Kayınvalideme artık anne demek istemiyorum çünkü

yeni doğum yaptığınız için,yada 'kızım' sözünü duymayı çok ümit etmiş olduğunuz için bu kadar gözünüze batmıştır.

bende kayınvalideme anne diyorum. o da bana kızım demedi hiç sanırım. siz yazınca düşündüm. hiç dikkatimi bile çekmemişti.
beni sevdiğini biliyorum ve hissediyorum önemsememişim demek ki..

sizi buna ite temelde yatan başka sorunlar var sanki?

kızım demekle,anne demekle ana-kız olmuyoruz ya mühim olan gönüller bir olsun.

başka bir probleminiz var mı kayınvalidenizle? çünkü bencede gerçekten kızım deyip dememesi çok da mühim değil.dese ne olur demese neolur kızım deyince anneeciimmm deyip boynuna mı atlıcaz ? hayır.başka problemleriniz varsa eğer bu durum size itici gelmiş olabilir belki de

konu sahibi kafamda şimşek çaktırdı...
şimdi düşünüyorumda benim kayınvalidem canım cicim dedi ismimin sonuna cim cum ekledi bebeğim dedi ama kızım demedi.
haaa hemen işte ne güzel şeyler söylüyor demeyin.
zaten cimi cumu bebeğimi pazardakilere bile söylüyor.
benden ne kadar nefret ettikleri yıllarca rol yaptıkları doğumdan sonra belli olmuştu..
oysa annem gelin hnma kızım der.
araları mesefali olsada.
seni kızımdan ayırmıyorum sen bana soğuksun ama yinede ben şevkatimi esirgemem der.
gelinimiz mesafeli olmak için siz der. ama annem yinede küçükler hata yapabilir çabuk affedilir ama bizim öyle bir lüksümüz yok der kızım demeye devam eder..

altta yatan bir sebep var mı diye düşündüm açıkçası dile gelmiş bir kötülük yok, ne benim tarafımdan ne onun, ama mesela evlerine gittiğimizde oğlum hoşheldin der bana demez, mesela oğluna yemek koyar masada al çocuğum, oğlum der benimkini adımı söyleyerek verir şimdi okuyunca tabi ki dicek dediğinizi duyar gibi oluyorum ama sanki bana inatla söylüyor gibi geliyor belki de haklsınız takılacak bir tarafı yok bende gidip ona bana neden kızım demediniz de kızıma diyosunuz demem zaten ama anne demeyince anlar hatasını belkide sorar kim bilir? Anne demek saygı unsuru değil o zaman nasıl kızım demek değilse öyle mi? saygıda kusur etmem ama anne de demem tıpkı onun bana yaptığı gibi...

bana ne derdi hatırlamıyorum sanırım ismimi söylerdi bende ona mesela ayşeanne derdim
okadar mühim değil benim için

Ne diyeceksiniz anne demeyip? Adıyla mı hitap edeceksizniz siz de?
Bence karşınıza alın ve neden size kızım demediğini sorun. Ben sizi annem gibi görüyorum size anne diyorum. Sizin de bana aynı yakınlığı gösterip kızım demeniz çok hoşuma giderdi deyin
Eğer anlayışlı bir kadınsa aradaki buzlar kesinlikle eriyecektir.
Olmazsa da fazla takmayın aklınıza.
Benim kendi annem bile (kızım da der tabiiki de) genelde ismimle hitap eder bana

Son düzenleme:
Tek sebebin kızım demeyişi olduğu açık, arada soğukluk var sanırım. Arkadaş bu yüzden böyle düşünüyor, kendisi içten anne diyormuş, ama k.valide öyle görmüyor demek ki, insan bu duruma üzülebilir ama tepki vermek de yanlış olur. Konuşsa ne olacak k.valide alınıyor diye "kızım" diye hitap edecek belki, içinden geldiği için değil.

Son düzenleme:
Herşey karşılıklıdır..
Bende demiyorum bişi olmaz o da bana kızım demiyor..
Ki anne demek zorunda hissetmiyorum kendimi bu işler zorla olmuyo..
Demem demicemde..
İçinizden geldiği gibi davranın derim..

yeni doğum yapmış bir anne olarak böyle şeyleri düşünmeye vakit bulabildiğinize şaşırdım gerçekten
kızının bu güzel ve eşi benzeri olmayan günlerinin tadını sonuna kadar çıkarsana arkadaşım
durup dururken kendine dertmi ariyorsun
haa sen ona anne dessen nolur demesen nolur
o sana kızım dese nolur demese nolurki
ne o seni gerçek kızı gibi görür nede sen onu annen gibi görürsün
hitap şekili malesef toplumda yerleşmiş
yabancılar bazen kendi annelerine bile anne demiyorlar ismiylen hitap ediyorlar
kaldıkı kayinvalde kayinpedere anne baba diyecekler
bizim toplumda böyle gelmiş böyle giidyor işte
anne diyoruz diye kendi annemiz gibi gördüğümüzden değil herhalde

Son düzenleme:

sende açık açık konuş

Son düzenleme:
boşver...

sen gelinsin, kızım demek içinden gelmeyebilir, ama senin kızın, onun torunu kalpten gelen bir sevgi var torun sevgisi..kızın büyüdükçe kızına daha hoş kelimelerle hitap edecek bunlar normal..

kafaya takma bence.
Kendi annen var nasıl olsa, ..anneeccciiiiimmmmm.. kelimesinin tadını yaşa bol bol,kendi annenle karşılaştıkça:)

Kayınvalidene de ..anne..demeye devam et başka alternatifin yok zaten.

Son düzenleme:
başta söylemekle hata etmişsin
bunca zamandır söylemissin bu saatten sonra teyze veya abla demende anormal kaçar

ayy demesin bunumu kafana takıyosun amann valla hiç umrumda olmaz .. içinden anne demek gelmıyosa deme hiç bişe deme konusurken ... anne gelıyorum deilde ... gelıyorum bu kadar basıt

canım eğer başka bir sorunun yoksa boşver kafana takma benim kayınvalidem bana kızım diyor da noluyor hatta beni tanımayanlara kızım diye tanıştırır beni ama arkamdan etmediğini bırakmaz yanındayken laf sokar boşanalım diye can atar

böyle kızım diyeceğine hiç demesin daha iyi

sahsen bana gore bana kızım evladım demesı degıl onemlı olan
asıl onemlı olan bana evladı kızı gıbı davranıyor mu
benım kayınvalıdem bana evladım der hep
evladımıyım hayırrr
lafa evladım dıye baslayıp kalbımı paramparca ettıkten sonra lafa baslama seklının ne onemı var

benim annemde bana kızım diyemez.çünki eskiden büyüklerin yanında yavrum kızım denmesi ayıpmış.bizde öyle yetiştik.ama kızkardeşim sonradan doğdu ona kızım der.şimdi bende art niyetmi var diyeyim

kırılmakta haklısın ama eşinin hatrına yinede anne demeni tavsiye ederim.ama içinede atma bu durumu dile getir bence.ama arkasından değil direk yüzüne söylemelisin bence..

kızım demesi şartmı peki, her anne öz kızına kızım gel kızım gitmi diyor, benim kayınvalidem de ddemez açıkcası hiçde sorgulamadım aklıma bile gelmedi, kendi kızınada ismini söyler.

aslında tamda yeni doğum yaptığı için düşünmesi normal
insan anne olunca başkalarının evlatlarına bile farklı bir yakınlık duygusuyla bakıyor.
sonra kendisine niye gösterilmediğine bakıyor...anlam veremiyor..
anne demek şevkat demek diye düşünüyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…