- Konu Sahibi MelisaMelisa
-
Eşimin ben yokken giyme demesinin nedeni elbisenin kısa olduğunu düşünmesi değil arkadaşlar. eşim diyorki bu elbiseyi başkası giyme kimse dönüp bakmaz bile ama senin albenin olduğu için başkasında normal duran bir elbise veya dekolte bende çok dikkat çekebiliyormuş. bana giymede demiyor.
ayrıca dün annesinin söylediği lafları kendisine bir bir söyledim. oda annem biraz abartmış, haddini aşmış ama kırılma ona seni üzmek için değil düşüncelerine ters olduğu için söylemiştir. he de geç dedi.
birde bazı arkadaşlar evlenmeden önce aile yapılarını bile bile evlendiysen onlara uymak zorundasın diye yorumda bulunmuşlar. ben evlenmeden eşimle konuştum. ben asla bir başkası için buna kocamda dahil giyim kuşamımı değiştirmem. asla kendi isteğim dışında kapanmam ben buyum ona göre tarzında konuşmalar çok yaptım. hatta kayınvalidem gelinliğime dahi karışmaya kalktı ama eşim sen ne istiyorsan onu giy dedi ve benim dediğim oldu. ben asla taviz vermiyorum ama o ısrarla müdahale ediyor. cevap verdiğim zamanda saygısız oluyorum. bu işi gerçekten anlamadım gitti.
ama evlendiğin kişinin ailesine uyma fikri bana anlamsız geliyor. aynı şekilde ben kapalı olsam ve eşimin ailesi açık olsa ben onlarım gönlü olsun diye açılacakmıydım. asla!!
keşke kayınvalideler duracakları yeri bilseler ve oğlunun artık yeni bir ailesi olduğunu ve bu ailenin farklı kuralları olabileceğini anlasalar, sorun kalmazdı...
Kızlar merhaba, hemen konuya gireyim. dün akşam eşimin bir aile dostunun nişanına davetiydik. nişan için kızın evi ve yan komşunun evi ayarlanmış. kadın erkek ayrı yani. neyse bende elbise giydim. elbise kısa kollu, göğüs dekoltesi yok. kolsuz falanda değilde sadece dizlerimdeydi. ama diz üstü değil. benim boyum biraz uzun olduğundan sanırım sanırım diz altı elbise bulmam pek mümkün değil. neyse eşim hiçbişey söylemedi. kadın erkek ayrı neticede. sadece eşim bunun sakın ben yokken giyme dedi. ok.dedim. neyse gittik geldik. bugün sabah kayınvalideme geçtim. kayınvalidem yan dairemde. bana sabaha kadar uyuyamadım, o elbisen ne kadar kısaydı dedi. sabaha kadar sağa döndüm sola döndüm gözüme uyku girmedi. benim oğlumun aklı gitmiş. sana nasıl o elbiseyi giydirdi. az eğilsen popon gözükecekti dedi. hem kendini hemde namazlı oğlumu günaha soktun.oğlum senle başedemeyince izin vermiştir gerçi ama yinede günah dedi. benim birde kızım var. 2 yaşında. onun içinde dediki. bu yavruyuda günahkar yapacaksın. senden böyle görürse ileride oda senin gibi olur dedi.
kızlar söyleyin ben gerçekten çokmu hatalıyım. inanın elbise kısa mini filan değil. sadece dizlerde. böyle bir konuşma sonrası kendimi çok suçlu hissettim. lütfen fikir verir misiniz bana??
Sanki elbiseyi giyip tek başına diskoya mı gitmiş bu kız?
Kimseyi karıştırmayın üstünüze başınıza.Aklı başında birisiniz belli.Nerde ,ne giyeceğinize eşiniz de dahil olmak üzere -kayınvalideniz de tabi- kimse ka rı şa maz.:umursamaz:
tamam birde tam tersi bir durum düşünün
çok dindar birisiniz ailenizde öyle
birine aşık oldunuz fakat aile yapısı size ters oda sizi sevdi
herşeyi göze aldınız evlendiniz
ve bir toplantı veya düğüne davetlisiniz
siz tesettür kıyafetinizle oraya katılmak istediniz eşinizde sizi sevdiği için kıramadı
ve böyle katıldınız
ertesi gün kayınvalideniz ne derdi size acaba bırakın ertesi güne kalmadan o anda tepkisini koymazmıydı sizce
ve bu tepkisi kıskançlıktanmı olurdu fikirlerine ters olduğu içinmi olurdu bunu birde böyle düşünüm bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?