Kayınvalidem Bebeğe Bakamıyor...

megilara haklısın belki ama lütfen biraz daha sakin olmaya çalış...
çok iyi bir bakıcı bulman hemen mümkün olmayabilir.biraz sık dişini...en fazla 1,5 yıl sonra bebeğin kreş yaşına gelecek.
inan yabancı bakıcıya bırakmak çok zor.bütün gün aklın onda olur.
acele karar verme ve sinirlenince 30 a kadar say...:lepi:

kızlar ücretsiz izin alma imkanım olsaydı 1 sn düşünmez alırdım zaten
ama malesef evin kredi borcunu ödüyoruz
30 a kadar saymak mantıklı:)))))

megilara
bence bakici felan düsünecegine kendin is hayatina ara ver
allah korusun ama gecen gün yine bir gazetede okudum 14 aylik cocuguna bakan bakicisi uyumuyor diye cocugu havaya atmis ve cocuk beyin kanamasi gecirmis
ha bu herkeste olacakmi dersen tabiki hayir ama yinede tanidik bi farklidir tabi bu benim fikrim
ben kimselere emanet etmiyorum valla bugün doktor randevum vardi görümcem geldi bakmak icin
okadar güzel bakmasina ragmen hemen bitsede evime gitsem diye dört gözle bekledim
ama tabi senin fikrin saygi duyarim

kızlar ücretsiz izin alma imkanım olsaydı 1 sn düşünmez alırdım zaten
ama malesef evin kredi borcunu ödüyoruz
30 a kadar saymak mantıklı:)))))

işe yarıyor valla megilara:lepi:ben eşime sinirlenince kullanıyorum bu yöntemihihoyyytbazen yetmiyor hatta 100 e kadar saydığım oluyor-tatlicadiarzu-

aslında biliyormusun,megilaracım.ev, ev üstüne olmuyor.tabi burada söz konusu bir bebek:ecrin_bebek:.inşallah karşına iyi bir bakıcı çıkar.biliyorsun,hamilelikte ,lohusalıkta eşlerden uzaklaşıyoruz.sadece tek bir anlamda değil,her anlamda.akşam olduğu zaman,bebek uyuduğu zaman eşinle yalnız kalmak isteyebilirsin.böyle olunca bir başkası varken istediğin gibi tartışamazsın,istediğin tepkiyi koyamazsın,istediğin gibi oturamazsın,tembellik yapmak istediğinde yapamazsın vs vs.seni çok iyi anlıyorum ve bunlar senin en doğal hakkın.tabiki torunlara babaanneleri çok iyi bakar,ama hiçkimse bizim kadar düşünemez.endişelenmek en doğal hakkın.kayınvalidemler bize bebek görmeye gelmişti,ben bile bebek bakımı konusunda iki gün zor dayandım.2 aylık bebeği yerden kaldırırken sadece belinden tutarak kaldırmaya çalışmıştı ve kafası arkaya sarkmıştı defalarca,bebeği oturtmaya çalışmıştı,kayınpederim bir de demez mi,bunun boynunu asılalım da biraz uzasın:1shok::1shok::1shok:.tabiki böyle birşeye asla izin vermedim,kaynanama da kızdım ve uyardım.benim eşimi doğurmuş olması bebeğime böyle yapma hakkını doğurmaz,aman görmezlikten geleyim büyük insanlardır demedim açıkçası..bebeğimi ben doğurmuşum istediğim gibi büyümesini sağlamak da en doğal hakkım.ha, bu konuda benzer şeyleri kendi annem, ailem de yaptığı zaman tepkim aynı.çocuğum konusunda maalesef hiçbir tarafı kayıramam.inşallah,karşına iyi bir komşu falan çıkar da,ona baktırırsın.çünkü sen bu halde ne bebeğin için verimli olabilirsin ne de eşine karşı sevimli:1no2:.yaptığın tek şey şu anda katlanmak,artık gün sayıyorsundur.bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir,ancak amacım yangına körükle gitmek değil,içimden gelenleri söylemek.açıkçası idare et,diyemicem,çıkar yol bulmaya çalış.inşallah,işler yoluna girer canım:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kimse yanlış anlamaz merak etme antika
senin kayınvalide kayınpederin yaptığı gibi saçmalıklar yaptığı takdirde kimse megilaraya idare et demez zaten.verdiğin örnekler bu yüzden alakasız ve uçta olmuş.
burda sorun megilaranın bebeğin aç kaldığını düşünmesi.bizde bu yönde telkin veriyoruz.bebeğin boynunu uzatmaya kalksalar ona göre yorum yazardık:1closedeyes:emin ol büyük diye sus demezdik.
olaya göre yorum yani

antika sana katılıyorum ben de akşamları evimde rahat rahat oturup kocamla ve çocuğumla baş başa kalmak isterim onun için evimde kimseyi istemedim aslında anneanne de bbabanne de çok müsait gelmek için ama onlar da pek istemedi ben de ısrar etmedim kimse düzenini bozmak istemedi açıkçası. bir de en kötü akraba en iyi bakıcıdan iyidir fikrine de katılmıyorum bakıcıları bu kadar kötülemeyin bırakmak zorunda olan bir sürü anne var burda ve moralleri bozuluyor olabilir. kendi adıma konuşuyorum bakıcımız %100 babanneden iyi bakıyor, 1sn aklım kalmıyor bırakırken ama kayınvalidem baksaydı günü zor geçirirdim biliyorum ve megilaranın yaşadığı diğer sorunları da aynen yaşardım eminim.

açıkcası kayinvaldem bebeğe bakamiyor başlığı komik geldi bana
kayinvaldemin bebeğime bakmasını istemiyorum olsaydı daha iyi olurdu
kadınçağiz evini ocağını birakıp gelmiş yetmiyormuş gibi bide tatil yapmaya geldi gibilerinden laf ediliyor
herkesin çocuk büyütme anlayişi farklı ona kimse karışamaz ama hem kayinvaldeden çocuğun bakımını istemek sonrada bakmıyor demek tuhaf doğrusu. Bu kadin en azından kendi oğlunu büyütükmüş demekki bir çocuğa bakabilecek kapasitesine sahip olduğunu düşünüyorum.
benimde yakında bebeğim olacak inşallah, ve onu kimseye emanet etmicem. İşimi birakip en azindan 3yil evde durup ben büyütücem. Ne kendi annem ne kayinvaldem birakmicam bebeğimi, yeri gelir bikaç saatliğine işim olur ozaman tabiki seve seve emanet ederim ama onun dışında ben kendim bakıcam bebeğime en azından bu tür sorunlar yaşamayiz

arkadasım 1.si evet ben istedim gelip bakmasını :bir çok nedeni vardı isterken,hem bebek çok küçük oldugu için bakıcıya vermek istemedik,hem de şuan bakıcı parası bizim için önemli bir meblağ
2. ücretsiz izne falan ayrılmam imkansız,borç ödüyoruz
zaten sorun da oarada başlıyor:evet ben istedim gelip bakmasını ama huzurum kalmadı,bebeğin aç kalması benim bahanem olabilir dedim zaten,yazdıklarımın hepsini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız zaten
3. şu laf bana artık çok klişe gelmeye başladı:senin eşini de o büyüttü,unutma
olabilir,o zamanla bu zaman aynı değil yalnız,bu şimdinin çocuklarının nasıl eskiye oranla zeki olduklarından belli zaten

arkadaşım kendin çağırmışsın kayınvalideni ama aynı evde yaşamanın zorluklarını görünce kararında pişman olmuşsun anladığım kadarıyla.bebeğine iyi bakılması kadar senin huzurun da önemli.tüm bunları gözeterek bir çözüm bulmaısın.çünkü kayınvalidenin her yaptığı batmaya başlamış sana.bu aşamadan sonra içinde biriken gerilimi nasıl yok edersin bilemiyorum.
benim oğluma 1,5 yaşa kadar annem baktı.ama kayınvalidem de yakındı.hergün gelirdi anneme karışırdı.kendi bakmazdı da bakana da bir sürü kusur bulurdu.ne kadar sıkıntı çektim kendi içimde anlatamam.bu duygular,stresler içine atmalar insanı yiyip bitiriyor.nasıl bir ruh halinde olduğunu anlıyorum.
şu anda evimi annemden uzağa taşıdığım için bakıcıya bırakıyorum.çok şükür memnunum.istersen güvenilir birini bulabilirsin.ama maddi durumlar nedeniyle bakıcı tutamam diyorsun,izne ayrılamam diyorsun.sanırım kayınvalidenin gidip annenin bakmasını istiyosun.
bunu kimseyi kırmadan nasıl sağlarsın bilemiyorum çünkü mutlaka kayınvalidenler ve eşin kırılacaktır.insan kendi annesine bazı şeyleri kolay söyleyebiliyor ama kayınvalideye zor söyleniyor.
ama bebeğinin beslenmesine dikkat etmesi lazım.mutlaka bir şekilde mamasını vermeli.bebeğin büyüdükçe beslenmesi çeşitlenecek.katı gıdalara geçeceksiniz.yedirip içirmesi daha zahmetli olacak.sen de mutlaka kayınvalidene şunu yedir bunu yedirme diyeceksin ki bebeğin sağlıklı beslenebilsin.tek sorun bu olsa aşarsınız mutlaka.

Canim gerçekten zor bir durum yaşadiğin,benimde 10 aylik bir kizim var ve babannesi bakiyor sabah birakip akşam aliyorum..
Ilk zamanlar bende bu kadin bakamaz benim kizima diyordum, hiç güvenemiyordum çünkü biraz ağirkanli ve malesef çok becerikli bir kadin değil ..
Sağlik sorunlarindan dolayi anneminde bakmasi imkansizdi,bakici fikride bize hiç sicak gelmiyordu. Zaten kayinvalidem biz evlendiğimizden beri torunum olunca ben bakmak istiyorum diyordu..
Vallahi ne yalan söyliyeyim ilk zamanlar hiç istemiyordum onun bakmasini,kizim 5 aylikti ben işe başladiğimda.. Aklim hep kizimda kaliyordu.
Kayinvalidem de çok zorlandi ilk zamanlar eli ayağina dolaşti,çocuğun altini değiştirirken bile panikliyoru ya beceremezsem diye, her halinden belli oluyordu yaşadiği panik ter içinde kaliyordu.ama zamanla alişti ve gerçekten güzel bakiyor bebeğime en azindan gözüm arkada kalmiyor artik gerçekten çok severek ve isteyerek bakiyor.. çocuğun beslenmesiyle ilgili herşeyi en ince ayrintisina kadar anlatiyorum,"şunu yemesi kesinlikle yasak anne,doktorumuz 1 yaşina kadar önermiyor " gibi uygun bir şekilde onu kirmadan anlatiyorum ve sağolsun dediklerimide harfiyen yapiyor zaman zaman hoşuma gitmeyen beni sinir eden şeyler oluyor tabi ama çocukla ilgili değil öyle olsa zaten umursamaz davranabileceğimi zannetmiyorum.ama yinede kirrici olmamak lazim zaten sende anladiğim kadariyla onu kirmamak içok sinir olsanda hiçbirşey söylemiyor,ken kendini yiyorsun ama biraz daha sabret bence zamanla oda alişir,yapmasi ve yapmamasi gerekenleri uygun bir dille anlatmaya çaliş...çok uzun oldu valla yazdikça yazdim bak görüyomusun :)) gelişmeleri merakla bekliyorum.. Sevgiler..

Hmms ama cocuguna bakmak zorunda degilki ? Sende isini/okulunu birakip cocuguna bakabilirsin ? Bence nekadar beceremesede Tesekkür etmelisin kayinvalidene cünkü cabaliyor, yapmaya calisiyor degilmi yani ? Bazi kayinvalideler varki hic umurlarinda bile degil torunlarimi var ? Bazilari varki hic cikmiyorlar baslarindan neler cektiriyorlar gelinlerine ? Tek derdin cocuga bakamamasi olsun! Esinle konus bence durumu anlat ve kayinvalidenin cocuga bakamadigini belkide yasliligindan dolayi onun icin ya bir bakici tutmayi istedigini yada anneni tekrar cagirmak istedigini söyle ? Güzel dil yilani deliginden bile cikarir ....

canım bu arada eklemek istedim eğer annenin gelip bakmasını istiyorsan annenle konuşup gelebileceğinden emin olduktan sonra kayınvalidenle uygun bir şekilde konuşup durumu anlatabilirsin.
"anne çok sağol torunun için bana yardımcı olmak için evinizi,düzeninizi bırakıp geldiniz,çok yoruldunuz annemle konuştum birazda o gelip bakacak bebeğime sende evini özlemişsindir,hem dinlenmiş olursun herşey için çok teşekkür ederim" gibi tatlı dille cümleler kursan kırılmaz gibi geliyor bana ama tabii sen daha iyi tanıyorsun vereceği tepkileri az buçuk tahmin ederek ona göre konuşabilirsin... eşinde yardımcı olur bu konuda belki..

bütün bakıcılar kötü değildir tabi.bunu söylemedim kendi adıma.ama iyi bir bakıcı bulmak zordur.
ve bu lafımda iddialıyım...ruh hastası,psikopat olmadıktan sonra her zaman banae-anneanne-görümceyi bakıcıya tercih ederim.kendi ailesi gibi kimse bakamaz çocuğa.ne kadar iyide olsa aklında hep bir ihtimal kalır insanın.düşse dizini morartsa acaba diye geçirir insan içinden...

devir hangi devir olursa olsun,çocuk bakmak aynıdır.yedirdiğin içirdiğin giydirdiğin değişir ancak.şimdiki .çocukların daha zeki olduğu konusu ise tam bir talihsizlik bana göre.
eşine bak lütfen.ve kayınvalidenin yetiştireceği çocuk hakkında bilgi sahibi ol

ozamanı bu zamanı şimdki nesil eski nesilide bilemem
ama benim kayinvaldem çocuklarını çok güzel yetiştirmiş belki eskiden şuanki kadar bilinçli değilerdi şu yaşına kadar şu verilmez yada şu şu yedirilmez gibi ama maşallah hem eşinde hem kardeşinde hiç bir sorun yok
ayrıca çok şükür eşimde çok zekidir

Arkadaşlar uzun zamandır bu forumda zaman geçiriyorum.Fazla paylaşım yapmamış olsam bile yazılanları okuyorum.Şunu farkettim insanlarla anlaşmak çok zor.Kayınvalidemiz yardım etmeye kalkınca batar konu açarız.Çocuğa bakmayınca arayıp sormayınca konu açarız.Ya nasıl davransın bu insanlar kukla değiller ya bir insanlar.Onlarında doğruları yanlışları var tıpkı bizim gibi.Benim kayınvalidem çocuğuma baksa yeterli ben elimden geleni yaparım.İşten eve gittiğimde temizliğinede yardım ederim.Sözlerinide duymamazlıktan gelmeye çalışırım.Çünkü bakmak zorunda değil.Mandalina verse ne olur çocuğa.Yıkarken ağlatsa ne olur.Bilerek yapmaz bilerek zarar vermez.Onların canı yansa babaannenin canı gider.Eşimin yeğenleri var neredeyse sırtlarında taşıyacaklar.Nasıl seveceklerini şaşırıyorlar.Zararlı yiyecekler alıyorlar(cips,cola) ama olsun sevdiklerinden yapıyolar.Anneniz iyi bakabilir.O zaman kayınvalidenize teklif etmeseydiniz?Anneniz baksaydı.Hatta bence açıkca konuşun kadın boşuna yardım etmek için paralamasın kendini.Gitsin evine baksın keyfine.Bir çocukla ilgilenmek dünyanın en zor işi olsa gerek.Sizide anlıyorum huzursuz oluyorsunuz.Ama kendinizi karşınızdaki insanın yerine koymayı deneyin.Bir insan ne kadar rahat olursa olsun kendi evi gibi rahat edemez hiç bir yerde.Yemek yapmıyor demişsiniz belki sizden çekiniyordur.Belki ne istediğinizi kestiremiyordur.Anneniz sizi en iyi tanıyan insan onunla kıyaslamanızda bana göre yanlış.

bakamıyor değil bakabilir tabiki tecrübeli kadın
kaç çocuğu var bilmiyorum ama eşinide o kadın büyüttü
benim oğlumda biberonla içmezdi.bideronla içmiyor diye de aç kalmıyordu
mamayı yapıp kaseye koyyordum kaşıkla içiriyordum.karnıda çok güzel doyuyordu
birde kaşıkla vermeyi denesin ham daha sağlıklı.bebekler için özel kaşıklar var
olmadı evde tatlı kaşığıylada olur.

işe yarıyor valla megilara:lepi:ben eşime sinirlenince kullanıyorum bu yöntemihihoyyytbazen yetmiyor hatta 100 e kadar saydığım oluyor-tatlicadiarzu-

Ben 500 e kadar bile sayıyorum krocum ama nafile, neyse sayıyı arttırayım bari gerçi sen 30 la 100 arası sakinleşiyormuşsun kaydirigubbakcemile5
Arkadaşa gelince okuduğum kadarıyla sorun kayınvalidenin çocuğa bakamaması değilde, arkadaşın kaynana sendromu yaşamasından kaynaklanıyor. Neyse en iyi yolu kendisi bulur.
Benim iki çocuğumu annem büyüttü, öyle modern yöntemlerle falanda değil hani bildiğimiz eski yöntemlerle. Allahıma şükürler olsunki canavar gibi 2 danam var evde. Biraz annelere, kaynanalara güvenmek lazım.
Geçen sene kaynanamı evime zorla aldım gel büyük danaya bak diye. Sağolsun geldi bütün kış ilgilendi, evimdeki her şeyi kafasına göre değiştirmiş. Canı sağolsun, hiç olmazsa işten yorgun argın döndüğümde bir tas sıcak çorba olması beni havalara uçuruyordu, evladımada gözü gibi baktı.
Ben bakıcıya emanet etmektense kötüde olsa kaynanama emanet ederim. Nede olsa torunudur en kötü baktığı şekliyle bile bir bakıcıdan iyi bakar. Ne demişler evlat ceviz torun ceviz içiymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…