- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
sizde çok fenasınız Allah gelininize kolaylıklar versin diyorum varsa veya olacaksa. Ben hem gelinim hem de görümceyim. İlk oğlum doğduğunda doktor kucağa vermiyoruz öptürmüyoruz demedi. Doktor öyle söylemeyince bu kucaktan kucağa gezecek anlamına mı geliyor. Halası ve babaannesinin bu tarz bencil tavırlarından dolayı yavrum bronşit oldu minicikken. Geceleri uyumadan başını bekliyceksin dediğinde doktor yanımda kimse yoktu. Yenidoğanken öyle bi hastalık geçitince doktor her yıl aynı tarihlerde tekrar eder demişti. Dediği gibi de yaşadık. Kronik hale geldi çocukta. Gördünüz mü nelere sebep oldu kucağıma alayım koklayım hırsı. Yeni doğan bebek karşıdan sevilir ele avuca geldiğinde sakınmaz zaten kimse üsturubuyla sevildikçe.Kimse kusura bakmasın
Burda kendinizi görümce yerine koyun arkadaşlar
Erkek kardeşinizin bebeği olmuş ve kucağınıza alamıyorsunuz ne münasebet ?
Sağlık sorunu vs de yok demişsiniz bebeğin
Üstelik abla diyorsunuz yani sizden büyük
Evli ve çocuklu ise tecrübeli değil mi bebek tutmakta!
Yada bekarsa bile büyük yani sizden!
Şahsen ben kendi adıma söyleyeyim bu terbiyesizliğe katlanamazdım
Burdan yola çıkarak da genel anlamda sorun çıkaran tarafın siz olduğu kanaati oluştu bence
Özeleştiri yapın derim!
Anlamak güç bazı erkekleri karısına herşey yapacaklar ama gidip karısı özür dileyecek.Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Bu nasıl uç bir örnektir!sizde çok fenasınız Allah gelininize kolaylıklar versin diyorum varsa veya olacaksa. Ben hem gelinim hem de görümceyim. İlk oğlum doğduğunda doktor kucağa vermiyoruz öptürmüyoruz demedi. Doktor öyle söylemeyince bu kucaktan kucağa gezecek anlamına mı geliyor. Halası ve babaannesinin bu tarz bencil tavırlarından dolayı yavrum bronşit oldu minicikken. Geceleri uyumadan başını bekliyceksin dediğinde doktor yanımda kimse yoktu. Yenidoğanken öyle bi hastalık geçitince doktor her yıl aynı tarihlerde tekrar eder demişti. Dediği gibi de yaşadık. Kronik hale geldi çocukta. Gördünüz mü nelere sebep oldu kucağıma alayım koklayım hırsı. Yeni doğan bebek karşıdan sevilir ele avuca geldiğinde sakınmaz zaten kimse üsturubuyla sevildikçe.
2.oğlumda eşimin de desteğiyle bu süreci çok şükür rahat geçiriyoruz ve yavrum gayet iyi şükürler olsun ki. Doktorumuz her defasında uyardı kucağa vermiyosunuz öptürmüyosunuz elletmiyosunuz diye. Bi sıkıntı olduğu için mi, tabi ki hayır. Yeni doğduğu ve bağışıklık sistemi olmadığı için, tek sebep bu. Bu kadar cahil düşünmeyin davranmayın. Miniklerin sağlığı onun bunun kalbşnin kırılmasından çok daha önemli.
Konu sahibi arkadaşım özür dilencek bi şey yok, özür falan dileme. Eşinizi siz tanıyosunuz onun anladığı dilden konuşun. Eşimin ailesi bin beterdi meşhurdur burdalarda, yüzlerine tükürmek için bile bakılmıycakken ben hiç saygımı bozmadım, sadece onlar bana eziyet ettikçe mesafe koydum. Sonuç eşim annem haksız evet ama annem olduğu için onun yanındayım derken, şimdi tek önceliğim karım ve çocuklarım diyor. Onlar gibi olup düşürmeyin kendinizi, saygı ve mesafe bu sorunu çözer inşallah..
lohusa kadına anlayış göstermezseniz evet bu konuda fenasınız. Kargalar güler dediğiniz olayı bizzat yaşadım ben. Benim canımı yakan olayla alay mı ediyosunuz? Oğlum daha 2 aylık bile değildi. Emzirdiğimde yerine yatıramazdım hemen kucaklarına alırlardı. Kazara yatağına koyarsam çocuğu bizden kıskanıyo diye kavga çıkarırlardı. Sonunda hasta oldu bebek. Doktordan iyi biliyosunuz siz tabii.. Bende sakınan pimpirikli bi anne değilim tanıyanlar bilir zaten. Ama bu başka bi şey..Bu nasıl uç bir örnektir!
“Bebeğimi kucaklarına aldılar bronşit oldu”
Kargalar güler
Benim kızımda bronşit oldu ama 3,5 yaşındaydı
Görümce bebeği alıp bir kaç dakika tutup bırakacaktı muhtemelen
Yüzüne mi öksürecekti?
Hiçbir kızımı kimseden sakınmadım hiçbirşey de olmadı Allah’a şükür
Kötü olma meselesine gelince ben sizin hakkınıza giremem sizi tanımadan kötüsünüz fenasınız diyemem ama siz demişsiniz canınız sağ olsun
Kimse kusura bakmasın
Burdan yola çıkarak da genel anlamda sorun çıkaran tarafın siz olduğu kanaati oluştu bence
Özeleştiri yapın derim![/QUOT
aynen katılıyorum size hanımefendi. Sinir tepeme sıçradı. Daha hastane de el kadar bebeyi halası kucaklayacakmış! Yok böyle bişey kimse başlası için doğurmuyor anne babanın kurallarına herkes saygı göstermek zorunda.sizde çok fenasınız Allah gelininize kolaylıklar versin diyorum varsa veya olacaksa. Ben hem gelinim hem de görümceyim. İlk oğlum doğduğunda doktor kucağa vermiyoruz öptürmüyoruz demedi. Doktor öyle söylemeyince bu kucaktan kucağa gezecek anlamına mı geliyor. Halası ve babaannesinin bu tarz bencil tavırlarından dolayı yavrum bronşit oldu minicikken. Geceleri uyumadan başını bekliyceksin dediğinde doktor yanımda kimse yoktu. Yenidoğanken öyle bi hastalık geçitince doktor her yıl aynı tarihlerde tekrar eder demişti. Dediği gibi de yaşadık. Kronik hale geldi çocukta. Gördünüz mü nelere sebep oldu kucağıma alayım koklayım hırsı. Yeni doğan bebek karşıdan sevilir ele avuca geldiğinde sakınmaz zaten kimse üsturubuyla sevildikçe.
2.oğlumda eşimin de desteğiyle bu süreci çok şükür rahat geçiriyoruz ve yavrum gayet iyi şükürler olsun ki. Doktorumuz her defasında uyardı kucağa vermiyosunuz öptürmüyosunuz elletmiyosunuz diye. Bi sıkıntı olduğu için mi, tabi ki hayır. Yeni doğduğu ve bağışıklık sistemi olmadığı için, tek sebep bu. Bu kadar cahil düşünmeyin davranmayın. Miniklerin sağlığı onun bunun kalbşnin kırılmasından çok daha önemli.
Konu sahibi arkadaşım özür dilencek bi şey yok, özür falan dileme. Eşinizi siz tanıyosunuz onun anladığı dilden konuşun. Eşimin ailesi bin beterdi meşhurdur burdalarda, yüzlerine tükürmek için bile bakılmıycakken ben hiç saygımı bozmadım, sadece onlar bana eziyet ettikçe mesafe koydum. Sonuç eşim annem haksız evet ama annem olduğu için onun yanındayım derken, şimdi tek önceliğim karım ve çocuklarım diyor. Onlar gibi olup düşürmeyin kendinizi, saygı ve mesafe bu sorunu çözer inşallah..
Kalp nakli olan Kartal bebeğin niye kalp nakline ihtiyacı olduğunun hikayesini bi okuyun isterseniz. Ve evet Emin'im doktordan daha iyi biliyorsunuzdurBu nasıl uç bir örnektir!
“Bebeğimi kucaklarına aldılar bronşit oldu”
Kargalar güler
Benim kızımda bronşit oldu ama 3,5 yaşındaydı
Görümce bebeği alıp bir kaç dakika tutup bırakacaktı muhtemelen
Yüzüne mi öksürecekti?
Hiçbir kızımı kimseden sakınmadım hiçbirşey de olmadı Allah’a şükür
Kötü olma meselesine gelince ben sizin hakkınıza giremem sizi tanımadan kötüsünüz fenasınız diyemem ama siz demişsiniz canınız sağ olsun
Şu an kendi evliligimi okudum resmen. Aynı durumdayız ve benim de kafamda aynı sorular var.Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Peki bu cinnetler sırasında iki aylık bebek nerde duracak? Onu da bu cinnetlere şahit mi etsinler?Cinnet gecir .Kır dök .Kocani evden kov .Seni bosamazsam intar idicem de .
Ama hepsi blöf .
Sonra her konusu gecince gene cinnete bagla .Cocuğuda rüyanda görürsun de
Adıni deliye .......... hesabi .
Ha özür dilemişim ha gitmişim ayni şey ama özür dileyecek birşey yapmadım ki ben.Mesela başımızdan daha yeni bir bayram geçirdik? Bu bayram aile ziyareti yaptınız mı? Özür dilemeksizin ziyarete gidip iyi bayramlar diyebilirdiniz belki?
Benim gitmeyecegimi biliyor esim ve bana ailesi için yüzünü sallıyor oturuyor.Yeni doğan bebek elden ele dolaşmaz elbette. Yeğenlerim için ölürüm, ilk doğduklarında hem sevinçten hem de onların o savunmasız hallerinin yarattığı merhametten ağlamıştım ama kucağıma almaya da çalışmadım hiç. Ayrıca düşük tehlikesini önemsemeyen birinin bebek doğar doğmaz aşırı düşkün hale geleceğine inanmıyorum. Tamamen bahane olmuş gibi bu kucağa alamama olayı.
Konu sahibi meselelerin ayrıntısına girmediğiniz için fazlasını bilemiyorum. Ama haklı olduğunuzdan eminseniz, eşinize elli kere de söylese ilk iletişime geçenin siz olmayacağınızı, bu yüzden kendisini boşa yormamasını söyleyin. Kayınvalide ve görümce isterlerse gelip torunlarını görsünler ama o eve rahat girip çıkmak istiyorlarsa sizin huzurunuzu kaçırmayacaklar. Net olun. Eşiniz başka çare olmadığını anlayınca karşı tarafı iknaya çalışacaktır.
Eşiniz hem sizi haklı bulup hem sizin alttan almanızı bekleyemez.
Tabi sizin düşünceniz. İnsanin çocuğu söz konusu olunca özeleştiri yapamıyor maalesef.Kimse kusura bakmasın
Özeleştiri yapın derim!
Ne olurdu zaten erken doğdu 1 ay kadar. Hadi diyelim zamanında doğsaydı yine de farketmezdi yine vermezdim.Dünyaya yeni doğmuş bebek ya. Sevilecek durumda mi. Yattığı yerden bakamaz mi. İnsan eline almaya kiymamalı ya.Verseniz ne olurdu ki ?
Ha özür dilemişim ha gitmişim ayni şey ama özür dileyecek birşey yapmadım ki ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?