Bu sene benide sonbahar ve kış mahvetti dolap ilaç dolmuş geçmeyen faranjit sık tekrarlayan grip doğrulamadım.Üzerine bronşit oldum,tam 1 ay sürdü nefes açıcı vs kullanmaya başladım gece boğularak uyanıyordum öksürük çok siddetli olduğundan kaburgalarım içerden darbe alıyormuş dokunamıyordum eğilip kalkarken batıyordu.
Sonra covid çıktı dedim ki benim geçirdiğim lanet olası pislik buydu.Değilmiş,kim bilir onu nekadar zor yaşadım beteride varmış

Okullarda ara verince evde tam 2,5 ay kaldım.Ozamanda burun akıntısı alerjiye bağlı hastalık sonrası kalıntılar.Markete ve apartman önüne dahi cıkmadım.2.5 ay deyince insanlar 1 hafta yapamamış.Bana abartma okadar diyorlardı öyle panik olduğumdan falanda değildi, annem yalnız yaşıyor kanser tedavisi olmustu 2 yıl önce,bulaşmasın diye gitmıyorduk ,ilk çıktığında tabi kımse ne olduğunu da bilmıyordu.Kv Kp hasta ve yaşlı gideriz sebeb olur.Kısıtlıyorduk.
Sosyal çevremle görüşme bulusma toplantı covıd ten bu yana katılmaz oldum.Bizim toplumumuz henüz bilincli bir seviyede değil bana birsey olmazcılar virüs bitmiş gibi davrananlar bir çok ıhmal var.Yazık değil mi sağlık çalışanlarına kendileri seruma bağlıyken bile hasta tedavi etti.İzinsiz uykusuz ailesini göremediler,ama dışarda hayat hiç birsey yokmuş gibi devam etti.Yine hastaneler doldu.Bir kişiden bin kişiye bulaştıgını düşünürsek önlemler almayı basarabılseydık çoğu insan aile ve sevdıklerını kaybetmeyecekti.