Kayınvalideler hiç sevilmiyor sanırım.

Düğünde ısrar ediyolarsa kendileri yapacak. Yemekli düğün yapmayıversinler.

Kaynanadan kaynanaya göre değişir. Aslında kaynana değil, insan olan herkes sevilir.

Kardeşimin eşi annemi çok seviyor. Kendi kızından farksız davranıyor çünkü. Şöyle ki, geçen kardeşim altınlarını ver araba al sat yapacağım demiş, kız vermek istemiyordu. Annem duyunca kardeşimi topa tuttu, o altınlar o kızın, asla isteyemezsin, rızası olmadan elini vuramazsın, o kızın mehiri o dünyanın binbir türlü hali var diye gelinini arkaladı. Kardeşim yeni evli olmasına rağmen boşanmak lafını ağzına almış, hatta kendi aradı kardeşim ortalığı velveleye verdi. Annem yine gelinini tuttu, o kızın bir annesi de benim, evliliği çocuk oyuncağı mı sandın dedi. Seni eve almam o kızı da sokağa atmam diye de bastonuyla kardeşimi dürttü

Benimki de melek gibidir. Mazlum, ağzı var dili yok, kendi hâlinde. Kısaca o altınlar sizin asla kimseye vermeyin. Düğün de yapmayın, gösteriş yapacaklar diye bir de altınlarınızdan olmayın. İnanın sade bir nikâh yetiyor. Ne güzel asil ve kısa. Elalem gelip oturduğu yerde çerez pasta yiyecek diye, gelinliğimi altınları çekiştirecek diye düğün yapıp onca masrafa giremem şahsen.

sız nısanlının oyle dedıgıne bakma bu danısıklı dovus o altınlar o tarafa verılecek gorursun mu demek ıstıyorsunuz
yaparlar mı yaparlar valla bellı olmaz

söylenecek neler var neler , ama özet olarak o altınları o kv alır , ve paşa paşa görüşülmeye devam edilir,

birde üstüne gelin suçlu olur , biz sana söyledik sen anlamadın mı denir ,

Nişanlımdan yana sorunum yok gerçekten. Hatta şöyle söyleyeyim işsiz kaldım kredim vardı burda bahsettim herkes nişanlına söyle deyince söyledim arkamda durdu yardım etti sagolsun.
Evlenince de böyle olacak mı acaba? Sanmıyorum. Altınları verecek, ailesiyle de görüşecek ilerde demişlerdi dersiniz.

Vermeyin net olun.Asla böyle bir saygısızlık yapılamaz .Nikah yapın gecin

Ne tuhaf insanlar var.
Ablamın kaynanasi da yaptı bunu .
Herşeyi topladi sonra da şimdi gelin beni niye sevmiyor diyor?
Aman yüzsüzluk.
Bu ülkede gerçekten evlenecek eş ailesi yok.
ben bı keresınden anlasılan en ıyısı kımsesız bırıyle evlenmek dedım
sen ne bıcım ınsansın dedıler bana
sızınle aynı fıkırdeyım gercekten aıleler tuhaf duzgun kısılere denk gelmek zor

Cidden oyle.
Şu sitede sorsak bir elin 5 parmağını geçmez düzgün eş ailesi.
Bizim evde şuan iki kışı evli ikimizinde eş ailesi fiyasko.
Bir kardeşim bekar bakalım onunki nasıl olacak?
Çevreme bakıyorum yine aynı.
Erkek ailelerinde var sıkıntı.
Geçende komsu geldi o da diyorki öyle deme seninde oğlun var.
Ne alaka dedim?
Ben kendime yapılmasını istemedigim hicbirseyi yapmam.
Hala kafalar eski.
Gelini demiski kadına anne sen alisiksin oğlunla kalmaya ben aşağıda arkadaşımda kalayım sen oğlunla kal demiş gelince.
Bunu gururlana gururlana anlatiyor.
Beklediği şey gelinden bu.

Siz memnunsanız bana laf düşmez tabi ki
Ama ben nişanlımdan daha stratejik olmasını beklerdim
Annesini susturması tabi ki iyi bi şey
Ama bunu ben bilmeden yapmasını tercig ederim
Bilince çünkü annesine karşı tavırlı olabilirim
Kalbim düzelmeyebilir
Annesini benşm yanımda susturmasını hele hiç istemem
Onu hiç yakışı bulmam
Başka zaman da annesinin yanında beni susturur sonra diye düşünürüm
İlişkilerin özel olma durumu orradan kalkar öyle

Benimde bir tanıdığım var, öksüz yetim, kimsesiz birini arıyor

O yetim olayı da öyle olmuyormus.
Bizim bir tanıdık öyle evlendi çocuk memur.
Aile yok.
Herkes nasıl imreniyordu kiza.
Dört ayak üstüne düştü felan.
Kızın babasi ile damat aynı devlet dairesinde çalışıyordu.
Herkesin parmakla gösterdiği bir adamdı.
Üç çocukla geçende duydum bosanmislar.

Ben bu para mevzuları yüzünden arayı bozmayı da anlamıyorum. Yani o altınlara mı kaldık, alırlarsa alsınlar. Duygusal olarak size nasıl davrandıkları daha önemli değil mi?

aman kayinvalidelerin nedense %80 i aynı gereksiz. benim kayınvalidem de nişanda bana taktiği iki ince bileziği alıp düğünde tekrar takacakmış. kocam da ağzının payını vermiş sen dul kadın almıyorsun diyerek. ayrıca kendi ailem de hem nisanimda hem de düğünümde taktıkları takılarla o tarz bir muhabbet edebilmesine fırsat vermedi ve bu konuda iki tarafta birbiriyle muhattap olmadı. zaten düğün kına eşya vs herşeyi biz eşimle beraber yaptimiz için kimsenin konuşma hakkı olmadı takılarla ilgili. zaten eşim tarafı da ağır bir takı getiren olmadı. sizde onlara o fırsatı vermeyin. agizlarini yaptiklarinizla kapatın.

Kv.ne sor bakalim o takilar kime takiliyor. Yeni evlilere maddi destek amaciyla takilir. Hangi zihindeler, ne gibi fikir uretiyor insanlarin beyni anlamiyorum

Ben bu para mevzuları yüzünden arayı bozmayı da anlamıyorum. Yani o altınlara mı kaldık, alırlarsa alsınlar. Duygusal olarak size nasıl davrandıkları daha önemli değil mi?
altınları alıcam demesı hem duygusal hem maddı olarak konu sahıbıne haksızlık ve yıpratıcı davranıs seklı
nıye altınlarını versın kaynanasına dugun ıstemıyorum madem oyle demıs ona da yok demısler nıkah yapmayız demısler yanı ılla bır dayatma seklı var klasık kaynana teroru

Şu laf da çok irite edici.

yurdumuzda dul kadınlara altın takılması yasakmı kı sen dul kadın almıyorsun dıye savunma bıcımı gelıstırmıs
bırseyı yaparken dıger taraftan batırmak boyle bırsey olsa gerek ınsan haklıyken nasıl haksız duruma duser konusuna da ornek verebılırız

Hep sizin gibi dusunurdum ama karşi tarafa masraf yaptirmadan evlenen gelinlerin çoğunun deyeri bilinmiyor, eziliyor. Hep sömürülüyor. Ne anlayişli gelinimiz var değil de ne saf gelinimiz var derler en sonda da. O yuzden hakkini talep etmeli. O gelinlerin geleceye dair guvencesi

Erken yüzlerini belli etmişler. Hiç verme valla hem sen düğün diye diretmemişsin. madem durumları yok çok normal bu zamanda yapmasınlar düğün. o altınlar gitti mi bi daha geri gelmez

Belki de hata kadındaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…