Kayınvalide

2 tane çocugum var ve
her senede gideriz tatilee​
ayy kıyamam ,:gitme:

inşallah kimseyle kötü olmadan sorunlarını çözersin, Allah sabır versın canım :1hug:
Şeniz
ewet haklısın aynen öylee ya
üzücü ama kötü olmak istemiyorum
bende bugun aynen öyle dedim
gitmiyorum yanına görmek istemiyorum onları dedim eşime
bişey diyemedi
ya yanlış bişey yaparımda kolumdan tutar bu yanlış kızım der
yada
sen gitmek istiyosun ama bize ters diye düşünce belirtir
bune yani
bu olursaa bende böyle yparım diye kesin hüküm vermek
iyi fikir aslıdna demi
ama gidersem anne ile oglanın arası açılacak ?
ya böyle alıştırlıdık
içlerine girdigimde düzenleri buydu
hatta diger gelinler hep der
sen geldiginden beri bunlarr
daha bi açıldı
açık görüşlü oldu degiştirdin derler
kendi annelerine giderken izin alırlarmış

zaten ne oluyorsa kayınvalidelerin aileye müdahale karışma ile ortam gerginleşiyor sonra kavga ardından küslük onlara ne ne istersen yaparsın senden eşin sorumlu onlar değil

neden bu kadar ipleri veriyorsunuz gerçekten anlamıyorum yaa..gittiğim kursun hesabını kayınvalideme mi vericem:umursamaz:
ben de şu an kayınvalidemlerle birlikte ufak bi ilçedeyiz ama geçici bi durum tayinim çıkmadı çünkü. yaptığım işleri söylerim tabi ki ama izin almak babında değil...kendi anneme babama hesap vermiyorum onlara mı vericem yaa..
insan ne kadar yumuşak yüzlü olursa o kadar acı çeker...

ya böyle alıştırlıdık
içlerine girdigimde düzenleri buydu
hatta diger gelinler hep der
sen geldiginden beri bunlarr
daha bi açıldı
açık görüşlü oldu degiştirdin derler
kendi annelerine giderken izin alırlarmış

işte alıştırdık diosunuz alıştırmayın arkadaşım
sokmayın hayatınıza bukadar ne hakla hangi sıfatla
evet aile her anınızda yanınızda olucak belki destek olucak
belkide destek olacağınız bir dayanak...
ama evin içine alınan kararlara kimse karışmamalı
bunu şimdi hoş görebilirsiniz
ama bir 10 sene sonra yılmış bıkmış olcaksınız...
değişmiş olabilirler ne alaaa
ama siz bi yerde dur demeyi bilin ve dur deyiinn
fisfisfis

ailesi dar görüşlü biriyle evlenmenin sonu malesef bu oluyor.gerçekten çok zor,inşallah bir çözüm bulunur

her sene tatile gitmenize izin veriyorlar demişsiniz hem de eşimin beni tatile götürmesine de izin vermiyorlar demişsiniz !!!!
Hayat sizin ya böyle yaşayıp ahlar vahlar edecekseniz ya da sınırlarınızı çizecekseniz.

ilk kez tatile gitmemizin sebebi eşime doktor tavsiyesi idi
sıcak kum
eşimn annesi sen kendin git götürme eşini dedi
bende ben siz hiç bir yere gidemez dedim
eşimde benle gitmek istedigi için gittik
sonraki senelerde ben her zaman önceden yerini yaptım
yaz gelsin bir daha gidecez falan gibilerinden
dahada seslenemediler
ama şimdi en baştan tak diye kestirip atmış
eger ben de orda olsaydım kötü patlardım
zaten gitme hevesimde kırıldı
bilmiyorum çok kararsızım aslında
sineye çekmeye niyetim yokk
ama nasıl yapıcam o kunuda kararsısım

bide şu da var arkadaşlar
öyle bir durumkii
kendi babasının adını koayn gelinlerin çocukları sevilmiyor
inanabiliyormusunuz
seviliyor ama bariz ayrı tutuluyorr

off arkadaşım allah yardımcın olsun işin zor, bak tatil olayında baştan ayağını yere sağlam basmışsın ses çıkaramamışlar. kesşke diğer konularda da diretseydin. nyese bundan sonra biraz kafanın dikine git derim.
bu arada eşinin memleketi neresi? kusura bakma söylediysen bile kaçırmış olabilirim :1rolleyes:

[Bir bölge ad verirsem dogru olmazz
birazda belli bir kesimmi
tüm bölgeye mal edemem

düşününkii 9 yaşında söz kesiyolar 15-16 yaşında ewlendiriyolar[/B]

bence iş erkekte biter eşin dengeyi koruyamamış...
ne hakla bu tarz konulara karışabilirlerki sorarsan ancak fikir verirler
evet yada hayır deme hakları olmamalı bence..erkekler dengeyi koruyabilseller
evlendikten sonra karı koca olarak hayatımızla ilgili kararları biz veririz büyüklerden
ihtiyaç duydudğumuzda fikir alırız deseler sorun kalmayacak..ama toplumumuzda kaçtane erkek bunu yapabiliyor ki...ne yazkki ezilen kısıtlanan
horlanan ve zor durumda kalan da genelde kadınlar oluyor...:çok üzgünüm:

ben bu aileleri anlamıyorum ki gelin mi alıyorlar yoksa ellerinde oynatacak kuklamı??
böyle yaparak ego tatmini yaşıyorlar ama farkında olmadan çocuklarının mutluluğunu tehlikeye atıyorlar..

ne kayınvalide gelinini nede gelin kayınvalideyi sevmek zorunda değil( tabi karşılıklı sevgi olursa mükemmel olur)ama önemli olan saygı ve anlayıştır..
bizim toplumumuzda sadece erkekle evlenilmiyor aynı zaman da ailesi ilede evleniliyor...

işin zor arkadaşım bu duruma alış dicem ama 8 yıl olmuş demekki alışılmıyor..çok üzücü ve bir o kadar da sinir bozucu bi durum allah yardımcın olsun..:Saruboceq:

kutluyorum arkadaşım...
ne güzel anlatmışsınvereliniortak bende kesinlikle böyle düşünüyorum..kimse kimseyi sevmek zorunda deil,bu sadece kayınvalide-gelin ikilisi için geçerli deil herkes için aynı..bende kayınvalidemden pek hoşlanmam..ama asla eşime annen böyle dememişimdir..ben evleneli 5 sene bitti bi kere olsun kızım dediğiini bilmem..hep mesafelidir..bende hep ona göre davranırım..aslada evime karıştırmam..

ah canım bende eski bir kayınvalide mağduruyum...eski sözlümün annesi eşim olamadı..kısmet tabi ama bu konuda yaralıyım biraz...her şeye karışmak istedi ben bilirim ben anlarım şu şöyle olsun bu böyle olsun banad sorun ben hallederim..dedi sürekli bende mesafeli durdum en başından beri..gerek duyarsak size sorarız gibi cümleler kurdum...yapı olarak ta zaten ağır bir insanım fazla şımarık bilmiş biri değilim.hiçte sevmem öyle insanları .ama kayınvalide adayı ise aynen böyle biri şımarık tabiri caizse parayla herşeyi halledebileceğini düşünen saman altından su yürüten bi tip..yaşının insanı değildi kockoca kadın ve bi anne ama küçük şımarık kız çocucğu dersin:roflol:.neyse gel zaman git zaman oğlunun aklını çeldi..ne yaptı etti ayırdı bizi...oğluna gelince ne söylesem boş...oda dengeyi kurmayı başaramayan erkeklerdendi...iş erkekte biter bence her zaman...

bu konuda kayınvalide mağduru biri olarak fırsatını bulmuşken hazır içimi döktüm keşke dediğim olabilse ama bu durum için iki tarafında bu anlayışta olması gerekiyor...ben tek başıma hakkından gelemedim....sen şanslısın..aman inş..hep böyle devam eder ilişkiniz...gerçi nasıl başlarsa öylede devam eder...

bende zaten böyle bi kadınla uğraşamazdım hayat çekilmez bir hal alırdı..Kadın oğlunun hayatına müdahale etmeyi kendine verilmiş bi hak olarak görüyor...bencil...çok bencil..

neyse
umarım günün birinde sevip sayabileceğim bir kayınvalidem olur

sevgiler...:Saruboceq1hug:

Bildiğin esir hayatı bu..
Kursa gidemiyorsun kendi hür iradenle öyle mi..?
Bence sen sine sine herşeye alışmışsın..
onlarda cozurtmuşlar..!

Bildiğin esir hayatı bu..
Kursa gidemiyorsun kendi hür iradenle öyle mi..?
Bence sen sine sine herşeye alışmışsın..
onlarda cozurtmuşlar..!

bencede vereliniortak

başta ağırlığınızı koysaydınız bunların hiçbiri olmazdı. . .

her dediklerine hee.. birşey yaparken onlara sorarsanız olcağı bu.................

Son düzenleme:
sabah görümcemi aradım
kayın validem ile çok yakın otururlar
durumdan heberi yokmuşş
anlattım
anlatırken agladım
o da üzüldüü
aman annemin huyunu biliyosun
ben şimdi gitmek istesem aynı şeyleri bana da söler dedi

bende nereye kadar boynumuza ip baglayıp istedigi yöne çekecek dedim
elimden geleni yapıyorum yaptıkça
tepeme biniyorr
dedim
kendimizi geliştirmemimi
görmemizi duymamımızı istemiyor
nayapayım
magara insanımı olayım dedim
kendisine ilet bir muddet görüşmek istemiyorum

bide şu huyu var kayınvalidenin
hemen hasta olurr
yataklara düşürr

sakın benim yüzümden hastalanmasın
ben zaten sinir hastası oldum dedim

görümcemde tmm ben anlatayım dedi

benim kayınvalideminde aktörlüğü çok güzel hemen ağlar duygusal sömürüye geçerbunların hepsi aynı kaydirigubbakcemile

Keşke görümcenizle alttan haber yollamak yerine evine gitseydiniz. Ama öyle kavgaya gider gibi değil, normal ziyarete gitmiş gibi. Aranız da iyiymiş, "Anne kursa gitmemi istememişsin ama bu kurs benim için yararlı, ben gitmek istiyorum ve gideceğim, lütfen müdehale etmeyin." deseydin gülümseyerek. Hem saygısızlık etmemiş hem restini çekmiş olurdun. Böylece belki de ilk defa senin de isteklerin olduğunu, senin de bir insan olduğunu ve kendi kararlarını verebileceğini dile getirebilmiş olurdun. Üstelik "Gelin küstü." diye suçlanmamış da olurdun.
Keşke zaten bunu en baştan yapabilseydin.

Hatta aslında hala geç değil. Gene gidip konuşabilirsiniz ama öncesinde görümcenizi arayın, sorun bakalım konuşmuş mu? Konuşmuşsa "Ben kendim de konuşayım bakalım, bir hışımla aradım seni ama içime sinmedi böyle" deyin. Konuşmamışsa "Ben fevri davrandım, ama üzüldüm sonra, kırgınlık olmasın, konuştuklarımızı iletme anneme" deyin. Kayınvalidenize de gidin ve yukarıda yazdığımı aynen söyleyin. Eğer görümceniz iletmişse mesajı "Anne, evet aradım söyledim ama içime sinmedi, kırgınlık olmasın, o yüzden geldim karşılıklı güzel güzel konuşalım." diye belirtip gene yukarıdakini söyleyin. Kibar ve saygılı ama kesin ve net bir dille o kursa gideceğinizi söyleyin.

tinkerbelle
valla ben her konuda
saygı ve sevgi çerçevesinde böyle davrandım
hep konuştum
zaten hep küskünlük olmasın diye bu tarz benim yumusak tavranmamdan oldu böylee
bn hiç bir olayda küsmedimm
bugune kadar hiç küsmedim
hep kırıldım bunu tatşı dille belirttim
ve hep herşeyin güzellikle olmasını istedigimi belirttim
ve şimdi bu yüzden bu durumdayımm

anlamıyolar
işte
benim böyle konuşup kırgınlık küslük olmasın neden böyle dedin yada yaptım dedigimdee

aman derdim senmisinn bide snle ugraŞMAYIM hastayım. hastaneye yatacakyımm mileet ne oldu der diye yatamadım.. babanla kavga ettim falan filan deyim konu bastırtırır

Ama işte "baştan yapman gerekirdi" dediğim şey yumuşak davranmak değil. Tam tersi baştan yapman gereken şey tavrını koymaktı. Tam ifade edemedim sanırım. En baştan "Bu budur." deyip kestirip atacaktın. Sadece bunu söylerken laf atışmasıyla ya da kaba bir üslupla değil, sert ama kibar bir üslupla söylemeliydin. "Neden böyle oldu, neden öyle oldu, aman anne, şöyle böyle" diye dil dökeceğine "Anneciğim ben o kursa gitmek istiyorum ve bir sakıncası olmadığını düşünüyorum, gideceğim." demelisin. Bu kadar. (Yukarıda arayıp "Küslük olmasın" filan de derken, sadece son telefon konuşmasının açıklaması olarak söylemeni kasdetmiştim, yoksa sürekli "aman anne" diye dil dökmen anlamında değil.) Sonrasında lafı uzatmaya kalkarsa ya sabır çekip tek kelime etmeyip kursa gene gideceksin. Gittin de işi büyüttüler mi? Gene susacaksın, etraftan dedikodu ulaşınca da "Gitmem gerekiyordu gittim, fazla büyütecek birşey yok." deyip konuyu kapatıp kaale bile almayacaksın.
Yani ya yumuşak davranmak ya küsmek zorunda gibi düşünüyorsun. Ama küsmeden de rest çekebilirsin. Seçeneklerin küsmek ya da boyun eğmekten ibaret değil. Önce bu sabitten kafanda kurtul, bak nasıl gerisi gelecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…