıma giriyorsunuz!
Oğlunuz için üzüldüm keşke yaşanmasaymış ama buradaki olay farklı
( sizin başınıza gelenler bana yapılsa ben elbette tepki veririm bakın o ve bu çok başka bambaşka)
Hala olmuşsunuz hastaneye bebeği görmeye gidiyorsunuz en fazla iki dk kucağınıza alıp bırakacaksınız buna böyle tepki verilmez!
Buna böyle tepki veren insan da hayatı o görümceye o eşe o kayınvalideye dar ediyordur belli yani !

Kucaklamak mı?
Alt tarafı bir kaç dakika kucağına alıp geri bırakacak yapmayın ne olabilir bundan yani burdan yola çıkarak basıl başkası için doğurmuyor kimse diyebiliyorsunuz vallahi ağzım açık okuyorum

Kalp nakli olan Kartal bebeğin niye kalp nakline ihtiyacı olduğunun hikayesini bi okuyun isterseniz. Ve evet Emin'im doktordan daha iyi biliyorsunuzdur
Nerede doktordan daha iyi bildiğimi söylemişim bi gösterir misiniz?
Bahsedilen olay halasının bebeği bir kaç dakika kucağına alıp bırakması
Kartal bebek ve daha nice bebekler içimizi yakıyor rabbim şifa versin ama yine iddia ediyorum “ bebeğim doğdu halası onu bir kaç dakika kucağına aldı sonra da bebeğim hastalandı” bu olamaz bunu kabul etmiyorum! Ne olursa olsun orda o tepki verilmez! Orda o tepkiyi veren insan da sonuçlarına katlanır!

Evlenip evi düzerken de yanımda olmadı eşimin ailesi, çocuğum oldu 9 ay boyunca arayıp sordukları merak ettikleri çok azdır. Çocuk oldu şimdi çok kıymetli oldu tabi.
Kırılmadım mı kırılır tabi insan ama inan takmıyorum. Devamlı arayıp sorsalar, herşeye burunlarını soksalar daha kötü.
Hiç takma bence canım muhattap olma he de geç ailene zarar vermesine izin verme bu durumun. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Eşin için saygını koru mesafeni koy. O çizginin ilerisine de geçirme onları. Eşinin gözünde cadı gelin olma.

Siz lohusalık ve erken doğum psikolojisi ile kendinize göre haklı olabilirsiniz ama nasıl siz kucağınıza alıyorsanız ve bebeğiniz bundan zarar görmüyorsa halası da alınca bebeğinize zarar vermezdi.
Hala kucağına alınca anne kokusu yok olmuyor.
Açıkcası ben de halayım yeğenimi en az oğlum kadar seviyorum, gelinimiz aynı tavrı sergilese belki o an için cevap vermezdim ama çok çok kırılırdım. Bir daha da mecbur olmadıkça yeğenime dokunmazdım.
Sizi tanımıyorum ve tenzih ederim ama ben artık genç kadınlarda hamilelik ve lohusalığın adeta hastalık boyutuna varacak bir hassasiyette geçirildiğini gözlemliyorum.

Sen haklısın.Kendisi halalık duygusunu tatmin edecek diye 1 günlük bebeği de kucağına almayıversin.Sabretsin biraz.Hem halayım hem teyzeyim bu arada.3 tane yeğenim var.Bazı anneler hassas oluyor , saygı duyulmak zorunda.Bir günlük bebeğe enfeksiyon geçerse en çok annesi üzülür.Halası değil.

Eşin çok suçlu.Arada köprü olamamış.Çok zor bu tür ilişkileri ayarlayamayan erkek.Daha geçen lohusa arkadaşımın da kayınvalidesi parmağını iki günlük bebeğin ağzına sokmuş , arkadaşımın annesi de yapma etme diyince kadın küsmüş , oğlunu doldurmuş.O adam müsveddesi de lohusa kadını bırakıp evi terk etti anasının evine gitti.Kız da boşanalım diyince kuyruğunu kıstırıp döndü.Böyle adamlar düzelmez , ya kaybetme korkusu olucak ya da boşanılacak.Çekmek çok zor.

Benim gitmeyecegimi biliyor esim ve bana ailesi için yüzünü sallıyor oturuyor.

Suratını assın otursun. Umursamazsanız kendine gelir zamanla. Bebeğiniz enfeksiyon kapsaydı ne olacaktı. O bebeğin annesi sizsiniz, kimse sizden daha fazla düşünemez.

Hayır azıcık kucağına almakla bir şey olmazdı diyenler, nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. Ya olursa, sorumluluğu alacak mısınız?

Çocuğunuzu halası babaannesi anneannesi kucağına almayacaksa kim alacak. Siz yarin hediye almıyorlar diye konu açarsınız. Neyse mutluluklar dilerim

Aramasın sormasın gelmesin gitmesinler daha ne istiyorsun
Keske benimkiler de böyle olsa
Benn kapıdan kovarım bacadan girerler misali

Halasına minik diye vermek istememek cok garip
Benim de yeğenim oldu
Aldım kucağıma minikti
Ne var bunda ?

O birkaç dakikayı dahi doğru bulmuyorum ve gerek görmüyorum anneye yardım edilmesi dışında bebeği kimse kucaklayamaz. Daha anne karnından Yen'i çıkmış dünyayı tanımıyor tüm bildiği anne yok bir iki dakika halası kucaklayacak bir iki dakika dedesi bir iki dakika nenesi... hayretle okumayın hanımefendi zira araştırın 0-6 yılın önemini. İleride kurulacak tüm ilişkilerinin ve karakterinin o anlamaz diye bakılan bebeklik döneminde bilinçdışına nasıl yerleştiğini

Evet eşim herşeye rağmen ailesinden yana ve ben kaldıramiyorum.

Tepki verip sinirli bir şekilde soylemedim. Kayinvalidemle gorumceme hayati dar ettiğim yok. Aksine ben bisey demedikce daha fazlasını yapıyorlar. Ve esim buna göz yumuyor. Ne olursa olsun ailem diyor. Sanki biz bi aile degilmisiz gibi.

Alt tarafı bir kaç dakika kucaklamasa ne olur yani bende bunu anlamıyorum. Zaten yenidoğan bebek sevmelik durumda değil ki. Bakar geçersin.

Devamlı arayıp sormuyorlar ama ayni ilgiyi benden bekliyorlar.

Çocuğunuzu halası babaannesi anneannesi kucağına almayacaksa kim alacak. Siz yarin hediye almıyorlar diye konu açarsınız. Neyse mutluluklar dilerim
Babaannesi kucağına aldı bu arada. Yetmez mi. Elden ele dayı amca hala teyze enişte herkes orda dolansin o zaman.

Böyle doğumunda gelinin burnundan getiren kv konularında çok üzülüyorum çünkü çok daha şiddetlisini yaşadım zaten yaralısın kucağında küçücük sana muhtaç bi bebek sudan çıkmış balık gibisin birde kv nazlayıp, hakaretlerine göz yumuyorsun
Benim eşimde o günlerde annesine hiçbirsey söylemedi 9 ay geçti hala unutmam ama annesi adına benden özür diledi ve annesini evine gönderdi. Sonrasında ben gittim kv ye sadece eş hatrına ben onun lohusalıgını zehir etmişim gibi davranıyor hala :) Nerdeyse tüm ilişkimi kestim bayramdan bayrama..
Bilemiyorum ozamanlar eşim bana yüklenseydi sanırım boşanırdık. Zaten annesini alttan alıyorsun bide eşini mi nazlıcaksın
Siz gidebilirsiniz hiçbirsey olmamıs gibi ama yapılanı unutma ve eskisinden bile soguk olun Sizden artık hiçbir beklentileri kalmasın

Sebep ne olursa olsun adam adamsa sayet esini annesine,ablasina,kardesine vs. ezdirmemeli.Tabi ailesini de esine.
Anlamiyorum bu tip adamlar ne yiyip,ne icer bu kafaya nasil ulasir!
Hatali aile,hatali eş yoktur.Dengeyi saglayamayan "guzucuklar" vardir!
Gerci bu zihniyetin yetistirdigi evlatlardan da hayir gelmiyor iste!
Ömür törpüsü baska bisey degil.

Ha o zaman erken dogmasini falan bi gecin bahaneniz bu olmasin. Yeni anne sendromuna yakalanmissiniz. Bugun bir arkadasim da boyle tip tip harektler yapti. Cok egreti ve sığ duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…