kayınvalidem bizim eve gelmekten ne anlıyor?

evden mi gidecek?

yahu tamam bu kadın da herşeyden şikayet eden bir kaıdn orası ayrı da
1 çalışan anne
1 bebek
1 bakıcı

nereye gidecekler Allah aşkına? ne kadar rahat "bahane buluyrsunuz" diyorsunuz söyler misiniz nereye gideiblirler? daha bebek cidden bebek yaşında var yok, kafeye mi gitsinler, otele mi gitsinler nereye gidecekler bu 3lü çok merak ettim hakikaten.

ayrıca bu "nerde olduğunuz öneml, değil" kısmına da bayılıyorum ha evden çalışan bir insan olarak
tamam acele bir durum olur gerekirse açar bilgisayarı otobüste, bekleme salonunda, uçakta bile çalışırım vardır öyle çalışmışlığım. ama sınırlı süre 2 saat mesela. ya da teslim ederim ibr işi , ertesi gün tatilimdir mesela. maksat tatilde kafam rahat olsundur.

ama normal şartlar altında uzaktan çalışılan çoğu iş büyük projelerin parçası olan, disiplin gerektiren, dikkat gerektiren işler
evden çalışıp da herkes ne biliyim roman filan yazmıyor, tamamen kendi işi değil çoğu kişinin uzaktan da çalışsa belli saatleri var, toplantısı var. hepsini geçtim güneşi tepene vurmayan bir odada, ergonomik bir koltukta filan oturmak istiyorsun. öyle her yerde çalışmak gibi bir dünya yok ki beli kopar insanın, en basiti.

Ailenize gidin?
Mor catiya gidin demisim gibi tepki vermissiniz tuhafsiniz
ben uzaktna çalışan bir insan olarak ail evime gidince çalışamıyorum
kaldı ki bebekle gitcem

bir de ben çalışcam günde 8 saat annem de minnacık bebek bakacak? ya da bakıcıyı da götürcem ? (aileme 600 km de yaşıyorum ben mesela asla bakıcı götüremem, çalıştırmadığım bakıcının bir de parasını vereyim, ohh mis).

valla kafanız pırıl pırılmış..

Oncelikle sayginizi koruyun
Oraya gidemem buraya gidemem viriviri bahane uretecek biri oturur oturdugu yerde o zaman
Hem evine gelmis yemegini cayini yapan kisinin yaptiklarini yiyip hemde istemiyorum kus tutsa yaranamaz diyip ikiyuzluluk yapmayacak
Ailesiyle ayni sehirdeyse pekala bakiciya rica edip bir sure orda konaklayabilir
600 km oteye bakici goturun diyecek kadar kafayi yemedim elestirmek icin cirpinmissiniz resmen
Yok isiksiz oda falan bende evden calistim zamaninda, fon perdeyi kapayip gerekli aydinlik alan saglaniyor uzaya cikmadiysaniz eger
Yok aile evinde calisamam falan, o zaman kvnin gelip coreklendigi evinizde dizinizi kirip oturacaksiniz piril piril

Belki kendi evinden kaçıyordur, kocasından falan sıkılıyordur. Ev işlerini yapıyorsa iyi bari.

yav ev mi yandı, sel mi aldı, bir felaket mi söz konusu?

k.validenin iş yapması uzun kalması, konu sahibinin kadının hem oturup kahvaltı yapıp hem mızıldanması ayrı bir konu

ancak bunun çözümü küçük bebekle gidip kendi annesinin evinde bu sefer de kendi annesine yük olmaları mı?

ayrıca ışıksız oda demedim hava 40 derece, çoğu evde klima yok, aile evlerinde çoğu durumda çalışma masası sandalyesi yok onu dedim. ha gidersin ama çalışmıyorsundur mesela
ya da 1 günlük olur acele iş olur, gerekirse insan her yerde çalışır bu başka birşey. ortada aman aman bir konu yok k.valide gitmiyor diye bebeğin düzeni bozulacak, işler karışacak şekilde bir yerlere gitmek mi çözüm?

konu sahibi normal zamanda aile evine giden kalan birisi olsa, orada çalışma düzeni olsa, bebek alışkın olsa vb. bu dediklerimi demem zaten. ama öyle bir insan değil

kendisi biraz değişik bir insan herşey kendi düzeninde kendi standardında kendi istediği gibi olsun istiyor ama ne öyle bir geliri var ne öyle bir dünyası, sorunu bu.

Ailemden çok çok uzakta yaşıyorum ben. Bebekle nereye gideyim, bebeği alsam bakıcıyı nasıl götüreyim başka şehre.

Konu sahibi niye eve haftada bir temizlik işleri için yardımcı almıyorsun? Önceki konuda da bu konuşulmuştu. Maddi imkanınız da vardı. Temizliği sevmiyorum demiştin. Kayınvaliden bu yüzden sürekli geliyor bence. Senin temizliği sevmediğini bildiği için ya da evine yetmediğini düşündüğü için sürekli yardım etme ihtiyacı hissediyor. Temizlik hallolsa yemeğini kendin yapamaz mısın? Eşinle konuşup ayılsa da bayılsa da bu durumu çözmeniz lazım.

Şimdi kayınvalide kötü niyetli değil farkındayım ama gerçekten insan iyilik adı altında sürekli müdahaleden bunalır.

Çok basit bir örnek vereyim. Benim kv sürekli bana yardım eder, daha geçen gün geldi sen hamilesin yapamazsın mutfağını toplayayım dedi, ben de bulaşık makinasını çalıştırayım dedim. Niye yoğunda yıkıyorsun ekonomik programda yıkasana. Bu koku böyle çıkmaz ama çamaşır suyuyla akıt. Anne Allah aşkına gel biz oturalım kahve içelim dedim en sonunda.

Konu sahibi de bu gibi müdahalelerden müzdarip diye düşünüyorum. Hak veriyorum o yüzden.

Haftada bir bazen haftada iki gün temizliğe yardımcı kadın geliyor zaten. Ama çocuklu ve kedili evde günlük süpürge filan yapılması lazım. Onu da ben ya da eşim hallediyoruz zaten halledemesem de kayınvalidem yapsın istemiyorum.

Kayınvalide ne kadar sürede bir gelip 3 hafta kalıyor?

En fazla 2 ay boş bırakmıştır bizi
Yok bu normal değil. Eşinle konuş derim ben. Özelimiz kalmadı zaten evde bakıcı var, temizlikçi geliyor. Annenle konuş yoksa kalpler kırılacak de. Yalnız bu süreçte de iş yaptırma madem istemiyorsun. Sorarsa istemiyorum yapma de, sormuyorsa sen de talep etme.

Asıl sorun bu zaten. Talep etmiyoruz yapma diyoruz yine yapıyor

Asıl sorun bu zaten. Talep etmiyoruz yapma diyoruz yine yapıyor
Karşına alıp konuşmayı denedin mi ama ciddi bir şekilde? Benim ihtiyacım yok, sen varken rahat değilim, kendi evin eşin var. Benim de özelim var, rahatsızım sürekli bizde kalıyor olmandan diye konuştun mu? Eşinde de iş yok bence.

Ama herseye bi bahanesi var
Istemiyorum dedim diyor sonra kadina kahve icer misin diyor kadinin hazirladigi seyleri yiyor
Kadin da gurursuzluk yapiyor muhtemelen gelin huysuzlaniyor kabulleniyor kafasinda
Yani geriye pek bir secenek kalmiyor
Evi yakamayacagina gore
Kocadan bosansa anca kurtulur
Kimse istemez konforunu terketmek ama kocasi annesini gunde 20dk gormuyormus bile
Onun tuzu kuru
Hatta belki annesine boyle gelip kalman yardimci olman iyi oluyor bile diyordur
Herkes halinden memnun yani
Konu sahibi saglam bir rest cekmemis olay koparmamis cinnet gecirmemis pasif agresif
Gelmis konu acmis bu durumda ne yapilabilir
kocanin konforunun kacmasi lazim ki rahatsiz olsun birseylerden
evde annesiyle basbasa kalinca dank eder belki
Gitsin dedigim de 2 3 gun yani bu sureyi de esi vs bilmeyecek
Evi terketmis havasi olacak bu mesele
Gerekirse yillik izin alip gitsin vs
Laftan imadan hatta acikca istemiyoruzdan anlamayan birine daha ne yapilabilir
Anca arada buraya kvden sikayet eder aksam yine yaptigi yemegi yer

Yaa ben de kayınvalideyim ama ben de istemem evde bu şekilde yaşamak…gelin rahatsız işte…ağzınla kuş tutsan faydasız…sevmiyor kayınvalidesini belli…Çek git kadın.. ne işin var istenmediğin yerde…mental olarak bir sıkıntısı var bence…evi barkı, parası, kocası olan kadın niye giderki istenmediği yere…ya istenmediğini anlayacak durumda değil yada evde kocasıyla sorunu var…bir de hizmetçilik yapıyor bu yaştan sonra…çok yani 3 hafta kalınmaz kimsenin evinde…iki ayda bir 3 hafta çok fazla…insan evini özler bir kere…

Aranızın iyi olmadığına emin misiniz? Surat asıyorum diyorsunuz, sevmiyorum ve haklı sebeplerim var diyorsunuz ama kadın resmen evinize hizmetçilik yapmaya geliyormuş.
Bence ne kadar ikiyüzlü olduğunuzu anlamamış, soğuk biri olduğunuzu zannediyor, yardım etmeye geliyor. Durum bence bu, ve yaptığınız hiç hoş değil. Niye sevmiyorsunuz bilemeyiz, belki haklısınızdır ama bu durumu değiştirmiyor. Evinizde sürekli birinin olmasını istememekte de haklısınız.
Ama yemeğiniz, temizliğiniz yapılıyor, yapılırken ses çıkarmayıp arkasından istemiyorum, gitsin demek saygısızlıktır.
Kibar bir şekilde mesafe koyun, konuşun ki bir daha gelmesin.

Çok çok haklısın gerekirse ev birbirne girsin ama evde yabancı 3.kişi olmasın diyenlerdenim herkes de nankör muamelesi yapmış. İnsan evinde rahat olmak ister. Bi banyo yapıp bornozla oturmak ister. Kendince iyilik yapıp evde hakimiyet kurup kendi düzenini kuruyor kV. Aşırı itici. Bunu çözecek kişi eşin. 2 ay dan uzun süre yanlız kalmadık diyorsun. Asla normal değil

Ya bende k.validemi istemiyorum ayni sehirdeyiz haftalik yatili gelmek ister ama ben basinda kabul etmiyorum. Musait degiliz, yazin hep disardayiz sem evde sıkılırsin, musait zamanda aliriz seni falan diyorum. En son nisan ayinda geldi evime 3. 4 gun kaldi h.sonu biz seni birakalim zaten o tarafta isimiz var dedim, goturduk. Yani istemedigim insana evimde iste yaptirmam. Sizin ki kadini kullanmak. Cesaretiniz yok kadina acikca konusmaya ama kullanmaya gelis kari koca masallahliksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…