Kayınvalidem Bebeğe Bakamıyor...

zor bir dönemden geçiyoruz hayatımız baştan aşağıya değişti ve aldığımız yük sınırsız bir şekilde arttı daha fiziksel olarak ruhsal olarak kendimizi yeni yeni topluyoruz yani zaten hassas bir dönemdeyiz ben senin yerinde olsam ne yapardım diye düşündüğümde açık olurdum incitmeden kırmadan kendimi ifade ederdim çünkü böyle bir süreçte farkında olmadan sende kırıcı olabilirsin ona çok normal gelen durumlar sana aykırı gelebilir sonuçta herkes durduğu yerden bakar.öncelikle ne olmasını istediğine karar ver ve sonuç için bir plan yap sonuç olarak hayat çok kısa zaten o açıdan kendi mutluluğumuza önem göstermeliyiz biz ne kadar mutlu olursak çevremizdeki insanlarıda o kadar mutlu ederiz.Kendini mutlu hissedeceksen ve başkasına baktırma şansın varsa eşin vasıtasıyla annesinin bebeğe bakmasını engelle yok kayınvalden bakması gerekiyorsa hergün bıkıp usanmadan irade koyarak ona kendi doğrunu anlat ben olsam böyle yapardım.umarım en kısa zamanda bu sıkıntından kurtulursun...

bu dediklerinde haklı olabilirsin.doğruur,sinirde oluyor insan...ama sapla samanı karıştırma bence.ve lütfen gaza gelme.1 aydan sonra alan kreşler var gibi bir şey okudum.el kadar bebek kreşe verilirmi hiç:1shok:sırf kayınvalide bakmasın diye.zamanla senin istediğin gibi olacaktır.bazı konularda kesin dille konuşursun.doktor şunları şunları yasakladı diye anlatırsın.eminim dinleyecektir.
senin eşini büyütürken mandalinada vermiştir,balda,yumurtada.ki şu anda 1 yaşından önce vermeyin denen şeyler bunlar.ama eşinde bi anormallik varmı?yoktur sanırım...
evin kalabalık olması konusuna gelince.haklısın.ama yeter ki çocuğun emin ellerde bakılsın.gferisi hiç önemli değil.inan bana yabancı birine bırakmak çok çok daha kötü.ne kadar kötüde baksa en fazla çocuk aç kalır.yabancı birinin ona bağırması,ona sevgi verememesi,bunalması vs... çok daha kötü şeylerdir.
benimde çocuğuma görümcem bakıyor.
görümcem sabahları çok erken uyanıyo çocuk,çok yoruluyorum dedi diye sabah 9-akşam 9 uyuyan çocuğun düzenin sabah 11 -akşam 11/12 yaptım.2,5 yaşına geldi oğlum.hala wc eğitimi veremedim.iyice akıllansında halasını fazla zorlamasın diye bekletiyorum.vs..kendim bakıyor olsam çok tan başlamıştım.yaz vakti bütün çocuklar gün boyu dışardayken ben akşam 6dan sonra işten gelince gezdirdim oğlumu.üstelik sen saat 1.30 da evde oluyomuşsun.bebeğinden ayrı kaldığın zaman zaten çok kısa.
ama hiç biri önemli değil.yeter ki oğlum yabancı birinin elinde uyanmasın.ağlayınca yabancı birine sarılmaya kalkmasın.bazen sabahları uyanıyor.evden çıkmadan önce duyuyorum ağladığını.hiç aklım kalmıyor.çünkü halasının yanında.biliyorum ki ona zarar vermez.yabancı biri olsa "acaba oğluma ağlama diye bağırdımı","acaba çocuk ağlarken kucağına almadı kendi halinemi bıraktı","acaba çocuğu korkuttudamı susturdu" vs.. diye kafayı yerdim..
kısacası en azından çocuk kreş yaşına gelene kadar 2 sene sık dişini...

eşimin annesi oğlumun doğduğu gün ben küçük çocuk sevmem falan diye laf etti tabi ben yazdım kenara ve çocuğumu onlarla muhattap etmedim.eşimin babası çok iyi bir insan o ilgilenir.oğlum şimdi 4 yaşında şimdi şimdi çocuğa babanecilik oynamaya başladı gıcık oluyorum.yemek yedirme konusu tam felaket bizde bir de alt katta oturuyor malesef çocuğa aç karnına nutellalı ekmekle yanında portakal suyu içirmiş.bari süt içir dimi ama birde görseniz herşeyi çok ii bilir havasında.sana kolaylıklar diliiyorum canım nasıl sinir olduğunuda çookkk iyi anlıyorum.

canım benim seni benden iyi kimse anlayamaz ve arkadaşlar o duyguları yaşamayan bilemez.kızım 3 aylıkken çalışmaya başladım.doğduğu günder beri de annem hep yanımdaydı işe başlayınca da devam etti.arada 1 ay kayınvalidem geldi ve kabus dolu günler başladı.ne yedirebildi ne uyutabildi.allahtan evim yakındı 2 saatte bi gelip emzirip uyutup geri gidiyodum yani olan bana oldu kayınvalidemin bende kaldığı 1 ayda ben yorgunluktan bittim.tabi evde huzursuzluklar sürtüşmeler....annemin kıymetini daha iyi anlıyorum kayınvalidem varken.ama şu da bir gerçek bakıcı tutmaktansa kayınvalidem hep baksın daha iyi.çünkü biliyorum ki en az benim kadar seviyo kızımı.ben bazen sinirlensem o kızyo bana çocuğa bağırma diye yani bir an olsun gözüm arkada kalmıyo.uyumama yemek yememe çok da dert değil en azından sevgi ve şevkatten eminiz öyle değil mi arkadaşım...sabır herşeyin ilacıdır unutma..

Vallahi kızlar , bunları okuyunca korkuyorum .Sanırım ben torunlarıma bakmıyacağım .Baksanız bir dert bakmasanız bir dert .Şimdi kayınvaliyi düşününce yaptığı gerçekten büyük fedakarlık .Ben şahsen eşimi ,evimi bırakıpta asla torunuma bakmak için başka bir şehire gitmem .Bu sadece oğlum için değil kızım içinde geçerlidir .Zaten her iki evladımı büyük fedakarlıklarla büyütmüş bir anne olarak, bir de sanırım torunlarıma bakmak zorunluluğum yok .Neticede çocuk yapmak benim kararım değil .Evlatlar kendileri bakacaklarına güveniyorlarsa çocuk yapacaklar .Bir de görüldüğü gibi baksanızda beğenilmeme durumu var .
Aslında genç kızımızı düşününce o da kendi açısından belki haklı , sanırım eşiyle çocuğu ile yanlız kalmak istiyor .Ama gençler bunları önceden düşüneceksiniz .En baştan ya çocuk yapmıyacaksınız , ya da işinizi bırakacaksınız.Şunu hiçbir zaman unutmayın .Bir anne baba ancak kendi çocuklarına bakmakla yükümlüdür .Hiç kimse , torunlarına bakmak zorunda değildir .Benim tavsiyem en güzeli yine anneni çağırman .Çünkü canım senin asıl sorunun çocuğa iyi bakılmaması değil .Asıl sorun eşinin ailesi .Sakın seni kınadığımı sanma .Sen de haklısın , birlikte oturmak sanırım gerçekten çok zordur .Sen kimseyi kırmadan sorunu halletmeye çalış .

bana kalırsa konuyu açan arkadaşın kayınvalidesi için bebeğe bakmak fedakarlıktan çok orada kalmak için bahane gibi :)

benim kayınvalidem de üst katımda oturuyor. kendisini severim ama ben ona bebek bakımında hiç güvenemediğim için bakma konusunu bile açmadım o da benden teklif bekliyor. tamam çocukları çok seviyor ama diğer torunlarını parka götürdükçe kaşına başına dikiş atılıyordu. artık götürmüyor zaten. .
ben bebeğimi büyütebilmek için işten çıkıcam. çünkü bizim buranın muhiti biraz bozuk. kayınvalidem de argo ve küfürlü konuşur biraz benim yanımdayken ben konuşturtmuyorum ben öyle büyümediğim için çok yadırgıyorum bu durumu .. her akşam bugün ne küfür öğrenmiş diye korkarak eve gitmek var. :mymeka:

ya kadın kalkmış o kadar yol gelmiş ve bebeğe bakıyor
çoğu kayınvalide yapmaz bunuu
bence siz ona iyi davranında kalsın kadıncağız...

ablacım arkadaşın kayınvalidesi kocası ile beraber gelmiş adanaya zaten görümcede o şehirde imiş. çocuklarının yanında pek evlede ilgisi yokmuş ekmek elden su gölden fedakarlıktan çok turistik gezi olmuş onunki sırnaşık şey

megilara bu fikir nasıl çıktı canım kim teklif etti kayınvalide baksın diye ?

bana kalırsa konuyu açan arkadaşın kayınvalidesi için bebeğe bakmak fedakarlıktan çok orada kalmak için bahane gibi :)

:
Aynen öyle kızlar
kayınvalidem oğluna çok düşkün
ve buradaki görümcemin oğlu olan torununa da çok düşkün
ankarada hiçbir işi gücü yok
yani aslında fedakarlık değil ödül onun için burada olmak
ayrıca benim bebeğim (maşallah çok akıllı bir bebek,hiç bir zülmü yok bakan için)
neyse yaa ben gönlümü iyice bozucam yazarken
ohh ekmek elden su gölden
oğlu torunlarıyla beraber tatil yapıyor o kadar

canım bazen bende sinir oluyorum ayıptır söylemesi bugün balık kızartmıştık eşim gececi kayınvalidem kaynatam ben varız sofrada kalkmış balık yediriyo anne süt veriyorum dokunucak hemde yasak diyorum.dinlemiyo 3 veya 4 kere aynı şeyi yaptı en sonunda biraz kızarak söyledim bişey olmaz dedi sütü gece yatırırken içirirsin dedi.gelde sinir olma ama katlanmak zorundayım evimizi alana kadar birlikte oturuyoruz allah razı olsun hakkını yiyemem iyi bakıyo ama bazen böyle yaptıkça sinirlerim bozuluyo.allahım inşallah en kısa zamanda ev almamıza yardım eder de yoksa aramız çok bozulucak.eşimde benden taraf çıkıyo yani kayınvalidemin haklı bi tarafı yok canım...

ay çok zor ya, biraz daha çalışmasaydın keşke, sonra da bakıcı fln idare ederdiniz. daha yeni evli evde kayınvalideyle çok zor olur yani karışması yoksa iyi de,neyse en azından kendi torunu kötü muamele yapamaz.

anne mama yedi mi ne kadar yedi diye bir sorsan usulca belki kırılmaz

Allahim bu kaynanalarin hepsi mi böyle laf dinlemezler söz anlamazlar geliniz die mi yapiolar?ama kendi annelerimiz gayet uyumlu oluyo salla canim sallaaaaaaaaaaaaaaa kendi anneni çağir ayni şeyi biz de yaşadi inan geldiler 2 hafta dayanabildik sonra gittiler ne laf anlar ne söz herrrşeye muhalefet olmuuuuyo olmuyyyyooooooo kaynana ile olmuyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
uyum sağlamak çoooooooooooooook zor bebek olunca

iyide yanlış bişey yapmamış ki kayınvaliden.8 aylık olan çocuk her şeyden tatmalı azar azar.sütü daha sonrada içirebilirsin.boşuna huzursuz olmuşsun yani.
hepmi kaynanalar suçlu.?emin olun biz gelinlerde daha aşağı değiliz.kendi annelerimiz yapınca gayet normal karşıladığımız bişeyi kaynanalar yapınca kıyameti kopartırız.
eltim kaynanam hiç istemediği halde zorla oğlunu bakmaya mecbur ettirdi.oğlu 1,5 yaşında.kaynanam kendi evladının hatırına bakmaya çalıştı.1,5 yaşında hala meyveli yoğurtla beslenen çocuğa yemek yediremedi diye suçlu oldu.neymiş "o bakmaya başladığından beri çocuk zayıflamış".zarar gelmesin diye bişeylere hayır demek zorunda kaldığında suçlu oldu.neymiş "çocuk hayır cevabına alışık değilmiş,psikolojisi bozulmuş,geceleri sıçrayarak uyanıyomuş".çocuk ayağı kaydı düştü kıyametler koptu.apar topar kibarca kovuldu:1no2:
ama sorsan kimse kendi annesi gibi bakamaz.
unutmayınki bahsettiğiniz kadınlar kocalarınızı doğurup bakmış kadınlar.tek çocuk bakmayı bilen bizler değiliz.evet sistem eğişti belki.çok şey değişti.ama çocuğunuzun hayatını tehlikeye sokacak şeyler değil bunlar.varsın balık yedirsin,varsın çikolatalı ekmeğin yanına portakal suyu versin.
değer mi kırmaya?
bir babane psikopat hasta olmadıktan sonra torununa zarar vermez.abartmayın bu kadarbenneyaptımki

kayınvaldeler bakması guzel

kırk yabancıdan daha ıyıdır
ama onlar bebışlerı sureklı kendı cocuklarıyla kıyaslıyor..

onların zamanında herşey dogaldı..

bebeklerın bunyelerı daha gucluydu..
..sımdı bebegımızı 9 ay sag salım tutmak ıcın neler yaptık..

doktor anne sutu alan bebeklere baska bırsey vermeyın dıyorsa ben kayınvaldeme degıl doktora guvenırım

yaz tatılınde annemede soyledım bırsey vermıyecegım kayınvaldeme soyledım..
sebeblerını anlattım....sonra daha ısrar etmedıler..

guzel sozle anlatmak gerek.....

doktorun soyledıgını soylemek gerek

ınatlaşmadan..
olan bebeklere oluyor

hiç bir şeyin garantisi yok kibela...9 ay boyunca yatan kadınında bebeği düşebiliyor,karnı burnunda hamileyken dayak yiyen kadınında bebeği sağlam doğabiliyor.olacak olana engel olunamıyor yani.
ayrıca kayınvalidesine balık tatırdı diye kızan arkadaşın bebeği çizelgesinden okuduğum kadarıyla yaklaşık 9 aylık.yani sadece anne sütü alması gereken dönemi geçmiş.
yani abartacak bi durum yok...:ecrin_bebek:

krocanaaa katımm katımm katılıyorum .kedi olalı bi fare tutmuşş aferim kronickkkk
o çocuk açımmm açımmm anaa bu dadı beni dövüyoo anaaa diye ağlasa daha mı iii allaah allahh yaa
bebek öyle böyle beslenir de o ananın kalbini nasıl yapıştırırsın sonraaa hangi uhu yeter bunaaa
yazıkkkkkk
nasıl katlanasamassın yanınızda olmasına bence şükretmelisin
zorlukları vardır tabi ki amaa emin ol şükredeceğin daha çok şey var...
artılarını bir düşünmeyi dene birde nolursun....

ben heralde bakıcıya geçicem bilmiyorum.......
varlıklarından o kadar rahatsızım ki
artık yaptıkları en küçük şey beni acaip tetikliyor
belki gerçekten çocuğa zarar vermeyecek şeyler ama işte sinirler o kadar gergin ki
insan sadece bir kıvılcım bekliyor...
bana sürekli emcek mi bu çocuk die sorması beni delirtiyor,sanki ben unuttum emzirmeyi güya hatırlatıyor:)emiyor daha 1 saat anca geçiyor,bizimki herhangi birşey için mızırdanmaya başlayınca
'kızım sen emzir bunu'!!!yaa her saat başı emer mi çocuk,dilimde tüy bitti,ama aynı tas aynı hamam...
geldi geleli buzdolabımın çekmecesini kırdılar
blender-rondo setimi bozdu-mutfaktaki stor perdemi bozdu-wc deki sifon bozuldu-sürgülü sinekliğimi bozdular,bu nasıl eşya kullanmak anlamadım
çıldırıyorum ben de..

megilara sanırım sen esının aılesıne karsı su an sınırlı oldugun ıcın cocugunu one suruyorsun
evet esya kullanımı, bırlıkte yasama anlayısları ya da sana karsı tavırlarını onaylamıyor olabılırsın ama cocuk konusunda ben de kronıc e katılıyorum
hıc tanımadıgım bır ınsana evımı ve en onemlısı evladımı teslım edecegımı dısımı sıkar hıc sevmesemde kayınvalıdeme ya da gorumceme emanet ederdım

ha hıc kımseye guvenemıyorsam alır kocamı karsıma konusur ıs hayatıma bır sure ara verırdım
boylece ne kendımı yıpratır ne de karsımdakını kırardım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…