Düğünde ısrar ediyolarsa kendileri yapacak. Yemekli düğün yapmayıversinler.Daha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...
Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
sız nısanlının oyle dedıgıne bakma bu danısıklı dovus o altınlar o tarafa verılecek gorursun mu demek ıstıyorsunuz
yaparlar mı yaparlar valla bellı olmaz
Evlenince de böyle olacak mı acaba? Sanmıyorum. Altınları verecek, ailesiyle de görüşecek ilerde demişlerdi dersiniz.Nişanlımdan yana sorunum yok gerçekten. Hatta şöyle söyleyeyim işsiz kaldım kredim vardı burda bahsettim herkes nişanlına söyle deyince söyledim arkamda durdu yardım etti sagolsun.
Vermeyin net olun.Asla böyle bir saygısızlık yapılamaz .Nikah yapın gecinDaha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...
Bu konusma burda kapandı ama ben kadından sogudum resmen nişanlımda öyle bişey yaparlarsa en son veririm ama bir dahada yüzümü göremezler dedi. O kadar sinir oldum ki bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
ben bı keresınden anlasılan en ıyısı kımsesız bırıyle evlenmek dedımNe tuhaf insanlar var.
Ablamın kaynanasi da yaptı bunu .
Herşeyi topladi sonra da şimdi gelin beni niye sevmiyor diyor?
Aman yüzsüzluk.
Bu ülkede gerçekten evlenecek eş ailesi yok.
Cidden oyle.ben bı keresınden anlasılan en ıyısı kımsesız bırıyle evlenmek dedım
sen ne bıcım ınsansın dedıler bana
sızınle aynı fıkırdeyım gercekten aıleler tuhaf duzgun kısılere denk gelmek zor
Siz memnunsanız bana laf düşmez tabi kiBirbirimizden bişey saklamıyoruz. Babam duysa anneme çok kızar dedi. Bana söylemesinin nedeni de ben cevabını verdim ama konuyu senin yanında da açacağım orda susturacagım bir daha lafını edemez zaten demeye getirdi. Önceden haberin olsun orda şok olma dedi.
Benimde bir tanıdığım var, öksüz yetim, kimsesiz birini arıyorben bı keresınden anlasılan en ıyısı kımsesız bırıyle evlenmek dedım
O yetim olayı da öyle olmuyormus.ben bı keresınden anlasılan en ıyısı kımsesız bırıyle evlenmek dedım
Kv.ne sor bakalim o takilar kime takiliyor. Yeni evlilere maddi destek amaciyla takilir. Hangi zihindeler, ne gibi fikir uretiyor insanlarin beyni anlamiyorumDaha önce burda bahsetmiştim görücü usulü biriyle tanıştırıldım. Görüştük, konuştuk, anlaştık ve nişanlandık. Her şey yolunda gidiyordu ailesine karşı saygısızlık etmedim hiç eşya konusunda sürekli zorlamadan kimseyı aldık. Kaldı ki onların maddi durumu ne zaman musaıtse o zaman bakalım dedik falan. Neyse nişanlım bir gün şey dedi "annesi demiş ki bizim taraftan altın takılırsa ben alırım" nişanlımda köpürmüş kabul etmemiş. Konuyu benim yanımda açtı annesi ben ona şaka yaptım falan dedi utandı konuyu kapattı. Orda sadece işte yemeklı düğün yapacagız para olmazsa o an alırız sadece onu dedim ben dedi bişeyler eveleyip geveledi kıvırdı o an sadece biz düğün istemedik nikah yapabiliriz kimse zor durumda kalmasın falan dedim o da ama bızım yapmamız lazım muhabbetıne girdi (gösteriş başka bişey değil) Sonra ben şey dedim benim annemde nişanlandıgımdan beri tembihliyor kybele altınları haram etmeyin inşallah ilerde bi ev alırsınız gerekirse bizde yardım ederiz diye...
altınları alıcam demesı hem duygusal hem maddı olarak konu sahıbıne haksızlık ve yıpratıcı davranıs seklıBen bu para mevzuları yüzünden arayı bozmayı da anlamıyorum. Yani o altınlara mı kaldık, alırlarsa alsınlar. Duygusal olarak size nasıl davrandıkları daha önemli değil mi?
Şu laf da çok irite edici.aman kayinvalidelerin nedense %80 i aynı gereksiz. benim kayınvalidem de nişanda bana taktiği iki ince bileziği alıp düğünde tekrar takacakmış. kocam da ağzının payını vermiş sen dul kadın almıyorsun diyerek. ayrıca kendi ailem de hem nisanimda hem de düğünümde taktıkları takılarla o tarz bir muhabbet edebilmesine fırsat vermedi ve bu konuda iki tarafta birbiriyle muhattap olmadı. zaten düğün kına eşya vs herşeyi biz eşimle beraber yaptimiz için kimsenin konuşma hakkı olmadı takılarla ilgili. zaten eşim tarafı da ağır bir takı getiren olmadı. sizde onlara o fırsatı vermeyin. agizlarini yaptiklarinizla kapatın.
Ama gururla yazılmış...Şu laf da çok irite edici.
yurdumuzda dul kadınlara altın takılması yasakmı kı sen dul kadın almıyorsun dıye savunma bıcımı gelıstırmısaman kayinvalidelerin nedense %80 i aynı gereksiz. benim kayınvalidem de nişanda bana taktiği iki ince bileziği alıp düğünde tekrar takacakmış. kocam da ağzının payını vermiş sen dul kadın almıyorsun diyerek. ayrıca kendi ailem de hem nisanimda hem de düğünümde taktıkları takılarla o tarz bir muhabbet edebilmesine fırsat vermedi ve bu konuda iki tarafta birbiriyle muhattap olmadı. zaten düğün kına eşya vs herşeyi biz eşimle beraber yaptimiz için kimsenin konuşma hakkı olmadı takılarla ilgili. zaten eşim tarafı da ağır bir takı getiren olmadı. sizde onlara o fırsatı vermeyin. agizlarini yaptiklarinizla kapatın.
Hep sizin gibi dusunurdum ama karşi tarafa masraf yaptirmadan evlenen gelinlerin çoğunun deyeri bilinmiyor, eziliyor. Hep sömürülüyor. Ne anlayişli gelinimiz var değil de ne saf gelinimiz var derler en sonda da. O yuzden hakkini talep etmeli. O gelinlerin geleceye dair guvencesiBen bu para mevzuları yüzünden arayı bozmayı da anlamıyorum. Yani o altınlara mı kaldık, alırlarsa alsınlar. Duygusal olarak size nasıl davrandıkları daha önemli değil mi?
Belki de hata kadındaydıO yetim olayı da öyle olmuyormus.
Bizim bir tanıdık öyle evlendi çocuk memur.
Aile yok.
Herkes nasıl imreniyordu kiza.
Dört ayak üstüne düştü felan.
Kızın babasi ile damat aynı devlet dairesinde çalışıyordu.
Herkesin parmakla gösterdiği bir adamdı.
Üç çocukla geçende duydum bosanmislar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?