Kayinvalidem ve altınlarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle kilolarca altın da değil.
8bin tl şuan diyor. 30 35 gr bir şey.
2 bilemedin incesinden 3 bilezik.
Eline alamayacak ne var anlamadim kaşıkçı elması gibi camekânın içinde göstermemiştir herhalde kadın.

Bide o zaman 10 bin ediyordu şimdi 8 bin diyor da, 30 gr altın hiç bir zaman 2bin artacak kadar değerlenmedi ki. Şuan zaten en yüksek seviyelerde. Max 200 tl düşmüştür.

Neden düşüyo onu anlamadım şimdi baktım 2 yıl önce ağustosta gramı 120 liraymış şimdi 250 2 katına çıktı sırf işçilik bile olsa hertürlü karda idi

ya bir insan nasıl yapabiliyor bana emanet edilse birşey olcak diye ödüm kopar gözüm gibi bakarım valla altınları isteyin alın bir daha da görüşmeyin silerim hayatımdan ben olsam ne kadar ayıp bişey ya bana ait olan şeyi bozdur çok sinirlendim

Neden düşüyo onu anlamadım şimdi baktım 2 yıl önce ağustosta gramı 120 liraymış şimdi 250 2 katına çıktı sırf işçilik bile olsa hertürlü karda idi
Anlamadim ben de.
Zaten o gün verseydi 10 bin tl dediği olay bu ay içerisine ait.
250 'nin üstüne belki çıkmıştır ben gormemisimdir diye söyledim :D

Paranız yok diye rahatça evinde bedavaya yemek yediğiniz insanları kirmayin ya belliki diğer oğluna verdi ne bilsin siz isteyeceksiniz aniden. Ya da sonra veririm diyince tamam diyecek kadar samimi buldu sizi. Bunu kV ile düğünden sonra hiç gorusmemis biri olarak yazıyorum eğer normalde size karşı saygılı sevgi dolu iseler insanlık hali düşmez kalkmaz bir Allah tamam annecim musait olunca ver oluru biz de onlara güveniyoruz durumumuzu görüyorsunuz diyin gönüllerini alın huzurunuz için.
hep böyle iyi niyetlimisiniz dir ?

Kızlar dün gece konuşuldu ve altınları satmış. benim mevlid-i düşünemis haberimiz olmadan yerine koyarız diye düşünmüş ama mevlid girince olay patlak verdi tabi. Dün gece de geldi parasını verdi dedi ki isterseniz gidin kuyumcuda sizin bilezikler . Kuyumcuya demiş ki 1 hafta sende kalsın bilezikler ben parayı getirip bilezikleri alicam geri . Aynı fiyattan anlaşmışlar. Parayı da akrabadan alıyor kv pazartesi günü gidip altınları alacakmış . Ama biz parayı istedik . Getirdi parayı verdi ne özür var ne birşey. Tek dediği herkesten para istedik kimse vermesi son çare bunu yaptım .kp haberi yok. Kardeşinden aldı diye biliyormuş. Saçma sapan şeyler. Birde şey dedi doğum hediyesi alacaktık sana ama almıyoruz haberin olsun . Bende dedim ki anne keşke bana sorsaydınız hayır mi diyecektim. Diğer altınları vermeyeceğim haberin olsun dedim. Bir daha çekti gitti. Değişik insan.

Kızlar dün gece konuşuldu ve altınları satmış. benim mevlid-i düşünemis haberimiz olmadan yerine koyarız diye düşünmüş ama mevlid girince olay patlak verdi tabi. Dün gece de geldi parasını verdi dedi ki isterseniz gidin kuyumcuda sizin bilezikler . Kuyumcuya demiş ki 1 hafta sende kalsın bilezikler ben parayı getirip bilezikleri alicam geri . Aynı fiyattan anlaşmışlar. Parayı da akrabadan alıyor kv pazartesi günü gidip altınları alacakmış . Ama biz parayı istedik . Getirdi parayı verdi ne özür var ne birşey. Tek dediği herkesten para istedik kimse vermesi son çare bunu yaptım .kp haberi yok. Kardeşinden aldı diye biliyormuş. Saçma sapan şeyler. Birde şey dedi doğum hediyesi alacaktık sana ama almıyoruz haberin olsun . Bende dedim ki anne keşke bana sorsaydınız hayır mi diyecektim. Diğer altınları vermeyeceğim haberin olsun dedim. Bir daha çekti gitti. Değişik insan.
İyi bari parayı kurtarmışsınız en azından sevindim çok lazımdı sanki hediyesi kalsın çok muhattap olma bir daha emanet verme git bankaya koy

Size bilezikleri göstermemiş miydi kayınvalideniz? Sonradan bedelli askerlik için bozdurduğunu niçin düşünüyorsunuz ? Eşiniz konuşup alsın. Alana kadar da inmesin aşağıya

Çünkü gösterdiği günün ertesine para iştendi bedelli için. Ondan sonra da bizim bilezikler yok..

1haftada para bulabilecekti madem 1 hafta bekleseydi rezillik diz boyu acelesi neydi de sattı kafasına göre iş yaptı özrü kabahatinden beter

İyi bari parayı kurtarmışsınız en azından sevindim çok lazımdı sanki hediyesi kalsın çok muhattap olma bir daha emanet verme git bankaya koy

Umrumda bile değil 1 gram birşey istemiyorum . Zaten araya mesafe koydum o günden beri.. hatta dün geldi gündüz yemege çağırdı ben yemeğimi yaptım oğlunun canı börek çekmiş onu yaptım dedim yarın yersiniz dedi yok dedim.bugun yeriz siz kendiniz yiyin. Daha sonra bebeğimi aldı kucağına ben bunu yukarı çıkarıyorum sevelim dedi. Hayır emzireceğim dedim iyi dedi koydu yerine sonra da bebeğimin ağzından tukuruk akıyordu kv de bebeğime bakarak senin karnın tooook belli ağzından süt akıyor, karnin da sis demiş kardeşim duymuş oda bana söyledi hepten dellendim. Eşime de akşam anlattım durumu bundan sonra yemege yukarı çıkmayacağım. Bebek de tek çıkmaz gorumcem surekli alıp giderdi başlarda babam sevsin diyerek hatta öyle bir konumda var. Artık insanlara kıyacağım şimdi ki hedefim buradan taşınmak. !

Bir de trip mi atti yani?? Siz de artik kendi evinizde yemek yapip yiyin bundan sonra..
Ha bir de altinlari bedelli icin mi satmis?

O kadin bi isler ceviriyor galiba ama neyse o kadin psikopat bence . Canim neden banka kasasina koymadiniz ki en azından başınız ağrımazdı ben evlendim 1 hafta sonra banka kasasına koydum. Esime takılanlar ise kaynanamda kaldı onun evi güvenli esime para da takılmıştı onlarla altin alcam size diyip duruyordu ben sallamadim biz ev alacağımız zaman vercekmis oglunun altinlarini sonra bir de öğrendim ki o altinlarda gelinin hakkı ymış tüh :KK70: neyse ben esimin 15 ceyregine kalmadim ben . Kendimi boyle teselli ediyorum :işsiz: ama kaynanama guveniyorum dun sordum esime onlarla altın almış dedi. Eski kafa iste akli sira biz ev alcaz. ( almicaz aldırtmicam ki)o da ogluna dugunde takilanlari vercek bize:işsiz:
Off garibanlik kokuyor ....
Sen o altinlari cadi kayinvalidenden almaya bak esinde baya sinir olmus zaten adamcagiz bu ne ya guvenip vermissiniz saklasin diye ismi bu yani

Eşim annesinin yüzüne söyledi zaten ben pek konuşmadım .. bundan sonra sana güvenim kalmadı diye..

Yırtın ben olsam yırtınırım bu konularda cok cirkefim
Bebeğine yeni mevlut yapmissin Allah bagislasin Allah anali babali büyütsün ufak sanirim bebisle mi ugrascan kaynanayla mi üzülme cocukta üzülür sen uzgun olursan

Sorma canım kac gündür ben huysuzum bebegim benden huysuz ...

Annenize vermekle iyi yapmışsınız. Nihayetinde o da bir kaynana :KK48:. Benim düğünümde hiçbir şey ile ilgilenmeyen kaynana, gelin odasına giderken atmaca gibiydi. Bende evin anahtarını gelin kesesinin içine koydum, üzerinede takıları koydum, ağzını iyice bağladım. Kayınvalidem alıp çantaya attı keseyi. Düğünden sonra kayınvalidenin evine gittik, çıkarken kimse keseden bahsetmiyor. Eşime dedim evin anahtarı kesenin içinde kaldı, mecbur olduğu gibi keseyi vermek zorunda kaldı :KK53:.

Benim düğün günü gorumcem aldı kayinvalideme verdi ben ne olduğunu anlayamadan oldu bitti. Sonra eve geldik ben daha gelinlerle iken istedik altınları sayıyoruz dediler. Bu sefer ben gene kudurdum eşim annesiyle abisiyle tartıştı ben gelinlikle içeride dururken onlar salonda tartışıyorlardı . Daha sonra ben kendi gelinliğimi kendim çıkardım ay ne saçma şeyler yaşadım ya. Neymiş efendim iğnelerini atıyorlarmış duzeltiyorlarmis sıraya koyup sayıyorlarmış mis mis mis

Paranız yok diye rahatça evinde bedavaya yemek yediğiniz insanları kirmayin ya belliki diğer oğluna verdi ne bilsin siz isteyeceksiniz aniden. Ya da sonra veririm diyince tamam diyecek kadar samimi buldu sizi. Bunu kV ile düğünden sonra hiç gorusmemis biri olarak yazıyorum eğer normalde size karşı saygılı sevgi dolu iseler insanlık hali düşmez kalkmaz bir Allah tamam annecim musait olunca ver oluru biz de onlara güveniyoruz durumumuzu görüyorsunuz diyin gönüllerini alın huzurunuz için.

Yanlız paramız yok diye biz zorla orada yemek yiyoruz pazara çıkartmıyor markete göndermiyor.. yoksa çok şükür pazarlık alacak kadar var dururmumuz o istiyor ki orada yiyip içelim para kalsın çocuk olunca bebeği girmek için sabahtan çağırırdı aksama kadar orda dururduk salmazdi . Evimize geçince de tripler ...

Valla herkes kv yi topa tuttu ama ne bilim oğlu harcamasın diye zora sokuyoda olabilir yaşlı kafasıyla altınları tutup size iyilik yaptığını düşünüyoda olabilir. Yeme içme yukarda yapıyosunuz kötü niyetli olsa bunu yaparmı yap evinde ye der. O kadarda yükselmemek lazım bence.

Keşke öyle olsaydı canım ama maalsef. Biz kendi ihtiyacımız olduğun da istedik vermedi bizim kendi altınlarımızı bize sormadan da kendi ihtiyacı için harcadı. Anlatabildim mi ?

nasılsa geri koyarım diye düşünmüştür zaten para bekliyormus arsadan. Evet emanet ama hep beraber devamli yiyip icilen insanlar için biraz esnek olunabilir çünkü muhtemelen diğer çocuğuna verdi zor anında. KV aradan gelince veririm borcunuzu diyor ve konu sahibi aksini düşünmüyorsa demek zaten fedakâr bir anne değil midir ? Umarim tatilikla çözülür

Inanin bana sorsaydı ben zaten verirdim. Sorun bana sorulmadan benim zor anımda ihtiyacım olduğu altınların başkası için bozulması normal mı ?

Kaynana evinde yiyecek içecek kadar durum yoksa niye evlilik,niye çocuk.
Alt katta çalınıyorda,üst kat fizandamı güvenli.
Şu forumda ne okuyorsam mutsuz evlilik,%99 'u kadınların yüzünden ve sırf gelinlik giymedi olmasın diye yuta yuta kör gözle evenenlerle dolu.
Siz zihinsel engellimisiniz ki takınızı kaynana korusun. Düğünler cumartesi pazar genelde,pazartesi oldumu git bankaya koy. Olmadı kiralık kasa tut bankada git oraya koy. Milletteki şu güven cesaret bende olsa bilmiyorum ne olurdu hayatım.
Oyuncağı kuklası olmuşsunuz elalemin.
Böyle insanları görünce,kız anne babasına üzülüyorum.
Onca yıl bak büyüt,sonuca bak

Durumumuz yok dediysek olduk bittik demedim niçin böyle anladınız ki. ? Bebeğimiz olunca ben isten çıktım borcumuz da olduğu için bebek odası vs sağolsun kv pazarınızı ben düzüyorum diyerek 5 krş yardim etmedi biz sıkıştık . Bebek olunca da siz aşağıda yemekle uğraşmayın gelin beraber yiyip içelim denildi kırmadım. Yoksa eşim memur kendi evimiz ama düğün sonrası tüm.borc bize girdi iste.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X