- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.184
- 658
- Konu Sahibi fairylove23
-
Buna ben de katilamayacagim.
"Erkek çocuklar bebekle oynamak istemez bu sebeple kizlar da akülü araba kullanmayı sevmez" diye bir cikarim yapilamaz...Erkek çocuklar daha hevesli olabilir,arabalara daha düşkün olabilir ama bu kizlarin arabaları sevmediğini,oynayamayacaklarini göstermez.İstisnalardan bahsetmiyorum gayette kız çocukları da arabalarla oynar.Topla da oynar,futbol oynamazda voleybol oynar,yakartop oynar :)
Böyle genellemeleri sevmiyorum , sen anlamazsin sevmezsin diye çocukları bu oyuncaklardan mahrum birakmayi da doğru bulmuyorum.Biz bütün seçenekleri sunalim, onlar ne isterlerse onu yapsınlar.
Mesela yemek oyuncaklarıyla da en çok kızlar oynar,ama en iyi aşçılar da erkeklerden çıkar :)
benim yeğenim bir istisna galibaİnatla anlamamaya olayı cinsiyetçileğe çevirmeye çalışıyorsunuz.Ben de erkek kız ayrımını sevmemekle beraber
yaradılıştan gelen hisler ilgi alanları var.Evet kızlar topla futbol oynamaz yakan top oynar.Bu sen anlamazsın sevmezsin
dendiği için değildir.Bütün seçenekleri sunarsınız erkekler arabaya, topa v.s. kızlar bebeklere gider.Tek bir hakkın var
istediğini alabilirsin dediğinizde bir kız top, bir erkek bebek almaz. 2 x 2 = 4
Hee Arabistan'da yasiyorum.
Su forumda da bir üye bin tane konuda bin tane fikir belirtir. Az cok genel hayat görüşünü ve dusuncelerini bilirsiniz. Bir sey yazdiginda bunun ne anlama gelebileceğini az cok tahmin edersiniz. Bir de sizin gibi hemen onune gelene medeniyet dersi vermeye calisanlar var.
O yuzden duzgunce ne demek istedigimi sorsaydiniz duzgunce aciklardim ama bu haliyle aciklamayacagim.
benim yeğenim bir istisna galiba
teyzeciğim nerde bir top görsem hemen alasım gelir der ve babası ve eşimle sürekli maç yapar
kendileri kız çocuğudur
Allahım ya valal hayretler içinde okudum yazdıklarınızı, neden kendinizi kıyaslıyorsunuz, eşiniz de gaza gelmiş, ne gereksiz mevzular , Allah başka dert vermesinMerhaba. Benim sorunum öyle büyük bir şey degil. Ama yine de sormak istiyorum. Sonucta disaridan bakinca daha net görülür ya bazi şeyler. Simdi gorumcemin ogluna kayin peder akulu araba aldi 3 yas doğum günü icin. O zaman esime tel acmis sizin kiza da tablet mi alayim araba mi diye. Esim o sırada kizim kucuk oldugu için tablet al demis. Bu arada 2 yas dogum gununde kayipnpeder tablet almosti gorumcemin ogluna. Kayinpeder tamam sonra da araba alirim demis esime telefonda. Simdi cocuk 5 yasinda bizimki de 20 gun sonra 3 olacak. Gecen gorumcemdeyken araba basinda biraz surtustu bizim cocuklar sen bin ben bineyim diye. Kv dediki arabayi bizim bahceye goturelim sirayla binsinler yani bizimkine alma niyetleri yok . Kp kendine araba aldi yeni sanirim sıkışıklar. Bir de kv 3 seneden beri bakiyor yavruma aslında sorun etmemek lazim ama esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor. Sizce bu ayrimcilik mi?
Olayı cinsiyetciliğe çeviren ve anlamamakta direnen sizsiniz.İnatla anlamamaya olayı cinsiyetçileğe çevirmeye çalışıyorsunuz.Ben de erkek kız ayrımını sevmemekle beraber
yaradılıştan gelen hisler ilgi alanları var.Evet kızlar topla futbol oynamaz yakan top oynar.Bu sen anlamazsın sevmezsin
dendiği için değildir.Bütün seçenekleri sunarsınız erkekler arabaya, topa v.s. kızlar bebeklere gider.Tek bir hakkın var
istediğini alabilirsin dediğinizde bir kız top, bir erkek bebek almaz. 2 x 2 = 4
Çok da merak etmedim zaten. Arabistan benzetmesi soru değil zihniyet odaklıydı.
Niye medeniyet dersi vereyim siz medeniyetsiz misiniz? Sadece oyuncakta bile cinsiyet ayrımı yapan bir üyesiniz..
Olayı cinsiyetciliğe çeviren ve anlamamakta direnen sizsiniz.
Bir kız çocuğu öncelikle bebek tercih edebilir ama bu arabalarla oynamamasini gerektirmez diyorum.
Arabalarla oynama hakkına sadece arabalara bayılan ve ilk tercihi arabalar olan cocuklarmi sahip ? Bunu anlamiyorsunuz işte.
Erkekler futbolu cok seviyor diye voleybol oynamasin mi ?
Burada konu sahibine "kızın akülü arabayı ne yapacak,ona erkekler biner " denmesine istinaden bende diyorum ki,Niye oynamasin efendim ? İlk tercihi araba değil diye böyle bir hakkı yok mu çocuğun ? Keyfi ne zaman oynamak isterse o zaman oynar.
Sonuç olarak kızlarda pekala arabalarla da oynar,kamyonlarla da,canı isterse futbol oynar,cani ister evcilik,bu kadar basit.
E konu sahibinin kızı tercih ediyormuş ama demekki ,"ne yapacak akülü arabayı ona erkekler biner" denmiş sizde desteklemissiniz ?Ama genelde canı istemez.İstisnalar kaideyi bozmaz demiştim daha önce de genel üzerinden konuşuyorum.
Oynamasın diyen yok.Tercih etmez diyen var.Bu kadar basit.İnatla haktan bahsediyorsunuz.
Siz oğlunuza barbi kızınıza araba alın o zaman.Ne diyeyim?
Aynen eskiden anne babaların görevi çocuğu okutmak askere göndermek ceyizini hazirlamak en son düğününü yapmaktıAlmazlarsa eşiniz ne lafı söyleyecek acaba ? Adamda demez mi bana mı güvendiniz oğlum çocuk yaparken !!! Utanmayacak mısınız acaba?resmen açgözlülük, resmen kıymet bilmemek sizinkisi. Yazık anne baba olmak çok zor bu devirde. Kv ve kp den sürekli verici olmasını bekliyorsunuz ya , kendinizi düşünün sizde o imkanlar varmı yarın torununuz olduğunda size sunulanı sizde torunlarınıza yapabilecekmisiniz bakalım. Çocuğunuza yapmıyorsunuz ki toruna yapasınız.ama Yapmazsanız vay halinize oğlunuzun da size söyleyecek lafları olur mutlaka.
benim kızım da öyle babasıyla karşılıklı paslaşıp duruyorlarbenim yeğenim bir istisna galiba
teyzeciğim nerde bir top görsem hemen alasım gelir der ve babası ve eşimle sürekli maç yapar
kendileri kız çocuğudur
Benim kizim da tüm gün arabasının tepesinden inmez, bütün istisnalar burada toplanmişiz sanırım.benim kızım da öyle babasıyla karşılıklı paslaşıp duruyorlar
benimle oturup "arabacılık" oynuyor falan
esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?