• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Valla düzsün ne var bunda?

emek versinler biraz.. İşleri var güçleri var,

Kirada olmak da o kadar trajik bir şey değil herkes ilk evlendiğinde kirada kalıyor kimse anasının babasının evine hemen konmuyor..

Oh ne ala Dünya.. İnsanlar memur maaşıyla yapsın etsin gelen hiç emek vermeden evlere konsun..

Zaten aileler çocukları için yapıyor her şeyi..
Ama biz böyle anlaşamayız ki ,siz sırf evlenecek yaşta oğlunuz var ya da evli oğlunuz var diye taraflı bakamazsınız olaylara.Kaynvalde cocuklarına kendi beyaz eşyalarını düzdürmüş.Hali hazirda taksitlerini ödüyormuş konu sahibinin eşi.

Ama biz böyle anlaşamayız ki ,siz sırf evlenecek yaşta oğlunuz var ya da evli oğlunuz var diye taraflı bakamazsınız olaylara.Kaynvalde cocuklarına kendi beyaz eşyalarını düzdürmüş.Hali hazirda taksitlerini ödüyormuş konu sahibinin eşi.
Òylemiymiş? Bende öyle tahmin etmiştim gerçi

kadın 7/24 kendisiyle yaşamasını istiyor gelen kadının. Zaten haftada iki üç gün gelen bir özbek yardımcısı var. Ona diğer işlerini bırak tamamen benle kal diyor. Yardımcı kadın da diğer işleri bırakacaksam ücret 90 olur aylık diyor. Kardeş başı 30 yani. Nasıl nefret dolduysanız yazdıklarımı okumadan "bence" diyerek ithamda bulunuyorsunuz.
Neden nefret dolu olayım?🙄Burda bile abartıyorsunuz. Siz böyle çok yıpranırsınız.

Memur emeklisi yiyor mu içiyor mu Özbek kadının parasını mı veriyor? Garip geldi bana..

Neden nefret dolu olayım?🙄Burda bile abartıyorsunuz. Siz böyle çok yıpranırsınız.

Memur emeklisi yiyor mu içiyor mu Özbek kadının parasını mı veriyor? Garip geldi bana..
Kocası ve kendi emeklisi toplamı 65 bin idi. Kadına aylık 40 veriyorlardı kadın bazen haftasonları da gelip buzluğa yemek atsın diye. Bir kısmını doktor olaj görümcem bir kısmını da kendi maaşlarından ödüyorlardı. Eşim ve kaynım da ağustosta toplu yenilenen beyaz eşyalarının taksitlerini veriyordu.

Hepsini okumadım çözüm basit kocanı nefes alamayacak halde borca sokuyorsun bakıma muhtaç olsa anlarım ama hiçbir şey yok bakıcı ne alaka az yesin kenara para atsın tutsun senin evin yok kiradasın kalkıp kaynanaya vereceğin parayla kredi öde kaynananın yaşında senin neyin olacak?

K.v iyice saçmalamış, ya da etrafına hava atma derdinde..benim Firdevsden neyim eksik diyor...

Nasıl banane yahu? Benim evimin bütçesinden gidecek 30 bin lira? Ben bu adamla evli değil miyim? Ne demek banane öyle şey olur mu? Kadın hasta değil elden ayaktan düşmüş değil. Rahatlıkla gezen tozan şıkır şıkır kadın. Ne diye bakıcı tutuyoruz?
Ilk sayfayi ve son yorumlarinizi okudum oncelikle bunu belirteyim. Basiniz sagolsun.

Ben sizi anladim, normalde isini gucunu eline almis ciftler bence de evlenirken ailelerden beklentiye girmemeli ama aileler de ufak da olsa adettendir biseyler yapar. Banane ayol diye kenara cekilinmez hani. Ama sonuc olarak evinizin kurulumundan ve geciminden kendiniz sorumlusunuz.

Biraz bencil ve manipulatif bir hanim olabilir kayinvalideniz, yine de yerinizde olsam en azindan bir alti ay falan sesimi cikarmam gerekirse o 30 bini oderim. Aile butcesi sarsilinca esiniz de farkina varir zaten olayin. Bu zamanda oyle bosta ev tutulmaz, bi kere hakkaniyetli degil cocuklar yatili bakiciyi oderken. Ama simdi bunlarin yeri degil. Ailenin yas donemi gecsin guzelce izah edersiniz. Esinizin kardesleri makul insanlara benziyor zaten. Lutfen kendinizi dusunup dusunup doldurmayin. Unutmayin ki simdi itiraz ederseniz ilk haftadan hesap yapan el kizi durumuna dusersiniz. Simdi sırası degil.

Ben hiç paramı ayrı tutayım diye düşünmemiştim, evlilikte ortak olur diye. Biliyorum dinen de zaten kadının kazandığı para kendinindir ve isterse verir ama ben sorun etmiyordum yani borç harç bitsin, araba kredi vs bitsin daha büyük bir eve geçeriz inşallah çocuk olunca da daha rahat olur diye düşündüm. Ama böyle yaparsa, 30 bin verirse paramı çekmeliyim gerçekten.
Yani evin giderlerine katılın ama evin kirasını da siz ödemeyiverin ilişkide neden seyit onbaşı olmayı tercih ediyorsunuz? Zaten 45k kazanıyormuşsunuz annesine 30k veriliyor 15k kaznaıyorsunuz yani bir nevi ???? Ben 90k olayına inanamamıştım ilk başta kişi başı 10kya halledilir diye dusunmustum. Kv evine de gelebilirdi çünkü ama şok oldum yani. 30k nedir?? Asgari ücret 22k???

Yani belki ayıp olacak ama tek bir kelime söyleyeceğim size ne. Kadın çalış da benim bakıcı paramı sen ver demiyor sonuçta kendi çocukları kendi oğlu kendi kızı bırakın da onlar karar versin ayrıca onlar siz evlenirken hiçbir şey yapmak zorunda değil hala da değiller ben de kayınvalidemden kayınbabamdan bir tane çöp bile görmedim hala da bizim ellerimiz üstünde onların. Yapacak bir şey yok
Sen evli misin kocan aylık değil 1 kere verse 30 bini çoğu kadın kıyameti kopartır valla ortak bütçe ne demek sana ne

Yani belki ayıp olacak ama tek bir kelime söyleyeceğim size ne. Kadın çalış da benim bakıcı paramı sen ver demiyor sonuçta kendi çocukları kendi oğlu kendi kızı bırakın da onlar karar versin ayrıca onlar siz evlenirken hiçbir şey yapmak zorunda değil hala da değiller ben de kayınvalidemden kayınbabamdan bir tane çöp bile görmedim hala da bizim ellerimiz üstünde onların. Yapacak bir şey yok
Konu sahibi kirada oturuyor ve kredi borcumuz var borc ödüyoruz diyor,daha yeni tüm beyaz eşyalarını 3 kardeş yenilediler ödüyoruz diyor.Kaynvaldenin 60 bin üstü çift maaşı artı boş dairesi varken neden konu sahibinin eşi eli kolu tutan sapasaglam kadın heray 30 bin gibi büyük bir meblağ para versin.Zaten kendi maaşı 45 binmiş konu sahibinin,o vakit çıksın işten hamileliğni ayaklarjnı uzatarak geçirsin,cocuk olunca da kendisi büyütsün neden çalışsjn?eve ekstra gelir için didinirken sapasqğlam kayınvaldenin konforunu sağlamak için mi didinsin.Anladığım kadarıyla siz cok çekmiş ve çekiyorsunuz diye herkes çeksin istiyorsunuz hahshshhs

Ilk sayfayi ve son yorumlarinizi okudum oncelikle bunu belirteyim. Basiniz sagolsun.

Ben sizi anladim, normalde isini gucunu eline almis ciftler bence de evlenirken ailelerden beklentiye girmemeli ama aileler de ufak da olsa adettendir biseyler yapar. Banane ayol diye kenara cekilinmez hani. Ama sonuc olarak evinizin kurulumundan ve geciminden kendiniz sorumlusunuz.

Biraz bencil ve manipulatif bir hanim olabilir kayinvalideniz, yine de yerinizde olsam en azindan bir alti ay falan sesimi cikarmam gerekirse o 30 bini oderim. Aile butcesi sarsilinca esiniz de farkina varir zaten olayin. Bu zamanda oyle bosta ev tutulmaz, bi kere hakkaniyetli degil cocuklar yatili bakiciyi oderken. Ama simdi bunlarin yeri degil. Ailenin yas donemi gecsin guzelce izah edersiniz. Esinizin kardesleri makul insanlara benziyor zaten. Lutfen kendinizi dusunup dusunup doldurmayin. Unutmayin ki simdi itiraz ederseniz ilk haftadan hesap yapan el kizi durumuna dusersiniz. Simdi sırası degil.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ben de böyle yapmaya çalışacağım inşallah eşim beni anlar

Karı koca öğretmen emeklisi ikisi ayda toplam 72 bin alır neden ödeyemesin ki tüm eşyalarını evlatları yenileyip turlarını evlatları karşılarsa?

Konu sahibi kirada oturuyor ve kredi borcumuz var borc ödüyoruz diyor,daha yeni tüm beyaz eşyalarını 3 kardeş yenilediler ödüyoruz diyor.Kaynvaldenin 60 bin üstü çift maaşı artı boş dairesi varken neden konu sahibinin eşi eli kolu tutan sapasaglam kadın heray 30 bin gibi büyük bir meblağ para versin.Zaten kendi maaşı 45 binmiş konu sahibinin,o vakit çıksın işten hamileliğni ayaklarjnı uzatarak geçirsin,cocuk olunca da kendisi büyütsün neden çalışsjn?eve ekstra gelir için didinirken sapasqğlam kayınvaldenin konforunu sağlamak için mi didinsin.Anladığım kadarıyla siz cok çekmiş ve çekiyorsunuz diye herkes çeksin istiyorsunuz hahshshhs
Allah razı olsun valla gerçekten beni anlayan birileri var. Zannediliyor ki ben altın gümüş pırlanta bekliyorum şu an. İnanın kimse bana bulaşmasın, ileride bir ev alabilecek durumum olsun bir şey istemiyorum. Ama burada yerden yere vurulduk

Allah razı olsun valla gerçekten beni anlayan birileri var. Zannediliyor ki ben altın gümüş pırlanta bekliyorum şu an. İnanın kimse bana bulaşmasın, ileride bir ev alabilecek durumum olsun bir şey istemiyorum. Ama burada yerden yere vurulduk
Cogu ya kayınvalde ya da kaynvaldeden çeken ama eşi dolayısı ile ses cıkaramayanlar boşver,sallama.

Yok ya benim oğlum daha 21 yaşında okuyor Evlenmeyi de düşünmüyor 😅

Konuda Beyaz eşyaları alıp ödediklerini görmedim okumadım. Olabilir aileye çocukları jest yapmış. Siz hiç ailenize bir şey yapmaz mısınız?

Mesela evleneceğimiz vakit eşim ve abisi Ailesinin banyosunu, mutfağını baştan aşağı yaptırmıştı. Ben hiç o konuları o dönem ne konuştum ne oturup kafaya taktım. Olabilir evlatları yapıyorsa ne mutlu onlara..

Bilemiyorum ben yapı olarak da aile için yapılan fedakarlıklaraa takılmam.

Konuda Beyaz eşyaları alıp ödediklerini görmedim okumadım. Olabilir aileye çocukları jest yapmış. Siz hiç ailenize bir şey yapmaz mısınız?

Mesela evleneceğimiz vakit eşim ve abisi Ailesinin banyosunu, mutfağını baştan aşağı yaptırmıştı. Ben hiç o konuları o dönem ne konuştum ne oturup kafaya taktım. Olabilir evlatları yapıyorsa ne mutlu onlara..

E kaynvalde geline beyaz eşya yapmayınca gelin beklentiye girmesin,cocuklar yapınca olabilir jest hdhdh siz gercekten tam bi feodal kaynvalde olacaksınız.Fedakarlık başka kendini kullandırmak başka şeyler.Evleneceğm zaman eşim annesinin banyosu evin dışında falan olmadığı sürece yaptıramaz ancak kendi evinin yuvasınjb derdine düşebilir örneğiniz oldukça saçma.Oğlu yapıyor oğlu alıyor diye birsey olamaz ikisi de çalısıyorsa beraber yapmış oluyorlar ayrıca.

ay sizinkini okudum şimdi dyson düzleştirici vs. Gerçekten çıldırmalık. Ve benim en çıldırdığım da eşimin "annemizi bırakalım mı" tavrı. O ekstta 30 bini 28 binin üzerine koyup çok daha güzel ve büyük bir eve geçmeyi ben de bilirdim. Ama birikim yapmak ve fazla açılmamak için sürekli bir şeyleri erteliyorum. O sırada bu kadına katya tutacağım düşünsenize. Burada "kadının evinden gezmesinden size ne" denmesini de anlamıyorum. Kadın ispanyaya tek başına gitmek isteyecek kadar enerjik ama evinde yaşarken parmağını dahi kaldırmamak için bizden hizmetçi istiyor. Ben de düğünümde bir çöp dahi almadı dedim diye linçleniyorum
Düğün zamanı eşim benim kvden borç istemişti ki parasının olduğunu da biliyoruz. Vallah billah bende kuruş yok falan diyip ertesi hafta evine klima taktırtmıştı ahhahahahs. 2 senedir oğlundan her türlü lüks ihtiyacını giderdikten sonra eve bi dal bile almadı, borç bile vermedi, üstüne dalga geçer gibi düğün arefesinde klima taktırdı. Eşimin gözü bu olayda açıldı ama erkek kardeşi her ay maaşından 10-15 bin atar hala. Kadın da botoks yaptırıyor safkoloz oğlunun parasıyla napsın.
Harika hayat. Doğurcam şöyle 3-5 karayağız bir delikanlı sonra basıcam istifayı, gelsin turlar dolgular botokslar Katyalar. Harika annelik. Burada seni linçleyenler de bu hayatı kuran annelerdir muhtemelen

Valla ben de aynı şekilde bir fedakarlığı kendi aileme yapmaya kalksam elimizde para kalmaz. Böyle saçma iş mi olur

Bizim önceliğimiz kendi evimiz olmalı

E kaynvalde geline beyaz eşya yapmayınca gelin beklentiye girmesin,cocuklar yapınca olabilir jest hdhdh siz gercekten tam bi feodal kaynvalde olacaksınız.Fedakarlık başka kendini kullandırmak başka şeyler.Evleneceğm zaman eşim annesinin banyosu evin dışında falan olmadığı sürece yaptıramaz ancak kendi evinin yuvasınjb derdine düşebilir örneğiniz oldukça saçma.Oğlu yapıyor oğlu alıyor diye birsey olamaz ikisi de çalısıyorsa beraber yapmış oluyorlar ayrıca.
yok bu kafada gelinin eve getirdiği para sayılmıyor demek ki

Back
X