- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
- Konu Sahibi hircinyengeckadini
-
Nasıl birşey demedin yahu resmen çalmışlar.Hayir babam takmis bi saygin olsun iviri ziviri almadim zaten hediyelik bileziklere dokunmadim bile.
Gittiginiz dugunlerde takin diye verdim bussuru sey.
Sadece kendi ailemin akrabalarimin taktiklarini aldim kiymetli ve degerlilerdi.
Doguluyuz ailem altina cok onem verir.
Diyorum ya esimin aileside gayet hali vakti yerinde insanlar bukadarina goz dikmeleri gercekten igrenc
nıye anlatıyorsunuz ki? ne yapıp ne yapmıcagınızı kvdenize? yok kınasına kadar ? madem huyunu biliyorsun anlatma birşeyini!Amin canim. Bak abim kalp amaliyati oldu. Esimde bekle hafta tatilim oldumu beraber gidelim dedi. Benimde isime geldi tama dedim. Kv dedim hemen sesi gitti. Bir muddet sessiz kaldi. Iyi bakariz ben oglumla konusayim dedi. Iyidedim kapattim esim gekdiginde gitmemiz annenin hosuna gitmedi. Neden dedi. Dedim modu dustu bakariz oglumla konusuriz dedi. Dedim. Oda neyi konusacamissiz dedi bilmem izmire gidiş isini herhalde dedim bende.... biz karar akirken ne benim aileme nede onun ailesine danismayizm ikimiz ortak karar aliriz. Kv birseyler der der ama biz bildigimizi okuruz. Sanki o ogluna izmire girme diyecek esimde gitmeyecek. Bana bir turlu kv yapamadı ona ici yaniyor sanirim.bir seferindede arkadasim yurtdisindan kinama geldi taa. Onunda dugunu tr de baska sehirdeydi. Gidicektim komsum ile iki bayan. Bende geleyim gelmeyeyim derken gelmedi (bizimde istedigimiz oydu. Cok densiz konusabiliyor) kalkmis sonra ya ben izin vermezsem dedi. Bende dedim ben kocamdan izinnaldim o dugune gidecegim nokta dedim. Illa gitcen yani dedi. Evet gideceğim o geldi ya benim kinama dedim . Biraksam yedigime ictigime kadar karisacak. Kv yapamadi bir turlu ofleyip pufluyor ozamanda. ALLAH korusun kaynimin basona gelmis olsa kendisi esimi kostura kostura çağırır ama. Olumlerden döndü abim. Nasil gitmeyeyim bosanir yine giderim (ALLAH korusun)
Benim.ailemde senin ailen gibi ama en son aileme laf ettiginde konusmadik aylarca. Ailem bilmiyor tabi olayları. Annemlerin yanina gittigimde ne o aradi ne ben annemler fark etti. Bos ver kizim idare et kizim. Buyuktur vs . Bende dedim anne ne yapcaniz siz herkese hakkettigi gibi davraniyorum. Anneminde canına tak etmis olacak ki. Nasil biliyorsaniz oyle yapim. Hep saygi sevgi dedim hep kizlarim ezildi. Karismiyom bildigin gibi yap dedi. Hah söyle ya dedim.
Ay kusura bakma uzun uzun yaziyorum hep. Biz konu sahibinden dahada dertliymissiz :)
görümcen ne yapcakmışKızlar benim de 4 yıl önceydi düğün ve benim iğrenç görümce keseyi değiştirmek için istedi benden biz daha masaları dolaşmayı bitirmemişken. Ben de vermedim tabii hemen arkamızda da kameraman var bu arada . Neyse bu bağırdı çağırdı iğrenç mahluk. Sonra da zırlamış ben görmedim zırlamasını da kamera çekmiş işte sonra düğün cd sini izlerken gördüm. Velhasıl vermedim düğünün ertesi günü de götürdüm anneme bıraktım. Babam rahatsız oldu götür şunları evimden diye ama 3 yıl orda beklettim.Sonra geçen yıl bozdurdum ve bankaya yatırdım.
Zaten ailesinin her bireyinden ayrı nefret ederim.altınlar yasal olarak kadınındır. O altınlara güvenecek olan erkekler de evlenmesin
Sen kayinvalidene vererek hata yapmissin zaten altin geline aittir takilan paralarla borclar odenir ama altin tamamen geline aittir bizim buralarda boyle buKizlar yarin kuzenimin kinasi var ve ben kv den bileziklerimi isteyemiyorum bilmiyorum niye ama çekiniyorum ilk donemler hırsızlar cok oldugu icin esim onun yanina vermisti ne zaman istesem bi bahane buluyorlar onlar kpder şimdi de esime soyledim iste eger evdeyse verirler yemediler diyor kafam cok karisti acaba benden izinsiz bozdurdular mi ?
Anlatmiyorum ki... bizde kaliyordu ozaman. Misafir olarak geldi 5 hafta kaldi.nıye anlatıyorsunuz ki? ne yapıp ne yapmıcagınızı kvdenize? yok kınasına kadar ? madem huyunu biliyorsun anlatma birşeyini!
aileler kizlarini aman kızım alttan al idare et, saygisizlik yapma diye yetiştiriyor benim ailem.de baskalari kirilmasin diye hayir deme der eger istemediğim bir seye Hayır dersem insanlari kırdın diye bana kizar ben de hep derim saygı önemli ben de cok onem veririm fakat istemedigim birsey için kendimi uzemem ayrıca kendini net ifade etmek saygisizlik degildir ben hakaret etmiyorum derimBen bukadarcik bile hakkini arayamayan kizlarin annelerine cok kiziyorum.nasil yetistiriyorlar bu kadar pisirik yapiyorlar.en ufak hakkini bile arayamiyorlar.daha kendine ait birseyi alamiyor bile.
esin merhametli ve adil bir adammışGelin odasında neye uğradığımı şaşırdım ben. Benim ailemden kimse gelmedi ayıp olur diye. Eşimden 7-8 kişi geldi, teyzeler yengeler üşüştüler resmen. Ve çok çirkef bir aile. Ben orda kavga etsem, herşeyi bozarlardı eminim. Ben eşimden tepki bekledim ama eşim ailesinin geri vereceklerine emindi.
Eşim öğrenince allak bullak oldu. Bir ömür ezik kalacağım karşında diyor. Ne zaman maddi yönden kavga etsek bunun ezikliğini yaşıyor, bense sinirimi kusuyorum hala... Boynumun borcu bu, sana ödemeden ölmek istemiyorum diyor ama çok zor bu... Artık geçmiş olsun.
Ben zaten mesafeliydim, daha da mesafeliyim. Artık tek başıma hayatta gitmiyorum kayınvalideme. Anca eşimle. Telefonla bile görüşmüyorum. Eşim de asla birşey diyemiyor bana...
Anasinin babasinin sozunden cikamiyor ama evlenmeyi biliyor!Bana kalsa hayatta vermem ama esim cok saf babası aklina giriyor buda hemen goturup veriyor
Bozdurun o zaman altınları, araba, arsa gibi seyler için kullanabilirsiniz.Eşim en büyük sıkıntı canim ben vermiyorum o götürüyor
Biliyorum cunku bizdede ne olursa olsun baska insanlar hakli olur.biz haklida olsa susmak zorunda kalarak yetistik.aileler kizlarini aman kızım alttan al idare et, saygisizlik yapma diye yetiştiriyor benim ailem.de baskalari kirilmasin diye hayir deme der eger istemediğim bir seye Hayır dersem insanlari kırdın diye bana kizar ben de hep derim saygı önemli ben de cok onem veririm fakat istemedigim birsey için kendimi uzemem ayrıca kendini net ifade etmek saygisizlik degildir ben hakaret etmiyorum derim
Evli de degilim ayrıca ama ileride kv ustume gelse ailem onlari hakli gorur çünkü hep alttan almasi gerek diye düşünürler bunun sebebi de insanlarin bu kadar kotu olduğunu düşünmemeleri
devir hala kendi devirlerindeki gibi ve insanlar hep kendileri gibi iyi niyetli sanmalarindan
esin merhametli ve adil bir adammış
aradaki dengeyi kurmaya calisiyor belli ki
Sen de cok ezme bence esini çünkü zamanla bikabilir
Anasinin babasinin sozunden cikamiyor ama evlenmeyi biliyor!
Allah askina cocuk musunuz ya
Sana takilan altin hakkinda bile inisiyatif kullanamayacak kadar pasifsin
Evet aynenBiliyorum cunku bizdede ne olursa olsun baska insanlar hakli olur.biz haklida olsa susmak zorunda kalarak yetistik.
kendi ailemede kiziyorum yani.ben ilk zamanlar agzimi acip tek birsey diyemezdim k.valideme.
sonra bu forumu kesfettim Allaha sukur altta kalmadan herkesin cvplarini vermeye basladim.inanin insanin kendini koruyamamasida bir eziyet sekli .
Zaman cok kotu .sessiz kalan , kavga cikmasin diye agzini acmayanlari cok guzel eziyorlar
Biliyorum cunku bizdede ne olursa olsun baska insanlar hakli olur.biz haklida olsa susmak zorunda kalarak yetistik.
kendi ailemede kiziyorum yani.ben ilk zamanlar agzimi acip tek birsey diyemezdim k.valideme.
sonra bu forumu kesfettim Allaha sukur altta kalmadan herkesin cvplarini vermeye basladim.inanin insanin kendini koruyamamasida bir eziyet sekli .
Zaman cok kotu .sessiz kalan , kavga cikmasin diye agzini acmayanlari cok guzel eziyorlar
Kız kvdeden almış ama kv kapidan cikana kadar tembihlemis aman dikkat et kaybetm diye. Isi bitince vermesi gerekiyormus çünkü eşinin babasi oyle istiyormus ve eşi de babasini dinliyormusNe olmuş altınlara biri yazsın merak ettim
Insan iliskilerinin temeli bu sanirim dogru iletisim olmayinca sorunlar basliyor.karsindaki kim olursa olsun.tabii karsindaki, es ailesi olunca durum daha zor.iliskini kesip atamiyorsun..Evet aynen
Ben de cok tartismamaya, onemsiz seyleri dile getirmeden gecistirmeye çalışırım hani ne gerek var gerilmeye diye dusunurum ama herkesin bir dayanma sınırı var, o sınır aşıldı mı susmak kendini ezdirmek oluyor
Ufak tefek seyleri umursamam ama saygisizliga tahammül edemiyorum bunun nasil olmasi gerektigini cevremle olan iliskilerimde yasayarak öğrendim
Benim onceki evimde ev sahibim alt katimda oturuyordu ve inan penceremi açıp kapamama bile karışıyordu ben de aman yaşlı he de gec diyordum kendime ama bir zaman sonra zivanadan çıktı
Bildiğin kv ile aynı apartmanda oturan gelin modundaydim o yuzden ne ev sahibi ne kv ile yakin oturmak dogru değil bunu anladim
Aynen oyle hicbirsekilde yaranilmiyor en azindan hakkimizi savunmus olalimda kendimizi ezdirmeyelim.Kesinlikle haklısınız. Haklı olsan bile ağzını açma, saygısızlık etme denilerek yetiştiriliyoruz. Zaten hayatımızdaki sorunların yüzde sekseninin sebebi bence bu, kendini imalarla ifade etmek veya saygıdan susup hiç ifade etmemek! O yüzden başımız beladan kurtulmuyor. Sessiz, iyi niyetli olan eziliyor, iyi niyeti suistimal ediliyor, hatta dalga bile geçiliyor. Ben de böyleydim, sonra suçu kendimde buldum. 7/24 kibar, nazik, kimseyi kırıp gücendirmeyen bir insanmışım gibi davranarak çevremdekilere yanlış tanıtmışım kendimi, yanlış bir profil çizmişim! Niye insanlar beni yanlış tanıyıp yapamayacağım şeyler beklesinler benden? Akıllandım şimdi biraz, evete evet, hayıra bayır diyorum. Nasılsa hiçbir şekilde yaranılmıyor insanlara, en azından içime sineni yapmış oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?