Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

Kayınvalide teyze bilse ki , gelini tüm Türkiye ile onu çekiştiriyor, napardı acaba?

İkinci bir kapı daha açardı valla..

Evet sorun burada zaten teyze biraz anlayışsız diyelim (tek taraflı dinledik) Eve gelip ne yapıyor ? Bu ayrıntı yok ! Gelip 10 saat oturuyor mu ? Eve geliyorda hangi saatte geliyor ve ne yapıyor ? Oğlu evdeyken mi geliyor ?

evet anlayışsız dedin ee daha ne bunın başka bakış açısı olabilirmi hem tek taraf diyosun napalım eşleri ve anaları alıp burda mahkememi kuralım sorun burdaya tek ve caresiz kalmış yardım bekliyo fikir alıyo diger tarafın konuşma imkanı olsaydı bunu ailesyle eşiyle bişekilde evinde davasını görürdü ama o caresiz yardım bekliyo ne yapmalıyım diye

Evet sorun burada zaten teyze biraz anlayışsız diyelim (tek taraflı dinledik) Eve gelip ne yapıyor ? Bu ayrıntı yok ! Gelip 10 saat oturuyor mu ? Eve geliyorda hangi saatte geliyor ve ne yapıyor ? Oğlu evdeyken mi geliyor ?

bunun ne önemi var ki anlamadım?eve gelip ne yaptığının ,hangi saatte geldiğinin yada oğlunun olup olmaması ...burada önemli olan gidiş gelişin kayınvalidenin insiyatifinde olması-özel hayata müdahale

barçmancım..
bazı insanlar yok mu fitnelik dediğiz şeyi yapan...
ama bunun neresi garip eşine ya annenle şöle bi durumla karşılaştım nedir ne değildir... ben anlamadım die fikir sorması ya da eşinden yardım istemesi.....
bu fitnelik mi oluyor..........

ki eşim annemle bir sorun yaşasa ya da aileden başka biriyle bana anlatmadan konuşmasını istemem (anlık bir durum olmadığı sürece tabi)

belki benim çözmem gerekecek belki eşim konuşsa sert bir insan büyük bir tartışma çıkaracak...
böyle daha mı iyi olur???

eşim yüzgöz olacağına usulünce ben söylerim... daha iyi........

ki konu sahibi arkdaş ( o da ortada yok biz artık birbirimize sarmaya başladık) fitnelik falan yapmamış...

ne farkeder ki hangi saatte geldiği, sonuçta küt diye eve dalıyor.
oğlu evdeyken geldiyse karı-koca uygunsuz pozisyonda da olabilir, bu şekilde görülmeyi kim ister ki.
gelini evde tek başınayken geldiyse, mesela kadının evde misafiri vardır ve özel konuşuyorlardır, duyulmasını istemiyordur.
ne olursa olsun en azından o kapı çalınmalı içeri girilirken

Yorumları okudukça insanın evlenesi kalmıyor:1shok:

Her kaynana kötü müdür?

Ya da her gelin iyi midir ?

Bunun ortasını tutturabilirsek sanırım evlenebilirim-tatlicadiarzu-

Ayrıca kazen abinin "kaynanaya 3 vasıta uzak oturacaksın" lafına bayıldım ilerde kesinlikle uygulayacamdelikafadulden

bizim burda derler ki;
kaynananın en iyisi, en harikası cehennemde 7 sene yanacakkötükedihüso
oh nası olsa hepimiz yancas yaşasın kötülük:roflol:

Her kaynana kötü değildir..Bakınız; benim ki;hihoyyyt
Her gelin de iyi değildir belki..Bakınız; bilemicem..CADIARZU

Bu arada avatarın da tam bu topiğe uygun olmuş..Topiğe giren her üyenin gözleri fırlıyor resmen yerinden..:1shok:

Ahh canım ya..
Kimin iyi kimin kötü olduğunu bilmem..
Ama hep derim; idare etmesi gereken büyüklerdir. Onlar da bizim yaşlarımızdan geçti,işlerine gelince olgunluk taslamayı biliyorlar,empati denen kelimeyi azıcık da kendilerine uygulasınlar lütfen. Kendi kızlarının kayınvalidesi sürekli evinin içinde olsa pek mi hoşnut olurlardı acaba?:uhm:
Bu arada başka şehirde bile olsa,yapacak olan en alasını yapıyor,moral bozmak istemezdim ama gerçekler acı işte maalesef..

canım bu kardeş baştan o kapıyı kabullenmiş şahsen ben evlenmeden evel eşim olacak kişiye arada öyle bir kapıyı istemediğimi ama bunun annesini istemediğim anlamına gelmeyeceğini istediği zaman evimize gelebileceğini söylerdim yani baştan bu işi kabullenmezdim

şimdide fikir almak amacıyla konu açmış her kafadan bir ses çıkıyor herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak doğru yolu göstermeye çalışıyor
ama iş işten geçmiş kardeş kayınvalidesiyle fazlasıyla yüzgöz olmuş
üstelik onunla karşılıklı konuşmayı bir kez bile denememiş

belki bir kez konuşurlarsa faydası olabilir diye söylüyorum

Nevbaharcim uzak oturmakda cözüm degilki bazen....Insanin icinde vicdan merhamet anlayis olmadiktan sonra kisi senin huzurunu bozmak istedikten sonra bunu 3000 km dende yapabiliyor....Benim ablamin ex validesi gibi....bir telefon bir laf ve huzur bitti...

Keske bir aile olmanin geregini birbirimizin huzurunu bozarak, özeline girerek, diye algilamasak....Ogulda olsa kizimizda olsa evlendikten sonra arada bir kisi daha vardir, ve o kisi senin canindan can degildir, ve sana öyle olmasida mümkün degildir...

Benim kaynananam dünya iyisi bir kadin cok severim kendisini ve 9 yildir hicbir problem yasamadim lakin yinede rahmetli annemle ayni konuma koyamam onu nasilki oda beni kendi kizlarinin konumuna koymadigi gibi....en basit örnek kizlarindan bahsettigi zaman, napsin kiz iste ugrasiyor diye konusur, fakat biz üc gelinden bahsettigi zaman, kadin diye konusur....iste buda bunu kanitiliyor degilmi??

Gerekde yok zaten herkesin evladi kendine kiymetli fakat oglunun hayatina müdahale ettigi zaman benimde hayatim söz konusu demek, iste bunu anlayamiyor bazilaria.s

Tamam tamam evlenmeyecem ya ben benneyaptımki

Evliliği 2 kişi değil 3 kişi yaptıran kaynanalara hücum diyecem ama şimdi herkez bana hücum edecek diye korkuyorum

kızlar öncelikle cevaplarınz için çok teşekkürler. Ben 3,5 yıllık evliyim. ilk evlendiğimde cilveyle nazla nasıl olsa kapattırırım diye düşündüm. geceliklerle gezdim, eşime güzel sofralar hazırladım. o zaman akşamları kapatabiliyorduk kapımızı. (kapımız çelik kapı filan değil. bildiğiniz iç kapı) o zamanda çok tartıştık ama olmadı. neyse bizim bebeğimiz oldu. bu sefer neredeyse o kapı han kapısı gibi oldu. evime gelen misafirler bile oradan gelir oldu. kaynana kayınpeder gecenin bir yarısı bebeğin sesini duysa hoop dalıyor. kapıyı açmasalar odadan sesleniyorlar. şu anda kızım 1 yaşında. her akşam yemek yenir yenmez eşim kızımı onlara götürür 1 saat severler. sonra eve gelirler. fakat diyelimki ben mutfakta mama yediriyorum kızıma, hemen oradan babaanne veya dede seslenir kızıma. yani kendileri gelmeseler bile sesleri. ben bu olayı boşanmaya kadar götürdüm. ailem devreye gitdi. kızım rahat edemiyor o kapıyı kapattırın dediler. ama kaynana anneme ben yıllarca bir düzen kurdum çirkefin teki için düzeni bozamam, beğenmeyen çeksin gitsin demiş. e benim ailem daha ne desin. neyse ben eve geri geldim ve eşim bir daha sakın bu konuyu açma bana dedi. bende ok dedim. eşim bu kadar olaydan sonra belki daha mesafe koyar diye düşündüm ama nafile. eskisinden daha samimi oldu onlarla. birde eşimin erkek kardeşide annesiyle aynı apartmanda fakat onlara bu kadar saygısızlık yapamıyorlar. yani onlar akşam evlerine indkten sonra bi daha rahatsız etmiyolar. tüm dertleri benimle. bazı arkadaşlar kimse evden yokken duvar ördür demiş. beni direk kapı dışarı koyar eşim. ne haddime beee..yani çok zor benim durumum. eşim çok inat ve ana kuzusu. anası karısına çirkef diyor ama ağzını açmıyor. bu nasıl erkekse...

Tamam tamam evlenmeyecem ya ben benneyaptımki

Evliliği 2 kişi değil 3 kişi yaptıran kaynanalara hücum diyecem ama şimdi herkez bana hücum edecek diye korkuyorum

Evlenme diyecem ama hala kafamı toplayamadığım için bana çullanacak şimdi herkes..
Hani erkeğe de kızıyoruz ya adamlar öyle bir arada kalıyor ki,bir yerde anne bir yerde eş.
Hangisini atsın,hangisini satsın?
Laftan anlamadığı sürece istediğin kadar anlat,anlat,bir daha anlat..mirmirmirmir
Büyükler anlayışlı olacak o kadar!

demek istediğini anladım Barçmancım
ama aklıma hep şu geliyor...
(şahit olduğum bi olaydan çok etkilendim sanırım)

lise yıllarımda bir komşumuz bize geldi gelinin de alıp oturuyoruz derken derken....
gelin kızımız bir laf dedi ve kayınvalidesi de seni terbiyesiz sen evde de böylesin bana da şunları demedin mi diye bağırmaya başladı...

sonradan öğrendik kii... kız anne mutfakta bana bukadar karışma dikkatim dağılıyor bigün tuz yerine şeker koyucam die korkuyorum demiş...
kayınvalide misafirlikte yaptığı yetmiyor gibi akşam oğlu eve gelince ayılıp bayıp senin karın beni azarladı diye ağlamış...

ondan dolayı konuşmayı seçömeyenlerin acaba kayınvalidesi olayı büyütüp kavga çıkaracak bir yapıda olduğundan konuşmadığını düşünürüm....

çok yakın arkadaşımın yaşadığı olayı biliyorum...

nedense kayınvalidesinde evin anahtarı vardı,eşi yaptırıp vermiş eline...oda sürekli vakitli vakitsiz kapı açıp içeriye dalıyormuş...eşiyle bu konuyu ne zaman konuşsa büyük tartışmalar yaşıyordu...en sonunda bir gün uygunsuz halde yakalanınca ,kayınvalide tabiri caizse,anahtarı savurup evden topuk olmuş....

kız epey bi şoka girmişti, ona asla utanmamasını söyleyip sakinleştirdik bi zaman...eşinede ders oldu bu yaşadıkları...

her ne olursa olsun biz yetiştirilirken bile,hiçbirimiz diğerinin kapısını çalmadan içeri dalmadık ...
büyüklere saygım sonsuzdur,ama kendi özelime daha çok......

Iste dedigim gibi kaynanadan ziyada tüm suc esinde....

Kazen beycim okuyorsunuz muhtemelen

Annesinle güzelce konussa hall olacak aslinda, ama niye konussunki, esine baski yapmak sus kapa ceneni demek cok daha kolay degilmi??

Vallaha arkadasim ne diyimki, tekrar tekrar konsumaya calis esinle suclayarak degil iylikle belki bir faydasi olurCADIARZU

Bu yoruma bakarak bence önelikli suçlu kayınvalde değil eş...
Baksanıza eş halinden memnun sorun yok belki de kayınvalde herkes halinden memnun zannediyordur fisfisfis
Baştan keşke böyle kabul edilmese idi...

offff
çirkef???? miii...
hani bi ara siz fitnelik etmeyin diyen bi arkdaş vardı nerde acaba??????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…