Kayınvalidem,oğlum konusunda çok rahat

Bence konusma cunku boyle rahat olan insanlara soylesen de sen yokken yine bildigi gibi davranir.cunku ona gore garip birsey yok.bunlar nirmal davranislar.o yuzden konuşup da kotu olmaya gerek yok.ya birakmayacaksin ya da birakinca allaha emanet edeceksin :) ama su var o kadar da kotu dusunme.dikkat edilirse de olacak olan olur

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.cok sevindim.sizi hatırlıyorum kader arkadaşıyiz benim de oğlum 17 aylık oldu.birakmayin babaanne.acik açık da konuşun kibar bir dille

Ay çok fena oldum iyice canım sıkıldı. Nasıl şu anda arkadasınızın bebesi? Allah korusun tüm bebeleri. İyi kadın hoş kadın ama aşırı rahat. Eşimde yıllar evvel 1 yaşında falan bisikletten düşmüş burnu kırılmış hiç hastaneye götürmemişler. Tüm gece ağla ağla durmuşum diyor. Burnu yamuktur eşimin öyle kaynamış yazık. Duyunca şok olmıştum. Nasıl rahat annen demiştim. Mesela oğlum kusuyordu bir ara ben üzülüyordum sebebini araştırıyor takip ediyordum. O ise hiç umursamaz kussun kussun diyor önemli bir hastalığın belirtiside olabilir diyorum umrumda olmuyordu. Bişi olmaz bişi olmaz diyordu. Çok haklısınız hastanelik acil bir durum olmadığı sürece Yok bırakmam ya. Ben nereye evladım oraya

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.cok sevindim.sizi hatırlıyorum kader arkadaşıyiz benim de oğlum 17 aylık oldu.birakmayin babaanne.acik açık da konuşun kibar bir dille
Öyle mi ? Doğrudur. Hangi topikten arkadaştık anımsayanadım. Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun bebeğiniz. Evet konuşacağım kibarca kırmadan ama çok acil bişi olmadan bırakmıcağım. Kendimi çok kötü hissettim yorumlardan sonra. Kimse birakmayın demiş. Ben kaç kere içine sinmeye sinmeye bıraktım. Nasıl bıraktım nasıl bir anneyim. Suçlu hissediyorum şu an çok. Ya bişi olsaydı oğluma

Çok çok haklısınız kendime o kadar kızıyorumki anlatamam. Ya bişi olsaydı evladıma. Şu saat oldu kafamdan atamadım çok suçluluk duygusu hissediyorum. Kötü bir annelik bu yaptığım.

Evet bana tamam kızım sen merak etme öyle yapmam der ama yine bildiğini okur. Bir kaç başka davranışında farkettim onu. Ancak çok acil bir durumda bırakıcam ve yüz kez tembih edeceğim. Artık bu şekilde ona belli ederim yani sana güvenmiyorum demek isteyeceğim. Dediğim gibi hastanelik bişi olur anca o kadar.

Kötü bir annesiniz diyemem ama rahatlığına düşkün bir annesiniz sanırım benim oğlum 8 aylık daha kimseye bırakıp gitmemişimdir hep derler bırak diye bide tam aile apartmanında oturuyorum ama gene de gitmem aklımda kalıcağına yanımda koynumda kalsın alırım kanguruya beraber tın tın gideriz oğlumla kaldı ki saatlerceyi bırakın 1 saat bile bırakmam anca sevmeye evlerine çıkarırlar arada onda da evden ayrılmam ki hemen ulaşabileyim evladıma diye he bişey mi yapacaklar hayır ama neden aklım kalsın kafam o yönden Bali rahat olsun isterim

Ben sadece arada bir işlerimi halledeyim diye bırakıyordum. Bir kaç kezde eşimle sinemaya, gezmeye gittik. Aslında bebekler çocuklar bırakılabilir büyüklere anne/babada moral ve enerji toplayabilirler. Bu çok normal hatta olması gereken bir şey.anormal yanlış olan böyle rahatlıkta olan bir insana bırakmak. Şayet kayınvalide Benim mantalitede bir kadın olsaydı asla gözüm arkada kalmaz böylebir konuyu buraya açmazdım. Mesela Ablama bıraksam günlerce bırak giderm. Yinede bir kaç saati geçmez ayrı kaldığımız saatler. Uzak kalamıyorum çok özlüyorum.

Bence cok abartiyorsunuz.. ilk evladıniz oldugu icin sakınıyorsunuz herseyden. Benim oglim 2 aylikti ben 8 yasndaki kuzeninin kucaginda tasimasina izin veriyordum. Evin icinde salonda kucaginda turlatirdi mesela. Suan oglim 13 aylik hala kucagina alir her türlü oynar.. gene gereken uyariyi yapin ama kaynananiza boyle bilenmeniz olmamis. Belkide diger torunu alinmasin kizarsam kiskanir uzulur diye pek müdahale etmiyordur.

Rahatıma düşkün bir insan olsam İnan’ın bana bırakırbırakır gidebilirdim istediğim yere. Çünkü kayınvalide istediğin zaman bırak git diyor çok isteyerek bakıyor aşık torununa. Ama gözlemlerin sonucu içime sinmemeye başladı. Bundan böyle bırakmam. Ama benden bir tane daha olsun bırakırım. Çünkü emanete namusum gibi bakarım.

Son düzenleme:
Yok abartmıyorum. Kayınvalidemede bilenmedim. Sadece bu yönünün çok hatalı bir davranış olduğunu söyledim. Olaydan sonrada herhangi bir olumsuz konuşma geçmedi. Ben içime attım içimde yaşıyorum üzüntümü. Size gelince Allah her zaman korur bebekleri sizinkinde korumuş. Bana göre yanliş bir hareket. Riskli. Bebek düşse beline basına bir şey olsa ömür boyu kalıcı bir hasarla hayatına devam edebilirdi. Ben bu riski alamam. Siz alabilirsiniz ben alamam.. herşey basımıza gelebilir hayatta. Ama göz göre göre bir çocuğun eline bırakmam evladımı. Bu bile bile lades olur. Kaza olmaz bu.

Kendi torununun gereksiz saçma sapan isteğini kırmayacak gönlü olacak diye oğlumu riske atamaz. Kimse kusura bakmasın kendi öz annem yapsa yine aynı şekilde kızarım. Herkesin evladı kendine kıymetlidir

Cocugunuzu birakmayin, gozunuz ustunde olsolsun ama diger cocuga da surekli kuzenine zarar verirsin mesaji vermeyin. Bu çocukta kiskanclik ve kin duygulari oluşturur. Baska kelimeler kullanarak cocugunuzu alin. Kuzen yokken kayinvalidenizi tembihleyin.

Bence bu işler anlık
Yani ihmal yüzünden bebeğinize zarar gelebilir
Siz kendiniz sebep olsanız sizin yanınızda düşse tamam
Ama bi başkasının yanında olmasını istemem ben.
O yüzden bebeği pişman olacağım kimseye bırakmıyorum..

Kendi torununun gereksiz saçma sapan isteğini kırmayacak gönlü olacak diye oğlumu riske atamaz. Kimse kusura bakmasın kendi öz annem yapsa yine aynı şekilde kızarım. Herkesin evladı kendine kıymetlidir
Kendi torunu derken otekilestiriyorsunuz. Sizin oglunuzda onun torunu degil mi? . Siz sadece cocugu kucağına almasina ve onunla oynamasina sesini cikartmadi diye bilenmissiniz. 7 yasindaki cocuga ne yapabilirdi. Belkide siz gelmeden once dikat olması konusinda uyarmisti..

Ben “canım bak sende küçüksün tutamayabilirsin elinde kayar ikinizde düşersiniz canınınız acır” şeklinde konuşuyorum. Onuda kırmadan üzmeden o da çocuk sonuçta. Söylerim söylemesine kendiside tamam kızım merak etme der ama yine bildiğini okur. Çünkü böyle rahat insanlar he he der yine bildiğini okurlar. Bırakmamak en iyisi

Bakın hanımefendi bir daha söyleyeyim ben kendisine bilenmedim. Kaç kere söyleyeceğim sadece bu kucağında taşımasına kızdım. Ve bu Kızılcak bir şey. Bir çocuğun kucağına taşıması için yürümesi için Bebek emanet edilmez. 7 yaşındaki çocuğa bunun yanliş bir şey olduğu söylenebilir. İlla gönlü olsun diye bu riske girilmez. Söylemekle de olmuyor o işler. Çünkü çocuk çok ısrarcı laftan anlamıyor.

Evet haklısınız. Bende bırakmayı düşünmüyorum bir daha.

Diger torun kizindanmi?sirf diger torunu mutlu olsun diye sizinkini harciyo gbimi geldi.hic sevmedgm cok yanlis davranislar tavrinizi koyun

Diger torun kizindanmi?sirf diger torunu mutlu olsun diye sizinkini harciyo gbimi geldi.hic sevmedgm cok yanlis davranislar tavrinizi koyun
Yok aslında çok seviyor oğlumu aşık derecede düşkün deli oluyor. Harcamak değilde bu tür şeylerde hiç sakınmıyor. Ona göre öksürse önemli bişi yoktur geçer, ateşi olsada bir kaç saate geçer. Yani demek istediğim bir durumun hiç kötü tarafını düşünmez. Mesela halası kızını sürekli uyarır fazla yaklaşma kızım bak sende hastasın, sıkma çocuğu bunaltıyorsun vs ama babaannesi oradan seslenir bir şey olmaz. Yanı evelallah hiç bir şey olmaz mantığında her zaman. Diğer torunu hastaydı çocuk bir sürü ilaç iğne kullandı geçmedi diyorki önemli bir şeyi Yok geçer. Bu da beni sinir ediyor. Çocuk bu çocuk ihmale gelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…