demek aradığınızı hatırlamıyormuş..
cadıyı aradığınız telefon hattınızın ayrıntısını çıkarın ve gösterin aradığınız tarihi,saati..bakalım kim deliymiş..
İşin aslı kayınvalidem oğluna başka bi kızı istiyomuş bunu bana gayet normal gibi benim evimde anlattı.Hatta ertesi hafta kızı göriyim diye benim evime davet etti.Bende kıyamet kopardım kayınvalideme gittik ne göriyim kız öylee oturuyo ben şok tabi..Kız şöyle güzelmiş böyle güzelmiş şöyle imanlıymış.Ben buna bile cevap vermedim konuşursam fena olucak diye kadın hızını alamadı nerden sarıcağını şaşırdı bana..
tek bir olayla boşanmak asla çözüm değildir..
Ama daha öncesi varsa bilemem.
Bir kayınvalide kafasına gelini taktıysa bitmiştir ama.
ne yapar eder ayırmaya çalışır.
siz ayrılmak istemeseniz de...
Daha önceki olaylarınızı bilmiyorum ama kısasa kısas her zaman çözüm değildir. Şekil 1a sizin olayınızdaki gibi. Yanlış yapmışsınız kayınvalidenize gitmeyerek. Kayınvalidenizin eline koz vermişsiniz. Şimdi de çok güzel kullanıyor bunu.
Farzedelim ki Siz dünyanın en kötü gelinisiniz...
Bu durumda bile eşiniz Sizden memnunsa o annenin bu şekilde davranması hiç bir şekilde açıklanamaz !
Sizin gidip gitmemeniz, onun Sizin annenizi arayıp aramaması bambaşka bir konu bununla bu yapılan aynı kefeye konulamaz..
Siz eşinizle fikir ayrılığına düşmüşsünüz ikiniz aranızda(!) elbet çözersiniz.
Ama Sizin kendinizi savunamayacağınız bir ortamda, oğlunun EŞİ olmuş bir insanın arkasından konuşulur mu sonucunu bile bile
Kayın validenizle çok olgun, sakin, kendinizden emin birşekilde konuşun derim ben..
Ama suçlamadan, beklenti içinde olmadan.
Sadece üzüntünüzü, hislerinizi açıklayın...
O anlamaz belki ama Siz çözüm sunmayı denemiş olursunuz en azından..
Eşim sabit fikirli bi adam hep kendi doğrularıyla hareket eder.Sorun çözmek bizde çok zor ben konuşmazsam bütün sorunlar çözülür ağzımı açarsam asla çözülmez aksine çığ gibi büyür.Bugün kayınvalidemi aradım ilk aradığımda bi posta azardan sonra lafınız bittiyse eğer bende derdimi anlatıyım dedim yok beni dinlemiyo kadın uzun uğraşlardan sonra derdimi anlattım bana diyoki ben seni evet istemiyorum ama gelseydin istemiyorum diyosun neden geliyim diyorum olsun sen gelicektin ben seni azarlıcaktım düzelicektik dedi.Şaka gibi değilmi?
Pardonda eşiniz sizin bu kızı gördüğünüzü ve annesinin bu incileri döktüğünü biliyormu acaba söyledinizmi eşinize..
aynen katılıyorum.asıl onunla giderek yaptığı yanlışı gösterecektin.uygun bi zamanda da; bak benim de gitmeme hakkım var ama Allah rızası için gidiyorum.sende böyle yapsan benim gönlümü hoş tutsan hem de büyüklerimizin gönlü olsa nasıl olur diye güzellikle anlatabilirdin.bence olaylar şimdikinden farklı olurdu.inada inatla karsılık vermek her şeyin kördüğümle sonuçlanmasına yol açar.
bence tek pekte kayınvaliden yüzünden boşanma değil bu tek kadına suç yüklemeyin bence
Bilmezmi?Yanında anlattı ben masadan fırladım kalktım eşim boşver cahilliğine ver dedi sadece..Ne kadar basit değilmi?
Elbette bende de suç var ben yok demiyorum benim kırıldığım tek şey oğlunu dolduruyo olması..Ve bu sebepten evliliğim çatırdıyor.
ufak olaylarla hemen boşanmaya kalkmak doğru deyil bence erkekler bazen dolduroşa gelebiliyorlar.sabrederseniz hatasını anlayacaktır umarım.evlilikte mücadele etmek gerekir .ilerde keşke daha sabırlı olsaydım dememek için bence sabredin.sonuçta eşiniz sürekli sizinle annesiyle deyil.sakin olmaya ve düşünerek hareket etmeye çalışın.istemesenizde eşinizle beraber yanında gidin.ozaman annesinin yanlışını anlayacaktır.gitmediğiniz zaman sizi savunamaz annesine karşı ozaman sizi suçlayacaktır.eline bu fırsatı vermeyin derim.
küçük bi operasyon olsa bile sizin gidip geçmiş olsun demeniz gerekiyordu
eşiniz ve kayınvalideniz işi abarmış
ama sonuçta o yuva sizin yuvanız
kim ne derse desin düzeniniz bozmayın
bu olay boşanma sebebi olmaz
senn annen benim annem kavgasına girmeyin
eminim zamanla herşey yoluna girer
sen nasıl davranırsan zamnla herkez de sana öyle davranır sabret
Ne olduysa geçen hafta oldu..Ayağında siil varmış kayınvalidemin aldırmış pazar günü arayıp ameliyat oldum diye abartarak anlattı.Eşimde apar topar gidelim dedi.Ben gitmek istemedim çünkü eşim aylardır benim aileme gitmiyo hatta görüşmek istemiyorum,gitmeme hakkımı kullanıyorum deyip duruyodu.Bende hatasını anlasın diye gitmedim.Ama ertesi günü geçmiş olsun demek için aradım kayınvalidemi uyuyorum deyip telefonu yüzüme kapadı.Eşimede annesini aradığımı ve konuşmadığını söyledim.O ana kadar eşim bana inanıyodu.Cumartesi günü oğlunu aradı çok özledim akşam yemeğe gel dedi,bende eşime ben davetli değilim sanırım dedim,evet dedi ama sen şimdi annemi ara halini hatırını sor belki davet eder gibi bi konuşma geçti ben aramadım,kimseye kendimi zorla davet ettiremicem.Neyse eşim gitti geldi huyu suyu değişmişti.Dün bana annesinin beni evinde istemediğini söyledi,saygısızmışım avazı çıktığı kadar bağırarak söylüyo sesini yükseltme dedim bana sen delirdin,kafayı yedin, sen delisin demeye başladı o kadar üzüldümki..Benim annem konuyken sen asla böyle davranamazsın demeye başladı sen zaten kafayı yemişsin gerçi deyip duruyo onu parçalamamak için kendimi zor tuttum.Annesi demişki oğlum ben karının aradığını hatırlamıyorum saygısızlığından bak aramadı diye diye oğlunu doldurmuş ve şu an eşimle konuşmuyoruz.Artık aşağılamaya başladı ve inanın tahammülüm kalmadı ve ne yapıcağımı bilemiyorum.Lütfen yardım edin boşanmak çözümmü?Bu gidişle gerçekten deliricem..
Evet hakılısınız gitmem gerekirdi ben bunu kabul ediyorum zaten.Dün kayınvalidemi aradım bi posta fırçadan sonra beni dinleme lütfunda bulundu kendileri.Artık telefonu kapatmaya yakın o kadar lafı söyleyen oğlunu gaza getiren o kadın değilde bir başkası gibi davranmasına tahammül edemiyorum.Eşimle onun yüzünden aramız açıldığını söyledim o kadar rahat ki beni arayıp sorunlarınızı anlatsaydınız dedi.Cevap bile vermedim.Evlilikte senin ailen benim ailem olayını biz maalesef aşamadık.Her tartışmada eşim senin annen öyle yaptı baban böyle yaptı demeye başlayınca sinirleniyorum.Bende senin annende şunu yaptı dersem zaten günlerce devam eden küslüğümüz başlıyor.Aile olayının üstesinden nasıl geliceğimi hala ve hala çözemedim.Ama şu konuda emin olabilirsiniz gerçekten hiç kimseye göstermediğim sabırı onlara gösteriyorum ama saygıdan ve sabırdan sustuğumu anlamıyolar aptal zannediyorlar.Ama sabretmek en güzel çözüm gibi görünüyo şu durumda..
Evet hakılısınız gitmem gerekirdi ben bunu kabul ediyorum zaten.Dün kayınvalidemi aradım bi posta fırçadan sonra beni dinleme lütfunda bulundu kendileri.Artık telefonu kapatmaya yakın o kadar lafı söyleyen oğlunu gaza getiren o kadın değilde bir başkası gibi davranmasına tahammül edemiyorum.Eşimle onun yüzünden aramız açıldığını söyledim o kadar rahat ki beni arayıp sorunlarınızı anlatsaydınız dedi.Cevap bile vermedim.Evlilikte senin ailen benim ailem olayını biz maalesef aşamadık.Her tartışmada eşim senin annen öyle yaptı baban böyle yaptı demeye başlayınca sinirleniyorum.Bende senin annende şunu yaptı dersem zaten günlerce devam eden küslüğümüz başlıyor.Aile olayının üstesinden nasıl geliceğimi hala ve hala çözemedim.Ama şu konuda emin olabilirsiniz gerçekten hiç kimseye göstermediğim sabırı onlara gösteriyorum ama saygıdan ve sabırdan sustuğumu anlamıyolar aptal zannediyorlar.Ama sabretmek en güzel çözüm gibi görünüyo şu durumda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?