Kayınvalidem yüzünden evliliğim bitmek üzere

• Konu Sahibi Konu Sahibi burzu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

burzu

Annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
1.079
0
66
İstanbul
Ne olduysa geçen hafta oldu..Ayağında siil varmış kayınvalidemin aldırmış pazar günü arayıp ameliyat oldum diye abartarak anlattı.Eşimde apar topar gidelim dedi.Ben gitmek istemedim çünkü eşim aylardır benim aileme gitmiyo hatta görüşmek istemiyorum,gitmeme hakkımı kullanıyorum deyip duruyodu.Bende hatasını anlasın diye gitmedim.Ama ertesi günü geçmiş olsun demek için aradım kayınvalidemi uyuyorum deyip telefonu yüzüme kapadı.Eşimede annesini aradığımı ve konuşmadığını söyledim.O ana kadar eşim bana inanıyodu.Cumartesi günü oğlunu aradı çok özledim akşam yemeğe gel dedi,bende eşime ben davetli değilim sanırım dedim,evet dedi ama sen şimdi annemi ara halini hatırını sor belki davet eder gibi bi konuşma geçti ben aramadım,kimseye kendimi zorla davet ettiremicem.Neyse eşim gitti geldi huyu suyu değişmişti.Dün bana annesinin beni evinde istemediğini söyledi,saygısızmışım avazı çıktığı kadar bağırarak söylüyo sesini yükseltme dedim bana sen delirdin,kafayı yedin, sen delisin demeye başladı o kadar üzüldümki..Benim annem konuyken sen asla böyle davranamazsın demeye başladı sen zaten kafayı yemişsin gerçi deyip duruyo onu parçalamamak için kendimi zor tuttum.Annesi demişki oğlum ben karının aradığını hatırlamıyorum saygısızlığından bak aramadı diye diye oğlunu doldurmuş ve şu an eşimle konuşmuyoruz.Artık aşağılamaya başladı ve inanın tahammülüm kalmadı ve ne yapıcağımı bilemiyorum.Lütfen yardım edin boşanmak çözümmü?Bu gidişle gerçekten deliricem..

tek bir olayla boşanmak asla çözüm değildir..
Ama daha öncesi varsa bilemem.
Bir kayınvalide kafasına gelini taktıysa bitmiştir ama.
ne yapar eder ayırmaya çalışır.
siz ayrılmak istemeseniz de...

Daha önceki olaylarınızı bilmiyorum ama kısasa kısas her zaman çözüm değildir. Şekil 1a sizin olayınızdaki gibi. Yanlış yapmışsınız kayınvalidenize gitmeyerek. Kayınvalidenizin eline koz vermişsiniz. Şimdi de çok güzel kullanıyor bunu.

yazıklar olsun kendi egosu için oğlunun yuvasını yıkan/yıkmaya uğraşan kayınvalidelere.:85:
burdaki dertlerinde eşle tartışmaların sebebide %95 kaynanalar yüzünden...
nedir bu kaynananlrdan çekilenler...
anlasınlar artık onlarla değil oğullarıyla evleniliyor.

Son düzenleme:
Senin ailen,benim ailem olayı işin içine girmemeli bence,
hangi tarafa gidildiği sayılmamalı da.
evliliğinizi dış etkenlerden koruyun ve size düşeni yapın derim.

ufak olaylarla hemen boşanmaya kalkmak doğru deyil bence erkekler bazen dolduroşa gelebiliyorlar.sabrederseniz hatasını anlayacaktır umarım.evlilikte mücadele etmek gerekir .ilerde keşke daha sabırlı olsaydım dememek için bence sabredin.sonuçta eşiniz sürekli sizinle annesiyle deyil.sakin olmaya ve düşünerek hareket etmeye çalışın.istemesenizde eşinizle beraber yanında gidin.ozaman annesinin yanlışını anlayacaktır.gitmediğiniz zaman sizi savunamaz annesine karşı ozaman sizi suçlayacaktır.eline bu fırsatı vermeyin derim.

malesef erkekler hep kendi ailesine saygı gösterilmesini bekliyolar. özellikle bu konuda hepsi bencil. ama iş eşlerinin ailelerine gelince sallamıyolar. valla bana sorarsan böyle çok yıpranırsın ama tepki vermedikçe de hatasını anlamıyolar. bende senin yerinde olsam kesinlikle aynı tepkiyi verirdim. bende çok yıprnadım bu konuda. sonuçmu? memlekete gittiğimde bir ilk geldiğim akşam birde döneceğim akşam kayınvalidemlerde kalırım kalan 18 gün annemlerdeyim. eşime gelince asla annemlere gel diye baskı yapmadım ama sürekli arar, mesela annemlerdeki yemek daha hoşuna gitmişse kendiliğinden ben geliyorum der. yoksa ayrıca çağırmam

Eğer benim eşim aileme canı istediğinde 1 ay gitmiyor,
arayıp sormuyorsa, kusura bakmasın ben de kısasa kısas yaparım.
Bu erkek ailelerin ilgi merakından ben de bıktım.
Benim eşimde ilk zamanlar benim ailemi ayda 1 arardı, şimdi daha sık arıyor,
ben ise yaklaşık hergün, bazen de 2 günde bir aramama rağmen,
gelinimiz bizi aramıyor deniliyordu.
Benim annem saf mı, bir kere bile damadım beni aramıyor diye sitem etmedi.
Ben şimdi hiç aramıyorum, değerini bilmeyene yapacak birşey yok.
Bu kadar annem annem diyorsa da, anasıyla oturacak o zaman.

boşanmak kayınvalidenin ekmeğine yağ sürmek olur ki bunuda geçin yıkılan sizin evliliğiniz asıl size yazık olur.eşini ne kadar tanıyosun bilemiyorum ama öncelikle onun zaaflarını çözmeye bak ve zamanla bunları kullanarak kendine çek eşini.bir kadın ne isterse onu yapar benim kocam öyle değil bildiğini okur deme her erkek bir kadın tarafından yönetilmeye alışmıştır çünkü onuda bir kadın büyütmüştür.gerçekten istersen eşin tamamen senin olur.biraz politik davran.tamam hoş değil insan nasılsa öyle olmalı ama evlilikte kural bu unutma sakın

Evlılıklerde ılla tartısmalar, anlasmazlıklar olur.
Fakat her tartısmanın sonunda 'ayrılsak mı?' dıye sormamalıyız kendımıze.
Bu soru, evlılıgımızın temelını sarsmak ıcın oldukca yeterlıdır zaten.
Kısı, bu soruyu bır kere sordu mu kendıne, ıcındekı sesı asla susturamaz.
Oysa, sabretmek var, polıtık olmak var, kadınlıgımızı kullanmak var.
Ve ıcımızdekı sesı susturup, huzur ıcın bazen ıyı nyetlı olmak var.
Kısasa kısas yapmak, bır menfaat saglayacak ıse bıze yapalım.
Eger, bu kısas bızı daha mutlu edecekse, durmayalım.
Fakat yapacagımız her ne olursa olsun, once kendımıze sunu soralım.
Bu yaptıgım yada yapacagım, benım mutlu olmamı saglayacak mı?
Sonucunu az cok kestırebılecegınız her mevzuda mutlaka sorun bu soruyu kendınıze.

demek aradığınızı hatırlamıyormuş..
cadıyı aradığınız telefon hattınızın ayrıntısını çıkarın ve gösterin aradığınız tarihi,saati..bakalım kim deliymiş..

Son düzenleme:
Farzedelim ki Siz dünyanın en kötü gelinisiniz...
Bu durumda bile eşiniz Sizden memnunsa o annenin bu şekilde davranması hiç bir şekilde açıklanamaz !

Sizin gidip gitmemeniz, onun Sizin annenizi arayıp aramaması bambaşka bir konu bununla bu yapılan aynı kefeye konulamaz..
Siz eşinizle fikir ayrılığına düşmüşsünüz ikiniz aranızda(!) elbet çözersiniz.
Ama Sizin kendinizi savunamayacağınız bir ortamda, oğlunun EŞİ olmuş bir insanın arkasından konuşulur mu sonucunu bile bile
Kayın validenizle çok olgun, sakin, kendinizden emin birşekilde konuşun derim ben..
Ama suçlamadan, beklenti içinde olmadan.
Sadece üzüntünüzü, hislerinizi açıklayın...
O anlamaz belki ama Siz çözüm sunmayı denemiş olursunuz en azından..

Allah ıslah etsin..

Siz aslında kayınvalidenize değil eşinize inat yapmışsınız.Ama kayınvalideniz bunu kendi üstüne alınmış.Gelin hanım bana geçmiş olsuna gelmedi olmuş durum.O, benim oğlum kayınvalidesine gitmiyor.benim gelinde o yüzden kayınvalidesine gelmiyor diye düşünmediği için,yapılanı kendisine yapıldığını sanıyor bu yüzden size tepkili ve oğlunu doldurmaktada haklı görüyor kendisini.Kayınvalidenize gittiğinizde bir ara sakince oğlunun sizin annenize gelmek istemediğini,görmeme hakkı varmış onu kullanmak istediğini falan söyleyin .üzüldüğünüzü belirtin ki kendinde oğlunu doldurma hakkı bulamasın.
Böyle küçük olaylar için evliliği yıkmaya değmez.
Yeni evlimisiniz?.Erkeklerin çoğu hanımının ailesine daha geç ısınıyor.(İstisnalar var tabiki.)Siz onun ailesine ne kadar sık giderseniz oda utanacak ve sizin ailenize gitmek isteyecektir.Kayınvalidenizle aranıza mesafe koymak istiyorsanız bunu yavaş yavaş ve eşinize hissettirmeden yapın.kısasa kısası anlamasınki,inatlaşmasın.

telefon dökümanını çıkarttır eşininde gözüne sok bak aradım de karşı taraf açtığına göre mutlaka faturaya yansır..
önce haklı olduğunu ispat et.. sonra zaten gidişat değişir..

bencede kayınvalidene aç telefonu yada git evlerine ben ne yaptım size ne saygısızlık yaptım eşime anlatıyosunuz birde bana anlatın de, evinin huzursuzluğunu anlat.. ben eşimle mutluyum sizide seviyorum siz benden ne bekliyosunuz da ben yapmıyorum diye konuşabilirsin ki en doğrusu bu olur bence zaten aranız kötü daha beter olmaz heralde... hepimizin başına zaman zaman böyle şeyler geliyor allah sabır versin arkadaşım..

kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. hem eşinin yaptığı büyük hata ne demek yemeğe çağırdıysa annesi sen olmadan gitmemesi gerekiyordu. hem herşeyde sen gitmek zorundamısın madem o gitmiyor sende gitmezsin. gidip annesinde yemek yemeler ne oluyor öyle çok saçma davranmış eşin. birde gelip yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorlar. valla bende aynı şeyleri yaşamıştım eşime söylediklerimin hepsinin hesabını sormak için eşim dile getirmiş ve beni yalancı yerine koymuşlar. eşimde inanmıştı zamanında ama öyle bir an geldiki bütün yalanları ortaya çıktı ve oracıkta eşime dönüp bak kim haklıymış görünmü inandığın anneni ablanı sen yalana inanacak kadar safsın demiştim. anneside aa oğlum ben sana öyle söylemedim felan diye kıvırmaya çalışmıştı ama bir dahada inanmadı eşim. sende öyle yalanalrını ortaya çıkarmaya çalış ve asla elelrine fırsat verme.

kötü insanları Allaha havale ettim ben bu kötü kayınvaldelerden kurtuluş yolu görü
şmemek konuşmamak muhattap olmamak.o kaynanan için eşinle ayrılman onu sevindirir bayram ettirir.ama eşinde eş olsa onun yaptıgı densizlikleri görür ve sana sahip çıkar.ana kuzusu adamdan eş olmaz benim kanımca.eşinle sen yaşıyorsun sen görüğyosun bunu kimse bilemez sana deger vermeyen sevmeyen bi insansa çekilecek dert degil bu arkadaşım.Ben çok doluyum arkadaşlar bende kayınvaldenin tavrından bıktıgım için eşimle bugğün görüşmeme kararı aldık onlarla.eşimin hakkını yediler kayınvaldem 1 senelik evliyim agzından kızım kelimesi çıkmadı benim yuvamı yıkmak isteyen komşularına tercih etti bizi öz oglunu beni attılar.benim ailem uzakta gurbette babbamda vefat etti bunlar bu kozu kullnarak beni haytımdan bezdirdiler ben Allaha havale ettim isyan etmemek istemiyorum mücadele ettim halada ediyorum.ömrümde bukadar hain bi kadın görmedim misal örnek vereyim diyelim pasta yaptım götürdüm onar yapamaz yesinler kaynım kayınbabam seviyo diye ben insanlık edip götürürken o buzdolabının en saklı yerine koyarak götürdügüm yicekleri çöpe atan bir insan.Ben eşimden ayrılsam bayram ederler bunu biliyorum ama ben oglunu ona kaptırmıcam.Allaha şükürler olsunki eşim onların neoldugunu anladıda benim yanımda oldu anlatıcak okadar şey varki hayatımız onlarlayken çok huzursuzdu bizde onlarla görüşmeme kararı aldık.Arkadaşım sen kimseye yalvarmak sizi seviyorum demek zoreunda degilsin göründügün gibi ol demişler onlara muhtaç degilsin bırak kendileri bulsun belalarını Allahtan eşinde senden taraf olmayıp halen anasına gidiyosa ozaman gitsin anasıın dizinin dibinde otursun kendileri kaybeder ölesi anaya ana denmez uzak dur okadından derim Allah yardımcın olsun Allah böylelerini bildigi gibi yapsın

yazıklar olsun böyle annelere yaa.insan oğlunun mutluluğunu ister bu ne biçim düşünce tarzı.kızı üzünce noluyo sanki.bak tatlım çıkar telefonun dökümanını herkes demiş.git kayınvaldenlere.eşinle bigün.gayet normal bi şekilde davran.konuyu bi şekilde aç.eşininde gözüne sok o dökümanı.dolduruşa gelip bna kızarak kazandıgını gör falan filan bişeyler de.ha nolur eve gidince bi daha kavga edersiniz belki.kızar fln sana.hiç pas verme yat uyu.

evli değilim ama nişanlıyım tipik bir kayınvalide ve bir anakuzusu bir eş ben öyle anladım kusura bakmayın ,aramakla çok iyi yapmışsın kaynananın yaptığı terbiyesizliğe bak tel u yüzüne kapatmış ayıp,ne demek eşlerinin ailesinin evine gitmeme hakkımı mı varmış nasıl bir eşin var anlamadım,bence kayınvaliden seni davet etmese bile gitmen gerekiyordu kadının eline kozunu vermişsin zaten,baksana eşin yalnız gidince kadın doldurmuş eşini eğer sende eşimle gitseydin senin yanında bişey diyemezdi,
sessiz olsan tepene binerler 2 kelime konuşsan yüzelerine karşı kafayı yemişsin oluyor,arasan bir türlü aramazsan hayırsız gelin oluyorsun,Allahımmmm sen kötü kadı kaynanalardan ıslah et yarabbim.....

İşin aslı kayınvalidem oğluna başka bi kızı istiyomuş bunu bana gayet normal gibi benim evimde anlattı.Hatta ertesi hafta kızı göriyim diye benim evime davet etti.Bende kıyamet kopardım kayınvalideme gittik ne göriyim kız öylee oturuyo ben şok tabi..Kız şöyle güzelmiş böyle güzelmiş şöyle imanlıymış.Ben buna bile cevap vermedim konuşursam fena olucak diye kadın hızını alamadı nerden sarıcağını şaşırdı bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…