Kayinvalidem beni delirtecek Part2

Hanimlar; yine ben.. kv bana birikim yaptirdi sagolsun arada bi paylasicam..
Kayinvalidem butun cevreye cok duyarli, kimin neye ihtiyaci var, kimin ne derdi varsa bilir, ilgilenir. Bir tek bizi pek kafasina takmaz.
Ornegin diger cocuklarinin borcu, mutlulugu, isi gucu hep cok onemlidir hep onlara dua eder. Tek dilegim onun isi iyi olsun der mesela.. tek dilegim... Bizim borcumuzu, kredilerimizi bile bilmez, odenir gider der hep mesela..odenir gider de nasil odeniyo...
Neyse bu duyarli kv, biri hasta mi olmus ameliyat mi olmus hemen bizi arar, bi arayin da gecmis olsun deyin der. Birinin bi sikintisi mi var hemen bize ara da bi konus der. Bi akrabaya ziyarete mi gidilcek du pastanenin tatlisindan alin giderken goturelim der. Birinin bebegi mi oldu kizim bi hediye al da gidelim bebek ziyaretine der. Birine hasta ziyaretine mi gidilecek oglum sen in de meyve suyu filan al cocuklara cikolata al gel der. Biz ordayken akrabalarin cocuklarinin dogum gunlerini bize duyurur (ki duyunca hediye almak yakisir).. Yonlendirir de yonlendirir.. sanki biz bebek ziyaretine bos gidecektik hasta evine sallanip gidecektik..
Yani kime ne olsa hemen bizi haberdar eder bos gitmememiz icin uyarilarda bulunur siki siki.
Simdi konu su ki; ben dogum yaptim beni hic kimse aramadi. Herkes kvyi aradi ve kv bana onun slmi var bunun slmi var dedi durdu. Esim de kardesleriyle konusmus telde, kardeslerimin slmi var dedi. Neyse sessiz kaldim bi kac gun. Sonra konu acildi dedim ki esime beni hickimse senin memleketinden arayip gecmis olsun demedi, herkes slm soyle dedi, kardeslerin de buna dahil; ben de bundan sonra birinin isi oldugunda birine bisey oldugunda slm soyle dicem dedim (dogum yapanlar bilir insan lohusayken sevincini paylasmak ve birazcik ilgi istiyor hele ilk bebekte). Kayinvalide kocamla aramdaki dialoga zirt diye dalip kibirli ve kizgin bir ses tonuyla"tamam sekerlileblebitozu sen de bundan sonra oyle yaparsin artik" demez mi!!! Resmen firca yedim!!!!
Simdi size soruyorum hanimlar.. Bize millet icin yaptigi yonlendirmeleri nerede kaldi duyarli kayinvalidemin?.. Hadi akrabalari iviri ziviri gectim; kendi cocuklarina acin da bi yengenize gecmis olsun diyin diyemez miydi? Biz uvey evlat miydik??? Cok kirginim hala...

Tamam canım aynen bu söylediğin son cümlenin kv ye söyleyeceksin. Yani insanlar hep aramışlar aslında ama senin numaran yoktur kv yi ararlar. O da dur musaitsen vereyim demesi lazım. Niye dememiş. Bütün tepkinde haklısın canım. Şöyle eşine kardeşleri arayıp senle konuşsun.

Sunu sunu soyleyecegim dedigimde esimin verdigi tepki: 1-kendine yakistiriyorsan yap.
2- ben de sizinkilere oyle davranirim bundan sonra...
Ve ben dilsiz!!!

Ben seni anladım eşin annesini kizdirmaktan korkuyor. Kv nin Otorite sağlam.

Bak kv nin akrabalari yapması gereken yapmış aslında telefon edip tebrik etmişler. Burayı atlama.

Eşine söyle beni kardeslerin hepsi arayıp tebrik edecek bekliyorum de. Kv bizi organize edip edip duruyor şimdi onları da etsin de. Eşine söyle o hallettsin. Madem senin halletmeye istemiyor.

Çocuğu görmeye de yakın akrabalarin ilk fırsatta gelmesi gerekiyor.

Ben onlari onemli gormeli miyim o zaman???

Gorme tabi. Ama eşin çok rahat ben ona kızdım. Sen soylemissin zaten biz niye yapıyoruz diye. Kv de yapma o zaman demiş. Sen de buradan yürürsün artık. Sana laf söyleyen olursa da beni dogumda bir allahın kulu aramadi bile dersin. Sonra bütün gözler kv ye döner. Ama biz aradık diye haha :)

sekerlileblebitozu sekerlileblebitozu part1 konuna baktım hatırladım seni. Yeni partlar gelecek anlaşılan.

Ne oldu eltiyi hala bıktırana kadar övmeye devam ediyor mu? Ne yaptın taktikler ise yaradı mı?
Yokk daha gormedim kendisini:)) yeni partlar var:))) cunku esimle yaklasik 3 yildir cozemedigimiz konular bunlar. Burdan bi ders cikarir da cozeriz belki diyorum. Cunku hep kv haklidir. Bana sen haklisin dese bile bikac ay sonra konu acilirsa gene hersey basa doner:)) hep kv haklidir sonuc olarak:)

Sen çocuk musun seni her konuda yönlendiriyor senin onun düşündüklerini düşünecek aklın yok mu bu kadar yönlerdirme çok saçma

İyi olmuş canım bak bundan sonra bahanen de hazır,kayınvalıden de mesajı almıstır zaten artık oda arayıp sıze soylemez artık.

O gelmeyenler arayanlar zaten sanırım başka şehirdeler aradılar dediklerine göre peki kayınvalidemin şunu alın giderken arayın geçmiş olsun deyin dedikleri kişiler aynı kişiler mi anlayamadım bir de eşinizin kardeşleri sen doğum yapınca nasıl aramazlar ki eşini hayırlı olsun diye eşi bundan rahatsız değil mi boşverin kaynananın istedikleri çok bir şey değil ki arayın geçmiş olsun deyin pastaneden onu bunu alın falan gibi şeyler yani adettendir giderken bir şey götürmek diye size söylüyormuş siz aramak istemiyorsanız o insanları aramazsınız bu kadar basit.

Back
X