kayınvalideler ve kızları

Bayıldım konuya kanayan yaram benim de kk ve görümce bi kenara çekilir gözümün önünde başlarlar kaynatmaya ki benim hakkımda da konuştuklarından eminim çünkü görümcem çok meraklı dibimi köşemi araştırır sokaktan geçen herkesi tanır hepsinin hakkında bir şeyler bilir ama bana asla anlatmaz ki anlatmasını da istemem ne zaman dedikodu yapacak olsa kaçıyorum oradan. bizde zorunluluktan beraber yaşıyoruz muhattap olmuyorum olasım da yok. ne halleri varsa görsünler ve günahımı alsınlar ki ben hafifleyeyim.. bir de oruç tutup namaz kılıyorlar Allahımın gücüne gitmesin ama ben kabul olduguna bile inanmıyorum ibadetlerinin. bu arada benim ailem her bayramda arar sorar bi kere aramadılar benim ailemi insanlıkları sıfır Allahım sen gör bizleri

pekii hanımlar,anneleriniz nasıl kaynana.size nasıl gelinlerine nasıl davranıyor

pekii hanımlar,anneleriniz nasıl kaynana.size nasıl gelinlerine nasıl davranıyor

asıl olay damatlarda abla ama onlar buraya yazamadığı için kimse bilemiyor benim eski şirketim de konuşulan k.peder-k.valide olaylarını yazsam kitap olur tabi anne-baba bizim olduğu için hiçbir dedikleri dokunmuyor, ama gel bir de karşı taraftan dinle

damatları geçiyrum canım.hani buraya yazanların annelerinin de gelinleri olanlar vardır.ben onları merak ediyorum.bu çok iyi anneler gelinlerine nasıl davranıyor

ç unutmam annemin komşusu koca evin halılarını 5 aylık hamile gelinine yıkatmıştı
4 aylık hamile kızıda balkondan onları izlemişti..
herkes aynı değil tabi vicdan meselesi bu işler

Soyleyeyım mı egem abla

Annem gıbı bır kaynanam olsun ya o benı yada ben onu bogazlıyor olurduk

Hep soylerım yuzunede gelın sana ıyı tahammul edıyor dıye

Ogluna hıc yakıstıramaz sanırsın cok yakısıklı bence bırbırlerını tamamlamıs

Cocuklar ya bana ya babasına benzıyordur annesıne dedıgımde hıc kabul etmez

Zayıf dıye soylenır durur tabı banada ama su sıralar aldım ya kılo bana pek laf etmıyor

Yapılanı hıc begenmez onceden benımkınıde begenmezdı sımdı sıra gelınde

Boya yaptım gel kapılarıda sen sıl demıs bende ıkı kucuk cocukla sana temızlık mı yapacak kendın sıl dedıgımde sen ıyı kı benım gelınım degılsın kaynananı opte basına koy der
Yanı demem o kı ben annemınkınıde begenmıyorum

Offff kaynananın ıyısı olmaz ben kaynana oluncaya kadar

Aaaaaaa mutlaka bende yazmam lazim simdi, ne güzel bir konu olmus!

Söyle: Görümcemin dügünü icin hazirlik yapiyoruz, oturmusuz masaya kayinvalide, cok yakin komsusu ve ben. Görümcemle kaynanam günlerdir tartisiyorlar, cünki isteklerinin sonu gelmiyor, en son yeni evine kendi anne babasindan baskül istedi, kaynanamda onuda bir zahmet kocan alsin sonra demisti, öyle atismislardi. Bir ton masraf yapildi erkek tarafi bir taraftan kiz tarafi bir taraftan, iki tarafta asagi kalmak istemiyor, görümcemde nerde en pahali sey varsa tutturuyor istiyorum diye, kredi kartlari limitde, kayinvalidem bir kiziyor, bir oturup agliyor, böyle kiz annesine bile acimiyor o sekil. Bende izliyorum...birsey desem zaten kötü gelin olurum, görünen köy kilavuz istemez.

Komsu: Niye kizin hic laftan anlamiyor, ne gerek var bukadar masrafa, zaten oglan tarafi zengin yavas yavas hepsi olur!

Kayinvalide: Bitirdi bizi, yedi bitirdi! Laftan anlamiyor, sözden anlamiyor, okadar masrafa girdikki, oglani bile evlendirirken bukadar dökülmemistik! (!! Bizim dügünümüz icin bile okadar para harcanmamis!! Ben biliyordumda, onunda farkinda oldugunu bilmiyordum!)

Komsu: Evet haklisin, oglun zaten pirlanta, gelininde öyle masallah, hicbirsey istemedi, zorlamadi sizi hic, nerde uygun birseyler varsa aldilar ve ne oldu sanki, kendi kendilerine ne güzel düzenlerini kurdular... (bana bakar gülümsüyerek- yari aciyarak)

Kayinvalide: Evet öyle, ama kizim iste ne yapsin...kaliteden cok anliyor...öyle beri benzemez seyleri begenmiyor iste...

O an icimden bu kadin ne diyor dedim, ama gercekten depemden vurulmusa döndüm.
Biz emekli insanlariz dedikleri icin, onlari zora sokmamak icin ben hicbirsey istememistim, aldigim seylerdede uygun olanlari secmistim. Dügünde nekadar altin takilmissa borclarini kapatsinlar diye oldugu gibi vermistim. Kendi annem öyle yap demisti, oda acimisti cünki onlara. Genctim, cahildim, iyi niyetliydim, ama sonuc olarak kaliteden anlamiyor oldum. Kendi kizi düsüncesizce, bencilce, tartisma yaratarak, ortaligi birbirine katarak evinin igne ipligine kadar aldirdi, ne bir borcu, ne birseyi rahatca evine gecti, ailesi borc batagana girmis hic umrunda olmadi. Ama iste bu dünyada kötüler yaraniyor!

Benim annemde cok fenadir, aslinda iyi niyetli ama gecinmek cok zor! Erkek kardeslerim var ve herzaman derim, Allah iyi gelinler nasip etsin, insallah iyi gecinirler! Benim kayinvalidede fenadir, ama onu yine idare edebiliyorum, annem kayinvalidem olsa her gün oturup aglardim herhalde, insani cileden cikartabiliyor :)

tebrik ederim canım olaylara tarafsız bakmana.vakti zamanında birisi kaynanasından dert yanıyordu ve keşke benim annem kaynanam olsa şeker gibidir,demişti.bende annen sana iyidir,bakalım gelininiz aynı düşünüyor mu dediğimde köpürmüştü

1 kaynanam 4 görümcem var,
kaynanam bana karşı pek iyi sayılmaz ama görmcelerime karşı davranışlarıyla kıyaslarsak bana melek gibi davranıyor diyebilirim, yerin dibine sokar kızlarını... bir olup arkamdan kötü konuştuklarını da sanmıyorum, en azından büyük görümcemden beklemem...

kendi anneme gelince, bırakın gelinini bana kaynanamdan çok kaynanalık yapıyor allah gelinine yardım etsin dicem de gerek kalmıyor, abimden korktuğu için gelinin bir dediğini iki etmiyor

ah annem ahhh
bana kaynanalık geline analık yapar :)))
o ne yapsa doğrudur onların her kararı doğrudur kavga etseler bile sorun olmaz
biz azıcık tartışalım yanında asar suratını 3 gün konuşmaz bizle başlar senin kocan şöyle yaptı senin kocan bunu dedi
oğlancıkları köşk yaptıracak bunlara çünkü deşmeyin yaramı
ama ne olursa evlatız canı yanar bana birşey olduğunda
aralıkta kürtaj oldum bütün gün ben yemek yemedim diye oda yememiş kaynanamda yemek derdine düşmüş 2 kere yemek yemiş ben ayılırken hala eşimden ayran simit istiyordu görümcem nabzetleri gelmedi bile yanıma (1 saatlik mesafede oturuyoruz)
ama hep diyorum Allahım sen büyüksün oda evlensin ikiside anlasın beni tek duam o
sen nasıl bir görümcesin dersen onu geline sormak lazım:)))

Benım kıde malesef gecımsız halbu kı unutmasa gelın oldugunu onceden sorun cıkmayacak

Tabı ablam oyle sımdı herkese kendı annesı melek gelır banada oyle ne yaparsa yapsın annem oldugu ıcın katlanıyorum ama kaynanam olsa dusunemıyorum bıle

Benım kaynana bana bısey soylese ben dusunuyorum annem dese nasıl davranırım dıye ona gore davranıyorum ona da

Annemede dıyorum sen gelıne nasıl davranırsan kızında oyle davranılır

Bıde hep genc kalmayacaksın (44 yasında annem onunda bıraz etkısı var tabı)muhtac oldugunu dusun dıyorum ben dıyorum ben ısıtıyorum

Mısal gelın dogum yapacak kar var gıdemedım demıstı ee dedım 1 hafta once yoktu kızın dogum yapacagı bellıydı gıtseydın ya onceden el gıbı bebek gormeye mı gıdecen dıye kızmıstım kustu bana

Hos banada aynısını yaptı yaa yalvara yalvara geldı kaynanamla yatmıs uyumuslar

Geldıgı gun de pzt kadar dogurdun dogurdun dogurmadın ben gıderım baban evde yalnızdemıstı

Aksamı da suyum gelmıstı uzuntuden aglamadan

Ikıncıye aramadım bıle
Kaynanamda evının temızlık derdıne dustu gorumcem kopek sesınden uyuyamaıs uyumaya gıttı

Kımse kalmadı basımda ılk dogumumda

Bende ıkıncıde ne aradım ne doguruyorum dedım oyle yaa ha varlar ha yoklar benım ıcın

Ama nasıl gorumceyım bılmıyorum ıyı olmak ıcın ugrasıyorum ama adın gormce olunca ıyıde desen yanlıs anlasılabılıyor

benim annem damadını çok seviyor, oğlu yok zaten iki kız kardeşiz biz kardeşim de bekar. damadı bizden kıymetli; içli köfte istiyormuş kardeşim ne zamandır yapmamış kıza, eşime yaptı. eşim de çok beğendim falan diyince ertesi gün tekrar yaptı ki eve götürelim canımız istedikçe yiyelim o gün bugündür kardeşimin dilinde zaten annem

ama şöyle de bir şey var eğer oğlu olsaydı gelinine kaynanalık yapardı eminim

geçen gün benim kaynana konuşuyor kızının kaynanası için "ay ne manyak kadın.", görümcelerine geldi onlara da salladı falan dayanamadım en son "herkes manyak bi senin kız akıllı herhalde" dedim daha da benim yanımda böyle şeyler söylemez sanıyorum ki.

ya bir de ben kıyafete, kozmetiğe vsye para harcarım, iyi para harcarım hem de -kendimce tabii-, oğluna da alırız aynı şekilde aynı mağazalardan falan oğlunun eşyalarına laf yok ben yeni ne alsam dikkatini çeker fiyat sorar. oğlu hakediyor ben etmiyorum sanki. belki böyle düşünmüyordur ama çok itici geliyor bu hareketi. eşime söyledim, o dikkat etmez böyle şeylere, dikkat edicem dedi sonra evet haklısın dedi. bana öyle gelmiyor yani.

kızı da alabilir tabii onun da hakkı ama benimkiler tek tek sorgulanıyor nedense

benimde var bir görümcem yaşıt sayılırız ben 19 o 18 yaşında ama kayınvalidem kızına öyle bir düşkün ki. tabi düşkün olmasına bir sözüm yok haliyle kızı tabi ama abartıyor.
Ben birşey yapayım kötüyüm aynısını o yapsın çok iyi.
her zaman o muhteşem o harika, ben kötüyüm.
el kızıyız tabi birde ailem uzakta benim. boynumu bükük hissediyorum her zaman.
görümcemde her zaman dışlıyor zaten. ne yüzüme bakıyor ne konuşuyor öyle sanki yokmuşum gibi davranıyor.
İnsan üzülüyor. burada kimsen olmayınca onlardan medet bekliyorsun ama olmuyor işte.
Dediğim gibi el kızıyız.

3 Görümcem var.. 2si farklı şehirler de çok şükür :) Ama asıl burda olan sorunlu.. Kendisi her lafı söyler şaka olur.. Ben söylerim gülerek, alındım,darıldım,küstüm olur Peki ya ben böyle bi insana nasıl davranayım ya.. Taklidimi yapıp gülüyor sonra da şaka şaka.. Hee çok komikti diyorum

valla ben şunu analdım evlenince : ele karışmak zor zanaatmış. allaha havale ediyorum onları...

valla ben şunu anladım evlenince : ele karışmak zor zanaatmış. allaha havale ediyorum onları...

Benim kayinvalidem basimizin etini yemisti dügün yapmayin milleti mi eglendiricez diye. Nisan dediler yaptik hem de elimizden gelenin en iyisi, kina gecesi de yaptik herkesi cagirdik. Ben duymazdan geliyorum cünkü iki tarafta da ilk evlenen biziz, aile büyüklerimiz, görmedigimiz akrabalar falan var. Herkese haber ettik. Öyle pahali süslü asiriya kacan birsey de istemiyorum yani. Kayinpederim ve esim de dügün istiyor. Neyse biz yer bakiyoruz arada kendisini de cagiriyoruz icinde kalmasin diye. Cok güzel bir yer biliyorum bogazda dedi götürdü bizi 35 sene önce kendi evlendigi yere. Mekan dökülüyor, sandalyeler falan kendi dügününden kalma neredeyse, salas bir balikci gibi bir yer olmus zamanla. Söyle yapariz böyle süsleriz... benim konusmama gerek bile kalmadi esim sayesinde. Neyse dönüyoruz oradan buradan konusuyoruz. Kalkip demez mi ben kizima Ciragan' da dügün yaptiricam valla isteyen ona göre gelsin, bir tanecik kizim var

Sabah 3 e kadar gezer altinda jeep, birsey söylesen onlar genc onlar üniversite ögrencisi bla bla. Bir gün ofisteki yazici bozulmus servise götürmesini söyledi babasi. Ay kiz basina nasil gitsin, ya basina birsey gelirse... Hepsini yazmaya kalksam buradan köye yol olur. O zamanlar sus pus icime atiyorum. Valla simdi böyle sacmaladigi zaman yapistiriveriyorum cevabini. Neymis dobraymis dürüstmüs arkadan konusmazmis yüzüne söylermis. Ben size sorarsam gecerli bu dedikleriniz, sizin fikrinizi sormadigim zaman baska birsey oluyor onun ismi deyip sinirle balkona cikmisligim var ki bu olay benim kirilma noktam oldu kendisine karsi.

ya benimkilerde öyle arkadaşım
o tarafı tutsam elimde kalıyor,bir tarafı tutsam elimde kalıyor
kayınvalidem kızına düşkün,benim ailem erkek kardeşime düşkün,biz de böyle kendi halimizdeyiz
Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…