Kayınvalidem Bebeğe Bakamıyor...

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
kızlar bebek çok küçük diye bakıcıya vermek istemedik,bir süre annem gelecek bir süre
kayınvalidem gelip bakacak diye karar verdik.En azından bu sene böyle geçsin dedik ve
eylül de ben okula başladım annem de izmirden gelerek bebeğe bakmaya başladı(bu arada annem 46-kayınvalidem 56 yaşında).neyse annem 1 haftada kaptı işi,bizim bebek biberonla mamayı çok zor içiyor ama annem bir-iki uğraşa uğraşa tamamen yediriyordu.
kayınvalidem bir türlü içiremiyor ben yokkenbu arada nem sabah 6 da evden çıkıyorum,en iyi ihtimalle 5:30 da emmiş oluyor,öğlen 13:30 da eve geliyorum.Düşünsenize sabah 5:30 dan öğlen 13:30 a kadar en fazla 50cc mamayla duruyor bebek...
kayınvalideme annem içiriyordu sen neden içiremiyorsun diyemiyorum da...
sen git annem gelsin tekrar da diyemiyorum
zaten evde olmaları acaip sinirlerimi bozuyor,bir de bakamıyor olması iyice sinir etti beni.

ya çok zor bu işler gerçekten bir mesajında bahsetmiştin dönüşümlü bakacaklar diye geçenlerde de kayınvalidemler gelecek temizlik yaptım falan yazmıştın ben de merak ediyodum napıolar acaba diye benim kayınvalidem evime bir düğünümde bir doğumumda geldi 5 sene içinde. hem kızıyorum hem böylesi daha iyi diyorum bi taraftan. ama sen çocuğunu emanet ediyosun işin daha da zor. biraz zaman geçsin belki o da becerir, sen göstermeye çalış kızmaz heralde, o da istemez sanırım torununu aç bırakmayı. uğraşsın işte işi ne, annen nasıl uğraşmış.

eşine bırak bu işi annesiyle konuşsun güzelce diyecem ama bozulur üzülür benneyaptımki
en iyisi sen anneni tekrar çağır birlikte baksınlar geçici bi süre

Annem çok özlüyormuş, dayanamıyormuş özlemine gibilerinden bir bahane uyduramaz mısın?
İkisi beraber bakarlar olmadı bir süre, kayınvaliden de öğrenir mama vermeyi belki o arada.
Onun da torunu, elbet o da istemez el kadar bebek aç kalsın, belki bu şekilde rahatlar bile.

kızlar haklısınız ama annem izmir de kayınvalidemler taa ankaradan geldiler
gelmişken hadi gidin diyemem
neyse dediğiniz gibi o da torununun aç kalmasını istemez heralde
öğrencek bir şekilde
aslında ben sanırım kendisine ve evde olmalarına gı cık oldugum için bazı şeyleri abartıyor olabilirim

evet canım malesef kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide sonuçta.. nekadar zamandır babaanne bakıyor yazmamışsın ama diş çıkaracağı bi dönem olup iştahsız olabilir mi?

bence çok yanlış düşünüyorsun.birincisi bebeğine bakmak için taa Ankaradan gelmiş kayınvaliden.insanın annesi yapar böyle fedakarlıkları ama kayınvalideler yapmayabilir.ama seninki yapmış ve gelmiş.senin bebeğin için gelmiş.senin için yani.evde olmasına sinir oluyorum lafı çok yanlış olmuş.
ikincisi senin çocuğunsa onunda torunu.çocuğunun çocuğu.ona zarar gelsin,aç kalsın istermi?istemiyorsa çocuk zorlamaya çekinmiş olabilir.ya ağlarsa,ya o suırasada boğazında kalırsa,ya boğulursa vs.. diye.sonuçta emanet bebek.bebekler açlıktan ölmez ama ters bi harekette boğulabilir.ısrar edip çocuğu zorlamadığı için teşekkür bile etmelisin.
üçüncüsü senin eşini doğurup beslemiş büyütmüş bir kadından bahsediyoruz.bakamaması mümkünmü?zamanla çekingenliğini atacaktır üstünden.
annem yapıyor sen niye yapamıyorsun lafı yeterince kırıcı olmuş bence.bu şekilde kıyaslamalara girmemelisin.unutma oda bir anne.sen nasıl bebeğine kıyamıyorsan oda oğluna aynı şeyleri hissetmiş zamanında.bunun hatrına daha esnek olmalısın.
bebeğini yabancı birine bırakıp gitmenin dayanılmaz sızısını sana yaşatmadıkları için hem annene hem kayınvalidene ne kadar teşekkür etsen az.
yabancı bir kadın belki çocuğunun karnını kayınvalidenden daha iyi doyurur,daha iyi bakar belki ama art niyetsi sonsuz bir sevgi veremez.babanesi gibi içi titremez.
bu yazdıklarımı iyi düşün ve olaya birde bu yönden bak derim ben...

artık gelmiş geri yollayamazsın ama giderken öyle bir veda et ki bir daha gelmesin. işe ara vericem gelmene gerek yok de mesela.sonra konuştuğunuzda yok işe ara vermekten vazgeçtim annem bakıyor sen rahatına bak falan dersin. uzaktaymış bir de ne güzel.azıcık yanına gelince bile katlanılmıyor değil mi :)

valla bence de biraz abartiyorsun
arkadasimizin dedigi dogru beki emanet cocuk dikkat ettmek istiyor ve zorlamiyor olabilir
valla arkadaslar kayinvaldelerinizi sevmiyor olabilirsiniz acikcasi bende cok sorun yasiyorum kayinvalidemle
ama nekadar senin evladinsa onunda torunu
benim kayinvalidem cocuga yeri geliyor benden daha iyi bakiyor
sevmiyorsunuz diye milleti kirmak zorunda degilsini bu sözlerim mahmuriye arkadasimiza
tahamül etmek zorundasiniz yeri gelicne
oda sizin esinizin annesidir
benim cektiklerime karsi yüzlerine bile bakmamam gerekiyor ama napim tabiri caizse koynumda yattan cocugumun babasi olan esimde onun oglu

tatlım ben zaten annem bakıyor da sen bakamıyorsun demedim kayınvalideme,diyemem de
aslında ben kendisini çok severdim ama hamilelik dönemimde gelip bende 1 ay kaldılar ve afedersiniz wc den çıktıktan sonra sifonlarını bile ben çektim...o 1 aydan sonra acaip sinir basıyor bana gelecekleri zaman,daaa anlatsam neler neler...neyse neticede zaten onlara saygısızlık ertmemek adına kendi kendime sinir olup duruyorum
elbet biliyorum bakıcıdan daha iyi bakacaktır ama benim ev içi huzurum nolacak????

biberon değil de kaşıkla yedirmeyi denese aslında daha kolay olmaz mı? 6 aylık olmuş zaten bebeğin artık kahvaltı ederse sen gelene kadar acıkmaz bir de meyve püresi verir arada senin de gözün arkada kalmaz böylece benim bebeğim de asla biberon almıyor bu yüzden suyu bile kaşıkla içiriyorum

Valla güzelim, görünen o ki sen konuyu çoook yanlış yere açmışsın ve senin sıkıntın da bebeğinin doymuyor olması değil besbelli ki. Bu sadece bir bahane. Tipik bir kaynana sendromu yaşıyorsun kendi içinde. İşin açıkçası üzüldüm böyle düşündüğün için, hatta biraz kızdım bile sana. Ne olursa olsun anadır-babadır, senin çocuğuna bakmak için kalkıp taa nerelerden gelmiş ve en başta sen de bunu kabul etmişsin. Bu kadar sinirlenecektin madem baştan hayır demeliydin. Şimdi ağlamak boşuna. Ama madem konu burada bebeğin aç kalmasından senin evinin huzuruna kadar geldi o zaman kibar bir dille konuşursun, annem bakacak, siz daha fazla zahmet etmeyin, düzeninizi bozmayın dersin, o da gider evinde oturur.

zamanında senin kocana bakan üyüten insan
nasıl olur da cocuğuna bakamaz canım
bence abartıyorsun
birde o yasınla nerelerden gelmiş
canım otur şükret
millet el kadar bebeğini bakıcıya bırakıp gözü arkada işe gidiyor
yaslı insanlar tecrübeli insanlardır
eminim senden benden daha iyi bakarlar

Krocana katılıyorum. Taa Ankaradan kalkıp Adanaya bebek bakmak için gelmiş kayınvaliden. 56 yaşında bir kadın evini barkını bırakmış torunu yabancı ellerde büyümesin diye size misafir olmuş. Oğlumun doğumundan1 ay sonra kayınvalideme (bir ihtimal belki diye) "bakarmısın" dedim de "doğururken banamı sordunuz" dedi. Birde evlerimizin arasında 100 m ya var ya yok. O lafın üzerine bebeğimi 2.5 aylıkken hiç tanımadığım bir bakıcıya verdim. Hırlımıdır, hırsızmıdır, psikopatmıdır nedir bilmeden hemde. Başka çarem yoktu çünkü. Sağolsun bakıcıda 18 aya kadar baktı. Şansıma iyi biriydi, biraz eli yavaştı ama olsun, iyi baksında. Oğluşum sonra bakıcısına anne demeye başladı.

Kayınvalidem 100m mesafede olup bakmamasına rağmen birde bakıcıya karışırdı. Beğenmezdi onu. Bakıcımda bana dert yanardı. Boşver sen onu he de geç derdim napiyim.

Kayınvalidelerin o yaştan sonra bebek bakmak gibi bir yükümlülükleri elbetteki yok. İsterse bakar, istemezse bakmaz. Kimsede bakmak zorundasın demez, diyemez. Ama bakmıyorsanda bakana karışma be kadın.

Neyseki oğlum şu anda kendini kurtardı 3.5 yaşına geldi neredeyse, şimdi yarım gün bakıyor isteyerek. Çünkü "banamı sordun da doğurdun" lafına çok kırıldığımı biliyor ve kendi teklif etti bakayım diye. Seneyede kısmetse anaokuluna gidecek.

Çok uzun yazdım biliyorum sıkılmadan okuyun len:mymeka:

Kayınvalidenizin yaptığını pek çok kimse yapmaz. Elbet alışacaktır o da bebek bakmaya. Sonuçta bayağı bir ara vermiş. Sizde birazcık öğretmeye, yol göstermeye çalışın. Sabırlı olun lütfen.kaydirigubbakcemile

canım ben seni gayet iyi anlıyorum,benim de bebeğime annem bakacak,annemle babam evlerini,düzenlerini bırakıp buraya bebek bakmaya geldiler...her ne olursa olsun onlar için de zor bir durum...ama annenin yanında olması çok büyük bi rahatlık,annem bebeğe bakarken ben uyuyabiliyorum,dışarı çıkabiliyorum...o yokken evde tek başıma mahvoluyordum...ama yine de insan evde yalnız olduğu zamanlrı arıyor sana hak veriyorum...ne kadar şanslı olduğumu biliyorum,annem oğluma canı gibi bakıyor,beni her işimi yapıyor,çok mutluyum,çok rahatım ama yine de ne demek istediğini anlıyorum...
benim kayınvalidem bizimle aynı şehirde oturuyor ama çocuğa bakmıyor...önceden de hep söylerdi ben çocuğa bakamam,bana güvenmeyin diye...gerçekten de bakamaz,başka torunları da var onlara da hiç bakmadı...ama kayınvalidem evimde olsaydı böyle rahat olamazdım...kendi annenin yanında olduğun gibi rahat davranamazsın,seni anlıyorum...
ama pek çok arkadaşın dediği gibi ne olursa olsun o senin çocuğunun babannesi,emin ol en iyisini yapmak istiyordur ama elinden o kadar geliyordur...sen içten içe kızmak yerine uygun bi dille istediklerini göster bence...sonuçta bir yabancıya emanet etmekten iyidir değil mi?

Bebek olunca mutlaka eve bir üçüncü kişi giriyor...Tabiki eskisi gibi olmuyor evdeki yaşantınız bazı şeylerde kısıtlamalar geliyor ama bu duruma da alışırsınız zamanla.Kayınvalideniz için de kolay olmamıştır,kadıncağız düzenini bırakıp geliyor,belki yıllar sonra bir bebeğe bakmanın acemiliği olabir yani o da sizin gibi bazı şeylerden fedakarlık yapıyor.Kendinizi üzmeyin,herşeyi de incelemeyin.Kreş yaşı gelene kadar idare edin ve kayınvalidenizin bakmasını ne olursa olsun bir nimet olarak görün bence.Çalışan anneler olarak hepimizin yaşadığı şeyler boşverin,bebeğiniz güzel güzel büyür inşallah.a.s.

canım sorma aynen bendede öyle oldu ya kaynana diye degil annem gibi bakamıyor. annem kıızımı banyo yaptırırken hiç zorlanmıyordu aglamıyordu kaynanm geldi kızım banyodan nefret etmeye başladı sürekli aglıyordu banyo yaparken nebilim tutamıyordu. bende söyledim kaynanama sen banyo yaptırma diye diye anladı zaten ne demek istediğimi eşimde hiç karışmadı. neyse kaynanama 10 gün tahammül edebildim. zaten pekte hoşlanmıyorum. (nedeni:aramızda önceden gecen bir münasebet) neyse sonra kaynanama söyledim ben izmire annemin yanına gidicem dedim. kaynanamda anladı ve tamam bende evime gideyim dedi ve öyle baktırmadım. yani ben kaynanama pek güvenmiyorum. ki 6 tane çocuk büyütmüş okadarda torun ama yok istediğim gibi bakamıyor.
canım sende için el vermiyorsa kaynana baktırma kaynana annem gelsin sen biraz dinlen de ve güzel bi dille konuş annen gelsin sonrada ya kreşe ver yada bakıcı tut kreşler var 1 aydan sonra alan kreşler ara kolay gelsin a.s.

kızlar ben hepinizi anlıyorum
ve hepinize sonuna kadar katılıyorum
tabiki gelip bakmak zorunda değil,gelmiş bakıyor Allah razı olsun ondan da kayınpederimden de
ama gelgelelim ben yokken kızıma mandalina vermiş bana sormadan
ki biliyorsunuz ki mandalina portakal 1 yaşdan önce yasak
herneyse
ben her sabah 5de uyanıp okula gidiyorum ve 13:30 da evde oluyorum
annem buradayken geldiğim de yemeğim tabağa koyulmuş bekliyor olurdu
bana hiç iş yaptırmazdı
ama anne gibisi yok işte
öğlen eve geliyorum bitmiş bir halde evde yemek bile yok
2 günlük kalanları hazırlayıp yiyorum
kayınvalidem oturmuş o saate kadar,sonra süpür yer sil toz al uğraşıyorum
aslında o kendi halinden o kadar memnun ki
bir bahane olsa da adanaya gelse die can atıyor zaten
neyse bir de görümcemler buradalar
en zından annem buradayken tek başınaydı
ama kayınvalidemler karı-koca geliyorlar ve her haftasonu görümcem eşi ve çocugu da bizdeler
gel de sinir olma

haklısın canım,
ayrıca her kayınvalidenin bilgisi-görgüsü bir değil..
mandalina fermesinden belli en azından..
benimki de banyoda suları kulağına soka soka yıkıyordu,en sonunda banyo işini eşimle ben devraldık...
kucağında oturtmaya çalışıyordu 1 buçuk aylıkken..insan kaynanası olduğundan bişey de diyemiyor...sert çıkamıyosun yani..
bunun gibi pek çok şey...
bir bebeğe,,,ne kadar acemi de olsa,EN İYİ ANNESİ BAKAR...
HATA YAPA YAPA KENDİ ÖĞRENİR..
BEN SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM VE SONUNA KADAR HAK VERİYORUM CANIM..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…