Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Eşin de “üşümesin kalsın” diyorsa kusura bakmasın ama o zaman annesiyle ayrı ev tutsun, sen yeni anne olmuşsun, kendi evinde huzur bulamıyorsun. Artık açık açık konuşman lazım; “Ben bu şekilde yaşayamam, evimde huzur istiyorum” de, gerekirse kapıyı göster. Çünkü sen sınır koymadıkça o kadın bir daha gitmez, hatta kış biter yaz bitsin öyle giderim der.

Eşin de “üşümesin kalsın” diyorsa kusura bakmasın ama o zaman annesiyle ayrı ev tutsun, sen yeni anne olmuşsun, kendi evinde huzur bulamıyorsun. Artık açık açık konuşman lazım; “Ben bu şekilde yaşayamam, evimde huzur istiyorum” de, gerekirse kapıyı göster. Çünkü sen sınır koymadıkça o kadın bir daha gitmez, hatta kış biter yaz bitsin öyle giderim der.
Öncekileri okumadınız sanırım ailemin yanına dönüyorum

Siz artık beraber yaşıyorsunuz. Ya bunu kabul edip susup boyun eğeceksiniz ya da derhal yaka paça kovacaksınız. Bunun ortası yok odalara kapanıp ağlamakla çözülmez.
Ne düşünüyorsunuz şey mi diyecekler kızım hata ettik hemen evimize dönüyoruz falan mı demelerini 😄
Hemen hemen şimdi olay çıkarın gönderin evden

Nasıl gönderelim bu karıyı diye 😂
Sen pasifsin gönderemezsin bu tarz olaylar hep sizin gibi pasiflerin başına geliyor.
Kaynananın başka bir gelini olup yırtık bir gelini olsa destur çekip kapısının önünden geçemez anca senin gibi pasiflere yapar bunu o yüzden ya kovacaksın ya kendin gideceksin ki belli ki onu da yapacak gibi değilsin yapacağım edeceğim deyip anca yıllarını geçirirsin böyle

kardeşim geldi , biz gidiyoruz. Yeni hayatım için bana şans dileyin
Allah yardımcın olsun. Eşin kaynanan bilmiyorlar dimi? Keşke iyice bi kaynanana içini döküp gitseydin. Sizin yüzünüzden bir yuva yıkılıyor bir çocuk ailesiz büyüyecek deseydin.
Aptal insanlar. Çok sinirlendim ya.

Sen pasifsin gönderemezsin bu tarz olaylar hep sizin gibi pasiflerin başına geliyor.
Kaynananın başka bir gelini olup yırtık bir gelini olsa destur çekip kapısının önünden geçemez anca senin gibi pasiflere yapar bunu o yüzden ya kovacaksın ya kendin gideceksin ki belli ki onu da yapacak gibi değilsin yapacağım edeceğim deyip anca yıllarını geçirirsin böyle
Ay bi yukarıları okuyun göbeğinden dalmayın konuya ya

Daha önce boşanmada mal paylaşımı yaşamış durum hakkında bilgisi olan biri dönebilir mi
Mallar kimin üzerineyse mal sahibi de odur diğeri sadece parasal anlamda alacak hak sahibidir. Kredi sizin üzerinizeyse ödemeye devam edersiniz eşinizin üzerineyse o ödemeye devam eder diye biliyorum
Örneğin bir ev var ev eşinizin üzerine kredisi de eşinizin üzerine evin güncel değeri Miktarınca siz eşinizden parasal anlamda alacak hak sahibi oluyorsunuz
Eşiniz bu parayı ödeyebilir ama ödemek konusunda zorlanırsa ev satışa çıkartılır önce kredi kapatılır kalan paylaşılır

Allah yardımcın olsun. Eşin kaynanan bilmiyorlar dimi? Keşke iyice bi kaynanana içini döküp gitseydin. Sizin yüzünüzden bir yuva yıkılıyor bir çocuk ailesiz büyüyecek deseydin.
Aptal insanlar. Çok sinirlendim ya.
Gider gitmez sakin kafayla eltimi arayacağım. Kaynananın yarı kelimesi kürtçe olduğu için beni anlamıyor çok. Eltim ona translate yapar

Mallar kimin üzerineyse mal sahibi de odur diğeri sadece parasal anlamda alacak hak sahibidir. Kredi sizin üzerinizeyse ödemeye devam edersiniz eşinizin üzerineyse o ödemeye devam eder diye biliyorum
Örneğin bir ev var ev eşinizin üzerine kredisi de eşinizin üzerine evin güncel değeri Miktarınca siz eşinizden parasal anlamda alacak hak sahibi oluyorsunuz
Eşiniz bu parayı ödeyebilir ama ödemek konusunda zorlanırsa ev satışa çıkartılır önce kredi kapatılır kalan paylaşılır
Her ikisi de benim üzerime ama bankadan ipotekli . Bu durumda nasıl olur ? Evi de arabayı da istemiyorum sadece maaşımı alıp çocuğuma bakabilmek istiyorum

Konu sahibi bence yanlış yaptınız evden gitmek ile. Siz hiç kayınvalidenin yüzüne gitmesi gerektiğini söylemediniz istemediğinizi söylemediniz.
bende böyle düşünüyorum aslında. ama ne kadar bıkmışsa kız artık. gece kocamla konuştum dedi çok kötü bir konuşma olmuş belli ki .

Konu sahibi bence yanlış yaptınız evden gitmek ile. Siz hiç kayınvalidenin yüzüne gitmesi gerektiğini söylemediniz istemediğinizi söylemediniz.
Kayınvalideye söylenir onda hiç sorun yok tutarsız olan benim kocam. Kadın zaten alıngan gidiyor . Ama kocam geri getiriyor

Her ikisi de benim üzerime ama bankadan ipotekli . Bu durumda nasıl olur ? Evi de arabayı da istemiyorum sadece maaşımı alıp çocuğuma bakabilmek istiyorum
İkisini de istemiyorsanız ikisini de bankayla konuşun banka satışa çıkartır satış parasıyla krediyi kapatır üstüne para kalırsa size iade eder

bende böyle düşünüyorum aslında. ama ne kadar bıkmışsa kız artık. gece kocamla konuştum dedi çok kötü bir konuşma olmuş belli ki .
Daha yeni düzeltmedik mi falan dedi sonrasını hiç dinlemedim sadece siteyi okudum kafamda bir plan kurdum gidiyorum. Biraz da böyle ani kararların insanı olmak lazım.

Bu konu bosanma raddesine gelmeden cozulebilecek bir konu degil gibi duruyor ozellikle kocasinin kafasinda.
Adam bana gore ne yapiyor ki annem yardimci oluyor sana iste kafasinda. Bir de garanti annesi ile konusuyordur. Annesi oglusum iste karin lohusa ustune gitme ben cekerim ben cok cefakar bir anneyim senin iyiligin icin katlanirim tarzi bir duygu somurusu de yapiyorsa , konusma ile cozulecek bir konu olmuyor. Boyle olur lohusa kadin hos gor alttan al ben herseyi yapiyorum yardimci oluyorum bak belim sakat, kolum sakat ama yemek yapiyorum, temizlik yapiyorum sen iyi ol siz iyi olun, ben duymamazliktan geliyorum dememisse ben kendimi 10. kattan asagi atarim.
Konu sahibi lohusaligin vermis oldugu bir duygu durum degisikligi ile de karar veriyor olabilir ama bu bana gore iyi bir durum cunku normal sartlarda bu kadar sert ve ani tepkiler verebilecek bir karakterde degil gibi geldi bana. Normal sartlar altinda daha kabullenici ve verici bir durumu var gibi. O yuzden cok iyi olmus, yapsin bakalim koparsa da inceldigi yerden kopar.
Bunlarin evi ne bakim evi, ne kres ne de mor cati. Herkes evinde otursun bu ne ya.
Bence de zaten cok sert bi tepkiye ihtiyacı var olayin. Konu sahibi de gidiyormus evden umarim çözülür de düzeni bozulan o olmaz. Haklarinda hayırlısı olsun

Back
X