Kayınvalidem oğlu hiçbir şey yapmasın istiyor

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba arkadaşlar ben ve eşim çalışıyoruz. İkimiz de haftasonu evdeyiz. Temizliği haftaiçi yorulduğum için haftasonu yapıyorum. Eşim de evde olduğu için yardım ediyor. Süpürge yapıyor balkon yıkıyor. Bu sırada arayıp oğlunun yardım ettiğini söyleyince kayınvalidem bozuk atıyor.Tek başınayken iş de olmuyordu şimdi iş mi yapıyor diyor. Ben de eşimi tamamen yatırmaya alıştırmak istemiyorum.Yardım etmesi hoşuma gidiyor. Hata mı ediyorum? Siz de durumlar nasıl?

senin annende bayılmıyordur herhalde kızının yorulmasına... bu nedir ya oğlum birşey yapmasın gelinin canı çıksın. yok öyle bir dünya hayat müşterek öyle yan gelip yatmakla olmuyor... bırak bozulursa bozulsun... benim kayın peder beni her aradığında kılıbık kocan ne yapıyor diyor... akrabaları hanım köylü diyor... umrumda mı değil... ben gurur duyuyorum kocamla...

Merhaba arkadaşlar ben ve eşim çalışıyoruz. İkimiz de haftasonu evdeyiz. Temizliği haftaiçi yorulduğum için haftasonu yapıyorum. Eşim de evde olduğu için yardım ediyor. Süpürge yapıyor balkon yıkıyor. Bu sırada arayıp oğlunun yardım ettiğini söyleyince kayınvalidem bozuk atıyor.Tek başınayken iş de olmuyordu şimdi iş mi yapıyor diyor. Ben de eşimi tamamen yatırmaya alıştırmak istemiyorum.Yardım etmesi hoşuma gidiyor. Hata mı ediyorum? Siz de durumlar nasıl?
Ben çalışmadığım halde yaptırıyorum nasıl alışırsa öyle gider evlendiğim ilk günden beri hiçbir şeyi dört dörtlük yapmam dağınıklığa da alışsın evin pis olmasına da alışaın yemek olmamasına da çok iyi yapıyorsun kv ye de söz hakkı verme bir kere lafı ağzına sıkıştır daha da ses etmez bana kıyamıyor demekki de telefonu suratına kapat sonra telefonu komple kapat ayy şarjım bitti de götür şarja tak 1 saat sonra ara şarjım bitti ne konuşuyorduk de anlar herhalde

Madem sorun çıkarıyor, eşinize yine yaptırın ama kv söylemeyin. Zorunluluğunuz mu var

Tek başınayken işte olmuyordu şimdi iş mi yapıyor demek farklı bişey ama
Keşke evlenmeseydi demeye gelmiş o laf
He ben dağıtıyorum o da napsın mecburen topluyor de kudursun:deli:

Temizlik üzerine aradığında söylemek durumunda oluyorum

Esim herseyde bana yardim eder sagolsun. Kendi annesi bastan böyle yetistirmis. Hatta telefonda dogumdan sonra "Oglum sana bakar,hic süphem yok" dedi. Bence bir evlilikte her ise ortak olmak bastan birinin strese girmesini engeller bastan. Sizde takmayin. Oglu es almis köle degil

Canım aynı bizde böyleyiz.bizde cmtesi gunleri temizlik günüdür cunki ikimzde calistigimizdan dolayi.esime soylemeden kalkar yerleri elektrikliyle alir yada siler.hayat müşterek kusura bakmasinlar biz hem is kadini hem ew kadiniyiz.hicte gocunma.isten dondukten sonra yemek yapan sensin noulmus sofrayi kaldirsa.bence rahat ol.normal olani boyle.eger alisirsa yapmamaya hic yapmaz

Arzular şelale.. Herkes bişey istiyor işte :)
Ben olsam dışardan görülebilecek işleri yaptırmazdım sadece balkon yıkamak çamaşır sermek vs.. çünkü nazar değebilir şahsen ben bu kadar iş yaptıramıyorum karşı apartmanımda olsanız ucundan kıskanır nazar değdirebilirdim :)))
Şaka bi yana birisi görüp eleştirip eşinizle alay ederse kazak tarafı tutup kafa tutmaya başlayabilir,toplum henüz hazır değil ev işi yapan erkeğe :)
Ayrıca annesine söylemeyiversin ,ya da arkasında dursun yapıyorum anne uzatma desin ,ikinci cevabı muhtemelen veremez o yüzden bence saklasın :)

Hayat müşterek, siz süpürüyorsanız eşiniz toz alacak, siz cam silerken o balkon yıkayacak, bunda garipsenecek, yadırgayacak bir durum yok, eşiniz ayıp birşey yapmıyor, o yüzden kayınvalidenizden saklamanıza da gerek yok, kayınvalideniz telefon açtığında siz musluk contası değiştiriyor olsaydınız veya kapı kilidini onarıyor, duvarları boyuyor olsaydınız kayınvalideniz yadırgayacak mıydı? Hiç sanmam, bir kadının elinde tornavida kerpeten musluk tamir etmeye çalışırken görünce tepki göstermeyenler elinde süpürge olan adama da tepki göstermemeli.

Damadı yapsa kızıma yardım ediyo diye bayıla bayıla anlatır.. ben çalışmadığım halde eşim yardım eder ne var ki bunda?? Boşver bozulursa bozulsun o evde sadece sen yaşamıyosun yardımcı olması kadar doğal bişey yok...

Edecek tabi, sizde çalisiyorsunuz sonuçta. Hem işte çaliş sonra hafta sonuda evde çaliş onun oğlu da yan gelip yatsın. Yok öyle bir dünya. Eğer yardım etmezse her hafta temizlikçi çağırın oğlunun parasından :)

Back
X