• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Çok Pis, Dayanamıyorum Bu Duruma!

/
Olsun en azından darlanmanız da güzel. Süngeri sordum en sonunda, bayağı tiz çıktı sesim ama, anne yeni sünger var mıydı acaba dedim. Demiştim ya, çok alıngan, ben bilmiyor muyum süngeri değiştirmeyi diyebilecek kadar. Oraya her gittiğimde evin muhtelif yerlerinde bırakılmış çöpleri topluyor, mutfaktakileri de alıyor, kapıya çıkarıyorum. Çöp kovasına akmasın diye hep iki poşet koyarım, geçen oradayken bir poşet buldum, ikinciyi ararken kayınvalidem boşver arama, nasıl olsa yine akar dedi, anlayışına bir kez daha mazhar oldum. Yemek tabağı da ayrı bir olay, tabi bakın hatırlattınız. 10 takım tabağı vardır, abartmıyorum. Ama onlar vitrinlerinde, dolaplarda duruyorlar. Onlar dokunulmaz. Yemekler çok eski tabaklarda yenir. Keşke bir oğlu da eşiniz olsaydı, sizden bakar öğrenirdim ben de nasıl eyleme geçileceğini. Sizin açtığınız yolsa giderdim. Neysea"e3swaq.

evet bu ve benzer cevaplarınızı okuduktan sonra sizin konunuza adam gibi oturup cevap verdiğim için kendime kızıyorum şimdi..sevgili arkadaşım size yanlış gelen cevaplara çeşitli kinayelerle dokundurmalar yaparak bir yere varamazsınız.ben yanıtımda çok samimiydim ama hata etmişim!! önce size zaman ayıran insanlara saygınız olsun,temizlik eksik kalsın.

tamam size göre temiz titiz bir bayan olamyabilir...

ama bunu esinizle neden tartisiyorsunuz...

temizlikle masaya konusalan bardaklarin ayri olmasi,bicak olmamasi,

masaya örtügü kadifemsi ve sizin hic kimsede görmediginiz o ötüyle hic alakasi yok..

burada bence begenmeme kendinize denk görememe var...

haa lavabonun ici cok pis süzgec diyorsunuz degistirmenizi istemiyor ee madem gittgiinizde camasir suyu dökün nasil aciliyor orasi görürsünüz

yani sadece degistirmekte temizlik olmuyor...

zaten yazdigim gibi bazi seylerde denk görmüyor,görgüsüzler gibi algi birakiyor...

mesela bizde misafir geldiginde ayakkabi ya da gididiginde ayakkabi ya da terlik götürürz kimine görede bu cok büyük görgüsüzlük

ama ne yapacaksin millet begenmedi ya da begendi diye yasam tarzini degistirmek zorunda degil kimse...

yani Allah askina bir sünger götürseniz ne diyebilir aaa neden mi attin diyecek dese ne olacak sonucta onun iyiligi icin...

bunlar laf edilecek seyler degil iciniz almiyorsa kendiniz yapacaksiniz..

ben kimsenin evinde wc ye giremem ama her gittigim yerdede mecbur kalirasm illaki yikarim yani ne varsa camasir suyu varsa onunla,wc icin gerekli ürünler varsa onla

yani temizde olmayabilir ne yapyim kizacak diye yapmayim mi o benim kendi rahatligmdandir...

Aynı evde yaşamıyorsunuz, neden bu kadar takıyorsunuz? Ya siz gittiğinizde sürekli bezi süngeri çöpü değiştireceksiniz ya da olduğu gibi kabul edeceksiniz, başka çareniz yok.

benim eşim anneme pis diyecek, ben sesimi çıkarmayacağım öyle mi.:?

onu balkondan aşağı sarkıtp bi sallandırrım görür temizlik nasıl olur... neyse iyi ki erkek değilim:ssz:

Yemeğin 10 dk'da yenmesi ve masaya bıçak,peçete konmamasıyla kişinin ''pis'' olmasının ne alakası var ben onu anlamadım.
Herkesin yetiştirilme tarzı farklıdır,kayınvalideniz öyle görmüştür,kendi yaptığını doğru sanıyordur.Bence eleştirmek yerine doğruyu göstermeye çalışın.Alınır demişsiniz,ilk başta alınır ama 1Sen arkadaşımında dediği gibi zamanla anlar.

1sen,ideali sizin ailenizin davranışıdır elbette.

Ama ben konu sahibiyle benzer durumda olduğum için,durumu az çok tahmin edebiliyorum.

Eşim maalesef ailesi gibi özellikle mutfakta hijyene önem vermiyor.
Bu konularda zaman zaman (bende bardak taşınca) uyarıyorum veya tartışabiliyoruz.

Tartışmalarımız senin annen de böyleydi,kötü yetişmişsin şeklinde olmuyor elbette.
Neden kızdığımı,hijyen yönünden sebebini söylediğimde "ne olacak ki" diyebiliyor.

Bazen görmezden geliyorum,bazen o farketmeden halletmeye çalışıyorum ama kökten çözemiyorum maalesef.

Meleknaz, adap konusunda hassassa insan bununla karşılaşmayınca zor zamanlar yaşıyor.

Farklı iki kültürün bir araya gelmesi zaten bu farkı oluşturuyor.

İnsanların yeme biçimi bile ailesine benzer.Kadın ya da erkek farketmez..

Burada benim kastettiğim ailesinden aldığı terbiyenin koca insanlara hatırlatılması,bunun için kavga edilmesi,üstelik bu hayat arkadaşımızsa çok daha yanlış.

Bunu düşünse bile insan eşine yansıtmaz..

Burada hem fikiriz, çocukluktan gelir böyle alışkanlıklar. Benim üzerinde durduğum konu ise bu yukarıda söylediklerim.

Kayınvalıdenızın temizlik anlayışı sizinle aynı olmak zorunda değil,
Bu durumu kabullenmek ve kendinizçe çözümler bulmak sizi BİRAZ rahatlatacaktır.

Eşinizle olan kavga sebeplerınızı de kayınvalıdenıze bağlamışsınız,sanırım temizlik anlayışı yüzünden ,ama hiç alakası yok inanın.

Benim kayınvalıdem çok titiz bir kadindir ama eşim bulduğu herşeyi heryere atmakta ustadır.Erkekler genelde evde tembellik ederler.

En iyisi ondan uzaklaşmanız. Pis insandan hayır gelmez. O ne öyle ya. Ayıp.

eşinin temizlik alışkanlıklarını zaman içerisinde düzeltmeyi başarabilirsin. fakat annesinin durumuyla ilgili yapabileceğin birşey yok. bunca yılın alışknlığını değiştiremezsin. ve kayınvalidenin, yahut görümcenin "pisliklerini" diline dolaman, eşine ifade etmen sadece aranızın tatsızlaşmasına sebep olacaktır. sadece katlanmaya, onlara gittiğinde kendince önlemler almaya çalış.(gidip kendine bıçak almak, bulaşıkları yıkarken kendi getirdiğin süngeri veya eldiveni kullanmak gibi.) ha kayınvaliden bu duruma kırılırsa da, tatlı bir dille başka türlü rahat edemediğini söyler, gülüp geçer olayın üstünü kapatırsın. onlar da yavaş yavaş seni olduğun gibi kabullenirler, sen de onları.

Son düzenleyen: Moderatör:
seni çok iyi anlıyorum benim kayınvalidemde de var bu huylardan ama benimki çok titiz olduğunu düşünür..ben şimdiye kadar bişey demedim ama ona gittiğimde pek bişey yemem çay içeçeksek çayı ben demlerim demlemeden önce o içerdeyken çaktırmadan çaydanlığı bardakları filan yıkar öyle hazırlarım..o sünger derdi benimkinde de var bazen ben alırım giderken götürürüm evde fazladan vardı derim..zaten o da aslında farkında benim bunları neden yaptığımın..bi keresinde bana eltimden yakındı buraya geldi bişey yemedi içmedi beni pis buluyo ben temizim beyenmeyen yemesin dedi:) aslında bu lafı eltime değil banaydı ama napabilirim..herkesin temizlik anlayışı farklı..size kızsada siz temizlemeye devam edin bence

Arkadaşlar, bu bölümde çok daha ciddi dertleri olanlar var biliyorum. Ama benim de derdim bu işte. 1,5 yıllık evliyim ve eşimle bütün kavgalarımızın dönüp dolaşıp ailesinin temizlik, titizlik konusundaki sarsaklığına, umursamazlığına ve bu konuda çocuklarına eğitim vermediklerine dayandığını gördüm ve bu konuyu giderek daha çok takmaya başladım. Sizlere kayınvalidemin ne yazık ki olmayan temizlik anlayışından örnekler vermek istiyorum ve başlıktaki pek hoş olmayan 'pis' kelimesinin yerine neden başka bir kelime bulamadığımın takdirini sizlere bırakıyorum:

1. Kayıvalidem marulu vb. şeyleri yıkarken sadece suya basar, çıkarır. Ona göre o marul yıkanmıştır! ben sirkeli suda 1 saat bekletir her yaprağı tek tek ovalaya ovalaya yıkarım.
2. Çok değerli bir şeymiş gibi 50 kuruşluk süngeri artık süngerlikten çıkıp değişik bir canlı halini alıncaya ve bundan sonrasına kadar kullanır. Ben ayda bir atar, yenisini koyarım yerine.
3. Beli acayip derecede ağrımasına rağmen kıyamadığından mıdır nedir bilemiyorum ama bulaşık makinesini kullanmaz, elinde yıkar bulaşıkları. Eldiven de bulunmaz evinde. Ben de onlara gittiğimde o iğrenç ötesi süngere çıplak elimi sürerek bulaşıkları yıkamak zorunda kalırım. neden alıp bir sünger götürmüyorsun peki diyenlere: kendi süngerini atsam alınır da ondan..
4. Mutfağındaki süzgeçlerin delikleri pislikten artık birbiriyle birleşmiştir. Süzgeçte pislikten su akacak yer kalmamıştır. Birkaç kere gizlice onları atıp yenisini koydum yerlerine. Ama sorun benim onları yenisiyle değiştirmem değil, kocaman kadının böyle bir şeyi kendi kendine düşünememesinde.
5. Yemek yaparken yemeğin tadına bakar, yemeğin tadına bakarken kullandığı kaşığı gerisin geri yemeğin içine daldırır!
6. Mutfağında tezgahları, masayı silmek için bir bez bulunmaz. Masasının üstü hep pistir zaten. Bir de o pisliğin üzerine neye lazımsa koltuk örtüsü gibi kadife, mana veremediğim bir şey örter. Hayatımda ondan başka kimsenin masasının üzerinde öyle bir şey görmedim.
7. Temmizlik bezi olmayan mutfak temiz olur mu? Köyde falan değil, Ankara'nın en lüks semtlerinden birindeki, 3 senelik evinde yaşayan kayınvalidemin tezgahları bildim bileli kapkaradır (orjinai sütlü kahve). Ve o tezgahın üstü hep dağınıktır, çalışacak yer bulunmaz.
8. Evyenin içinde süzgeç gibi bir şey durur hep, hani sebzelerin kabukları falan dursun diye. Sevmem o şeyi, kullanmam ama amacına uygun kulanana da bir şey diyemem. Ama bizimki buna sadece sebze kabuğu gibi şeyleri atmaz, her! türlü evsel atığı atar o lavabonun içine.
9. Evinde çöp kutusu yok mu dediniz? Var tabi. Ama balkonda duran o çöpün çevresi hep yapış yapış pistir, çöpler çöp kutusundan çok çevresindedir. Ve çöp kutusunun içi yıllardır yıkanmamış gibi çöp kalıntısıdır.
10. Sofra kurarlar, tabi onlardayken ben kurarım ama onların tarzı şudur: Bıçak, peçete asla yok! Tabaklar, bardaklar hepsi ayrı bir çeşit, rastgele ortaya bırakılmış. İnsanda ne yeme zevki bırakırlar ne bir şey. Evine çağırırsın saf saf, özene bezene yemekler yapar, şık bir sofra kurarsın, yarım günde yaptığın yemeği 10 dakikada yer kalkarlar. Sofraya da beraber oturup beraber kalkma adabını bilmezler.
10. Geçenlerde onlara gittiğimizde kışlık ayakkabıları topluyordu. Bunu nasıl yapıyordu dersiniz? Kullanılmış, altları pis ayakkabıları altına maltına bakmadan hepsini kucağına toplamış aldı bir yere götürdü. Üstünün başının hep ayakkabı pisliği olduğunu geçtim, ellerini yıkamadan öylece devam etti ya hayatına.
11. Hayatınızda böyle bir şey duymadığınıza eminim: benim kayınvalidem yatılı misafir gelip gittiğinde o misafirlerin yattığı nevresimleri değiştirip de kirliye atmaz. O yorganları, yastıkları, çarşafları öyle kullanılmış haliyle, pis pis kaldırır yerlerine!
12. Oturma odalarında orta sehpanın üzerinde her daim kabukları etrafa saçılmış çerez, kabukları soyulup öylece bırakılmış meyve, kirli mendiller bulunur ve hiç rahatsız olmadan o şekilde saatler hatta günlerce kalabilirler.

Rahmetli anneciğim tertemiz, özenli bir kadındı. Yanlış anlamayın öyle temizlik, titizlik hastası gibi insana dünyayı dar eden değil, inceliği ve zerafeti ile hayatı güzelleştiren bir kadındı. Bir de görümcem var, ona isterseniz ayrıca girerim. Bu insanları görünce anneciğimin ne kadar özel bir insan olduğunu bir kez daha anlıyorum ve o olmadığı için derdimi kimseye anlatamıyorum. Sizlerle paylaşmak istedim. Teşekkürler.
canım aynı benim eşimin ailesini tarif etmişsin .bide ben yatıya gittiğimizde temiz çarşaf isterim diye benim cins gelinim der bana ...hatırladıkça midem bulanıyo.ama kanıksadım ben artık evim ayrı yolum ayrı Allaha bin şükür.hatta biz eşimin muzip bir yeğeni var kendi aramızda gülüşürdük uğur dündar gelse bu mutfağa ertesi gün mühürlerler filan diye ..siz daha yeni evliymişsiniz zamanla alışır benim gibi çantanızda domestos taşırken bulursunuz kendinizi:1:

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bu bölümde çok daha ciddi dertleri olanlar var biliyorum. Ama benim de derdim bu işte. 1,5 yıllık evliyim ve eşimle bütün kavgalarımızın dönüp dolaşıp ailesinin temizlik, titizlik konusundaki sarsaklığına, umursamazlığına ve bu konuda çocuklarına eğitim vermediklerine dayandığını gördüm ve bu konuyu giderek daha çok takmaya başladım. Sizlere kayınvalidemin ne yazık ki olmayan temizlik anlayışından örnekler vermek istiyorum ve başlıktaki pek hoş olmayan 'pis' kelimesinin yerine neden başka bir kelime bulamadığımın takdirini sizlere bırakıyorum:

1. Kayıvalidem marulu vb. şeyleri yıkarken sadece suya basar, çıkarır. Ona göre o marul yıkanmıştır! ben sirkeli suda 1 saat bekletir her yaprağı tek tek ovalaya ovalaya yıkarım.
2. Çok değerli bir şeymiş gibi 50 kuruşluk süngeri artık süngerlikten çıkıp değişik bir canlı halini alıncaya ve bundan sonrasına kadar kullanır. Ben ayda bir atar, yenisini koyarım yerine.
3. Beli acayip derecede ağrımasına rağmen kıyamadığından mıdır nedir bilemiyorum ama bulaşık makinesini kullanmaz, elinde yıkar bulaşıkları. Eldiven de bulunmaz evinde. Ben de onlara gittiğimde o iğrenç ötesi süngere çıplak elimi sürerek bulaşıkları yıkamak zorunda kalırım. neden alıp bir sünger götürmüyorsun peki diyenlere: kendi süngerini atsam alınır da ondan..
4. Mutfağındaki süzgeçlerin delikleri pislikten artık birbiriyle birleşmiştir. Süzgeçte pislikten su akacak yer kalmamıştır. Birkaç kere gizlice onları atıp yenisini koydum yerlerine. Ama sorun benim onları yenisiyle değiştirmem değil, kocaman kadının böyle bir şeyi kendi kendine düşünememesinde.
5. Yemek yaparken yemeğin tadına bakar, yemeğin tadına bakarken kullandığı kaşığı gerisin geri yemeğin içine daldırır!
6. Mutfağında tezgahları, masayı silmek için bir bez bulunmaz. Masasının üstü hep pistir zaten. Bir de o pisliğin üzerine neye lazımsa koltuk örtüsü gibi kadife, mana veremediğim bir şey örter. Hayatımda ondan başka kimsenin masasının üzerinde öyle bir şey görmedim.
7. Temmizlik bezi olmayan mutfak temiz olur mu? Köyde falan değil, Ankara'nın en lüks semtlerinden birindeki, 3 senelik evinde yaşayan kayınvalidemin tezgahları bildim bileli kapkaradır (orjinai sütlü kahve). Ve o tezgahın üstü hep dağınıktır, çalışacak yer bulunmaz.
8. Evyenin içinde süzgeç gibi bir şey durur hep, hani sebzelerin kabukları falan dursun diye. Sevmem o şeyi, kullanmam ama amacına uygun kulanana da bir şey diyemem. Ama bizimki buna sadece sebze kabuğu gibi şeyleri atmaz, her! türlü evsel atığı atar o lavabonun içine.
9. Evinde çöp kutusu yok mu dediniz? Var tabi. Ama balkonda duran o çöpün çevresi hep yapış yapış pistir, çöpler çöp kutusundan çok çevresindedir. Ve çöp kutusunun içi yıllardır yıkanmamış gibi çöp kalıntısıdır.
10. Sofra kurarlar, tabi onlardayken ben kurarım ama onların tarzı şudur: Bıçak, peçete asla yok! Tabaklar, bardaklar hepsi ayrı bir çeşit, rastgele ortaya bırakılmış. İnsanda ne yeme zevki bırakırlar ne bir şey. Evine çağırırsın saf saf, özene bezene yemekler yapar, şık bir sofra kurarsın, yarım günde yaptığın yemeği 10 dakikada yer kalkarlar. Sofraya da beraber oturup beraber kalkma adabını bilmezler.
10. Geçenlerde onlara gittiğimizde kışlık ayakkabıları topluyordu. Bunu nasıl yapıyordu dersiniz? Kullanılmış, altları pis ayakkabıları altına maltına bakmadan hepsini kucağına toplamış aldı bir yere götürdü. Üstünün başının hep ayakkabı pisliği olduğunu geçtim, ellerini yıkamadan öylece devam etti ya hayatına.
11. Hayatınızda böyle bir şey duymadığınıza eminim: benim kayınvalidem yatılı misafir gelip gittiğinde o misafirlerin yattığı nevresimleri değiştirip de kirliye atmaz. O yorganları, yastıkları, çarşafları öyle kullanılmış haliyle, pis pis kaldırır yerlerine!
12. Oturma odalarında orta sehpanın üzerinde her daim kabukları etrafa saçılmış çerez, kabukları soyulup öylece bırakılmış meyve, kirli mendiller bulunur ve hiç rahatsız olmadan o şekilde saatler hatta günlerce kalabilirler.

Rahmetli anneciğim tertemiz, özenli bir kadındı. Yanlış anlamayın öyle temizlik, titizlik hastası gibi insana dünyayı dar eden değil, inceliği ve zerafeti ile hayatı güzelleştiren bir kadındı. Bir de görümcem var, ona isterseniz ayrıca girerim. Bu insanları görünce anneciğimin ne kadar özel bir insan olduğunu bir kez daha anlıyorum ve o olmadığı için derdimi kimseye anlatamıyorum. Sizlerle paylaşmak istedim. Teşekkürler.

Kayıvalidemı görür gibi oldummm ben de eşime cok solerım bak ben solersem alınır sen konus dıye ama bızımkının bı kulagından gırer bı kulagından cıkar ıyyy midem kalktı yıne bir de benım kayınvalıdem yatalak annesıne bakıyor onun altından aldıgı bezi de mutfak çöpüne atar bırde utanmadan bana sen bı gun evıme gelıp benım gıbı temızlık mı yaptın ne bıcım gelınsın der kı zaten böyle bır sey yok da tutsam bu evde mıdem kalkıyor temızlk yapmaya desem yerıdır ammaaa işte arada eslerımız var şükür eşim tıtızdır annesıne hıc cekmemıs

Taş çatlasa garipseyebileceğim 3-4 madde var yazdıklarında.. Onun dışında kalanlarda ben PİS kelimesini yapıştıracağınız birşey görmedim.. :19: Olabilir o öyle ne yapsın yani biricik gelini memnun olmuyor arkasından PİS diyor diye kendisini mi değiştirsin..! :34: Gitmeyin evine tahammülünüz yoksa... Yemeyin yemek zorlamıyor ya hoş... Ayrıca bence siz biraz burnu havada olduğunuz için takıntı yapıyorsunuz.. Malum , üyelere verdiğiniz bazı cevaplardan aşikar öyle yapıda olduğunuz.... Güldürücüsünüz..... :34:

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Yaşadığın şeylerin çoğunu ben de yaşadım. Ben yemek tabaklarının farklılığına veya yemeğin çabuk yenmesine takılmam ama özellikle bu nevresim olayı ve kaşığı ağzına sokup tekrar yemeğe daldırması gibi hareketler insanı çileden çıkarıyor. Benim eşimin ablası da onlarda ilk kaldığımda beni kokmuş çarşaflarda yatırmıştı hiç unutamam sabaha kadar uyuyamamıştım tabi ertesi gün bunu söyleyememiştim. Yaşadığım şaşkınlığı uzun süre üstümden atamamıştım. E tabi eşimi ve ablasını yetiştiren kayınvalidem ve kendisi de nevresimleri yıkamadan kaldıran biri olduğu için buna pek şaşmamak gerekir.

Eşle bu konuda tartışmak bence de doğru değil ama insan bazen dayanamıyor anlıyorum seni. Her zaman olması gerektiği şekilde davranamıyoruz ne yazık ki. Ha bir de şöyle deniyor. Beraber yaşamıyorsun herkesin düzenine neden karışıyorsun. Temiz olmayan pek çok tanımadığım insan var onlar beni hiç ilgilendirmiyor çünkü benim evime gelmiyorlar veya ben onlara gitmek zorunda değilim. Ama insanın kayınvalidesinde böyle bir durum olunca farklı çünkü onlarla sık sık görüşmek zorundasın. Bu sebeplerden dolayı artık ben size gelmek istemiyorum veya siz bana gelmeyin diyemezsin. Bu yüzden insan çıkmaza giriyor ve ne yapacağını bilmeden bocalıyor sonuçta eşle bu konuyu konuşmak gibi yanlış davranışlara girebiliyor.

Kafanı çok fazla takma demek istiyorum yapılması gereken bu ama ben bunu yapamıyorum. Umarım sen yaparsın... Bu şekilde hep içimize atMAKLA hayat bize zehroluyor başka kimseye değil...

bu kadar buyutmeyin.. neden dayanamiyorsunuz ki?

kayinvalideniz hayatindan memnun gorunuyor belirli bi yastan sonra insanlari degistiremezsin

hem esinize neden kiziyorsunuz ki annesi temiz ya da degil bu esinizin sucu degil ki

evinizde ki sistemi (yani esinizle olusturacaginiz sistemi) konusup kararlastirin

haa sizde dis macununu ortadan sIkIyor cok sinirlendim diyenlerden iseniz o ayri

ama bir erkek annesinin evinden ayrilip esi ile kendi evinde yasamaya basladiginda onu yeni kurallarin bekledigini fark etmeli

guzellikle soyleyin lutfen ben bu konuda superim profesyonelim demiyorum ama inanin lutfen ben yetisemiyorum, yardim eder misin, coraplarini camasir sepetine atar misin diye sebepleri ile anlatinca karsimizda ki erkek de olayi idrak edebiliyor

sebepleri dile getirin... cocugunuz yok sanirim ben kizim ve esime isteklerimi yaptirmak konusunda ayni sistemi uyguluyorum cunku cocuklar ve erkekler mutlaka genis bir aciklama bekliyorlar

Kayınvalideniz yaşlı bir hanım.
Haliyle çok ince pislikleri göremiyor olabilir.Yada gücü yetmediği durumlar olabilir.

Yadırgamak yerine her gittiğine pis gördüğünüz yeri temizlersiniz olur biter.Çok büyük bir sorun yok ortada

ne oldum dememeli,ne olacağım demeli:34:
o yaşa geldiğimizde bizler kimbilir nasıl olacağız insanlar hep aynı olmuyor:50:

Son düzenleme:
herkes sizin temizlik anlayışınızda olmak zorumda değil kayınvalideniz memnunsa siz neden rahatsız oluyorsunuz aynı evi paylaşmadığınıza göre sorun edilecek bir şey değil .

Kendi içinizde de biraz büyütüyorsunuz bence de.Sizin için eskimiş sünger kötü olabilir ama kim bilir zamanında ne yokluklar görmüştür onun etkisi olabilir.Anladığım kadarıyla yaşlı bir kadın ve ona yardım etmeye çalıştığınızı gösterin eksik gördüğünüz şeyleri böylece düzeltebilirsiniz.Yaşamadan bilinmez belki ama okuduklarıma karşılık bunları yazmak istedim.

Back
X