Kayınvalidem kıyafetim hakkında öyle bir yorum yaptı ki!!!

Belkide kayınvaliden seni kıskanmıştır.ondan söylemişte olabilir:jeyyar:sen giy boşver

tamam belki onlara göre kısa olabilir ama bukadar abartmaya gerek yok. kızım elbisen kısaydı rahatsız olma diye akşam demedim sana ama bidahakine dikkat et dese ağzımı aşınır.
söyleyiş tarzıda çok önemli. hem kendine dert etmiş bunu hemde sana dert ettiriyo. boşver takma kafana tamam diyip geç.

Uyuyamamasının sebebi kıskançlık canım..kendinin içinde ne fırtınalar kopuyodur allah bilir...Ama kızın için ilerde oda senin gibi olucak demesi büyük bir hakaret bence..sırf bu laf yüzünden patlardım ben...

merhaba öncelikle ben kapalı bir bayanım ancak böyle giyinen çok arkadaşım var ama ben onların yanında çok rahatım kayınvalideniz biraz abartmış olayı ayrıca kılık kıyafeti namazla kıyaslamak doğru değil eşiniz kılıyorsa çarşaf giymenizmi gerekir anlamadım yani kızınız içinde bırakın kıyafeti önce insan olmayı güzel ahlakı öğrensin altında giyinsen çuvalda giyinsen kimse karışmaz sana karışmamalı :1no2:

melisa sakın moralini bozma..kişi kendine dindar yakıştırmsı yapamaz yoksa kibir olur .para ve iman kimde bilinmez derler.neyin ne olduğunu allah bilir..bende hacı biliyorum 70inden sonra kudurdu pavyon köşelerinde ..en nihayetinde teneşir pakladı...namaz kılmak değildir iyi müslüman olma şartı..allahla arana 3.girmesin..
bir kere eşin sesini çıkarmadıktan sonra ona laf düşmez bunu uygun bir şekilde söyle..yoksa öbür türlü ileriye gidip hayatınıza müdahale eder..allah korusun dağılma bile olur..sakın eşini doldurmasına izin verme...
burada bir komşumuz var adamla kadın açık fikirli fakat adam ın annesi kapalı ..kız torununda baş örtülü bebekler dikiyor..yanlış anlaşılmasın sözüm baş örtülülere değil..fakat anne babanın işine müdahaledir bu..bir nevi psikolojik baskı..yarın öbür gün baskı kız çocukta ters de tepebilir..yada kızı babbanne kendi tarafına çekip anasına düşmanda edebilir...diyeceğim o ki uygun bir dille sınırları belirle...günahkarın ne olduğunu yalnızca alah bilir diye...eşinlede paylaş bu durumu...

niye hemen kıskançlık deniyorki
birkere evlenirken gördüysen eşinin ailesini kocanın huyunu suyunu öğrendiysen
ve yaparım canım tamam hayatım dediysen onlar haklı
yok onlar sana tamam nasıl biliyorsan öyle devam et sen bilirsin
dedilersede sen haklısın
herkezin bir aile yapısı gelenekleri ananeleri vardır çevreleri vardır
dediğim gibi baştan tavrını koymadıysan onlara uyacaksın
yada çatışacaksın başka yolu yok arkadaşım

üslubu çok yanlış,eger hoşlanmadıysa güzel bi dille anlatabilirdi..kafanızı takmayın derim..

hadi bacaktan memeden neyse de göbeği açık giysen göbekten nasıl asılacaksın bak gözümün önüne getiremedim şimdi.
ya da sırtın açıksa..
yok bu iş aklıma yatmadı benim.
onu bunu bilmem de bu lafları bulan kaynana epey yaratıcıymış valla.

hiç kimse kusura bakmasın ama bana göre kayınvaliden giyim tarzından dolayı değil ama bunu dile getirme tarzı yüzünden bağnazlığın baş örneklerinden..
işte bu yüzden ilerleyemiyoruz, kızlarımızın kafası örümceklerle dolu..

arkadaşım çok şanslısın vallahi.

Arkadasim valla inanki sadece bu konuda emin ol ..
Cunku baska konularda cok yanlislarini gordum saymiyorum bile.
Ama kilik kiyafet konusunda degil esimin ailesi kendi esim bile 9 yildir bana en ufak bir uyarida bulunmamistir..

Nerde,nasil giyinecegimi cok iyi bilirler.. Hele bir karissinlar..
Onlara o zevki tattirmam..
cccsüprizzzzz

Bu yoruma katılıyorum, baştan verdiğiniz taviz önemli, eşinizin ailesinin bu durumunu biliyormuydunuz, birde üstelik yakınında oturuyorsunuz, eğer baştan onların isteklerine amenna dediyseniz işte böyle olur olmadık her şeye abuk subuk lafları duyarsınız.
Eşinizle görüşün, eşinizde annesiyle görüşsün ve sizin kıyafetlerinize karışmasınlar. Bu işi en iyi eşiniz halleder.

bana sabaha kadar uyuyamadım, o elbisen ne kadar kısaydı dedi. sabaha kadar sağa döndüm sola döndüm gözüme uyku girmedi. benim oğlumun aklı gitmiş. sana nasıl o elbiseyi giydirdi. az eğilsen popon gözükecekti dedi. hem kendini hemde namazlı oğlumu günaha soktun.oğlum senle başedemeyince izin vermiştir gerçi ama yinede günah dedi..
benim birde kızım var. 2 yaşında. onun içinde dediki. bu yavruyuda günahkar yapacaksın. senden böyle görürse ileride oda senin gibi olur dedi.

Bu cümlelerin her keilmesinde deliricek kadar kıskançlık duygusu var...Konu sahibi arkadaş tarafından kayınvalideye ve diğer aile büyüklerine verilen bir taviz olsaydı bu giyim kuşam kousunda,kayınvalidenin söyliyceği şeyler çok farklı olurdu..Üstelik arkadaş buraya konu açma gereği duymazdı.çünkü kendisi 9 yıldan sonra çok sıradışı bişey yaptığı için onun dediklerini bu kadar kafaya takmazdı..Ya bende de hata var durdum durdum dizlerimden aşağısını açıkta bırakıcak elbise giydim diye düşünürdü..

tamam birde tam tersi bir durum düşünün
çok dindar birisiniz ailenizde öyle
birine aşık oldunuz fakat aile yapısı size ters oda sizi sevdi
herşeyi göze aldınız evlendiniz
ve bir toplantı veya düğüne davetlisiniz
siz tesettür kıyafetinizle oraya katılmak istediniz eşinizde sizi sevdiği için kıramadı
ve böyle katıldınız
ertesi gün kayınvalideniz ne derdi size acaba bırakın ertesi güne kalmadan o anda tepkisini koymazmıydı sizce
ve bu tepkisi kıskançlıktanmı olurdu fikirlerine ters olduğu içinmi olurdu bunu birde böyle düşünüm bakalım

Son düzenleme:
kadın kadına toplanmışsınız.ha dizinin altında giymişsin ha üstünde giymişsin ne farkeder.acaba k.validen diğer kadınların gözü kayar diyemi sabaha kadar uyumamış.böyle insanların aklı hep fesatlığa çalışır.işte onun gibiler de insanı herşeyden buzz gibi soğutuyor.
daha pozitif düşünürsek k.validenin psikolojik sorunları var.doktor tedavisiyle düzelirmi bilmem ama sen çok da takma kafana.eminim nerde nasıl giyineceğini bilen birisin.onun bunun lafına bakıp canını sıkmaya değmez.

ne kadar tuhaf bütün gece başka derdi yok sanırım seni düşünmüş kocan bişey demedikten sonra ona ne oluyorki hem elbisen kısada değilmiş kısa kollu dizlerde normal bir elbiseymiş hemde kadın erkek ayrı olmuş seni kıskanmış olabilir tepkisi çok yanlış cnm

aynen katılıyorum fesatlıktan başka bişi deil kayınvaldesinin yaptığı üstelik bizim dinimizde ZORLAMA yok..:umursamaz:bizim dinimiz sewgi ve şewkat dini'' bunları din adına söyleyenlere sözüm''
korkutmak deil sewdirmek için çabalamak gerek..böyle yaparak hem gelinini hemde ilerde toprununu karşısına alacak..gereksiz bir dawranışlmaz:

eşin bişey demediyse ona laf düşmez diye düşünüyorum.bana yapılsaydı bunu söylerdımmm.sabaha kadar boşuna uykusuz kalmış.insanlartda nelere takılıyor yaa

siz giyinişinize bu kadar dikkat ettiğiniz halde hala kayınvalideniz size karışıyorsa bu konuda ona .ok yemek düşer.

bu cümle olmuşmu şimdi
ilerde gelininiz yada damadınız sizin için bu cümleyi kullansa hoşunuza gidermi?
haklıyken haksız olmak diye buna derlerÇok üzgünüm çoook

sonuçta eşinin onayını alıp giymişsin.onun için sorun değilse başkalarına ne...
boşver ne derlerse desinler takma.he de geç...

ona neymiş kıyafetımı de ona mı sorcam allasen..kendı etegının boyuna baksın hıc sallamam valla..
ben de ılk evlendıgımız gunlerde ordaydık malesef ki uzerımde kısa kol tısort kı acık falan da degıl normal bıldıgın tsort..konu komsu tebrıge gelıyor ona da..bana dedı sımdı falanca gelcek sen su bluzunu gecırıver ustune onlar sımdı ayıplar e mi diye..gülüp gecmştim..kucuk yerlerde böyle o ne der bu ne der seylerı pek moda..kendı ınandıkları seyden dese bı nebze anlıycam da elalem ne der derdındeler yazık..yenı gelın olmanın saflıgıyla hadı dedm surtusmeyeyım sımdıden gecrdım bluzu ama daha kadın kapıdan cıkarken anında cıkardım sırtımdan..hıc takamam valla soracagım en son kısı bıle degıl kendısı ona ne..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…