• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideden ayrılmak

adamavi

yüreğini mavi tut!
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
391
3
116
41
İzmir
arkadaşlar 6 yıllık evliyim kayınvalidemin oturduğu şehre gelin geldim ve çalışıyorum 3 yaşındad a bir oğlum var,iş hayatımda sıkıntılar yaşıyorum ve ailemin yanına (5 saat uzaklıktaki bir şehre) tayin istemek istiyorum eşim ikna oldu ancak kayınvalidemlere nasıl söyliyeceğimizi bilemiyoruz ailemin yanına gidersem 2.çocuğu da doğurabilicem ama burda bu şartlarda çok zor sizce napmalı nasıl anlatmalıyız gideceğimizi onlara?

arkadaşlar 6 yıllık evliyim kayınvalidemin oturduğu şehre gelin geldim ve çalışıyorum 3 yaşındad a bir oğlum var,iş hayatımda sıkıntılar yaşıyorum ve ailemin yanına (5 saat uzaklıktaki bir şehre) tayin istemek istiyorum eşim ikna oldu ancak kayınvalidemlere nasıl söyliyeceğimizi bilemiyoruz ailemin yanına gidersem 2.çocuğu da doğurabilicem ama burda bu şartlarda çok zor sizce napmalı nasıl anlatmalıyız gideceğimizi onlara?

yani güzelce anlatın, oraya gidince artı neler eklenicek diye,onlar istemesede kırmadan yinede gidin,yapcak bişey yok

haklısınız da tepkileri çok korkutuyor eşim reddedebilirler bile diyor,iş bu noktaya gelincede kalkalıyoruz böyle;
eşim ataerkil bir aileden geliyor baba ne derse o yapılıyor şimdi torunlarını her haftasonu görüyorlar ondanda ayrılmak istemiycekler napıcaz nasıl çıkıcaz bu işin içinden bilmiyorum işte sorunlarım var desem işi bırakmamı bile isteyebilirlerki devlet memuruyum nasıl bırakayım?offf offf düşündükçe içim daralıyor:(

iş yerinde huzursuz olduğunuzu söyleyin ve tayin isteyeceğinizi.

illa ki bozulacaklardır ama yapacak bir şey yok :KK12:

• Beğen
Reactions: mbz
haklısınız da tepkileri çok korkutuyor eşim reddedebilirler bile diyor,iş bu noktaya gelincede kalkalıyoruz böyle;
eşim ataerkil bir aileden geliyor baba ne derse o yapılıyor şimdi torunlarını her haftasonu görüyorlar ondanda ayrılmak istemiycekler napıcaz nasıl çıkıcaz bu işin içinden bilmiyorum işte sorunlarım var desem işi bırakmamı bile isteyebilirlerki devlet memuruyum nasıl bırakayım?offf offf düşündükçe içim daralıyor:KK43:

eşinin ailesi senin çalışıp çalışmamana nasıl karar verir?
öyle bir şey söylerlerse çalışmaktan memnun olduğunu ancak bu işyerinde huzursuzlukların olduğunu, daha iyi şartlarla tayinini isteyeceğini söyle. eşinle ikiniz bir olursanız çok çok söylenirler ama sizi bağlayacak halleri yok ya :)

dediğim gibi kırılırlar biraz üzülürler illa ki, onu engelleyemezsiniz.

İşinizle ilgili huzursuz olduğunuzu söyleyin burdan gitmek istediğinizi gitmişkende bildiğiniz bi yer yani annenizin memleketini uygun gördüğünüzü söyleyin sizde benim ailemsiniz ben sizden incinmedim onlarında eşim ve beni el üstünde tutacaklarından eminim falan diyin bence. Tayinim çıktı aa annemlerin ora ne tesadüften daha iyidir bence

Tayin çıkınca emrivaki yapın öncesinde söylemeyin
Yoksa bir bakarsın hop eşin de onların yanında

5 saatlik mesafe varsa gideceğiniz yer çok uzak sayılmaz. Arada sırada yine gelebileceğinizi söylersiniz gönüllerini alırsınız. İstediğiniz yere girmek en doğal hakkınız ama onlar da torunlarından,evlatlarından ayrı kalacaklar son anda söyleyip de insanların gönlünü kırmayın, üzmeyin. Planlarınızı şimdiden anlatın.

başka şehre gideceksiniz mi diye oğullarını reddedecekler, o zaman etsinler be
bu nasıl bi psikolojik baskıdır, bence mecburi bişeymiş gibi yapıp zaten sık sık geliriz 5 saat ne ki de
ama bu defa da onların sizin eve gelip uzun süreli yatılı kalması gibi bir durum olabilir

bence de zorunlu olduğunu söyleyin.
eşinin ailesi de olsa onların kaprislerini çekmek durumunda değilsiniz.
önemli olan sizin kendi ailenizin selameti.
önce kendi iyiliğiniz gelir.
mecburi tayin deyip kestirip atın, gitmeye yakın söyleyin,oldu bittiye gelsin.
anlayışlı bir aile değilllermiş durduk yerde bi de onları sarmayın başınıza doğrucu davut olacağız diye.
bazen de bazı şeyleri kendine saklamak en iyisidir.
herkes her yaptığını yapacağını size söylüyür mu?
hayır tabiki de.herkes kendi çıkarları iyiliği neyse onu öncelik tutuyor ,bildiğini okuyor

Mecburen zorunlu diyeceksin ki senin calismana nasıl karisırlar anlayamadım. Öbur turlu ikna etmeniz imkansız. Emrivaki yapacaksinız.

eşim ataerkil bir aileden geliyor baba ne derse o yapılıyor şimdi torunlarını her haftasonu görüyorlar ondanda ayrılmak istemiycekler napıcaz nasıl çıkıcaz bu işin içinden bilmiyorum işte sorunlarım var desem işi bırakmamı bile isteyebilirlerki devlet memuruyum nasıl bırakayım?offf offf düşündükçe içim daralıyor:KK43:
Ben bunu anlamıyorum. Evlenirken ailelerin sizinde çekirdek aile olduğunuzu ve kendi kararlarınız olacağını kabullenmeleri gerekiyo.
bence siz tayin çıktı faln desenizde ailenizin olduğu yer olacağı için isteğe bağlı olduğunu anlayacaklardır.

Hayret bir şey bugün devlet memuru olmak kolay mı? İşi bırakmanı nasıl isterler, sen de de ki, aldığım maaşı her ay verip sigortamı da yatıracaksanız ok. biraz da kendi aileme yakın olmak istiyorum de. küserlerse de illa ki barışırlar. bence ailelerin bu kadar müdahaleci olması yıllar içerisinde törpülenilmeli. yani bir olay olduğunda ufak ufak belli edilmeli hayatımıza karışamayacakları. küserseler keyfileri bilir, emin ol barışırlar, başkalarına karışmadan yaşayamıyor bazı ataerkilgiller.

Back
X