Kayinvalidem ile konuştum

Merhaba bayanlar,
Öncelikle buraya yazmaktaki amacım biraz rahatlamaya ihtiyacım var elbette daha büyük dertleri olan insanlar var ama bu da benim sorunum işte. Kv ile aynı binada yaşıyoruz ev onlara ait. Daha önce eve anahtarla girme mevzuları falan oldu çok onları aştık eşim sayesinde şimdi de çocuğumuz olduğundan beri o kadar bunalttı ki beni anlatamam. Zaten doğum sonra baya problemler yaşadık annem geldi 10 gün kaldı onların hiç hoşuna gitmedi olaylar olaylar. Öncesinde günde 3 4 defa gelirdi çeşitli bahaneler üreterek ki surat yaptığım halde sonra günde 1 e azalttı. Geçen ben evde yoktum bişey lazım olmuş eşime sormuş o da gir al demiş ama o gitmiş çiçekleri sulamis toprakları karıştırmış bazılarına toprak eklemiş boş saksı vardı tohum ekmiştim ondakileri paylaştırmis diğer saksilara. Sorun o değil tabii ki sorun şu benim evime girip de bunları yapmasını kim istedi ve başka bişey yapmayacağını ben nerden bileyim. Çağırdım kahve yaptım konuşayım dedim gayet kibar bir şekilde anlattım ben bu tarz şeylerden rahatsız oluyorum dedim günde kaç defa geliyorsun bazen özelimiz var mı yok mu düşünmüyorsun dedim (misafir varsa hiç şaşmaz mutlaka gelir) başladı aglamaya biz torunuyuz görmicek miyiz diye ya anne ağlama bak kötü bişey söylemiyorum konuşalım halledelim dedim kalktı gitti. Çok moralim bozuk kaynanam soğuk bir insan hiçbir zaman çok yakın olamadık üstüne evime müdahaleleri ve kizimi kendilerine çekme çabaları derken zaten çok soğudum ama küs olmak da istemem. Özünde kötü bir insan değil ama hep torun torun yani kizimi sorarken bile adıyla sormaz kızım napiyor der onlarda kalsın onlara yakın olsun hep çabaları bu yönde. Ben çok bunaldım niyetim konuşmak ve biraz olsun dikkat etmeseydi ama o ağladı ve gitti..
Canım başedemezsin onlarla.Benim oğlum 1 yaşında. Oğlum doğduğundan beri torunda torun bıktım artık. Çocuk benim kucağıma gelir bu çocuk devamlı sana geliyo,gözü sende, devamlı sana bakıyo 2,3 yaşına girince sana " Ana"bile demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak hep dede dicek hep bana gelcek,sende arkasından bakcan kalcan. Bu lafları hep kayınbabam söyledi çok ağlattı beni. Kaynanam zaten o da aynı benim oğlumu kendi doğurmuş gibi sahipleniyo aşırı derece.Nerdeyse kendi emzircek. Ne çözümü buldun dersen. Tekrar 2.bir çocuk yapmıcam. Oh valla doğuran ben bakan ben sahiplenen onlar oluyo. Beklesinler ömür boyu bi daha torun doğcak diye. Kaynanam ve kayınbabam ölmeden 2.Çocuk yapmıcam. Onlar olmadan çocuğumu rahat büyütcem.

Aynı benim kaynanam. Ota b.ka ağlar ve eşime duygu sömürüsü yapar. Ben çözüm bulamadım, inşallah sen bulursun

Eşinizi doldurmaz inşallah şimdi, "annemi ağlatmışsın" mevzusuna dönmesin de olay. Ayy bu hemen akıveren gözyaşlarını oğullarına karşı nasıl kullanıyorlar deli oluyorum.
Bizim gelin annemin Afedersiniz ağzına etse annem taş duvar olur yinede ağlamaz gidip abime de anlatmaz yeri zamanı geldiğinde annem lafını kibarca söyler sonra hepsi unutulur gider :D
Hoş gelinimiz Maşallah çok sessizdir annemde gayet anlayışlı ve bişeylerine karışmaz.Herkes kendi halinde huzurlu mutlu çok şükür ;)

Merhaba bayanlar,
Öncelikle buraya yazmaktaki amacım biraz rahatlamaya ihtiyacım var elbette daha büyük dertleri olan insanlar var ama bu da benim sorunum işte. Kv ile aynı binada yaşıyoruz ev onlara ait. Daha önce eve anahtarla girme mevzuları falan oldu çok onları aştık eşim sayesinde şimdi de çocuğumuz olduğundan beri o kadar bunalttı ki beni anlatamam. Zaten doğum sonra baya problemler yaşadık annem geldi 10 gün kaldı onların hiç hoşuna gitmedi olaylar olaylar. Öncesinde günde 3 4 defa gelirdi çeşitli bahaneler üreterek ki surat yaptığım halde sonra günde 1 e azalttı. Geçen ben evde yoktum bişey lazım olmuş eşime sormuş o da gir al demiş ama o gitmiş çiçekleri sulamis toprakları karıştırmış bazılarına toprak eklemiş boş saksı vardı tohum ekmiştim ondakileri paylaştırmis diğer saksilara. Sorun o değil tabii ki sorun şu benim evime girip de bunları yapmasını kim istedi ve başka bişey yapmayacağını ben nerden bileyim. Çağırdım kahve yaptım konuşayım dedim gayet kibar bir şekilde anlattım ben bu tarz şeylerden rahatsız oluyorum dedim günde kaç defa geliyorsun bazen özelimiz var mı yok mu düşünmüyorsun dedim (misafir varsa hiç şaşmaz mutlaka gelir) başladı aglamaya biz torunuyuz görmicek miyiz diye ya anne ağlama bak kötü bişey söylemiyorum konuşalım halledelim dedim kalktı gitti. Çok moralim bozuk kaynanam soğuk bir insan hiçbir zaman çok yakın olamadık üstüne evime müdahaleleri ve kizimi kendilerine çekme çabaları derken zaten çok soğudum ama küs olmak da istemem. Özünde kötü bir insan değil ama hep torun torun yani kizimi sorarken bile adıyla sormaz kızım napiyor der onlarda kalsın onlara yakın olsun hep çabaları bu yönde. Ben çok bunaldım niyetim konuşmak ve biraz olsun dikkat etmeseydi ama o ağladı ve gitti..
Canım başlık yanlış olmuş ;)
"Kayınvalidemle konuşamadım" olmalıydı bence. Baksana seni dinlememiş bile çekmiş gitmiş.Ben olsam arkasından seslenirdim "Sen beni insan yerine koyup benimle konuşmadan çekip gidiyorsun ya hani bidaha bu eve hangi yüzle gireceksen en azından o yüzünle bana cevap ver anne" derdim.
Ben Kv falan misafir kalırken Kv sabahın 6 sında uyandığı için ona tembih ettim "anne sakın ama sakın bana iyilik olsun diye çay yapma" dedim çünkü kv yemek de yapmayı beceremz çay da yapamaz.
Eşim kardeşi kp hep kendileri idare etmiş yıllarca.Neyse.
Bir sabah saat 8 de burnuma çay kokusu geldi yataktan aniden bir kalktım baktım ocakta çaydanlığın üstü bir tarafta altı yanıyor, çaydanlığın altı öbür tarafta ayrı yanıyor anneme (kv) seslendim "Anne bu ne? Ben sana sakın çay yapma elleme demedimmi? Sana rica etmedimmi? Neden böyle yapıyorsun" dedim.
Kv hemen "ben iyilik olsun diye yaptım" falan diye bişeyler geveledi. "İyi o zaman bundan sonra sen hep iyilik yap ben ne çay ne yemek yapmayacağım oturur hepsini sen yap al sana bol bol iyilik yapma fırsatı" dememele birlikte Kv çaydanlığı alıp bahçeye götürüp döktü getirip yıkadı vs. "Tamam kızım ben bidaha ellemiycem al sen yap" dedi.
O zaman biraz sinirlendim ama sonra öyle kv alttan alınca kadına üzüldüm sert tepki verdim diye ama iyi oldu yoksa aklı başına gelmeyecekti.Bir daha da o oldu elini bişeye sürmedi.
Eşime gidip anlatsa benim de oğlunun da yüzünü göremezdi bunu iyi biliyor kendisi.
En başında oturup konuştum ben kv ile.
Sonradan konuşulmuyor canım.Anlamıyorlar maalesef.

Bizim gelin annemin Afedersiniz ağzına etse annem taş duvar olur yinede ağlamaz gidip abime de anlatmaz yeri zamanı geldiğinde annem lafını kibarca söyler sonra hepsi unutulur gider :KK70:
Hoş gelinimiz Maşallah çok sessizdir annemde gayet anlayışlı ve bişeylerine karışmaz.Herkes kendi halinde huzurlu mutlu çok şükür :KK66:

Maşaallah
xenforo-smilies-kk02.png
ne güzel :nazar: Sözlerim zaten gözyaşlarını silah olarak kullananlara :)

Canım başlık yanlış olmuş :KK66:
"Kayınvalidemle konuşamadım" olmalıydı bence. Baksana seni dinlememiş bile çekmiş gitmiş.Ben olsam arkasından seslenirdim "Sen beni insan yerine koyup benimle konuşmadan çekip gidiyorsun ya hani bidaha bu eve hangi yüzle gireceksen en azından o yüzünle bana cevap ver anne" derdim.
Ben Kv falan misafir kalırken Kv sabahın 6 sında uyandığı için ona tembih ettim "anne sakın ama sakın bana iyilik olsun diye çay yapma" dedim çünkü kv yemek de yapmayı beceremz çay da yapamaz.
Eşim kardeşi kp hep kendileri idare etmiş yıllarca.Neyse.
Bir sabah saat 8 de burnuma çay kokusu geldi yataktan aniden bir kalktım baktım ocakta çaydanlığın üstü bir tarafta altı yanıyor, çaydanlığın altı öbür tarafta ayrı yanıyor anneme (kv) seslendim "Anne bu ne? Ben sana sakın çay yapma elleme demedimmi? Sana rica etmedimmi? Neden böyle yapıyorsun" dedim.
Kv hemen "ben iyilik olsun diye yaptım" falan diye bişeyler geveledi. "İyi o zaman bundan sonra sen hep iyilik yap ben ne çay ne yemek yapmayacağım oturur hepsini sen yap al sana bol bol iyilik yapma fırsatı" dememele birlikte Kv çaydanlığı alıp bahçeye götürüp döktü getirip yıkadı vs. "Tamam kızım ben bidaha ellemiycem al sen yap" dedi.
O zaman biraz sinirlendim ama sonra öyle kv alttan alınca kadına üzüldüm sert tepki verdim diye ama iyi oldu yoksa aklı başına gelmeyecekti.Bir daha da o oldu elini bişeye sürmedi.
Eşime gidip anlatsa benim de oğlunun da yüzünü göremezdi bunu iyi biliyor kendisi.
En başında oturup konuştum ben kv ile.
Sonradan konuşulmuyor canım.Anlamıyorlar maalesef.
Hahaha aynen başlık biraz yanlış oldu canım. Sen aynı evde yaşıyorsun galiba allah kolaylık versin

Benim kayinvalidem de dip köşeye bakardı hep ben orali olmadım kizdigimi belli etmedim jendi kendine vazgeçti kiziniz konusunda da abartmayin bence yani benim de torunum olsa severken ne yapacağımı sasiririm heralde ağzını yüzünü yerim :rolleyes::anne::KK15:

Samimi ve sıcak tonla kelime bulunabilir. Kızım oğlum bana saçma geliyor. Ayrıcada bunlarda kalıptır. Mantıklı olan torunum demesi yavrumda bir nebze ama kızım bana göre anlamsıZz.

Peki torunum neden size soğuk geliyor çok tatlı Can'dan bir kelime bana göre. Bir torunum der bir tane daha çıkar ağzından gibi gibi
Kızım oğlum torunumdan daha sıcak ve samimi geliyor bana. Ama tabii kayınvalidem çocuğuma dese tepki veririm ben kendi ammemin benim çocuğuma demesi olarak bakıyorum olaya.

Hahaha aynen başlık biraz yanlış oldu canım. Sen aynı evde yaşıyorsun galiba allah kolaylık versin
Yok canım ben değil aynı evde yaşamak aynı şehirde bile yaşamıyorum :D Sevgili Kayınvalideciğimle aramız da 1600 km cik var :D
Şaka bir yana Kv severim o da beni sever yeri geliyor kendi annemizle bile yers düşebiliyoruz.Ben genelde yılda 2 kere de olsa Kv gider orda kalırım yazdığım olay onun evinde olmuştu.Ben sadece aramızda ki dieoloğu belirtmek için yazdım. Kv iyi kadındır hoş kadındır ama gel gelelim laftan anlamaz ;)
Eşim de bana der ki "Hiç uğraşma ben yıllardır laf anlatamadım kendini yorarsın sadece he he de geç" der.
Eşin senin yanında oldukça kv ne yaptığı önemli değil canm.

Back
X