- 12 Ekim 2008
- 2.210
- 750
- 163
- Konu Sahibi hircinyengeckadini
-
Peki esin ne yaptı bu durumda?Aklıma kendi altınlarımın akibeti geldi... Sinirlerim zıpladı yine...
Düğün gecesi gelin odama geldi bunlar. Resmen üşüştüler ailece... Biz şoka girdik. Hızlı hızlı saydılar altınlarımı bir güzel. Sonra hop çantaya... Siz balayına gideceksiniz, yeni gelin evine hırsız dadanır dediler. Biz koruruz.
Altınlarıma dokunmadım bile... Elim bile değmedi. Hatta gelinliğimin altın kesesiyle aldılar...
Ve altınlarımdan o kese bile gelmedi geriye...
6 ay boyunca eşime isteyelim diye tutturdum. Kayınvalidem sürekli aman merak etmeyin, emanetiniz bizde güvende kızım diyordu...Eşim sürekli ya hu benim ailem hırsız mı ne olacak diyordu.
Ve evet.. Ailesi hırsızmış... Beni merak etme diye diye bir güzel oyalarlarken, çatır çatır yemişler tüm altınlarımı, nakit parayı...
Bir akşam istemeye gittik ve acı gerçeği söylemeye mecbur kaldılar...
Hatta utanmadan kayınvalidem daha sonra,,, ayy senin gramlık altınlar çok işime yaradı. Samimi olmadığım konu komşuya onları takıverdim dedi
Ki biz herşeyimizi eşimle kendimiz yaptık, sıkışırsak altınlardan öderiz diyerek aldık bazı şeyleri... Tek kuruş katkıları olmadığı gibi altınlarımızı da çaldılar.
Şu an hala borç ödüyoruz.
Yukarıda Allah varsa, hakkımın tek kuruşu helal değil...
Kusura bakmayın uzun yazdım, çok doluyum bu konuda. Mutlaka bu kınayı fırsat bilerek isteyin altınlarınızı. Öyle birşey varsa bile ortaya çıksın. Lütfen kına bahanesiyle isteyin...
Ay ruh hastası bunlar ya.. iyi ki kurtarmışsın birdaha vermeyin aman diyim.. benim kvde de düğün günü almıştı zaten takı makı görcek gözüm yoktu.. cuma evlendik. C.tesi ordaydık.. kalkarken eşim şu bizim altınları alalım dedi.. şok oldum hiç beklemiyodum ama hoşuma da gitti.. yeni gelinlerin heveslerini içlerinde bırakmasa ölür şu kaynanalarKizlar aldim bilezikleri ama kv'de bi surat sormayin. Bide kalkmis bana diyor ki x dikkat et dugunde kaybedersin bilmem çeyrek bu kadar olmus alınmazmış bidaha Bide evden cikarken benimle indi asagi yetmedi diyor ki bak arkadaşların istese verme. Sanki çocuğum anlamıyorum
Sakın bir daha geri vermeyin.
Aynen.
Benim basima gelmedi ama gelenler icin oyle...
Ne hakla. Nasil bir hak goruyorlar kendilerinde anlama.. hele bide sen deki benim annemde kalsin. Oo kiyamet kopar. Sanki onunki anada seninki üvey ana. .
O anne guvenilirse benimkide anne. Benim annemde guvenilir.
Gicik oluyorum su aile ayrit edenlere...
Hazir almisken geri vermeyin bari. Uyanik olun az. Bankada kasaya biraktik falan diye uydur.
ben olsam hic görüsmem. resmen hirsizlikGelin odasında neye uğradığımı şaşırdım ben. Benim ailemden kimse gelmedi ayıp olur diye. Eşimden 7-8 kişi geldi, teyzeler yengeler üşüştüler resmen. Ve çok çirkef bir aile. Ben orda kavga etsem, herşeyi bozarlardı eminim. Ben eşimden tepki bekledim ama eşim ailesinin geri vereceklerine emindi.
Eşim öğrenince allak bullak oldu. Bir ömür ezik kalacağım karşında diyor. Ne zaman maddi yönden kavga etsek bunun ezikliğini yaşıyor, bense sinirimi kusuyorum hala... Boynumun borcu bu, sana ödemeden ölmek istemiyorum diyor ama çok zor bu... Artık geçmiş olsun.
Ben zaten mesafeliydim, daha da mesafeliyim. Artık tek başıma hayatta gitmiyorum kayınvalideme. Anca eşimle. Telefonla bile görüşmüyorum. Eşim de asla birşey diyemiyor bana...
Aynen. Abimin dugunu olduğunda. Akrabalar hadi gelin odasina gidin dediler. Annem utandi ben gitmem dedi. Ablam gitmek Orunda kaldi. Almalarini anliyorum ama dugunun ertesi gunu versinler.Tamamen yüzsüzlük... Herşeyi geçtim, kendi oğlumu küçük düşürmemek adına yapamam ben böyle birşeyi... Kendi gururlarını da düşünmüyorlar...
Benim tek şükretme sebebim, altınları kendi aileme vermeyişim oldu. Çünkü kendileri o niyette oldukları için, daha düğün salonunda annemin üstüne yürürlerdi altınlara kondu zannedip...
Yüzsüzler işte...
birdahada asla vermeKizlar aldim bilezikleri ama kv'de bi surat sormayin. Bide kalkmis bana diyor ki x dikkat et dugunde kaybedersin bilmem çeyrek bu kadar olmus alınmazmış bidaha Bide evden cikarken benimle indi asagi yetmedi diyor ki bak arkadaşların istese verme. Sanki çocuğum anlamıyorum
esinin bunu yapmaya hakki yok kasa acacsm de bitti.Eşim en büyük sıkıntı canim ben vermiyorum o götürüyor
Eşim en büyük sıkıntı canim ben vermiyorum o götürüyor
Aynen. Abimin dugunu olduğunda. Akrabalar hadi gelin odasina gidin dediler. Annem utandi ben gitmem dedi. Ablam gitmek Orunda kaldi. Almalarini anliyorum ama dugunun ertesi gunu versinler.
Annemler hemen verdiler. Annem yengeme hep tembihlerdi. Kizim bunlar senin. Benim.oglum istese bile verme. Kenarda birikmis para falan bile yok. Guvencen olsun. Bunun hastaligi var sagligi var. Oglum.istese bile verme dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?