Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

1. arada kalmasına gerek yok
eşim de bir sıkıntısı olursa ilk önce bana söylemeli annemle ilgili
newden olmuş nie olmuş... die çünkü annemin huyunu en iyi ben bilirim.
yani konuşulursa hatasını anlar mı, yoksa konuşmasa daha mı iyi... benim çözebileceğim bişey mi???

2. biz ılımlı olmak zorundayız... zaten hayat tecrübemiz daha fazla... evlwenip bir kaynana tecrübesi geçirdik önceden... değil miii??? bir aile kuruluyorsa... oğlumun evi dememeli...
oğlumla kızımın demeli..
annem kızmın evi dese ona da derim oğlunun da evi diye...

3. evet kaynanalar ince düşünür biz yontulmamış kütüğüz size göre....
gelinden hizmet görmek değil amaç..... (biz de yedik bu iyi niyet kumkumalığını)

4. alay edip eğlenmek için yer aramayın...
tırstı... cesaretsiz vb. gibi

ayrıca birgün bende kayanan olabilirim bilemem...

ama çocuğulma eşini (kızım mı olur oğlum mu onu da bilemem)
huzursuz edecek bir davranışım olursa...
beni uyarmaları sorun olmaz....

evine pat diye girmem....
işine karışmam....
protokol gibi içeri geçip elpewnçe -divan beklemem

saygıda birgün olsun kusur etmedim kayınvalideme....

ne yüz astım ne de kaba davrandım....

yorumlarımı sorun yaşadığım için değil .... fikrim bu olduğu için yazıyorum....

kız annesi ya da erkek annesi olsun ayrı bir aile olmuş kişilerin iç işlerine buakdar karışamaz

İnadına verilen cevapları çözümlemek ne kadar zor geliyor bize anlatılmak taa en başından kayınvalidenizle bir sorununuz varsa kendiniz çözmeyi deneyin bir oğulun annesini telkin etmesinin onlara ne kadar zor geleceği anlatılmak istenirken sakız gibi mevzu uzuyorda uzuyor.

Gelinin konuşması ile oğulun konuşması arasındaki fark apaçık ortada gelin söylerse 2 gün kızar üçüncü gün umrumda olmaz ama evlat söylerse her kızgınlıkta kaynar kaynar ortaya gelir.

Kız anneleri neden daha anlayışlı bunuda söyleyeyim bari kız anneleri kızlarını deplasman sahada gibi görürler onların yüzünden üzülmelerini istemedikleri için bize göre basit gibi görünen isteklerimiz onları kırsada ılımlı olabiliyorlar. Aman ne ki evladım üzülmesin.

Son düzenleme:

aynen budur.. katılıyorum essmeraldacığım sana...a.s.

Ben tavrımı bozmadan yazıyorum eleştiri kaldıramıyorsanız yazdıklarımı da başka yönlere çekmeyin lütfen. Kimseye ne kütük dedim ne de hakaret ettim. Mizahi bir dille (dalga veya alay değil) yaşadıklarınızı kendi penceremden gördüğüm gibi yazdım. Birde bu taraftan bakın dedim. Asla bir kadın gibi düşünmemiz beklenemez lakin bu sizin içinde geçerli empati yapın derken kayınvalidenizdir kriterim.

:ecrin_bebek::ecrin_bebek:hıımmmmmm......... öyledir.......

bence tam anlamıyla eşinin çok hoşuna gidiccek bir süpriz hazırla ama yakalanmamak için hiçbiir çaban olmasın çünkü eşin bu şekilde rahatsız olsun.Açıkca yakalan yani kaynanana çünkü utanması varsa sizi gördüğü anda bir daha girmez eşin de biraz olsun senin ruh halini anlar....

kuzum yani nicki kuzum kız yassana bişiler, senin dilin sivridir :)

arkadaşım belki bana kızacaksın anlamıyosun bu kadar kolay değil diyeceksin belkide kendi başına gelince böyle olmuyodur seni şu an bilemem durumunu amaaaa
ben olsam napar eder o kapıyı söktürür duvar ördürürdüm....
ne olursa olsun ya öylede huzursuzum böylede bu şekilde hiç olmazsa 2 gün huzursuz olurum öbür türlü bi ömür.....
ama dediğim gibi seni anlamayabilirim çünkü başıma gelmedi ve senn gibi düşünemem....

kim demiş onu tabiki bende iki kayınvalidemle farklı farklı sorunlar yaşadım ama bunları büyütmedim eşlerimi anneleri ve benim aramda bir seçim yapmaya zorlamadan meseleleri kendim kibarca konuşarak bazı şeyleri anlamamazlıktan gelerek hallettim inanki bu tavrım karşısında mahçup oldular ve birdaha beni üzmemeye çalıştılar

çünkü bilirimki anne kız arasında bile bazen anlaşmazlıklar yaşanabilir bu çok doğal birşey önemli olan ortak noktalarda buluşabilmektir

Berlin duvarı yıkıldı bizim kadınımız annesi ile oğlu arasına duvar örüyor. Ah anam aha ölmeseydinde şu gelinleri bir görseydin.

Allah nur icinde yatirsin anneninizi...:Saruboceq:

Cok nadir istisnalar haric bende daima Kayinvalidede bir annedir savunmasini yaparim aslinda...lakin bazi durumlar öyle bir raddeye getirirki insani Berlin duvari degil Cin duvarini ögrmek ister arasinda...

Anlayisli Mantikli Akili bir kadin olsa zaten konumuzdaki Kayinvalide bir kere kapi vurmadan calmadan dank diye oglunun evide olsa girmez, bu bir görgü ve terbiye kurallidir, bu ayri konu....

Ama inaninki Kazen Beycim ben Kayinvalideden ziyade konumuzaki Damat adayina sucu veriyorum, annesi ile esinin arasini hos tutmasi gerekir, ve madem esi bu durumdan rahatsiz oluyor bunu annesine tatli dil ile söylemeli...cünkü oglu söylerse belki 1 gün küser darilir sonra yine oglumdur der ve bagrina basar lakin gelini halk dilinde el kizi söyledigi zaman her daim kötü olur...şutarafagitti

Görüyoruz ve duyuyoruz alsinda bu tür vakalarin cogu zaman sebebi erkekler, esler yani bir türlü arayi tutamiyorlar, bir türlü hem annelerinin hem eslerinin gönlünü alamiyorlar, oysaki biz kadinlar bu konuda usta olmusuz..

iyide seni kabullenmıyolarki kocan sana gülüm dese o hayır ona eşşegim de desene yaparsın

ya ben böyle kayınvalideye napmalı diye başlık açtım yaşadıklarımı kazen arkadaşa da diyorum oku anlarsınız

daha neler duyucam:1shok:
inanamıyorum valla iyi dayanmışsın bu duruma canım
yani eşinin rahatlığınada pes demek gerek
canım eşini kapıyı kaldırmaya ikna edemiyosan kapıya bir sürgü kilit falan yaptır.en azından kaynanan kapıyı çalıp size gelsin öyle pat diye içeri girmesin.aklıma bir tek bu geldi.ayrıca diğer arkadaşların uygunsuz bir şekilde yakalanma senaryolarıda belki çare olabilir.belki eşin ve kaynanan bu durumdan utanırlaryerimseniben
ama boşuna evini değiştirme.diğer ev uzakta olsaydı mutlaka git derdim ama üst kattaki eve kaynanan her şekilde gelir kilit yaptırır yine girer canım.madem bu evinden memnunsun boşuna kendini yorup diğer eve taşınma

benneyaptımki
empati kurdum, geldim.

oğlum olursa, evden eve kestirme yol yapmak aklıma gelmez, gelse de asla yapmam.
yaparsam da sonuçlarına hazırlıklı olmam gerekir.
yaştan dolayı böyle düşündüğümü sanmıyorum, kayınvalide olan ya da olacak yaşta birçok kişi de aynı şekilde düşünüyordur bence.

kayınvalideye yaştan ve konumdan ötürü saygı duyulmalı elbette ama aynı saygıyı kayınvalide oğlu ile gelinin özel yaşantısına göstermeli.
herkes sınırını bilmeli!

ayrıca yeni ev oğlunun evi olmuyor sadece. oğlu ve gelinin evi orası. sanki gelinin o evde bir katkısı yokmuş gibi, bazı kayınvalideler gelinden çok sahipleniyor evi.

erkek anneleri, ya da erkekler kayınvalideyi haksız göremiyordur belki.
kızınız olsa, ve bu şekilde bir yaşam sürse aynı sakinlik sağlanır mı, merak ettim.
ya da beyler, sizin kayınvalideniz bu şekilde sık sık habersiz gelse, buyursun gelsin mi dersiniz?

niyeyse hep kaynannalar suçlu
sizde hiç suç yok
adı çıkmış anaların
ne dese batar tabi
idareci taraf siz olcaksınız
kaynanaların her dediğini laf sokma olarak algılar gidip kocanıza fitnelik yaparsanız
bu durumda olursunuz
sanki bizim kaynanamız yok
hepinizin kaynanasını toplayıp yanyana dizsek bi benim kaynanamın çenesi etmez yeminle
ama ben hiç bi dediğinin altında acaba şunumu dedi bunumu dedi diye bişey aramıyorum
rahatsız olduğum şeyi lak die söylüyorum asla sessiz kalıpta gidip kocama anan bana bunu bunu dedi demiyorum
muhattap olamıcam bişey söylediğininde de hee anne öyle öyle tamam deyip kapatırım konuyuda

bravo işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum kayınvalidenizle sorunlarınızı birebir halledin kocalarınızı ikiniz arasında seçim yapmaya zorlamayın
valla bende bir kayınvalideyim inanki damadım ne kadar kazanır onu bile sormamışımdır onların özel hayatına hep saygı duyarım bir konuda fikrim sorulursa cevaplarım onun dışında hiçbir yaptıklarınada karışmam
ama herkesin aynı yapıda olması beklenemezki

....
oğlum olursa, evden eve kestirme yol yapmak aklıma gelmez, gelse de asla yapmam.
yaparsam da sonuçlarına hazırlıklı olmam gerekir.
.....

Ufak bir ayrıntı bu kapı sonradan yapılmamış önceden varmış.

Ayy yok ben bir daha evlenmicem..
Bu ne ya?:1shok:
Beterin beteri varmış..
Ben habersiz gelmesine kızarken millet ortak kapı ile uğraşıyormuş..
Allahım sabır versin konu sahibine..
Eşine de kayınvalidesine de akıl fikir versin inşallah:teselli:

............................
ama herkesin aynı yapıda olması beklenemezki

Evet sorun burada zaten teyze biraz anlayışsız diyelim (tek taraflı dinledik) Eve gelip ne yapıyor ? Bu ayrıntı yok ! Gelip 10 saat oturuyor mu ? Eve geliyorda hangi saatte geliyor ve ne yapıyor ? Oğlu evdeyken mi geliyor ?

Ufak bir ayrıntı bu kapı sonradan yapılmamış önceden varmış.

aslında olay burada başlıyor. arkadaş bunu daha önce biliyordu.evlenmeden önce görmüştür,muhtemelen. o zaman diyecekti eşine,bu kapı böyle açıkmı kalacak,ben rahatsız olurum diye. o zaman çözülecekti bu sorun...

evi her insanın özeli... kapılarıda izin istemenin bir dili diye düşünüyorum...

kayınvalideniz bunu bilmiyor anlaşılan,ne yazıkki eşinizde rahatsız değil...

şu kadarını söyleyim eğer tüm rahatsızlığınıza karşı herkes görmezden geliyorsa bu durumu,sizde görmezden gelin bence...sizin yerinizde olsaydım özelimi yaşıyorken üzerine kim gelirse gelsin asla utanmazdım...sonuçta orası benim evim ve bende yaşıyorum herkes gibi...hatta,utanacak kişide ben olmamalıyım asla, bunu düşünemeyen beyinlerin arlanması gerek...

ha ben bunu yapamam bu kadarı beni aşar,cesaretim yok dersende o bahsettiğin eve git güzelim...yalnız ordada rahat olabileceğini sanmıyorum,sonuçta bir evdeki ayırdığı kapıyı görmeyen kişi ordada vaktin farkında olabilecekmi.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…