ay bütün nyazılanları okudummm
galiba içinizde kaynana olan yok hepside gelinnn
bende yini kaynananyım ama gelinimle arkadaş gibiyiz benimlede oturyor ayrı ev şimdi düşünmüyorrr
hepside kötü değildir bu gelinler veya kaynana
suç iki taraflı olmalı oyle düşünmeliii
--------------------ben 25 yıllık evliğim 24 yıldır ayrıyım kayınveldem hala benim her şeyime karışırrr
ben her zaman sayğılı davranmaya çaliştım neticede eşimi seviyorsam kayın valdemide ailesinide saygılı olmalıyım demiii biraz sabretmekle her şey düzelirrr canımmmmyerimseniben
teprik ederim çok güzel düşüncenizzvereliniortak gelinizi bir tanıdık bir komşu gibi görün[/U].Böyle olursa sizin ve benim gibi kardeş kardeş geçinir gelin kaynanalar..Ben de 10 senelik evliyim ve kayınvalidemle çoook iyi anlaşırız ama neden?
Hayatıma hiçbir şekilde müdehale etmediği için, daha doğrusu yapmaması gerektiğini bildiği için, daha doğrusu en baştan bunu ona birşekilde hissettirdiğim ve o da anlayışla karşıladığı için..
Gelinin kursa gitmesi gibi basit ve sıradan bir konuda kendini söz sahibi hisseden ve şart koşan bir kayınvalide, bu konuda saygı bekleyemez beklememeli bence..
Benim kayınvalidem de 30 sene kendi kayınvalidesinden izin almadan bakkala çıkamazmış, saygı bu demekmiş ama zaman değişti..Saygı çerçevesi değişti..
Kimse kimsenin hayatında söz sahibi değildir. Eşler dışında..
Benim burdan kayınvalidelere tek tavsiyem; gelinizi bir tanıdık bir komşu gibi görün.Böyle olursa sizin ve benim gibi kardeş kardeş geçinir gelin kaynanalar..
Ben de sizi tebrik ederim Esmer Güzeli..
İşte benim kayınvalidem de gerçekten gönülden destektir sizin gibi gelinine,köstek değildir..
citolcüm acaba senin kaynanayla benim kaynana arasında bir akrabalık falan mı var?
Aynı benimkini anlatmışsın. Seni çok iyi anlıyorum.
Sen son hamleni yapmışsın ama artık, kendini göstermeye başlayıp benimde bir hayatım var demişsin. Ben bunu daha yapamadım.Darısı benimde başıma...
Birde senin şu avantajın var görümcen anlayışlı akıllı biri galiba ki sana hak verebiliyor, benim görümcelerim yapmaz böyle şeyler. Annelerinin yanında olurlar, yanlış olduğunu bilseler dahi.
Sana pek yardımcı olamadım, ama Allah seninde yardımcısı olsun.
hayy allahım hepsi aynı köküne kibrit suyu
valla arkadaşım benımkıde karışır herşeyden haberdar olmak ister
hasta olunca söylemezsen bi sürü vıdı vıdı eder
ama hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç umrum değil ben sinir olcağıma bıraktım o olsun
ben kötü gelin olayım böyle daha mutluyum
1buçuk yıllık evliyim ilk başlarda herşeye karıştı ilk hafta aradı napıyosunuz evde gelın dıye densiz
ilk bayram sabah gittik akşama kadar ordaydık
5 de çıktık anneme gidiyoz dıye 2 saat gidin gelın dedi dayınlara gitcez
şok oldum ben kendı ailemden böyle bişe duymadım kı şu saatte gel dicek bana hemde anneme giderken
yok öyle emir vermek daha sonrakı 2 gun gitmedım bayram boyunca
biyere gidicek arar emir verir gelin dıye ben çalışıyorum sürekli peşinde gezemem dedim bitti
daha da bana ses çıkaramıyo
kötüysem kötüyüm ben böyle mutluyum
dünya ya onun için gelmedim kusura bakmasın
bence sende hayatını eline al artık
saol cnmcitol selam
bu topiğini okumadan dıger topıkte sana mesaj yazmıstım görüorumkı tespitlerim dogru cocugunun davranışları sıze aılenızde yaşanalara tepkı....bunlara ızın verme evladını kaybedersın sana ıtaatsız saygısız bır cocuk olur kiiii erkek cocuk ilerde önünü alamazsın...kaynana olayına gelınce kaç yasında insansın arkadasım neden izin alma gereği görüyorsun sen ve eşin birlikte kararlar alırsınız onları sadece bilgilendirrisiniz kendini ezdirme baştan nasıl başlarsa bişey öyle gider sen kimseye yaranmak zorunda degılsın eşinin ennesı babası saygı göstermek zorundasın ama sevmek zorunda degılsın böyle devam ederse sinir hastası olursun yaşamdan hayattan zevk almazsın ve cok sevıyorum dedıgın eşin ble birgün sana yabancı gibi gelir , sana tavsiyem kendi özünden çıkma onlara yaramak yada şirin gözükmek için seni oldugun gibi kabullenmek zorundalar oğlunu çok fazla yalnız bırakma kayınvalıdenle onu doldurmasına ızın verme , hele yatak odası olayına canım sıkıldı yaa senın evıne nasıl mudahale eder bakk canım hayatınla ılgılı kararları eşinle konusarak al ona danıs ama kendı ısteğini ona tatlı dılle kabul ettırmeye calış olmuyorsa ortak yolda buluş ama asla bunu kesınleşmeden kayınvalıdeyle paylaşma kesinleştikten sonrada bız bu kararı aldık yaptık gıbı söyle izin ister yada fikir sorar gibi degil...seninde o evde bır bırey oldugunu ve hakların oldugunu , karar mekanizmasında yer alacagını kabullendir lütfen...
çok kafana takma farklı ugraşlar bul kendıne ....ve o kursa kesınlıkle gıt kafanı dagıt yoksa hasta olursun arkadasım
tşk ederim yerimseniben
şimdiki kayın valdeler oyledir bencede
oğlunu seven gelininopuyorumnanaktan
Ataerkil toplumlarda gelin mal gibi görüldüğü için seninle ilgili her kararı oğlan ailesi olarak verebileceklerini iddia ediyorlar. Yazık bir de üniversite okudum diyorsun.
kızlar anlatamıyorum sanırım benim derdim eşimledeyil
onunla çok güzel bir yaşamım var ne bir kurs ne de kayınvalide yüzünden bozuşalım istemem
o elinden geleni yapıyorr
ama sonuçta annesi seni evlatlıktan silerim demiş
saçma biliyorum ama
napım yani
ben oraya gidim anne ile oglunun arasımı açılsınn
hoş sanırım açılsında dersin iz siz şimdii
dogutanın büyütenin nasılsa hiç bir şeye hakkı yok
büyük diye her hakkı saklı deyil
dar düşünceler bunlarr
kızlar anlatamıyorum sanırım benim derdim eşimledeyil
onunla çok güzel bir yaşamım var ne bir kurs ne de kayınvalide yüzünden bozuşalım istemem
o elinden geleni yapıyorr
ama sonuçta annesi seni evlatlıktan silerim demiş
saçma biliyorum ama
napım yani
ben oraya gidim anne ile oglunun arasımı açılsınn
hoş sanırım açılsında dersin iz siz şimdii
dogutanın büyütenin nasılsa hiç bir şeye hakkı yok
büyük diye her hakkı saklı deyil
dar düşünceler bunlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?