Kayınvalidem corona oldu

Gidince ne olacak ya şu dönemde bu gelme gitmelerden geri kalmayanları anlamıyorum. Görüntülü görüşme diye bir şey var artık kendinizi riske atmaya gerek yok. Bu arada bence de KV hala pozitif. Kendimden biliyorum. Bekleyin biraz daha herkes 14 günde negatife dönmüyor ki arkadaşım 21. günde döndü.

Geçmiş olsun yaşayan bilir derler ya aynen katılıyorum çok zor değil önlem almak düşünmek ,keşke herkes aynı duyarlılıgı yasamadanda gösterebilse neseki sağlığınıza kavusmussunuz gözünaydın🌷🙏
Çok teşekkür ederim, geçirmedim kovid, temaslıydık.
Şu süreçte tek dışarıda aktivitemiz piknikti ve eşimin ailesi kovid olduklarını bilmeden oradaydılar.
Tabii ki yine sosyal mesafeli, herkesin uzak olduğu bir durum ama çocuklar aracılığı ile taşındığını bildiğimizden ve ben hasta (yılın yarısı zaten hastayımdır) olduğumdan test yaptırdım, şükür negatif.

Ama eminim ki dip dibe olsaydık, sürekli dezenfekte ile uğraşmasaydım, eski hayatımız gibi bir görüşme olsaydı çoktan geçmişti bize.

Asansöre binerken ve ola ki ben hastaysam ardımdam binen olmasın diye inerken de her yere kolonya sıkan insanım.

Benlik algımızdan vazgeçip, toplum parçası olduğumuzu idrak ettiğimizde ancak bu yayılımın önüne geçebiliriz.
Aksi mümkün değil...

Bence beklemenizde fayda var eşinize durumu güzel bir şekilde ifade edin.Tabiki annesi görmek isteyecek ama biraz daha duyarlı olmak gerekir.Tamamen negatif olmasını bekleyin.Çok geçmiş olsunn

Çok teşekkür ederim, geçirmedim kovid, temaslıydık.
Şu süreçte tek dışarıda aktivitemiz piknikti ve eşimin ailesi kovid olduklarını bilmeden oradaydılar.
Tabii ki yine sosyal mesafeli, herkesin uzak olduğu bir durum ama çocuklar aracılığı ile taşındığını bildiğimizden ve ben hasta (yılın yarısı zaten hastayımdır) olduğumdan test yaptırdım, şükür negatif.

Ama eminim ki dip dibe olsaydık, sürekli dezenfekte ile uğraşmasaydım, eski hayatımız gibi bir görüşme olsaydı çoktan geçmişti bize.

Asansöre binerken ve ola ki ben hastaysam ardımdam binen olmasın diye inerken de her yere kolonya sıkan insanım.

Benlik algımızdan vazgeçip, toplum parçası olduğumuzu idrak ettiğimizde ancak bu yayılımın önüne geçebiliriz.
Aksi mümkün değil...
Bu sene benide sonbahar ve kış mahvetti dolap ilaç dolmuş geçmeyen faranjit sık tekrarlayan grip doğrulamadım.Üzerine bronşit oldum,tam 1 ay sürdü nefes açıcı vs kullanmaya başladım gece boğularak uyanıyordum öksürük çok siddetli olduğundan kaburgalarım içerden darbe alıyormuş dokunamıyordum eğilip kalkarken batıyordu.
Sonra covid çıktı dedim ki benim geçirdiğim lanet olası pislik buydu.Değilmiş,kim bilir onu nekadar zor yaşadım beteride varmış 😵
Okullarda ara verince evde tam 2,5 ay kaldım.Ozamanda burun akıntısı alerjiye bağlı hastalık sonrası kalıntılar.Markete ve apartman önüne dahi cıkmadım.2.5 ay deyince insanlar 1 hafta yapamamış.Bana abartma okadar diyorlardı öyle panik olduğumdan falanda değildi, annem yalnız yaşıyor kanser tedavisi olmustu 2 yıl önce,bulaşmasın diye gitmıyorduk ,ilk çıktığında tabi kımse ne olduğunu da bilmıyordu.Kv Kp hasta ve yaşlı gideriz sebeb olur.Kısıtlıyorduk.

Sosyal çevremle görüşme bulusma toplantı covıd ten bu yana katılmaz oldum.Bizim toplumumuz henüz bilincli bir seviyede değil bana birsey olmazcılar virüs bitmiş gibi davrananlar bir çok ıhmal var.Yazık değil mi sağlık çalışanlarına kendileri seruma bağlıyken bile hasta tedavi etti.İzinsiz uykusuz ailesini göremediler,ama dışarda hayat hiç birsey yokmuş gibi devam etti.Yine hastaneler doldu.Bir kişiden bin kişiye bulaştıgını düşünürsek önlemler almayı basarabılseydık çoğu insan aile ve sevdıklerını kaybetmeyecekti.🌷

90 güne kadar virüs yayabiliyormus hasta kişi negatif çiksa dahi. Ayrıca siz kendinizden emin misiniz yani benim ailemle görüşme sebebim onlara bulaştırmamak.

Corona testi pozitif 15 günlük izole süresini tamamlamış bir tanıdığımız test tekrarlandıgında tekrar pozıtıf cıkmıstı.Yani izole süresini tamamlamak hastalığı atlattığı anlamına gelmıyor eğer öyle olsaydı genelde ıkıncı test tekrarlamazlardı.Çok bilinmez ve belırsız bir süreç.Gitseniz ne gibi bir faydanız olacak onu düşünün pozıtıfse hem size temas hemde ızole edilecek belkı sizde...nerden baksan ziyaret tehlikeli eşinizle tekrar pozıtf olabilme ıhtimalını konusun eğer israrcıysa kendi gitsin çocuğunuz varsa düşünmeyin bile.
2.test benim yasadigim ulkede yok
Suan covid olduk ailecek evdeyiz
Esim 12 gun karantinada kalacak
Ben 7
Kizim 10
Evden ciktimizda belki pozitif olacaz ama bilmicez

90 güne kadar virüs yayabiliyormus hasta kişi negatif çiksa dahi. Ayrıca siz kendinizden emin misiniz yani benim ailemle görüşme sebebim onlara bulaştırmamak.

ben de bunu yazacaktım

diyelim ki kv negatif oldu ama bağışıklığı düştü semptomları da var

ya sizlerden birisi yeniden virüs götürürse

annemlere en son Aralık ayında gittik

10 yaşındaki oğlum bu yaz anneannemlere gidemeyiz virüs var dediğinde Nisan dı

bunu çocuklar düşünebiliyor da biz yetişkinler neden ille de görüşme diye tutturuyoruz

Ha simdi geçmis olsun dilemis, ha 1 ay sonra. Hani yapilcak birsey yokki, desen refakatçi lazim kadin agir hasta, son günleri ne bilim ne.

O riski almak niye? Size bulastiginda kim bilir siz ayakta atlatmazsiniz, zor dönem geçirirsiniz, kalici hasar olur. Görüntülü konussun, durumu anlatsin "bizde isterdik gelmeyi, ama tehlikeli" ve ancak 2 ay sonra gidin.

Büyük risk, ben kendi anne babam risk grubunda diye hasta olmamama rağmen görüşmelerimi çok azalttım, bahçeli evleri buna rağmen gittiğimde mesafeli oturuyoruz, bahçede görüşüyoruz. Benzer şekilde dayımlarla, teyzemlerle hiç görüşmüyorum. Biz çalışıyoruz, onlar evdeler, yaşlı ve risk altındalar. Allah korusun bir şey olsa ömür boyu sorumluluk hissedersiniz. Görüntülü görüşmek bence şu an yetmeli. Tamamen iyileşsinler risk azalsın öyle gidin bence de. Sizin aileniz olsa onlar için de aynı şey geçerliydi.

yeni arastirma sonuclarina gore karantina suresi sonrasinda bulastiriciligin kalmadigi soyleniyor,
cok da bilimsel ciktilari okumadim da genel anladigim bu oldu,
o yuzden ben riskli gormuyorum.

benim esim de korona oncesi annesini ziyaret edecekti, ben de dedim yok sonra birlikte gideriz falan,
yurtdisindayiz, simdi de gidemiyoruz haliyle,
cok da uzuluyorum,
keske adam gitmek isterken engel olmasaydim.

bence engel olmayin, esiniz gitsin annesini gorsun,
siz gitmeyin,
otelde kalma olayi garip geldi sahsen, neden boyle bir sey dusundunuz ?
kisa sureligine tek bir lokayona gidip gelmek sizin acinizdan daha az riskli degil mi?

Bu sene benide sonbahar ve kış mahvetti dolap ilaç dolmuş geçmeyen faranjit sık tekrarlayan grip doğrulamadım.Üzerine bronşit oldum,tam 1 ay sürdü nefes açıcı vs kullanmaya başladım gece boğularak uyanıyordum öksürük çok siddetli olduğundan kaburgalarım içerden darbe alıyormuş dokunamıyordum eğilip kalkarken batıyordu.
Sonra covid çıktı dedim ki benim geçirdiğim lanet olası pislik buydu.Değilmiş,kim bilir onu nekadar zor yaşadım beteride varmış 😵
Okullarda ara verince evde tam 2,5 ay kaldım.Ozamanda burun akıntısı alerjiye bağlı hastalık sonrası kalıntılar.Markete ve apartman önüne dahi cıkmadım.2.5 ay deyince insanlar 1 hafta yapamamış.Bana abartma okadar diyorlardı öyle panik olduğumdan falanda değildi, annem yalnız yaşıyor kanser tedavisi olmustu 2 yıl önce,bulaşmasın diye gitmıyorduk ,ilk çıktığında tabi kımse ne olduğunu da bilmıyordu.Kv Kp hasta ve yaşlı gideriz sebeb olur.Kısıtlıyorduk.

Sosyal çevremle görüşme bulusma toplantı covıd ten bu yana katılmaz oldum.Bizim toplumumuz henüz bilincli bir seviyede değil bana birsey olmazcılar virüs bitmiş gibi davrananlar bir çok ıhmal var.Yazık değil mi sağlık çalışanlarına kendileri seruma bağlıyken bile hasta tedavi etti.İzinsiz uykusuz ailesini göremediler,ama dışarda hayat hiç birsey yokmuş gibi devam etti.Yine hastaneler doldu.Bir kişiden bin kişiye bulaştıgını düşünürsek önlemler almayı basarabılseydık çoğu insan aile ve sevdıklerını kaybetmeyecekti.🌷
İşte anlattığınız hastalık benim her sene mutlaka 3 4 kere yaşadığım şeydir.
Kronik sinüzit ve kronik faranjit olunca bunu bronşite çevirmek kaçınılmaz son.
Artık geçtiğimiz yıl alerjik astım dendi.
O öksürüğü çok iyi bilirim, afedersiniz istifra ettirir.
Ne uyku uyutur ne de ev halkında bir Allahın kulu seslerden uyuyabilir, hatta öyle ki öksürük krizlerimde üst kat komşumun yürüme seslerine şahit oluyorum çünkü boğuluyorum, çırpınıyorum genzim tıkandığı için, belki yarım saat aralıksız öksürtür.

Başa gelmeyince mi anlanmıyor nedir, biz bunu yaşamışlar olarak covidi hayal edemiyoruz ama ömründe grip olmamış insan sokakta fink atıyor.

Ben şuan bile hastayım, faranjit ve sinüzitim zorluyor, ateşim, baş ve boğaz ağrım hat safhada.
Alışık olduğumdan ayaktayım ve gündelik yaşamım devam ediyor ama alışık olmayan birini yatak döşek yatırır.

yeni arastirma sonuclarina gore karantina suresi sonrasinda bulastiriciligin kalmadigi soyleniyor,

benim esim de korona oncesi annesini ziyaret edecekti, ben de dedim yok sonra birlikte gideriz falan,
cok da uzuluyorum,

siz gitmeyin,
kisa sureligine tek bir lokayona gidip gelmek sizin acinizdan daha az riskli degil mi?
2 ay önce karantina süresi 21 gündü ülkemizde, sonra yeniden 14 oldu.
Şuan tüm sağlık çalışanları, hastalar pozitif olsa bile 14 gün sonunda bulaşıcılığı kalmıyor diyor.

Peki inanıyor muyuz, daha dün akşam insan cildinde virüsün 8 saat yaşayabildiği açıklandı, aylardır bunu tersi söylenirken.

Kısaca kimse bir şey bilmiyor, bu durumda yeni doğan bir bebekten farkısızız.
Her şeyiyle hakim olabilmek ve genelgeçer yargılar oluşturabilmek için sanırım 5 6 sene daha bilim insanlarının çalışmalarına ihtiyacımız var.

Şuan tüm sağlık çalışanları, hastalar pozitif olsa bile 14 gün sonunda bulaşıcılığı kalmıyor diyor.

Peki inanıyor muyuz, daha dün akşam insan cildinde virüsün 8 saat yaşayabildiği açıklandı, aylardır bunu tersi söylenirken.

Her şeyiyle hakim olabilmek ve genelgeçer yargılar oluşturabilmek için sanırım 5 6 sene daha bilim insanlarının çalışmalarına ihtiyacımız var.

aynen, insan neye inanacagini bilemiyor su anda,

burada da 10 gun olarak uygulaniyor karantina suanda.

1.5 metre sosyal mesafe de 1 metre olarak uygulanmaya baslamis.

:confused:

cok da uzuluyorum,

siz gitmeyin,
Birde soyle bir durum var turkiyede karantina 14gun ve karantina sonrasi tekrar test var
Ben yurtdışında yasiyorum
Bizde karantina 7gun ve karantina sonrasi test yok
Bu hastalik turkiyedeki insanlarda dahami uzun sure kaliyo acaba buradakilerinki 7gundemi bitiyo🙄

aynen, insan neye inanacagini bilemiyor su anda,

burada da 10 gun olarak uygulaniyor karantina suanda.

1.5 metre sosyal mesafe de 1 metre olarak uygulanmaya baslamis.

:confused:
Yakında ‘şakkaaa’ denilse inanın şaşırmayacağım.

Korona kan testi alan hemşirenin sadece yüzünde medikal maskesi vardı, bunu gördüm ben😂
Pcr alan ise komple astronot şekildeydi, şimdi öbürü insan değil mi ya da tehlike yok mu hiç mi hiç anlamadım.
Tek bildiğim hepimiz temizinden akıl ve ruh sağlığımızı rafa kaldırmaya başladık😂

Birde soyle bir durum var turkiyede karantina 14gun ve karantina sonrasi tekrar test var
Ben yurtdışında yasiyorum
Bizde karantina 7gun ve karantina sonrasi test yok
Bu hastalik turkiyedeki insanlarda dahami uzun sure kaliyo acaba buradakilerinki 7gundemi bitiyo🙄
Test yok bitiminde burada da.
14 gün karantina sebebi ise virüsün 10 12 güne kadar hiçbir belirti göstermeksizin vücutta barındığı ve bulaşıcılık devam etmesi.

Hastaneye başvurma vakaları ülkemizde genelde 7 ila 10. Günde oluyormuş.

Belki onunla alakalı bir durum olabilir.

Biz 7gun karantinadayiz (yurtdisindayiz)
Pozitifiz
Esim ise donus yapacak kizim okula, yani 7gun sonrasi normal hayata donecegiz
Demekki turkiyedeki virus daha uzun omurlu🤭

Yakında ‘şakkaaa’ denilse inanın şaşırmayacağım.

Korona kan testi alan hemşirenin sadece yüzünde medikal maskesi vardı, bunu gördüm ben😂
Pcr alan ise komple astronot şekildeydi, şimdi öbürü insan değil mi ya da tehlike yok mu hiç mi hiç anlamadım.
Tek bildiğim hepimiz temizinden akıl ve ruh sağlığımızı rafa kaldırmaya başladık😂

diger korona konusundaki konu sahibi kronik rahatsizligi var,
sizin de var dimi,
sizler icin gercekten en kotusunu dusunup de belki hareket etmek onemli,

ama genel olarak benim dusuncem,
bagisikligi guclendirmeye yatirim yapmak,
spor, beslenme, vitamin takviyesi,
cikolata ( :KK47: )
ve asgari de olsa sosyallesme, cunku akil sagligimiz icin bu da sart.

İşte anlattığınız hastalık benim her sene mutlaka 3 4 kere yaşadığım şeydir.
Kronik sinüzit ve kronik faranjit olunca bunu bronşite çevirmek kaçınılmaz son.
Artık geçtiğimiz yıl alerjik astım dendi.
O öksürüğü çok iyi bilirim, afedersiniz istifra ettirir.
Ne uyku uyutur ne de ev halkında bir Allahın kulu seslerden uyuyabilir, hatta öyle ki öksürük krizlerimde üst kat komşumun yürüme seslerine şahit oluyorum çünkü boğuluyorum, çırpınıyorum genzim tıkandığı için, belki yarım saat aralıksız öksürtür.

Başa gelmeyince mi anlanmıyor nedir, biz bunu yaşamışlar olarak covidi hayal edemiyoruz ama ömründe grip olmamış insan sokakta fink atıyor.

Ben şuan bile hastayım, faranjit ve sinüzitim zorluyor, ateşim, baş ve boğaz ağrım hat safhada.
Alışık olduğumdan ayaktayım ve gündelik yaşamım devam ediyor ama alışık olmayan birini yatak döşek yatırır.
Aynen katılıyorum aynı şeyleri yaşamısız ben normalde rinit alerjiyim üst solunum yolu çabuk etkilenir eskiden öksürük nedir bilmezdim bu sene bir başladı pir basladı mikroplar virüslerde mutasyona ugruyor daha dirençli artık, öyle olunca bi ara alerjik astım dendi alerjıktir bünyem ama astım derecesini anlayamadım ,evde kaldığım süreye dikkat edince şuan evden çalışıyorum hastalık yaşamıyorum birkaç sene öncede kısa bi ara vermiştim rahattı beni girdiğim ortam etkiliyor.Özellikle okul ortamı açılması çok riskli oldu neyseki ben online çalışıyorum aileler bağışıklığını güçlendirmeli çocuklar taşıyıcı durumunda şuan.

Back
X