öyle ama dayanamıyorum ki çok zorluyor bu aralar beni deli ediyor..
Ben hak vermem,veremem...
Hiç kimse kusura bakmasın!
Oğlu evlendi diye artık sevilmeyeceğini düşünen kadın oğlunu değil kendini seviyordur bana göre.
Çok ciddi söylüyorum bu zihniyette olanlar evlendirmesinler oğullarını,hatta sokağa bile çıkarmasınlar,dizinin dibinden ayırmasınlar!
Kendi oğullarıyla beraber bir masum kızın canını yakmasınlar.
Bir kadının bencilliği,beni sevsinciliği ile ne yuvalar yıkılıyor,ne hayatlar parçalanıyor..
Hayatta asla affetmeyeceğim kayınvalidemi ben mesela.
Beni bu kadar nefret dolu bir kadın yapmaya ne hakkı vardı oysa ben gençliğimde ne kadar sevgi doluydum,şimdi öfke doluyum herkese,herşeye... En kötüsü de şimdi önüme çıkan herkese önyargılıyım.
O anne de benim anam babam yok mu?
canım çok sinirlisin anlıyorum ben zaten doğru demiyorum yaptıklarına...ben nefretle yaşamaktansa böyle diyerek kendimi rahatlatıyorum tabiki herkes aynı fikirde olamaz...
bi örnek veriyim size benim çocuğum anne dedikçe kayınvalidem kucağına alır götürürdü ....sonrada sırıtarak hiçç seni aramıyooo hep babası için ağlıyo ...çocuk anne dese nerde yavrumun babasııı derdi çocuklar en çok babayı sever die hergün söylerdi baktım olmuyo kendime zarar artık umursamıyorum öyle düşünüyorum benim çocuğum evlenince nasıl olurum tabiki öle olmam yani bir çoğu gibi delilğe vurmam ama yanlızlıklarını dşünüp acıyorum işte....
Mutlaka! Aynı fikirde olmamız zaten imkansız!
Siz böyle rahatsanız benim için problem yok!
Ben sadece bana yapılanları affetmiyorum,sizin yazdıklarınızda da hemen o günlere,o gecelere gittim.
O yüzden bir anda dayanamadım.
Biliyorum,biliyorum..
Yanlış anlama ama tecrübe konuşuyor,işin sonunda ne olursa olsun olan sana oluyor,onlara yine hiç bir şey olmuyor.
Öyle yaşamaya alışmışlar,onlara göre yanlış bir şey yok!
Anne ya kutsal olan onlar!
Biz burada zaten neciyiz ki?
Kendimizi yiyip bitiririz,sonra da "amanın komşular yetişin gelinim bayıldı(birinin kulağına fısıldar,acaba hastalıklı gelin mi aldık,yoksam kendi anasıyla babasıyla sorunları var bu garibin) ahh gelinim vahh gelinimm"
Psikoloğum "rahim savaşı" derdi bu duruma.
Kayınvalide ben doğurdum diyor,gelin benim yanımda diyor derdi.
Oysa aile kurmak,savaş değil ki,mücadele değil ki..
Bir erkeği oğlum,kocam diye göklere çıkardıkça adamlar iyicene havalanıyor,kadına verilen değer azalıyor bana göre.
Oysa annedir evladına kız ya da erkek farketmez doğruyu,güzeli öğretmesi gereken olan! Olayı kişiselleştirmeden,beni beni demeden kadının kıymetli olduğunu gösterse zaten adam önce anasına,sonra eşine saygı duyar,onları el üstünde tutar.
Her zaman olduğu gibi iş büyüklerde bitiyor bence.
Bir insana neyi öğretirseniz ileride onunla aynısını yaşarsınız.
Annesi hizmetçi olan adam kendine eş değil ahçı,temizlikçi,annesine köle arıyordur.
Bu konuda çok dertliyim malum,biliyorum uzattım,kusura bakmayın...
çocuğum benim için bu dünyadaki herşeyden herkesten daha önemli onun için ölürüm hayatım benim ve herşeyimi ona göre ayarladım önce o ....birşeymi canım çekti önce ona yedirim , alışverişemi çıktım önce ona alırım ...bunlar eminim her anne için geçerli ...kayınvalidelere gelince onlar içinde geçerli...birgün yuvadan uçunca başka birini ondan daha çok sevince ne yapacaklarını bilemiyolar ...düşünün birzamanlar anne diye boynuna atlayan en çok kimi seversin diye sorulduğunda annemi diyen başı her sıkıştığında annesine koşan çocuk gidiyo başkasını seviyo ve aklına geldikçe annesini arıyo....annenin düzeni alt üst oluyo ....eve gelip tencereyi açan yok eline sağlık diyen yok....evet yaptıkları hoş değil çocuğunun mutlu olmasını isteyen insan onun mutlu olacağı şekilde davranmalı dünyanın düzeni böyle çocuklarımız evlenecek ve onların aileleride onlar için daha değerli olacak öyle olmalı ............
aynı şeyleri bizlerde yaşıyacaz birazcık hak versek yaptıkları bazen olumlu bazen çocuksu bazen sinsicede olsa herkesi olduğu gibi kabul etsek insanın evladı her yaşta küçük geliyo gözüne yanımızdan ayrıldıklarında bizler nasıl olucaz acaba....
benimde sorunlarım olmuyomu oluyo elbette;anlatsam inanamazsınız ama böyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?