• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem planlarımı bozuyor

Bazı konularda iş eşlerde bitiyor canım.Eşine anlatsan eşinde annesine güzel bir dille seni çağrmamasını söylese.Eğer eşin böyle söylerse en azından kayınvaliden çağırdığı zaman anne oğlun izin vermiyor çok yoruluyorum halsiz kalıp hastalanıyorum diye dersin,böylece kayınvaliden ısrar edemez.Ama eşin böyle bir konuda beni karıştırma,kendin hallet derse,bir çağırışında hasta yatıyorum dersin,ikincisinde başka bir bahane derken derken artık çağırmaz olur diye düşünüyorum.Genelde kayınvalideye elini veren kolunu kurtaramıyor:)Biraz elinizi geri çekin gelinler:)
eşim bu durumlara pek karşmıyor doğrusu dediğin gibi o izin vermiyor istemiyor desem konu kapanır gider dediğin gibi elimi verdim kolumu kaptırdım hizmet etmek falan bir yana yaşlı insanlarla oturmaktan sıkılıyorum

anneminde günleri yada misafirleri oluyor onu kolay bi şekilde reddediyorum ama bu kadın tamam diyene kadar üstüme geliyor

kızlar eşimde çok umursamaz bu konuları ayrıca o da nereye gitsek onlarla yapalım istiyor geçen iş çıkışı yemeğe gidelim dedim onlarıda aramış planı yapmışar artık deli olucam biraz birbieimizi özleyip görüşsek daha iyi olcak sanki.....

aaynen öyle canım belkide tavrımı net olarak belli etmem lazım ben ısrarcı bi insan deilimdir bana karşı ısrarcı olunmasındanda hoşlanmam k.validenininde en iyi yaptığı şey ısrar etmek beni bezdiriyor

bana sorarsanız eşinizi hiç hiç karıştırmayın işe ki krediniz tükenmesin. herşeye eş karıştırılmasını sevmiyorum ben. bazı kayınvalideler malesef ve maleseef gelinini millete göstermeye vitrinmalzemesi yapmaya bayılıyor. aaa bak şunun gelini şöyle iyi desinlerden çok hoşlanıyor ve gelinleri sürekli yanlarında olsun istiyorlar. benden size tavsiye eşinize söylemeyin kayınvalidenizinde ısrarlarına net şekilde cevap verin. işte anne temizliğim var gelemem ya da başka arkadaşıma söz verdim ayıp olur ya da işim var dışarıda halletmem lazım gibi bir kaç ayarını iyi ayarlayarak yapın bunu gitmeyin anlar zaten. eşinize söyletirseniz pire iken iş deve olabilir. bazı kayınvalideler malesef olayı büyütebiliyor ve oğluma bana laf söyletti diye kinleniyorlar. siz bunu yapın ama kesinlikle ısrara falan gelmeyin duygu sömürüsüne gelmeyin gitmediğinizde vicdan yapmayın gitmeyin bir kaç sefer sorarsa da anne işlerim var benimde deyin bırakın oğluna o söylesin. oğluda gelip size derse anneme gitmiyormuşsun benim işlerim vardı o yüzden gitmedim bunda büyütülecek ne var herkesin evi ayrı yolu sapa der geçersiniz.

bu tür şeylerde araya erkek sokulunca olay boyut değiştirebiliyor. lanet olsun demeseydim demektense kararlı olup gitmemek hareketlerle belli etmek daha iyi. bazı tepkiler cevaptan daha fazla iş götürür unutmayın. siz dile almadıkça kimse sbunu dile almaz. siz dile alırsanız gitmeyeceğim ya da gitmek istemiyorum derseniz bilinç altına huysuz damgası yerleşir unutmayın. siz işinize gücünüze bakın bu çemberden çıkmak sizin elinizde o da gitmek istemediğinizde gitmeyerek...

bana sorarsanız eşinizi hiç hiç karıştırmayın işe ki krediniz tükenmesin. herşeye eş karıştırılmasını sevmiyorum ben. bazı kayınvalideler malesef ve maleseef gelinini millete göstermeye vitrinmalzemesi yapmaya bayılıyor. aaa bak şunun gelini şöyle iyi desinlerden çok hoşlanıyor ve gelinleri sürekli yanlarında olsun istiyorlar. benden size tavsiye eşinize söylemeyin kayınvalidenizinde ısrarlarına net şekilde cevap verin. işte anne temizliğim var gelemem ya da başka arkadaşıma söz verdim ayıp olur ya da işim var dışarıda halletmem lazım gibi bir kaç ayarını iyi ayarlayarak yapın bunu gitmeyin anlar zaten. eşinize söyletirseniz pire iken iş deve olabilir. bazı kayınvalideler malesef olayı büyütebiliyor ve oğluma bana laf söyletti diye kinleniyorlar. siz bunu yapın ama kesinlikle ısrara falan gelmeyin duygu sömürüsüne gelmeyin gitmediğinizde vicdan yapmayın gitmeyin bir kaç sefer sorarsa da anne işlerim var benimde deyin bırakın oğluna o söylesin. oğluda gelip size derse anneme gitmiyormuşsun benim işlerim vardı o yüzden gitmedim bunda büyütülecek ne var herkesin evi ayrı yolu sapa der geçersiniz.

bu tür şeylerde araya erkek sokulunca olay boyut değiştirebiliyor. lanet olsun demeseydim demektense kararlı olup gitmemek hareketlerle belli etmek daha iyi. bazı tepkiler cevaptan daha fazla iş götürür unutmayın. siz dile almadıkça kimse sbunu dile almaz. siz dile alırsanız gitmeyeceğim ya da gitmek istemiyorum derseniz bilinç altına huysuz damgası yerleşir unutmayın. siz işinize gücünüze bakın bu çemberden çıkmak sizin elinizde o da gitmek istemediğinizde gitmeyerek...
başlarda bize hayırlı olsuna geliyolar diye gittim ama baktım kadın bunu ciddi ciddi alışkanlık haline getirdi kendi günü bitti annesininkide çağırmaya başladı cidden daraldım söylediğin gibi beni vitrin malzemesi yapıor olay o.e tabi bi de hizmet etmem hoşuna gidiyor eşime söylemeyi düşünmedim değil açık söyleyim ama o zamanda geçimsiz olan problem yaratan tarafmış gibi olucam bahaneler sunduğum zamanda ısrar ediyor bi kere bayram temizliğimi yarıda bırakıp gittim belki 15 dk telefonda cebelleşti(ne kadar ısrarcı olduğunu anlayın artık) kırıcı olmamak için sabredyorum ama dayanacak sabrım yok ben ninem yaşındaki insanlarla ne paylaşayım ya....bunlar yetmezmiş gibi geçende eşime diyoki akşam Xlere oturmaya gidelim diyor:(pesss......

yaa canım çok ayıp biliyorum ama kırmadan reddetmenin tek yolu ufak hilelere başvurmak...yani çok istiyormuşsunda gitmen nasip olmamış gibi..mesela onun aradığını numarayı görünce anlarsın hah işte o zaman alo derken bile sesini hasta gibi yapıcan halim yok tansiyonum düştü filan diye uydurcan canım.bunlar başka türlü yola gelmiyor.mesela ben gerçekten çok zayıf bünyeli ve kronik hastalığı olan bir insanım .hala inatla köye çağırıyolar .tabii bi kaç gün önceden telefonlar başlıyo.son güne kadar gelcem diyorum son gün ben çok hastayım gelemiycem diyip kıvırıyorum.hakedene hakettiği kadar değer vercen bir fazla değil.iyi gelin oldum yıllarca kimse madalya takmadı.yaşasın kötülük...:47::37:haa bu arada konu dışı olcak ama canım evle ilgili planların vardı ne yaptın bir girişimde bulundunmu?

Son düzenleme:
Canim kayinvaliden kac yasinda ve sen kac yasindasin merak ettim.? Buyuk ihtimal baya yasli bi teyze.Kendisine tatli bir dille anlatsan ara sira gelirim surekli gelemiyorum isim oluyor yorgun oluyorum oraya gitimde canim sIkiliyor dedinmi .Veya cocugunuz felan varmi onu mana edin.Yasli insanlarr kirilgan ve israrci oluyor.Esine soyle annesine soylesin.insan eglenmedigi yere neden gidsinki Sende haklisin canim Allah sabir versin

Reddetmeyi bileceksin canım,ne kadar ısrar ederse etsin.
ilk başlarda gündü,oturmaydı ben de gittim.çünkü hevesli oluyorlar gelinim diye gurur duyuyorlar.herkese tanıştırmak istiyorlar.
e tabi gidince de hizmet etmen hoşlarına gidiyor.
geçende görümcele beraber onun arkadaşının bebek mevlidine gittiler.bana diyor baban yanında olmasaydı seni de götürecektim.
ben de dedim tanımıyorum etmiyorum,bırak düğünüme gelmeyi arayıp tebrik bile etmediler ben mi gidicem dedim.
yok bizim burda gelin götürülür dedi ben de kusura bakma babam olmasaydı da ben gitmezdim dedim.
geliniz diye her yere de gidicek değiliz onlarla veya her misafirinde biz de koşamayız yanına.

yaa canım çok ayıp biliyorum ama kırmadan reddetmenin tek yolu ufak hilelere başvurmak...yani çok istiyormuşsunda gitmen nasip olmamış gibi..mesela onun aradığını numarayı görünce anlarsın hah işte o zaman alo derken bile sesini hasta gibi yapıcan halim yok tansiyonum düştü filan diye uydurcan canım.bunlar başka türlü yola gelmiyor.mesela ben gerçekten çok zayıf bünyeli ve kronik hastalığı olan bir insanım .hala inatla köye çağırıyolar .tabii bi kaç gün önceden telefonlar başlıyo.son güne kadar gelcem diyorum son gün ben çok hastayım gelemiycem diyip kıvırıyorum.hakedene hakettiği kadar değer vercen bir fazla değil.iyi gelin oldum yıllarca kimse madalya takmadı.yaşasın kötülük...:47::37:haa bu arada konu dışı olcak ama canım evle ilgili planların vardı ne yaptın bir girişimde bulundunmu?
aslında ayıp deil:)çünkü mecbur bırakıyolar insanı yalan söylemeye.....sona güne kadar gelicek gibi yapıpı gitmemek harka taktik:)bunu deneyebilirim.bu arad evimi bi güzel temizledim şimdide almak istediğim şeyleri almaya başlıycam benim için mutfak en önemlisi onun için ilk ordan başlıycam masa sandalye ve boşluk için dolap ilk etapta bunlar var:)yatak odamı seviyorum zaten orayada sade krem rengi yada açık yeşil halı alıcam (peluş da olabilir) sonra yavaş yavaş diğer detaylar inş....:)

Canim kayinvaliden kac yasinda ve sen kac yasindasin merak ettim.? Buyuk ihtimal baya yasli bi teyze.Kendisine tatli bir dille anlatsan ara sira gelirim surekli gelemiyorum isim oluyor yorgun oluyorum oraya gitimde canim sIkiliyor dedinmi .Veya cocugunuz felan varmi onu mana edin.Yasli insanlarr kirilgan ve israrci oluyor.Esine soyle annesine soylesin.insan eglenmedigi yere neden gidsinki Sende haklisin canim Allah sabir versin
canım ben 27 o 51 yaşında yani yaşlı teyze değil ama etrafında yaşlı insan çok( akraba ve komşu)bi de annesinin çevresi ve günleri var tabi:)(annesi 85 yaşında çocuk yok henüz yoksa derim çocuk durmuor düzeni bozuluyor diye....eşime söylersem huysuz olan ben olcam ama gittiğim günler eşimin bi kaç işini aksatırsam gitme deme ihtimali var çünkü aksaklığa gelemez:)

Reddetmeyi bileceksin canım,ne kadar ısrar ederse etsin.
ilk başlarda gündü,oturmaydı ben de gittim.çünkü hevesli oluyorlar gelinim diye gurur duyuyorlar.herkese tanıştırmak istiyorlar.
e tabi gidince de hizmet etmen hoşlarına gidiyor.
geçende görümcele beraber onun arkadaşının bebek mevlidine gittiler.bana diyor baban yanında olmasaydı seni de götürecektim.
ben de dedim tanımıyorum etmiyorum,bırak düğünüme gelmeyi arayıp tebrik bile etmediler ben mi gidicem dedim.
yok bizim burda gelin götürülür dedi ben de kusura bakma babam olmasaydı da ben gitmezdim dedim.
geliniz diye her yere de gidicek değiliz onlarla veya her misafirinde biz de koşamayız yanına.
o gurur duyuyor hizmet ettiriyor ben sıkıntıdan patlıyorum:)bu arada açık sözlülüğüne hayran kaldım ben gitmezdim demişsinya:)....

o gurur duyuyor hizmet ettiriyor ben sıkıntıdan patlıyorum:)bu arada açık sözlülüğüne hayran kaldım ben gitmezdim demişsinya:)....

biz biraz daha arkadaş gibiyiz canım,muhabbettimiz samimi sayılır.o yüzden rahatım içimde olanı söylüyorum :31:

en iyi fikiri sen soylemisin canim ozmn kayinvalidenle oyle yerlere gittin gunlerde esinin utusnu camasirini yemegini yetistirmemeye bak ..Belki kizarr bidaha gitme der belki ..:)) kayinvalideni kafaya takma derim oyle git dedigi yere git gel dedigi yere gitme bosver kizi veya baska gelinleri varsa onlarla gitsinn ..Gitsin yasli yasli takilsinlar,Bol sohbet bol dedikodu bol pasta borek yiyip gelsin hahaa:D

en iyi fikiri sen soylemisin canim ozmn kayinvalidenle oyle yerlere gittin gunlerde esinin utusnu camasirini yemegini yetistirmemeye bak ..Belki kizarr bidaha gitme der belki ..:)) kayinvalideni kafaya takma derim oyle git dedigi yere git gel dedigi yere gitme bosver kizi veya baska gelinleri varsa onlarla gitsinn ..Gitsin yasli yasli takilsinlar,Bol sohbet bol dedikodu bol pasta borek yiyip gelsin hahaa:D
başka kızıda yok gelinide kaynım evlense kurtulurmuyum acaba:)kimse yok o da bana sardırdı işi gücü gün börek pasta:)evde durmuyor işi de mi olmuyor anlamadım

yavaş yavaş bu gitmeleri azaltabilirsin.birdenbire değil ama birine gittiysen ikinci sefer bir bahane bul gitme.3. defa başka bir sebep söyle böylelikle zamanla hiç gitmezsin:31:

aslında ayıp deil:)çünkü mecbur bırakıyolar insanı yalan söylemeye.....sona güne kadar gelicek gibi yapıpı gitmemek harka taktik:)bunu deneyebilirim.bu arad evimi bi güzel temizledim şimdide almak istediğim şeyleri almaya başlıycam benim için mutfak en önemlisi onun için ilk ordan başlıycam masa sandalye ve boşluk için dolap ilk etapta bunlar var:)yatak odamı seviyorum zaten orayada sade krem rengi yada açık yeşil halı alıcam (peluş da olabilir) sonra yavaş yavaş diğer detaylar inş....:)
canım heycanla bekliyorum fotoları ...bide eşine sürekli annen şöyle böyle dem sen kendin halletmeye çalış nasıl başlarsa öyle gider o yüzden alıştırma

canım heycanla bekliyorum fotoları ...bide eşine sürekli annen şöyle böyle dem sen kendin halletmeye çalış nasıl başlarsa öyle gider o yüzden alıştırma
tamam gönderirim yapınca:) çok köklü değişikler olmayacak ama yapılcak bişeyler:)
bu arada annen böyle annen şöyle hiç demedim ama sabır sabır nereye kadar kadın gün meraklısı biz iki kişi olmamıza rağmen evde işlerim oluyor (erkende kalkarım)ama bu kadının gündüz evinde oturduğu pek nadir:)ne ara işini yapıor anlamadım gündüz yetmiyor akşamıda ayarlıyor yada eşime bi gün beraber falanca yere yemeğe gidelim diyo....

uf hepsinde var bu gelin gosterme takintisi
biz farkli sehirlerdeyiz aramizda 200 km var eskiden her hafta sonu cuma gidip pazar donuyorduk, bazen gidip bir iki hafta kaldigimiz oluyordu ..
resmen her gun gunduz bi yer aksam bi yer ayarliyordu
hepde yasli insanlar cok skliyordum
bazi aksamlar esim evde kaliyordu gitmek istemiyordu iyi o tv izlesin sen gel bizimle diyordu
ay sasip kaliyordum kocamin olmadigi yerde isim neyse ?
ay bi sabrettim iki sabrettim sonunda esime patladim
o akillimda benim gitmek istedigimi saniyormus o yuzden seslenmiyormus
artik bi teklif gelicegi zaman esim direk mudahele ediyor
yok biz elifle evde oturucaz anne bi gunde gezme sana misafirlige geliyoruz evde durmuyorsun diyor boylelikle yirtiyorum

daha yenisin guzelim bastan nasil tepkini koyarsan oyle gidiyor
benim hatam surat asmasin diye cok yuz verdim
her dedigine evet dedim
uzun bi sure oyle gitti
o yuzden bastan guzel bi sekilde hayir isim var de yada acikca gelmek istemiyorum de kurtulursun belki ..

Back
X