Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Ya da belki üniversite çağında artık kendilerinden elini çeken bir anne sonrası travma yaşamaya başlamışlardır.Üniversite çağı artık çocukluk çağı değil.Ayrıca eşinize ve karnınıza saygı duymadığınız çok bariz ve onları kararlarına.Eşine yalvarıyor ne demek ?Evlenip gelen kadınların böyle kayınvalidelerine mimlemesi ne kadar kolay.Eşinizin travmalarına indiniz peki belki kayınvalideniz de şuan travma yaşıyor yanında birisine ihtiyaç duyuyor.Onun travmalarına da inelim mi,travmalara bu kadar önem veriyorsunuz ya.İsmi özel hizmetçi denilince ,bu bu hizmetin ihtiyaç olduğu anlamına gelmiyor.Oraya bile bir özel sıfatı eklemişsiniz.Amacınız zaten belli,olayı lüks olarak yansıtmak.Hastabakıcı desek mesela kulağa gerekli gibi geliyor değil mi?Ayrıca madem durum sizin bırakıp bırakmamanıza bağlı neden burda soruyorsunuz ? Kendiniz demişsiniz yapılması gerekeni mi yapsınlar bırakayım da? Evet yapılması gereken bu.Yarın bir gün eşiniz anneme siz bakın deyince de,özel hizmetçi tutalım diyecek ilk kişisiniz.İnsanları rahat bırakın bence.

Benzer bir aile var akrabamda. Baba aniden vefat edince çok perişan oldular ailede güçlü bir figürdü. Yetiskin çocuklarının her işine hala koşan biriydi. Çocuklardan biri annesine 'Yanına taşınacağım bundan sonra seni asla yalnız bırakmam.' dedi. O ilk yas ve acı süreci geçince yapamadı tabi. İnsanlar yas sürecinde daha duygusal kararlar alma eğiliminde. Kaybın bıraktığı boşluğu iyi doldurayım düşuncesi baskın oluyor. Eşinizin acısına saygıdan şuan tartışmaya girmeyin. 'Daha erken, bakalım, hallederiz, ayarlanır, bir konuşalım' gibi konuyu ileriye atın. Sizde söylersiniz birinden biri farkeder mutlaka durumun garipliğini ne yapıyoruz biz derler.

Bu arada gelini kayınvalidesini seviyor destekledi eşini. Ama iki tarafta rahat edemezdi annede istemedi zaten. Gece tek kalamam dedi bir yardımcı ayarladı. İki tane emekli maaşı alıyor. Oturduğu ev hariç iki yazlığı var üç evde açık hangisinde isterse onda kalır. Her sene 1,5 ay kaplıcaya gider. Tam zamanlı değil ama ihtiyaç oldukça şoförlüğünü yapan biri var. Mutfak giderlerini yanında kalmayı teklif eden oğlu karşılıyor, parayı geri almayı kabul etmiyor. Diğer ikisinede arada anne destek verir verirse, destek almaz.
Üç çocuk iyi meslek sahibi. Anne baba ikişer ev verdi. Demez ama deseki 'bana 90 bine yardımcı tutun, tatillerimin, arada şoförümün ücretini karşılayın' hepsinin yapabileceğini zannetmiyorum. Çocukları var, eğitim masrafları vs. herkesin kendine göre bir hayatı ve gideri var. Yaşı epeyce ilerlemiş ve hep verici olmuş parasını paylaştırmış bir anneden bahsediyorum. İstese bana göre hakkıdır. İhtiyaç halinde imkanda varsa daha fazlasıda verilir anne baba bu. Ama herşeyin bir oluru olmazı var. Önce kendisi düşünür evi kiraya verip emekli maaşının üzerine eklemeyi. İhtiyaç değil bu talepler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…