- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi MelisaMelisa
-
Eleştirilere açık olmalısınız, ben sadece fikirlerimi beyan ettim dönem dönem gelip yazarım. 10 senedir sitenin ev sahibiyim 2-3 yorum olsa da söz hakkım olduğuna inanıyorum. Düşüncelerinize katılmıyorum demiyorum sadece birde işin bu tarafından bakın diyorum, ne ekerseniz onu biçersiniz diyorum. Kayıpları yaşadıktan sonra keşkelerle yaşamayın diyorum.
Benim annem bir melek !
buradaki çoğu arkadaş gibi kayınvalide problemi yaşamadım hiç. hatta kayınvalide demekten bile hazzetmem. rahmetli annem bana kaynanalık yapmadı ki bende ona gelinlik yapıyım (-ki nasıl oluyorsa!!!)
gelelim konuya..
evet sert tepki verenlerdenim bende ilk sayfalarda.
ama bu özel hayat müdaheledir.
ben kendi annemim bile evime çat kapı girmesine tahammül edemem, bunu anneme söyleyebilirim ama eşimin annesine söyleyem.
belki o anda kocamla öpüşüyorumdur, sevişiyorumdur. ev benim sonuçta istediğim yerde yaparım. belki de mutfak tezgahında (evet yuhhh ama misal yani:1closedeyes:)
ama her an mutfaktan biri çıkacak endişesiyle niye yaşıyım ki..
sevişmeyi geçtim, kavga da ediyor olabilirim. bağırıyorum, çağırıyorumdur belki. hangi anne çocuğunu bağırılması görmek ister. haklı ya da haksız farketmez.
eğer erkek bu kapıdan rahatsız değilse yapacak birşey yok tabiki. konu sahibi istediği kadar kendini paralasın.
ama erkek tarafı da rahatsızsa konuşmak ona düşer bu durumda kanımcaa.s.
Ben tavrımı bozmadan yazıyorum eleştiri kaldıramıyorsanız yazdıklarımı da başka yönlere çekmeyin lütfen. Kimseye ne kütük dedim ne de hakaret ettim. Mizahi bir dille (dalga veya alay değil) yaşadıklarınızı kendi penceremden gördüğüm gibi yazdım. Birde bu taraftan bakın dedim. Asla bir kadın gibi düşünmemiz beklenemez lakin bu sizin içinde geçerli empati yapın derken kayınvalidenizdir kriterim.
kezen arkadaş veya sen allah size validenin iyisini vermiş şansınıza tabi arkadaş ise dert yanmış çözüm arıyo kazenin arkadaşı benim tarafımdan bakın degil de ben senden şanslıyım benimki seninkinde iyi dese daha makbul olur
Berlin duvarı yıkıldı bizim kadınımız annesi ile oğlu arasına duvar örüyor. Ah anam aha ölmeseydinde şu gelinleri bir görseydin.
kim demiş onu tabiki bende iki kayınvalidemle farklı farklı sorunlar yaşadım ama bunları büyütmedim eşlerimi anneleri ve benim aramda bir seçim yapmaya zorlamadan meseleleri kendim kibarca konuşarak bazı şeyleri anlamamazlıktan gelerek hallettim inanki bu tavrım karşısında mahçup oldular ve birdaha beni üzmemeye çalıştılar
çünkü bilirimki anne kız arasında bile bazen anlaşmazlıklar yaşanabilir bu çok doğal birşey önemli olan ortak noktalarda buluşabilmektir
niyeyse hep kaynannalar suçlu
sizde hiç suç yok
adı çıkmış anaların
ne dese batar tabi
idareci taraf siz olcaksınız
kaynanaların her dediğini laf sokma olarak algılar gidip kocanıza fitnelik yaparsanız
bu durumda olursunuz
sanki bizim kaynanamız yok
hepinizin kaynanasını toplayıp yanyana dizsek bi benim kaynanamın çenesi etmez yeminle
ama ben hiç bi dediğinin altında acaba şunumu dedi bunumu dedi diye bişey aramıyorum
rahatsız olduğum şeyi lak die söylüyorum asla sessiz kalıpta gidip kocama anan bana bunu bunu dedi demiyorum
muhattap olamıcam bişey söylediğininde de hee anne öyle öyle tamam deyip kapatırım konuyuda
....
oğlum olursa, evden eve kestirme yol yapmak aklıma gelmez, gelse de asla yapmam.
yaparsam da sonuçlarına hazırlıklı olmam gerekir.
.....
............................
ama herkesin aynı yapıda olması beklenemezki
Ufak bir ayrıntı bu kapı sonradan yapılmamış önceden varmış.
Bazılarınız biliyor ben kayınvalidemin yan apartmanında oturuyorum. Apartmanlar bitişik. Kayınvalide zamanında kendi yatak odasından benim evimin mutfağına kapı açmış. ben bu şekilde evlenmeyi kabul ettim. ama sonra çok pişman oldum. ama kapıyı kapattıramadım. yani evimin içinde kayınvalidenin sürekli gelip gittiği, sabah, gece farketmeden. bir kapı var. eşimle çok kavga ettik ama nuh dedi peygamber demedi ve biz kapıyı kapattıramadık. Evimi istediğim gibi döşedim.Halada çok beğenirim. Bütün odalar kocaman. ama o kapı. ne doğrudüzgün misafir çağırabiliyorum. ne de ailem gelebiliyor. her neyse kayınvalidenin apartmanında üst kat satılık. eşime alalım dedim. itiraz etmedi. şaşırdım ama kimse bişey demedi. evi gördük. çok küçük ve güzel değil. bende beğenmedim ama sırf bu kapıdan kurtulup artık sadece kendime ait bir ev istediğim için alınmasını çok istiyorum. ama kararda veremiyorum. Onlardan bir nebzede olsa krtulacağım. en azından kapıyı çalmadan gelemeyecekler. ama otorduğum evde dört dörtlük. eşime biraz ısrar etsem ok diyecek.hayati bir karar benim için. çünkü başka bir yerden ev almamıza asla izin vermezler . ne olur yardım. sizce ne yapayım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?