Kayınvalidem kıyafetim hakkında öyle bir yorum yaptı ki!!!

cok sınır bozucu bır durum walla allah kolaylık wersın kı bu kaynananız yanı kesınlıkle karısmaya hakkı yok ama cewremde bı tanıdıgım wardı kayınwalıdesı we kayınpederının yanında kapalıydı kadın kendı ewınde we dısarıya cıkarken ise askılılar mınılerle gezıyordu eşi bişiy demiyordu ama kaynanası kızıyormus oda göstermelik kapanıyordu yanı allahtan başka şehirlerdeydilerde bı onlar gelınce bırda kaynanaya zıyarete gıdılınce kapanıyordu kadın hatta kaynanası onlara gelınce kapalı ewden cıkıp bakkalda üzerini değiştirdiğini bıle hatırlarım pesss ama gercektı yanı ....:)))

Eleştirmenin bile bir adabı olur....
Kayınvaliden de maşallah namazdan niyazdan bahsediyor ama Rabbimden başka kimsenin söyleyemeyeceği, ağzına alamayacağı o kelimeyi zikrediyor ki....

O kim ki sana günahkar diyebiliyor, kızını da kendine benzeteceksin diyor...

Elbise konusunda bilemem ama bu konuda kesinlikle cevap vermeliydiniz kayınvalidenize...

Cnm işte bu tam kültür çatışması olmuş, ikinizin aile yapısı arasındaki farklılıktan kaynaklanan bi durum, bence elbisen hiç açık değil

eşin neden ben yokken giyme dediki
demekki çok dikkat çekmişsiniz
tabi bu kayınvalidenizin size böyle sözler söylemesini haklı çıkarmaz

Evlilik sorumluluğunu almış bir kadın nerde ne giyeceğini en iyi kendi bilir.
Şimdiden her şeye karıştırırsanız sonu gelmez.lmaz:
yani uyaracağı büyük olarak yol göstereceği konular olabilir ama ne öyle başka derdi yokmuş gibi giyiminden uykularım kaçtı falan.

bence tepkisi cok yanlis yani soyleme tarzi
kisa geldiyse bile daha duzgun soyleyebilirdi
gunah bicmek ona dusmezz

Sanki elbiseyi giyip tek başına diskoya mı gitmiş bu kız?
Kimseyi karıştırmayın üstünüze başınıza.Aklı başında birisiniz belli.Nerde ,ne giyeceğinize eşiniz de dahil olmak üzere -kayınvalideniz de tabi- kimse ka rı şa maz.:umursamaz:

Eşimin ben yokken giyme demesinin nedeni elbisenin kısa olduğunu düşünmesi değil arkadaşlar. eşim diyorki bu elbiseyi başkası giyme kimse dönüp bakmaz bile ama senin albenin olduğu için başkasında normal duran bir elbise veya dekolte bende çok dikkat çekebiliyormuş. bana giymede demiyor.

ayrıca dün annesinin söylediği lafları kendisine bir bir söyledim. oda annem biraz abartmış, haddini aşmış ama kırılma ona seni üzmek için değil düşüncelerine ters olduğu için söylemiştir. he de geç dedi.

birde bazı arkadaşlar evlenmeden önce aile yapılarını bile bile evlendiysen onlara uymak zorundasın diye yorumda bulunmuşlar. ben evlenmeden eşimle konuştum. ben asla bir başkası için buna kocamda dahil giyim kuşamımı değiştirmem. asla kendi isteğim dışında kapanmam ben buyum ona göre tarzında konuşmalar çok yaptım. hatta kayınvalidem gelinliğime dahi karışmaya kalktı ama eşim sen ne istiyorsan onu giy dedi ve benim dediğim oldu. ben asla taviz vermiyorum ama o ısrarla müdahale ediyor. cevap verdiğim zamanda saygısız oluyorum. bu işi gerçekten anlamadım gitti.

ama evlendiğin kişinin ailesine uyma fikri bana anlamsız geliyor. aynı şekilde ben kapalı olsam ve eşimin ailesi açık olsa ben onlarım gönlü olsun diye açılacakmıydım. asla!!

keşke kayınvalideler duracakları yeri bilseler ve oğlunun artık yeni bir ailesi olduğunu ve bu ailenin farklı kuralları olabileceğini anlasalar, sorun kalmazdı...

melisacım doğru söylüyosun sen baştan söylemişsin buna rağmen müdahelede bulunulmuş kıyafetlerine istediğini giymekte serbestsina.s hele böyle konularda taviz hiç verilmemeli.cevap verince saygısız olunuyo şu kayınvalidelere işlerine gelmiyo çünkü hep susmamız bekleniyo.sen boşver onu :umursamaz: keyfine bak:içelim:kayınvalideler özellikle saygı göstermek zorunda herkes haddini bilecek:1closedeyes:

bende çok kızıyorum .kıyafet konusu olmasada
başka konualarda bize karışılmasına
seninde dediğin gibi arkadaşım
artık oğlu bi aile kurmuş ve bu ailenin kayınvalide hanımın evinde olduğu gibi kendilerine has kuralları düzenleri var
ama işte milletin ağzı torba değilki büzesin
yedisinde neyse yetmişindede odur
bu böyle devam eder
sen eşin sana o rahatlığı o anlayışı gösterdiyse sana karışmıyosa
bırak 3. kişiler dış kapının mandalı olsunlar
söylediklerine kulak asma...
ve
kayınvalden seni çok bunaltmadığı sürece
onun yüzünden eşinede çok konuşma derim
inan sonra sıkıntı cekersin
eşinde arada kalır bi tarafta anne bi tarafta eş
bırak o konuşsun dursun sen kendi iç huzrunu ve eşinle olan huzurunu bozma
benden sana tavsiye

Sana göre normal olan bir kıyafet, kayınvalidene göre popoyu gösterecek kısalıkta olabilir, bu kişiden kişiye değişir.

Kayınvaliden sana böyle bir yorum yapabildiğine göre, her konuda sana yorum yapma hakkına sahip ortak bir yaşantınız var demek ki..O halde kendinde bu hakkı görüyor..

Sen koskoca insansın , bir bireysin, kayınvalideni bu kadar da, bu şekilde de konuşturup konuşturmamak senin elinde olan birşey..

Konuşturma o zaman..Ya da onun istediği gibi giyin madem..

Tercih ve uygulama hakkı sende..

O halde şimdi de kendini savundun mu?
Madem evlenmeden önce de fikrini söylemişsin hep, yine söyleseydin, kıyafetlerimi eleştirmeni istemiyorum deseydin, bu saygısızlık değil merak etme..

kısalık kavramı karşındakine göre değişir....çok kapalı muhafazakar bi aileyse diz altı bile kısa gelebilir...
ama kaynananda baya abartmış yani...
sabaha kadar uyuyamicak ne var anlmadım...
madem eşin izin veriyo...hiç cevap verme he de geç...
senin günahın seni ilgilendiriyo..

sen gıydıysen eşınde sesını cıkarmayıp gıydırdıyse bence kayınvalıdenın enazndan bole bı hıtap şeklı hoş degıl ayıp etmıs esın ızın verdıyse kayınvalıden karısamaz sana hesap vermen gereken tek kısı oldugunu dusunuyrm oda esın

eşin izin verdikten sonra kimene yahu... çok sinir olurum böyle şeylere.. benim eşim hiç karışmıyor neyseki tek sewdiğim huyudur.aşırısına kızar tabi.ama küççük dekolteler filan izin verir.hele tatilde hiç karışmaz...kaynanam arada laf söz eder hafiften şakayla karışık ama hiç umursamam..

bu sözlerin aynını üvey annem söylerdi banada.kız kardeşime örnek oluyormuşum.yok günahtı yok öyleydi böyleydi.babamıda etkilerdi hep.. çok bozulurdum üzülürdüm... sen kulak asmıcaksın bunlara..duymamazlıktan gel.tepkinide ver hahfiften ama saygısızlık etmeden..nedense ben hep kıskançlıktan kaynaklandığını düşünüyorum... empati kuruyorum çünkü herkesin giydiği kendini ilgilendirir...yeri gelir ben kocama bile karışınca kızarım..nerde nasıl giyinceğini ben zaten bilirim uyarmasına gerek yoktur....

siz herhalde kayınvalidesiniz.verilen tepkilere sizde tepki vermişsiniz.ama burda kızılan şey konu değil,konuya verilen tepki tarzı.olaya yok günah,yok kızına kötü örnek olacaksından girilince işin rengi değişir.kaldı ki kızcağız yerinde ve normal giyinmiş.kocası da onaylamış.siz nie bu kadar tepki yaptınız anlamadım !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…