Kayınvalide

Bu kadarıda fazla o dediklerinizin hiçbirini yapmasalar da sizin evinize bu kadar karışmasalar..

Kendinizden ödün vermeyim bence evlenmenizin amacı ne ki? Onlara bağlı yaşayacaksanız bu kadar:1closedeyes:

ya anlamıyor kadınn
konuşma ile
tatlı dille rest ceksem
onun tavrı şu olacak
benim çocuklarıma ayrım yapacak
ben konuştugum zaman beni dinlemeyecek
yüzüme bakmayacak
ben daha çok sıkılıcam
hergün morlaim ayrı bozulacakk
birbirimizden hergün sogucamıza
hiç görüşmeyelim daha iyi

Ara sayfaları okumadım ama siz, kayınvalideniz ve kayınpederinizle en baştan, ortak bir hayat kurmuşsunuz..
Sizin de dediğiniz , bu adama aşıkım, onun için herşeyi kabul ederim, gibi bence yanlış bir kabul etme ile başlamış bu evlilik, yani en baştan herşeyi kabul etmişsiniz..

Kayınvalidenizin yaptığınız evin alt_üst katına yorum yapması, sizin katılacağınız kurs için kayınvalidenizden izin almanız:):)) bunun kanıtı..

Bu ortama uymaya devam edeceksiniz gibi..
Bazı şeyler baştan nasıl başlarsa öyle gider ve değiştirmek çook çook zordur sonradan..

Kayınvalidenizi ikna edin de kursa gitmenize izin versin..
Yatak odası muhabbetini de tam anlamadım ama onu yine ikna etmeniz gerekiyor sanırım..

Allah yardım etsin valla..Bana göre değil böyle bir düzen..

Biraz sert cümleler gibi görünse de ilk başta, çok doğru tespitler..

Öperim yanaklarından Seloş...Kutlarım seni..

E yapsın, daha az görüşürsün, böylece daha az müdehale edebilir. Böylece daha özgür olma yolunda bir adım daha atmış olursunuz. Eşin de ve küçük yer olduğu için çok önemsedikleri elalem de görür sana ters davranıldığını. Ama küsen taraf sen olmamış olursun.
Daha önemlisi şu. Sen şimdi kendi istediğini elde edemeden, kendi kararlarını veremeden küs oturuyorsun. (Küslüğü de çok tınlama aslında ama anlattığın prtamda onun da huzursuzluığu seni bulacaktır.)Ama diğer türlü istediğini elde etmiş olacaksın ve mesafeni koyma yolunda ilk adımı atmış olacaksın.
KEndi karar verdiğin şeyi yapabilmenin önemi ile kaynanaın sana ters davranması kıyaslanır mı?

Son düzenleme:

oyy canm benim..inşallah Allah gönlüne göre birini ve yine senin kdar iyi niyetli bi kayınvalide versin sana..opuyorumnanaktan

hayatımla ilgili eşimden başksının kesin hükmü olamaz
ki hatta eşime bile karşı çıkarım istedigim bir şey
için
oda için izin almadık almayaıda düşünmüyoruz
madem yemin etmiş bizim evimize gelmez biz ona gideriz dedik
konuyu kapattık
kurs konusundada
ona göre yaşasaydım
şu an bu konuyu açıp,kayınvalidemlede ipleri koparmazz dizimi kırarr
kabullenirdim
ki
hiç bir şeyi kabulenmiş deyilim

iyide ben anlamadımki
senin derdin tam olarak ne
onları sen öyle kabul etmissin
kirmak istemiyorum yüz göz olmak istemiyorum öyle kabul ediyorum vs. vs. diyorsun
o halde sorun ne
onlar yasaklamış
sende uyuyrosun
ortada sorun yokki
bana nekadar ters olsada sen onlara göre yaşamayı kabul etmişsin

siz niye onlara soruyorsunuzki onlara onu anlayamadim ben kursa katilicaksam evlenince kayinvaldememi sorucam yani

oyy canm benim..inşallah Allah gönlüne göre birini ve yine senin kdar iyi niyetli bi kayınvalide versin sana..opuyorumnanaktan

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin canımcım inş....:Saruboceq:a.s

citol'cüm kursun faydalarından eşininde bilgisi varsa zaten oda isteyecektir..

Annesinin ve babasının yaptığı korkunç bencillik...Çokta takmamaya çalış,

Aslında herkes bişeyler söylüyor ama sonuçta yaşayan sensin..Düzenin bozulmadan bir yolunu bulursun inşallah..

canım walla çok karışıyorlar anladıgım kadarıylaaa bence sen agırlıgını koyy sırf onlarla iyi olmak için herşeye boyun eymee..bırak seni öyle sevsinler sevmezlerse onların sevgisine ihtiyacın yok.. kocanla konuş halledersiniz canım

güzelim sen bu kafayla gidersen daha çokkkkkkkk istediğin şeyi yapamazsın..sırf yaşlılar diyede herşeye eyvallah denmez.aynı şey benim başımdada var ama şu açıdan..mesela kayınvaklide kayınpeder bişi der bişi yapar ,yaptıkları şeyde hoş değildir ,hemen denirki yaşlı insanlar...yahu yaşlılar diyede affedersinizde bunamadılar ya..pek çok olayda akılları başları yerinde..mantıklı düşünürler mantıklı davranırlar ama iş onların istediği gibi olacaksa da herşeyi söylerler ve yaparlar..o zamanda yaşlılar ,bişi söylenmez denir.ben bunu kabul etmiyorum..herşeyde de yaşlılığın arkasına sığınılmaz..
birde sen de çok büyütüyorsun..eltimle haber yollayayım bir süre görüşmeyeyim falan yazmışsın..iyide bu sorunu çözmez ki..üstelik yaptığınız herşeyi de bildirmek zorunda değilsiniz ki..inan bir süre sonra sinirlerin bozulur arkadaşım..dayanamazsın..o yüzden sen yol yakınken dön..

citolcüm acaba senin kaynanayla benim kaynana arasında bir akrabalık falan mı var?
Aynı benimkini anlatmışsın. Seni çok iyi anlıyorum.
Sen son hamleni yapmışsın ama artık, kendini göstermeye başlayıp benimde bir hayatım var demişsin. Ben bunu daha yapamadım.Darısı benimde başıma...
Birde senin şu avantajın var görümcen anlayışlı akıllı biri galiba ki sana hak verebiliyor, benim görümcelerim yapmaz böyle şeyler. Annelerinin yanında olurlar, yanlış olduğunu bilseler dahi.
Sana pek yardımcı olamadım, ama Allah seninde yardımcısı olsun.

hayy allahım hepsi aynı köküne kibrit suyu
valla arkadaşım benımkıde karışır herşeyden haberdar olmak ister
hasta olunca söylemezsen bi sürü vıdı vıdı eder
ama hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç umrum değil ben sinir olcağıma bıraktım o olsun
ben kötü gelin olayım böyle daha mutluyum
1buçuk yıllık evliyim ilk başlarda herşeye karıştı ilk hafta aradı napıyosunuz evde gelın dıye densiz
ilk bayram sabah gittik akşama kadar ordaydık
5 de çıktık anneme gidiyoz dıye 2 saat gidin gelın dedi dayınlara gitcez
şok oldum ben kendı ailemden böyle bişe duymadım kı şu saatte gel dicek bana hemde anneme giderken
yok öyle emir vermek daha sonrakı 2 gun gitmedım bayram boyunca
biyere gidicek arar emir verir gelin dıye ben çalışıyorum sürekli peşinde gezemem dedim bitti
daha da bana ses çıkaramıyo
kötüysem kötüyüm ben böyle mutluyum
dünya ya onun için gelmedim kusura bakmasın

bence sende hayatını eline al artık

Valla arkadaşım önceki mesajlarında fikirlerin bu kadar net değildi..Yani sanki kayınvalidem kursa gitmeme izin vermiyor...:gitme: şeklinde bir yakınma gibiydi sadece..Ya da diğer mevzular..Hepsine karşı da bir kabul ediş, bir sinme, gibi bir durum vardı ya da ben öyle anladım..Ama bu mesajında tam bir başkaldırış var..Böyle olman lazım zaten..Demek istediğimiz bu..
Ben de aşağıdaki mesaj gibi anladım baştan beri..Bak çoğunluk benim gibi anlamış..Yani herşeyi kabul ediş var sende..gibi anladık..

Yaniii...Ben de böyle anladım.:uhm:.

Bu hayatın, senin hayatın olduğunu hatırlatmak, kimseye karşı bir saygısızlık değildir.Kim olursa olsun ...
Saygısızlık olarak algılayan varsa da onun sorunudur bu..

Bu benim için her zaman böyledir. Zamana, mekana ve kişiye göre değişmez..

ay bütün nyazılanları okudummm
galiba içinizde kaynana olan yok hepside gelinnn
bende yini kaynananyım ama gelinimle arkadaş gibiyiz benimlede oturyor ayrı ev şimdi düşünmüyorrr
hepside kötü değildir bu gelinler veya kaynana
suç iki taraflı olmalı oyle düşünmeliii
--------------------ben 25 yıllık evliğim 24 yıldır ayrıyım kayınveldem hala benim her şeyime karışırrr
ben her zaman sayğılı davranmaya çaliştım neticede eşimi seviyorsam kayın valdemide ailesinide saygılı olmalıyım demiii biraz sabretmekle her şey düzelirrr canımmmmyerimseniben

citol selam
bu topiğini okumadan dıger topıkte sana mesaj yazmıstım görüorumkı tespitlerim dogru cocugunun davranışları sıze aılenızde yaşanalara tepkı....bunlara ızın verme evladını kaybedersın sana ıtaatsız saygısız bır cocuk olur kiiii erkek cocuk ilerde önünü alamazsın...kaynana olayına gelınce kaç yasında insansın arkadasım neden izin alma gereği görüyorsun sen ve eşin birlikte kararlar alırsınız onları sadece bilgilendirrisiniz kendini ezdirme baştan nasıl başlarsa bişey öyle gider sen kimseye yaranmak zorunda degılsın eşinin ennesı babası saygı göstermek zorundasın ama sevmek zorunda degılsın böyle devam ederse sinir hastası olursun yaşamdan hayattan zevk almazsın ve cok sevıyorum dedıgın eşin ble birgün sana yabancı gibi gelir , sana tavsiyem kendi özünden çıkma onlara yaramak yada şirin gözükmek için seni oldugun gibi kabullenmek zorundalar oğlunu çok fazla yalnız bırakma kayınvalıdenle onu doldurmasına ızın verme , hele yatak odası olayına canım sıkıldı yaa senın evıne nasıl mudahale eder bakk canım hayatınla ılgılı kararları eşinle konusarak al ona danıs ama kendı ısteğini ona tatlı dılle kabul ettırmeye calış olmuyorsa ortak yolda buluş ama asla bunu kesınleşmeden kayınvalıdeyle paylaşma kesinleştikten sonrada bız bu kararı aldık yaptık gıbı söyle izin ister yada fikir sorar gibi degil...seninde o evde bır bırey oldugunu ve hakların oldugunu , karar mekanizmasında yer alacagını kabullendir lütfen...
çok kafana takma farklı ugraşlar bul kendıne ....ve o kursa kesınlıkle gıt kafanı dagıt yoksa hasta olursun arkadasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…