Kayınvalide ve gelin arasında neden sürekli bir rekabet oluyorr ?

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar evet merak ediyorum gerçekten neden kayınvalide ile gelin arasında genel anlamda bir çekişme söz konusu oluyor. Ciddi bir sorun yaşadığım için açmadım bu konuyu ama bu konu genelde 10 evden 9 unda sorun olmuştur. Mesela evlenince neden değişiyorlar birtürlü oğullarının evlendiğini kabul edemiyorlar. Allah izin verirse bir gün bizde kayınvalide olacağız nedir bu gelin-kayınvalide altında yatan sorun nedir sizce? Evli olan arkadaşlar bu konuyu burda tartışalım yaşadıklarımızdan örnekler vererek birbirimize yardımcı olalım bu sorunları nasıl aşarız yada aşabilen var mı ????????

25-30 yıl sahibi(?) olduğu, sevgisini tümüyle verdiği oğlunu başka bir kadınla paylaşmaya başladığı için tabi ki.

ben tam sebebini cözemedim.
Zaten cözebilseydim caresin arardim...

anlam veremedigim bir kiskanclik..bir kiyaslama...

Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım tazecik olaylar var anlatayım..1.5 Yıllık evliyim ve 4 aylık bir oğlum var..Altlı üstlü otuyoruz..

Herşey o kadar güzeldi ki biz sevgili iken kayınvalidem hergün hergün aradı beni..Süperdi Kadına hayrandım..Nişanlılık dönemimizi zehir etti..Balayında aradı ne yapıyorsunuz oluşum çok merak ediyorum die sordu..Ve evlendik hergün orada idik ilk 1,5 ay evde yemek yapamadım eşime..En sonunda yeter ne olur evde yiyelim dedim işte o zaman ben düşmanı oldum..EŞim ilk oğlu ilk göz ağrı bunu anlarım ama bana söylediği yalanları iftiraları anlayamam..Şimdiye kadar sesimi hiç çıkarmadım..Taa ki geçen güne kadar eşim ile konuştum yeter dayanamıyorum insanlıktan çıkacağım 1,5 yıl oldu kabul etsin ya evlendik bebeğimiz var canımı yakamsın neyin peşinde die ağladım eşim de kayınpederim ile konuşmuş..Babam diyeceğim kendisini çok seviyorum çünkü öz babamdan bile kıymetlidir benim için..Demişki annen kıskanıyor paylaşamıyor seni sevgin bölündü die..Ama ben eşiyim ya herhangi biri değilim ki artı kbebebğimiz var..

İnanın anlamıyorum ya babam gelin kaynana hep böyle demiş ben bir defa bile kıskanmadım ki kıskanmam ki saçma olmaz mı o annesi ya ama o beni kıskanıyor yalanlar söylüyor şükür eşim gerçekleri görmeye başladı da Rahatladım yoksa onun yüzünden daha 3 aylık evli iken boşanacaktık..

25-30 yıl sahibi(?) olduğu, sevgisini tümüyle verdiği oğlunu başka bir kadınla paylaşmaya başladığı için tabi ki.

Evet paylaşmak istemiyorlar ama şöyle düşünmeleri gerekmezmi zamanında benim eşimide yetiştiren bir anne vardı ve ben evlendim. Aslında gelinde kayınvalidede aynı şey değil mi bugün gelinsek yarının kayınvalideleriyiz. Elbetteki evlatlarıdır ona bişey demiyorum ama neden oğlan annelerinde oluyor bu sorun kız annelerini yetiştirende bir anne değilmidir.

Yerini ve haddini bilmeyen insandan korkacaksın!

Zaten sınırlarını bilip evlatlarını ona göre yetiştirseler eşler arasında sorun cıkmaz ki. Evlatlarına eşlerine değer vermeyi öğretecekleri yerde kendileri sorun yaratıyorlar...

Kayınvalidemden cok cektim ben gelinime cicek gibi bakıcam diyen kayınvalideler eskidendi.

evet hatta birgün bir kadın oğlunu kıskandığını söylemişti tvde ne saçma ne abuk bir düşünce sen annesisin diğeri hayat arkadaşı koynuna girip yatacaklarmı oğullarının sapıkça bence kıskanılması annenin yeri ayrı eşin yeri ayrı yani... Benimde oğlum var minicik asla öyle bir kayınvalide olmayı düşünmüyorum ama gelinim kötülük yaparsa süpürgemi çıkarır üzerine binerim orası ayrı tabii

Sapıklıktan değil o ama saplantı derecesinde düşkünlükten. Nasıl bir sevgidir bu bilmiyorum?

İki tarafında dengesizliği,hazımsızlığı yüzünden..kayınvalidenin oğlunun evliliğine kendisini dahil etmek istemesi ve o evide çekip çevirme aşkı :)
Gelininse buluttan nem kapıp,car car karşılık vermesi gerektiğini düşünmesinden :)
İki kişi aynı anda konuşmaya başlarsa sorun büyüyor,birinin susmayı bilmesi gerek.

Hakikaten niye böyle ya? Neden kadınlar ogullarını kıskanır, paylasamaz ki!
Acaba simdiki kayınvalideler kendileri evlendiginde bu tür problemler yasayınca ne hissetti?

çocuğum benim için bu dünyadaki herşeyden herkesten daha önemli onun için ölürüm hayatım benim ve herşeyimi ona göre ayarladım önce o ....birşeymi canım çekti önce ona yedirim , alışverişemi çıktım önce ona alırım ...bunlar eminim her anne için geçerli ...kayınvalidelere gelince onlar içinde geçerli...birgün yuvadan uçunca başka birini ondan daha çok sevince ne yapacaklarını bilemiyolar ...düşünün birzamanlar anne diye boynuna atlayan en çok kimi seversin diye sorulduğunda annemi diyen başı her sıkıştığında annesine koşan çocuk gidiyo başkasını seviyo ve aklına geldikçe annesini arıyo....annenin düzeni alt üst oluyo ....eve gelip tencereyi açan yok eline sağlık diyen yok....evet yaptıkları hoş değil çocuğunun mutlu olmasını isteyen insan onun mutlu olacağı şekilde davranmalı dünyanın düzeni böyle çocuklarımız evlenecek ve onların aileleride onlar için daha değerli olacak öyle olmalı ............

aynı şeyleri bizlerde yaşıyacaz birazcık hak versek yaptıkları bazen olumlu bazen çocuksu bazen sinsicede olsa herkesi olduğu gibi kabul etsek insanın evladı her yaşta küçük geliyo gözüne yanımızdan ayrıldıklarında bizler nasıl olucaz acaba....

benimde sorunlarım olmuyomu oluyo elbette;anlatsam inanamazsınız ama böyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum....

Son düzenleme:
Hakikaten niye böyle ya? Neden kadınlar ogullarını kıskanır, paylasamaz ki!
Acaba simdiki kayınvalideler kendileri evlendiginde bu tür problemler yasayınca ne hissetti?

Valla benim kızım yok iki oğlum var.Şimdi birde gelin adayımız var ve ben onun gözünün içine bakıyorum çünki o da oğlumun gözünün içine bakıyor.Ben bu yavrucağa nasıl kötülük düşünebilirimki,nasıl üzebilirim?
Neyini kıskanabilirim ki?Onun bir gülüşünü görmek beni bin kere mutlu eder.
Bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum,çevremde hep iyi kayınvalideler var.Gelinleriyle arkadaş gibiler,saygılılar.Ben burada okuduklarımı dışarıda göremiyorum..en azından benim çevremde göremiyorum.

Bunu bende merak ettim simdi?

Flört döneminde ailesine düşkün olmayan erkekler evlendiklerinde kendini kanıtlama cabasıyla, evliliğini ailesine gösterme cabasıyla sürekli aile ziyaretlerinde bulunmak istiyor. Kayınvalide/peder bu duruma alışıyor. Gelin durumdan rahatsız olunca ipler kopuyor. Ve bizim sevgili eşlerimiz o ipe düğüm de atsalar elimizi her attığımızda o düğüm takılıyor.

Hep erkekler yüzünden bence

Masallah gelininiz cok sanlı..
Herekese sizin gibi düsünen kayınvalideler versin rabbim..

En basit bir örnek size..

Bişeyler yiyorsunuz mesela meyve yada pasta diyelim oğlumda yiyormu verdinmi denirse çıldırmazmısınız acaba..

K.valideler bunu anlamakta zorlanıyorlar belkide,acaba gelin hanım gizli gizli bişey yiyipte oğluma vermiyormu acaba diyede düşüyorlar..

Psikoloğum "rahim savaşı" derdi bu duruma.
Kayınvalide ben doğurdum diyor,gelin benim yanımda diyor derdi.
Oysa aile kurmak,savaş değil ki,mücadele değil ki..
Bir erkeği oğlum,kocam diye göklere çıkardıkça adamlar iyicene havalanıyor,kadına verilen değer azalıyor bana göre.
Oysa annedir evladına kız ya da erkek farketmez doğruyu,güzeli öğretmesi gereken olan! Olayı kişiselleştirmeden,beni beni demeden kadının kıymetli olduğunu gösterse zaten adam önce anasına,sonra eşine saygı duyar,onları el üstünde tutar.
Her zaman olduğu gibi iş büyüklerde bitiyor bence.
Bir insana neyi öğretirseniz ileride onunla aynısını yaşarsınız.
Annesi hizmetçi olan adam kendine eş değil ahçı,temizlikçi,annesine köle arıyordur.
Bu konuda çok dertliyim malum,biliyorum uzattım,kusura bakmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…