Kayınvalidem kendini babaanne gibi hissetmiyormuş

İşin kötü tarafı kayınvalidem cahil kesim profiline uyan biri değil. Üni mezunu İngiltere’de okumuş varlıklı gayet sosyetik bir hanım.. içinden çıkan bu karaktere herkes şok oldu

İşin kötü tarafı kayınvalidem cahil kesim profiline uyan biri değil. Üni mezunu İngiltere’de okumuş varlıklı gayet sosyetik bir hanım.. içinden çıkan bu karaktere herkes şok oldu
böylelikle anlamış oluyoruz ki okumakla cahillik gitmiyor, karakter cahilliği mi desek buna ne desek

Bütün bunlar olurken ağzını açıp bir şey demeden seyrettin mi? Kocamcılık krizine mi girdin? Senin artık kocandan önce çocuğun var kucağında bir kendine mi gelsen?
Valla kocamı da gözüm görmüyordu normal doğumun travmasını ağır yaşadım kafamı toparlayamıyordum saat gün takibi falan hak getire. 20 gün sonra eski kafam ve kişiliğim geri döndü. Eşim de hatta ne güzel melek gibiydin dedi ben düzelince halbuki travma sonrası bir durum yaşadım. Herkesin bünyesi farklı ben böyle etkilendim hiç de aklıma gelmezdi.

erkek anaları gerçekten çok garipler. oğullarının eşi doğum yapınca onlara bir vahi iniyo acayip değişik hallere giriyorlar. doğumdan önce de anormal davranıyorlar ama doğum sonrası epey uçuyorlar takılmanız çok normal lohusa döneminde zaten herşeye takılıyoruz evet, ama sizin şuan takıldığınız konu anormal değil kv niz anormal davranıyor.

Eşim değil de daha çok bir kadın olarak annem neden müdahele etmedi diye sorguluyorum… eşim misafirlerle olan bu muhabbetlere pek katılmadı gündüzleri işteydi

Annen ne desinki?
Sen kendin ordasın tepkini göster.
Tamam gösterebilirdi haklısın ama şimdi birşey söyler kv gider oğluna söyler aranız dahada fitillenir.
Zaten kv kocandan güç almasa hayatta öyle konuşamaz.
Kaynak kocan ve sen başkaları değil.

Benim de suçum var evet kapıyı aralamayacaktım ne annem ne eşim be başkası zaten kendime kızgınım geç aklımı topladığım için

Seni kıskanıyor hastalıklı bi şekilde ben senin yerinde olsam 5 yaşına kadar emzircem meme benim oğul benim derdim

İlk defa emzirme diyen kayinvalide duydum manyak ruh hastası siz bildiğinizi okuyun ve inşallah bol sütünüz olur uzun süre emzirin

Prema sundarinin “Doğal Anne” kitabında çalan anne sendromundan bahsediyor. Özetle; bir sebepten kendini zamanında anne olarak hissedemeyen, bu nedenle bu duygusunu başkasının çocuğu üzerinde telafi etmeye çalışan olarak tanımlıyor bunu. Kayınvalideniz bana bunu hatırlattı.

Bebeğim olduktan sonra beni de en çok geren şey emzirme ile ilgili yapılan yorumlardı. Benim maalesef sütüm de azdı gerçekten.

Bebeğim on aylık hala yorum yapılıyor. Dişi kaşındığı için ısırıyor misal, hemen “bırakacak emmeyi, bırakacak ” diyorlar. Ya da dolup taşan, kendi çocuklarının yanında komşu çocuklarına da yetecek kadar süt üreten memelerini anlatıp duruyorlar.

Benim bunları duymaya değil, olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var halbuki. Bir defasında bu şekilde yorum yapan bir yakınıma dayanamayıp “dediğin gibi olumsuz olursa sen de mutlu olursun herhalde.” demiştim.

Bazı yaşlıların yeni anneler üzerinde -belki de farkında olmadan- yaptıkları bir zorbalık var kesinlikle.

Yani sutu olmayan annelerden ozur dilerim benim coxugumda yok ama onun moralini bozmak icin sut vermeyen anne mi olur ? Sen vermemissin ne bicim annesin der onun morali i bozardim ( bunlar gercek fikirlerim degil ,sutu olmayan annelerden de ozur dilerim sadece kadinin moralini bozup savunmada degil saldirida olmak icin soylerdim .)

Ne güzel dediniz gelinin annesini bu işe karıştırmayın.....

Normalde lohusaları fazla hassas bulurum (olması gerektiği gibi) ama sizin durumunuzda fazla bile sakinsiniz. Ne demek sütten kestirmeye çalışmak. O bebeğin en büyük nasibi.

Madem kendini babaanne gibi hissetmiyor bebeğiniz konuşmaya başladığında koca nine dedirtin de kudursun

Böylesinide ilk defa duydum oğlunu kiskananlari biliyorum evet ama bu kv bence hem sizi hem oğlunu kıskanıyor bebeğe mama vermek ne demek sırf ben besleyecegim sen besleme emzirme diye amanın düşman başına dedikleri türden yanlis anlamayın.

Kadın yenidoğani ek gıdaya geçirmiş kendi kendine eşinizde görmüş ama görmemezlikten geliyor olabilir mi görmediyse o daha kötü çünkü .

Genelde kv ve anneler mamaya karşı oluyor bazılarında nerden geliyor bu mama aşkı anlamıyorum.Anne sütünün yerini ne vere bilirki başka?Ben kendi sütümü veremedim çocugum kesinlikle red etdi 1ay ugraştım neler denemedim asla tutmadı memeyi mecbur kaldım mama verdim.Bebek anne sütü istedigi halde neden engellersinki.. garipler bazıları.
Iyi ki çocukta mamayı kabul etmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…