benim kayınvalidem de öleydi her gelen olduğunda sende gel mutlaka yada her misafirim geldiğinde gelmek isterdi yada bir yere gittiğimde gelmek isterdi peşimize takılırdı üstelik evlerimizde yakında değildi ama yinede sürekli bizim planlarımıza dahil olmak isterdi üstelik ben ikinci gelindim on yıl eltime aynı şekilde davranmış sonra benle aynı şeyleri yapmak istedi hep gelinleri yanında olsun beraber gezsin yaşlı kadınlarla otursun falan oofff daralıyordum ama son 5-6 yıldır öle değil kurtuldum çok şükür ben on yıllık evliyim nasıl başardın dersen eşime anlattım durumu yeni evliyken eşimde anlamak istemiyordu gidiver çağırıver nolcak ne zararı var hayatım aşk olsun annemi istemiyormusun deyince iyice çıldırırdım ama bir kaç yıl geçti zamanla eşimde beni anlamaya başladı annesini gittiğimiz hiç bir yere çağırmadı götürmedi bende işi inada bindirmedim
zamanla bu duruma eşlerimizi ve kayınvalidelerimizi alıştırmak lazım yeni evliyken pek olmuyor zamanla herşey yerini buluyor ben zamanla kayınvalidemi çağırmadıkça işim var misafirim var yada gezmeye gideceğim diye açıkça söylemeye başladım yeni evliyken söyleyemiyordum ama uygun bir dille kırmadan söylemek lazım yada başka kayınvalide gelin örnekleri vererek muhabbet aralarında mesaj gönderebilirsin bazen işe yarıyor