• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem Çok Pis, Dayanamıyorum Bu Duruma!

yani kusura bakmayın
şimdi erkek içinde kadın içinde geçerli
eşlerle çıkarken, ailesiyle tanışırken,hiçbirşey gözünüze batmıyor,aksine güzel güzel geçiniliyor,
yeni tanıştığınızda annesine gidip gelirken, pismi temizmi bakılmıyor,göze batmıyor,çöpü nereye atıyor bakılmıyor,bakılsada umursanmıyor.
ama evlenince,oğlunu kızını alınca,artık o kadın oluyor bir pis.flört ederkende,sözlüykende,nişanlıykende biliyordunuz annesini,ama evlenince saydırmak ardından pis demek kolay.

benimkide çok pis
tatllerde orada kalmak gerçekten zulüm
o tuvalet hiç ama hiç yıkanmaz
kokusundan, o pis yere gireceğim diye kendimi tutmaktan hasta olcğım
her girdiğimde elimde deterjan parfüm çamaşır suyu ile girerim
benden sonra onlar girince yine eski haline döner
su dökme alışkanlıkları yok
el yıkanmadan yemek yerler
offff içim kaktı....
ama şunu unutma canım bu bir alışkanlık değiştirilemez
olduğu gibi kabul edeceksin
demek istiyorum ama zor
yaz tatilinde gece tuvalete gitmek için odadan çıktığımda karşımda kocaman hamam böceği ile karşılaşmış sabaha kadar uyumayıp
üstüne birde ağlamıştım üstelik evleri ankaranın en iyi semtinde 4. katta bir ev
ne yapayım oda öyle alışmış...

Ben bulaşık makinasını neden kullanmadığını anlıyorum çünkü benim annemde kullanmıyor.Bulaşık makinasına hem kirli bulaşıkları yerleştirirken hemde temizleri yerine kaldırırken iki kez eğil doğrul yapmak zorunda kalıyor.Ve bel fıtığı olduğu için zorlanıyordur.Benim anneminde belinde fıtık var elde yıkamak daha kolay oluyor diyor.

benim annemde öyle, gerçi bel fıtığı yok ama zorlanıyor bende onu gaza getiriyorum, anne bu spor gibi, bir kaç gram verirsin diyorum kandırıyorum onu, annemin kilo takıntısı varda

cok zor bi durum..
annem hep sunu der bana : kizim herkezin görüs ve yetisme tarzi baska, hic bir zaman karsindaki insani bizim gibi olmasini bekleme.

gercektende öyle.. sana dogru veya yanlis gelen ona yanlis veya dogru gelir.. icin almasa bile esinin ailesi..
bu saaten sonra senmi degistireceksin kadinin huyunu suyunu sanki..

simdiye kadar pis yasadiysa bundan sonrada pis yasar. belkide kendisini öyle iyi hisediyor, bende nefret ederim pis ortamlardan
isterimki gittigim yer tertemiz olsun ferah ic acici olsun, ama herkez öyle degil iste malesef.. allah sabir versin

kusura bakmayın ama bazı şeyleri fazla abartıyormuşsunuz gibi geldi... tamam yemeğe kaşığı dadırması çarşafları değiştirmemesi onun biraz rahat olduğunu gösteriyor ama tabak çanağına takmanız sofrada keyif yapmayı bilmiyorlar hemen kalkıyorlar şöyle kültürleri yok böyle kültürleri yok demeniz bana biraz garip geldi...kaç yıllık alışkanlıkları demekki bu ve siz hoşlanmıyorsunuz die değiştirecek değiller...

2. Çok değerli bir şeymiş gibi 50 kuruşluk süngeri artık süngerlikten çıkıp değişik bir canlı halini alıncaya ve bundan sonrasına kadar kullanır. Ben ayda bir atar .!.:
bir süngeri 1 ayda değiştiriyorsanız sizede çok şaşırdım
ben 1 ayda
nerdeyse 10 sünger atıyorum
ve makinada yıkadığımhalde bulaşıkları
bende buna şaştım

Son düzenleme:
bir süngeri 1 ayda değiştiriyorsanız sizde çok şaşırdım
ben 1 ayda
nerdeyse 10 sünder atıyorum
bende buna şaştım

konuyu açan arkadaşa söylüyorum , demekki titizin titizi varmış... yani ileride sizin gelinleriniz de 180 maddelik bir yazı hazırlayabilir ileride :))))

bir süngeri 1 ayda değiştiriyorsanız sizede çok şaşırdım
ben 1 ayda
nerdeyse 10 sünger atıyorum
bende buna şaştım

sizde abartıyorsunuz ayda 10 sünger bende kendimce çok temiz titiz bir evhanımıyım ama ayda 10 sünger de değiştirmedim hiç...

canım
abartmıyorum
niye abartayım
balık yaptığın tavaya kullandığın süngeri arıtmaya çalışcağın ona harcıcağın deterjan ve
su yerine atmayı tercih ediyorum köfte ve etkızarttığın tavayı yıkadığında o süngerin yapış yapış olması beni deli ediyor atıyorum
okeyyy

Son düzenleme:
Çarşaf olayı kötüymüş, ama onun dışında sizi çok etkileyecek bir durum yok beraber yaşamıyorsanız. Evlerine mümkün olduğunca yatıya gitmeseniz, gittiğinizde rahatsız oluyorsanız bulaşıkları süngerlemek yerine direk durulayıp makinaya yerleştirseniz ya da hiç bulaşık yıkamasanız ondayken, onda yemek yerine dışarıdan birşeyler alıp gelseniz ziyarete pek problem olmaz. Sonuçta kaç yaşına gelmiş değişmemiş, sizin için değişemez ki eşinizin annesi.

canım
abartmıyorum
niye abartayım
balık yaptığın tavaya kullandığın süngeri arıtmaya çalışcağın ona harcıcağın deterjan ve
su yerine atmayı tercih ediyorum köfte ve etkızarttığın tavayı yıkadığında o süngerin yapış yapış olması beni deli ediyor atıyorum
okeyyy[/QUOT

okey şekerim...

Off okudukça tüylerim diken diken oldu ve gidip kayınvalidemi şapur şupur öpesim geldi.
Kendisi titizlik abidesidir çok ta iyi aşçıdır...

Onlara gidince o kadar gönül rahatlığıyla yer içerim ki...Şanslıyım o konuda..:nazar:

O değil de kayınvalideniz o süngeri neden atmaya kıyamıyor bende bunu merak ettim...?

insanların belirli alışkanlıkları vardır..bize düşen sadece saygı duymaktr..eşiniz sabırlı adammış ki annesi yada ailesi hakkında aşağılayıcı şeyler söylediğinzde sizi kovmamış..sizin annenize farklı bir sebepten laf gelse-Allah rahmet eylesin- yediremezsiniz değil mi?bence kayınvalidenize daha sık gidin..sizin eviniz temizdir zaten..onun evini temizleyin...kimilir bir zaman sonra alışkanlık olur onda da...bir de sakın kırmayın.."ya kırdığınız gönlü Allahın seviyorsa..ödünüz kopardı dokunmaktan.."derler bilirsiniz..

Babaannemler de bende rahatca yemek yiyemezdim, terliksiz gezemezdim, Wc' yi kullanamazdım.. Cünkü dedem yaslı, babaannem de felcliydi ve dedem evin herseyiyle ilgilenmeye calısıyordu. Biliyorum gücü yoktu ve neticede bir erkek hatta cok bile yaptı yemek yapar, camasır yıkar, asar vs. isler hep ona bakıyordu ama bir de hasta amcam vardı, akli dengesi yerinde degildi tuvalete ev terligiyle girerdi, zeytin cekirdeklerini yerlere falan atardı vs. zor gercekten titizligi gectim, en basında saglık söz konusu..

Ben sizi anlıyorum yani insan hijyenik olmayan bir yerde kendini rahat hissedemiyor, rahat hareket edemiyor malesef, belki oda istemiyordur böyle olmayı, belki de alısmıstır ve gercekten rahatsız olmuyordur. Bende teyze cok, hepsi düzenli, titizdir ama biri var ki, asırı titiz bir kadındır her gün evi temizler, cocuklarına örtü sermeden ders calıstırmazdı silgi cöpü oluyor diye, cocuklarının arkasından sürekli Wc' yi yıkardı, hergün cam silerdi, bir kere silince ondan sonra sürekli her gün camın tozunu alırdı. Ve hala öyledir kendisi 51 yasında suan, aynı zaman da bazı hastalıkları da var ama bu huyu hic degismedi. Elinde hep bezle gezerdi koca gün. Simdi gelelim asıl anlatmak istedigime, bir kızı var ama hic teyzeme benzemiyor aksine dagınıktır, bu dagınıklık onu rahatsız etmez, hijyen konusuna pek takılmaz, önemli degildir onun icin yani ki, teyzemin kızı ama annesi gibi degil..

Annesinden nasıl görmüs ama kendisi farklı, rahat bir insan iste.
Yani görmekle, gecirmekle alakası olmayabiliyor icsel birsey gibi geliyor bana, kayınvalideniz böyle ise, bu yastan sonra degisecegini sanmıyorum arkadasların dedigi gibi siz kendiniz icin cözümler bulmalısınız ordayken mümkün oldugunca yemekleri siz yapmaya calısın mesela, eldiven kullanın falan, ya da yemek yememeye calısın..

Bunun baska bir cözümü yok gibi geliyor..

Son düzenleme:
kayınvalideniz kaç yaşında bilmiyorum, anlattığınız şeyler gerçekten rahatsız edici buna bir itirazım yok.. ama şuan düşündüm de siz bunları anlatınca, anneannemin evi de eğer annem hergün ya da 2 günde bir uğrayıp, derleyip toplamasa, temizlemese, eminim sizin anlattığınız gibi olur.. annem her seferinde söylene söylene temizler,mutfağı banyoyu çamaşır suyuyla siler temizler, anne yapma etme bu kadar dağıtma der, ama anneannem benim halim yok temizlemeye der çekilir işin içinden.. nevresim olayı bile benzer.. anneannemler her yatılı misafir gelmesinden önce ve sonra annem gider öncesinde temizlik yapar, sonrasında nevresimleri çıkarır yorganları yerleştirir filan.. yoksa anneannem halim yok deyip umursamaz.. ve o kadar hastayım yaşlıyım diye sızlanmasına rağmen bulaşık makinasını kullanmayı akıl etmez çoğu zaman... (bu arada anneannem eskiden aşırı derecede titiz düzenli bir insandı, özellikle son 10 yıldır böyle) sofradaki çatal bardak uyumuna gelince, bu takmaya bile değmez... tamam ben de çok özenirim öyle şeylere, sofra dekorasyonuna filan ama ne anneannem ne dedem için bunların hiçbir anlamı yoktur.. onlar sadece işlevine bakarlar masadaki tabak çanağın.. hatta düşünüyorum da annem bile çok önemsemez evde biz bizeysek.. ki bu orta yaş üstü birçok türk ailesi için de aynı şekilde maalesef...

Kayınvalidenizin yaşı hakkında bir bilgim yok ve tüm sayfaları okumadım;

fakat sizden yaşça büyük bir insan için bu kadar eleştiriyi ben çok ACIMASIZCA buldum....

Tabii siz bizden daha iyi bilirsiniz, siz yaşıyorsunuz orada.

Ama.. size 2 saniyelik gelen iş ona dünyanın işi gibi gelebilir. O sizle bir değil ki... nasıl kendinizle kıyaslayabildiniz anlam veremedim açıkçası.

Kimse o yaşa geldiğinizde sizin de o şekilde olmayacağınızın garantisini veremez.

Çünkü siz hiç yaşlı olmadınız ki.......

Eşinizin yerinde olsam çok çok çok üzülürdüm.

Son düzenleme:
Temizlik ayrıdır, düzen ayrı. Temizliği bir standarta oturtabilirsiniz ama düzen için bir standart belirlemek zordur. Yani misal veriyorum herkes için sofra keyfi demek tabak çanak uyumu demek değildir, kimisi kadife örtü kullanır kimisi saten vs.

Onun dışında ben de titiz bir insanımdır, hatta ne kadar dağınıksam o kadar titizimdir desem yeri. Şu var ki biri bana "pissin" dese sanırım yerin dibine geçerim (haklıysa), ha yok "düzensizsin" dese umrum olmaz, herkesin düzeni kendine.( Her neyse bir yere bağlayamadım, gereksiz bir anekdot olarak kalsın...)

Eşiniz pisse ve düzelmeye niyeti yoksa bu büyük bir sorun, en azından benim açımdan. Çünkü pis bir insanla bir ömür sanırım çıldırırdım. Ha yok düzelicek potansiyelde bir insansa ailesini falan işin içine katmadan eşinize temizlik anlayışınızı empoze etmeniz daha doğru.

Ne yazık ki benim de, evlerinde yediğim yemeği dışarıda lokantada sunulan bir çok yönden şahibeli yemeklerle bir tuttuğum akrabalarım var. Bunlar uzak akrabalar ya da dostlar, mümkün mertebe evlerinde yemek yemem.

Ama siz kayınvalidenizden bahsediyorsunuz, aranızda teklif olmasa gerek. Benim annem pis olsaydı "anne sen otur" der bir temizlik düzeni tutturur onu da alıştırmaya çalışırdım. Bu arada "pis olma"nın çeşitli sebepleri olabilir, kimisi yaşlılıktan yapamaz, kimisinin içinde yoktur. İkinci gruba ne yaparsan yap sonuç gelmez bence. Birici gruba da ne yaparsan sen yaparsın zaten, yaşlı insanlardan titizlik beklemek hata olur.

Sizin kayınvalideniz şayet 2. gruptaysa orada kaldığınız süre boyunca durumu kurtarmaktan başka çareniz yok. Kayınvalideniz için durup durup "bu kadar pis olmak zorunda mı?" diye hayıflanmanın anlamı da yok, bir şey değiştiremezsiniz. Evet bazı insanlar isteyerek ya da istemeyerek "pis" olmayı seçiyor. Yapabiliyorsanız yardım etmeyi deneyin, yapamıyorsanız da en az mide bulantısıyla kurtulmayı.

Sünger olayı bizimkinde de var :27: Ben pis diyemem kayınvalideme ama bakış acımız farklı diyebilirim :31: Mesela ben kayınvalidemin evinde yoğurt yemem eğer gözümün önünde yeni açılmamışsa, neden derseniz misal yemeye misafir geldi, ortaya kâselere yoğurt kondu diyelim, tabi asla herkese ayrı kâseye konmaz, misal 10 kisi varsa yemekte 3-4 kâseye konur herkes ortak yesin diye :27: Tabi herkes o yoğurtları kasığını daldırip daldırip yer, kaselerde kalan artık yoğurtlar ne olur tahmin edin bakalım :27: Dogruca yoğurt kabına geri konur, bir guzel karıştırılır ve daha sonra tamamı artiklanmis olan bu yoğurtlar (tabi kaba geri kondugu icin yogurdun tamami artiklanmis olur) hem sizin,hem de baskalarının önüne konur, tabi kendileri de yer. Bana kalsa bu asla tahammül edemeyeceğim birşey, ben baskasının artıkladigi yemeği dokerİm, evet israf kötü birşey ama, israf olmasin diye, baskasının artığını ne ben yerim, ne de misafirİme yediriRİM. Ama kayınvalideme kalsa onları dökmek israf. Dedim ya bakış acımız farklı :27:

Son düzenleme:
Back
X