Kayınvalidem ve nişanlım

Eşin annesine mahçup olmamak için veya desteğini hissettirmek için böyle birşey yapıyor bence, annesinin çok ihtiyacı olduğundan değil.. Ayrıca ihtiyaç alışverişini yapmanızdansa direkt para olarak vermeniz daha sağlıklı bence, para vermek daha geçerli birşey çünkü, arada alınanlar gözden kaçabilir ilerde. Birde verdiğiniz paralar çar çur olmaz, kayınvalideniz içinden gelerek biriktirir ve sizin ihtiyacınız olduğu zaman (araba ev almak isterseniz) çıkarıp size verebilir. Çünkü birkaç arkadaşımın kayınvalidesi öyle yapmıştı. Eşinizi bu konuda kısıtlayamazsınız kendi kazandığı parası sonuçta, bütçenizi ve geçiminizi etkileyecek bir şekilde bölmüyorsa bir sorun olmamalı..

Merhabalar, nişanlım annesine çok düşkün biz evlenince kayınvalidemle ayrı evde yaşıcaz, annesi tek kalıyo bu arada. Nişanlım 2 günde bir gideriz annemde otududuz diye bana baskı yapıyo bende çok aşırı görüşmek istemiyorum. Neyse bunları kabul ettim annesi tek kalcak giderim otururum sürekli diye. Bu seferde annesine para gönderme konusu çıktı her ay maaş aldığımda anneme para veririm diyor evine eşya alırım diyor. Annesinin belli bi geliri var.bi ihtiyacı olunca yardım ederiz faturasını ödersin. Pazar alışverişini yaparız dedim eline düzenli olarak para vermeni istemiyorum dedim.ihtiyacı olunca veririz diye söyledim. Ama anlamıyor. Bende para göndermesini istemedim bizim evimiz kira olcak arabamız olmıcak. Nişanlıma bunları söyledim ille anneme ben para ğönderirim diyor ben göndermesini vermesini istemiyorum ne yapmalıyım ? Annesine bu kadar gitmekte istemiyorum sabah kalkar annesini arar günde 2 3 kez telefonda konuşurlar. Bunlar beni kırıyo üzüyo ama anlamıyo ne kadar anlatsamda.
Annesine duskun erkek cok zor oluyor benim babamda duskun cunku tatile bile gelirdu babanem umarim boyle seyler yapmaz ilerde yaslaninca size baktirmak isteyebilir dikkatli olun tabiki umursayin demiyorum ama kendi evinde iyi bir bakixi sizin kontrolunuz mesela esiniz adaletli bir adamsa bu dengeyu saglar degilse yandiniz...

Back