Kayınvalidem bize taşınıyor

crownvetch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
435
0
46
İstanbul
Her şey iyiydi güzeldi ohh bebekler de doğdu rahata erdik derken haydaaa, kayınvalidem bize taşınıyor. İyi kadın, hoş kadın severim de kendisini, faydası da olmuştur hani ama nereden çıktı şimdi bu?
4 Temmuzda ikizlerim doğdu 1haftadır iyi kötü kendimiz idare ediyoruz yanımızda olmadılar hani ilk hastane gecemiz dışında, geldik evimize bebekler çift olunca oturma odamızı da iptal ettik, birbirlerini ağlarken ederken uyandırmasınlar diye.
Kayınvalidem bebeklere bakmak için bize "taşınmaya" karar vermiş bir haftanın sonunda. Aynen bize de "taşınmak" kelimesini kullandı, çocuklar yaşına girene kadar bize taşınacakmış. Bi yatak olsa ona yetermiş hani koyacak yer de kalmadı ayrı mesele de bir sene nedir yahu, çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş derler o olacak yakında hem ne gerek var şimdi böyle bir şeye ben bakıyorum bi şeylerini de eksik etmedim bugüne kadar çocuklarımın, gel gör ki bu nasıl söylenir ...

SONUÇ: Kaynanam çok hoş bir sürprizle hamile olduğunu ve kendisine baktırma niyetinde olduğunu açıkladı.

Son düzenleme:
teşekkür ederim çok ince düşünmüşsünüz ama ben çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum... sizde takdir edersiniz ki ilk defa anne oluyorum... sizden ricam buna biraz saygı duyun...
deyin...
aslında bu konuda ne hissediyorsanız onu söyleyin...
kendi cümlelerinizle..
ana fikir: sizin hayatınızla ilgili kararı kayınvalideniz alamaz olmalı bana göre...

Bence acıkca esın annesıne duzenını bozma demeli senin idare ettğini görünce belki vazgecer yada soguk davrancaksın sen başka care varmı bilmemki 1 ay anlarımda 1 sene bu ya

Bir süre yardımcı olsun işte
Olmadı yapamadınız eşin girsin devreye usulünce göndersin annesini o zaman.
Ama sen kadın gelmeden ambargo koyarsan ayıp olur hem valideye hem eşine.
Sonuçta gelen senin annen de olabilirdi eşin hayır gelmesin deseydi sen ne düşünürdün?
Üstelik ikiz bebek yükün hafifler

Yardım etmeye çalıştığına inanmak istiyorum ama kırgınım da açıkçası el gibi bizi hastaneden çıkartıp gönderiverdiler evimize, asıl zorluğu o ilk günlerde yaşadık niye o vakit değil de şimdi ...

hayırlı olsun benim de ikizlerim olacak bu arada :)

kayınvalide şimdi çok heveslidir bebişler de yeni doğdu ya o hevesle 'yaşlarına girene kadar kalırım ki ben' diye hevesleniyodur :) gelip 1-2 ay kaldıktan sonra evine döner bakarsın o şimdi böyle coşmuş ama iki minik bebğin bakımını bi süre sonra kafası kaldırmaz bence

Bir süre yardımcı olsun işte
Olmadı yapamadınız eşin girsin devreye usulünce göndersin annesini o zaman.
Ama sen kadın gelmeden ambargo koyarsan ayıp olur hem valideye hem eşine.
Sonuçta gelen senin annen de olabilirdi eşin hayır gelmesin deseydi sen ne düşünürdün?
Üstelik ikiz bebek yükün hafifler

Ambargo koymak değil tabi ki niyetim de bir yıl geleyim hatta taşınayım deyince şok oluyor insan

Kayinvalidene ac telefon soyle "Ne kadar dusuncelisin, evini, duzenini birakip yardimci olmak icin bize tasinmayi bile dusunebiliyorsun, sagol, eksik olma, ama inan gerek yok, ben hellediyorum, hic duzenini bozma, alistim bile simdiden, zaten cocuklar da uslu" gibi seyler soyle, ne gerek var simdi tasinmaya.. bugun olmasa yarin ille de anlasamadiginiz konular cikacak, huzurunuz bozulacak.

kayınvalide şimdi çok heveslidir bebişler de yeni doğdu ya o hevesle 'yaşlarına girene kadar kalırım ki ben' diye hevesleniyodur :) gelip 1-2 ay kaldıktan sonra evine döner bakarsın o şimdi böyle coşmuş ama iki minik bebğin bakımını bi süre sonra kafası kaldırmaz bence

Sizin de hayırlı olsun, teşekkür ederim. Hastanede daha dayanamadılar bu ne biri susmadan diğeri ağlıyo diye şimdi ilginç ve ani bir karar verdi ...

Sizin de hayırlı olsun, teşekkür ederim. Hastanede daha dayanamadılar bu ne biri susmadan diğeri ağlıyo diye şimdi ilginç ve ani bir karar verdi ...

bugüne kadar bakabildiğinizi,düzenini bozmamasını,ihtiyacınız olursa çekinmeden çağıracağınızı,düşünceli olmasından ötürü minnettar olduğunuzu ama bu durumu kabul edemeyeceğinizi(sizden değilde kvnizin rahatsızlık duyabileceği hususunda gibi) söyleyin.hem siz hemde eşiniz hem fikir olup,aynı konuşmaları yapınız..tutarsız konuşmalar çözüm yerine sorun çıkarır,eşinizi uyarınız.Allah yardımcınız olsun..

yaa nekadar zor olsada ikizlere bakmak 1 yıl çok uzun.. zor bi durum bence.. ben istemem şahsen:19: şuanda düşüncelerinizi söylemezseniz bidaha geldikten sonra söyleyemezsiniz bence :44: bide her yaptığı gözünüze batar artık bu duruma sinir olduğunuz için :27:

bence hemen ara güzelce anlat ben bebeklerime bakabiliyorum de gelmesine izin verme eğer izin veririsen yandın sen
bak izin verirsen birkaç ay sonra kk ya yazarsın kayınvaliden yuvamı yıkıyor bana hayatı dar etti diye

Kırgınım kendisine. 21saat doğumda kaldım ve tam anlamıyla bittim tahmin edersiniz. Hastanede "Burçak kızın ağlıyo", "Burçak oğlun susmadı", "Burçak şu, Burçak bu" diye diye dayanamadığını belirtti kendisi de defalarca ve çıktık hastaneden, çıktığımız gibi siz evinize gidin hadi deyip, dönüp gittiler...

Son düzenleme:
bence hemen ara güzelce anlat ben bebeklerime bakabiliyorum de gelmesine izin verme eğer izin veririsen yandın sen
bak izin verirsen birkaç ay sonra kk ya yazarsın kayınvaliden yuvamı yıkıyor bana hayatı dar etti diye

Ayy Allah korusun demeyin öyle de olmaz olmaz da diyemiyor insan hem eşimle minik dünyamızda yaşıyoruz yıllardır ... Şimdi hem iki bebek hem bir anne çok büyük bir değişim

Son düzenleme:
gelirse gitmez...
ya da baştan kabul etmediğiniz bir durum ise size sonrasında daha pahalıya patlar...
ister istemez karışacak ya da iyilikle bir şey söyleyecek siz yanlış anlayacaksınız...
baştan konuşmak en güzeli...
kayınvalide olduğu için demiyorum bunu, sizin anneniz olsa gelmek istemeyen aynı şeyi söylerim...
çok iyi bir kadın olabilir o ayrı dünya tatlısı bile olsa kendiniz büyütün çocuklarınızı...
kendi çocuklarınızın sorumluluğu sizde olsun...

Bu şekilde emrivaki hiç hoş değil.Biraz kalıp yardım edeyim demiyor.1 sene "taşınacağım" diyor.
Geldi mi yollayamazsınız.

Bence de önce güzellikle söyle : Çok teşekkür ederiz,çok düşüncelisiniz ama ben kendim halledebiliyorum,şimdiden alıştım bile.Taşınmanıza gerek yok.Yardım gerekirse tabii ki ilk size söyleriz ama şu an yardım gerekmiyor.Hem sizi de boşuna yerinizden etmeyelim,yormayalım....

Baktın ki vazgeçmiyor,seni dinlemiyor...O zaman açık açık söylersin : Kırılmayın ama ben uzun kalmalara alışkın değilim.Gördüğüm kadarıyla,birlikte yaşayınca hep tatsızlık çıkıyor.Yok yere aramız bozulmasın.Hem çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum.

Tabii eşinin bu konuda senin yanında olması çok önemli.Ona da anneni istemiyorum demeden,ben de rahat edemem,annen de rahat edemez.Çok muhabbet tez ayrılık getirir.Aynı evin içinde mutlaka tatsızlık çıkar dersin.

Son düzenleme:
Back
X