- 26 Temmuz 2018
- 364
- 403
- 18
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
-
Siz bu duruma karşı çıkmalıydınız bence. Az uz miktarlar değil. Eşiniz mi ödüyor şu anda o krediyi?Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.
2. Sayfada diğer arkadaşa daha detaylı yazdım. Kredi ödemesi 6 ayda bir daha ödeme günü gelmedi. Geldiğinde ilk bize gelecekler orası kesin. Ama benim salak koca geçte olsa farketti durumu. Kime 30 bin verdilerse o ödesin bi zahmet der çekilirim kenara.Siz bu duruma karşı çıkmalıydınız bence. Az uz miktarlar değil. Eşiniz mi ödüyor şu anda o krediyi?
Yanı 100 bin çok para .Tepkisiz kaldığımı kim söyledi??? Kredi çekildiğinden haberim yoktu. Öğrenince büyük kavga çıkardım. O bin lira da öylelikle geldi dalga geçtiler kısacası üstüne evi terkettim. Ailem pek arkamda durmadı açıkcası ve geri döndüm. O zaman 3 aylık hamileydim. Krediyi ödemeyi kabul ettiler.(uzun bir olay)
Kredi ödemesi 6 ayda bir. Bakalım daha ödeme günü gelmedi. Geldiğinde de bize siz ödeyin derlerse ki diyecekler. O zaman da büyük kavga bekliyor. Görüşmüyorum şuan ailesiyle.
Ama eşim iplerin koptuğunu biliyor geçte olsa farketti. çünkü şuan gerçekten çok zor durumdayız.
Canim birak yardimi oglundan gelininden para isteyen aileler var bence haline sukretmelisin. Siz zor durumda olsaniz sizede verirlerdi bence. Vermezlerse ozaman hakszlk diyebilirsin belkiArkadaşlar kayınvalideniz ve kayınbabanız kaynınıza ve eltinize toplam 100 bin TL kadar para verse (borç değil ve para verilen kişiler bir yerlere borç yaptık diye yalan söyleyip para istiyor) size hiçbir konuda ufak da olsa hiç yardımları olmasa ne düşünürsünüz? Haksızlık yapıldığını düşünür musunuz?
Ben kimsenin bize yardım etmek zorunda olmadığını biliyorum ve öyle düşünüyorum. Ancak ortada haksızlık olunca insan kızıyor.
Bildigim kadariyla bir ev veya arsa icin kisi kredi cekiyorsa mutlaka kredi cekenin ustune olmali veya ortaklarindan biri olmalidir diye biliyorum. Yani direk kp ustune olmaz. Ihtiyac kredisi olsa meblag yuksek geldi. 100bin tl ihtiyac kredisi vermezler diye dusunuyorum. Verseler bile aylik geri odeme 3.500 tl den asagi olmaz. Kafama takildi, belki esinizinde uzerinedir.Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?