• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideme cokmu yanlisndavraniyorumm

Y

Yemiyorum canim, 3-4 gundur bu evde bi lokma yemiyorum
Ah hadi amaa,alınmış olamazsın:KK51:
Orada çekilmez bir hayatın var,artı kv hala gelin arıyor,nasıl dayanıyorsun:(
Biraz da annene gidin ailecek,orada da ser postu ocakbaşına,annen kv gibi yapmaz,damadını hoş tutar,seni çeken adamı kolay kolay gözden çıkaramaz:)

Ah hadi amaa,alınmış olamazsın:KK51:
Orada çekilmez bir hayatın var,artı kv hala gelin arıyor,nasıl dayanıyorsun:KK43:
Biraz da annene gidin ailecek,orada da ser postu ocakbaşına,annen kv gibi yapmaz,damadını hoş tutar,seni çeken adamı kolay kolay gözden çıkaramaz:)
Konuyi okumadigim belli, imkanim olsa inan kalmazdim ki gercekten sorguluyorum yanlismi yapiyorum diye ama ne bilim.icimden gelmiyo

elinizden gelen işi yapın laf soukunca kahkahayı basın seni de everelim mi sormuyoruz diye alınıyorsun galiba derim :D bence pek büyütecek bişey yok gibi siz tembel o boş konuşan biri ne diyelimki..

Selam,
Eski uyeligime giremedigim icin yeni uyelik aldim. Kisa tutmaya calisicam, gec cevap yazabilirim.

3 haftadir kayinvalidemin yanind a köyde kaliyoruz zorunlu sebeplerden dolayi ben esim ve 2 ve 4 yaslarindaki cocuklarim.

Kayinvalidem cok evhamli ve takintili biri. Bana geldigimden beri surekli alttan alttan laf sokuyor ornek vericem.
Sizden ricam bende yanlismiyimbana onu soylemeniz.

Simdi benim yaptiklarim ve yapmadiklarimla baslayalim:
Sabah 9-10 gibi kalkarim yattigim yatagi toplarim cocuklarimin uzerini degistirim vs. Kahvaltiyi hazirlamaya yardim etmiyorum yada evde baska bisey yapmiyorum, yapsamda cok takintili oldugu icin zaten begenmicek.

Kahvaltidan sonra masadaki tabaklari topluyorum bazen o kadar.
Ev islerindede yardim etmiyorum dedigim gibi takintilari benim sinirlerimi ziplatiyo yapsamda begenmicek ve surekli laf soylicek bu yuzden hic bulasmadim. Iyimi bu yoksa yanlismi?

Ben genel olarak genis bi insanim insanlari takmam ne soylemisler benim hakkimfa vs beni ilgilendirmez
Ama canimi sikan kv cumleleri su son zamanlarda sunlar oldu

Esimin bi arkdasi var adi ali olsun alinin yeni oglu oldu benim kvden laf: alinin oglunu elife alicam (kizim) kiz alamadik onlardan oglan alalim bari (alinin kiz kardesinden bahsedio daha oncede bi vukuati var bu konuda komsu kizi olur kendisi ve benimde arkadasim. Daha once esim bi kere adi yasemin olsun yasemin ne yapiyo diye sordugunda, napsin seni bekliyo diye bi cevap duymustuk :O)

Neyse diger meseleler
Esimle ufak bi tartisma yasadik disari ciktik sakinlesmek icin geldigimde oglum aynen bunlari dedi:
Anne babaannem cici anne alcaz dedi beni baska anneye vecekmis vs.

Sonra esim bana durduk yere sarili oper gelirken cikolata vs getirir 4-5 sefer soyle bi cumle duydum:
Bak oglum benim yanimda bu kariya soyle sey yapma bak (yakin davranma demek istiyo)

Sabah kahvaltida cocuklara gazoz vermesi

Surekli kendi kendi kendine soylenip dirdir yapmasi vs beni baya yordu 3 haftada

Bu aksam tel elimde takilyorum cocuklarda oyuncaklariyla oynuyolar gelmis bana diyo ilgilensene biraz cocuklarla koca gun tel elimde sanki ben buyutmedim bugune kadar onlari neyiyile nasil ilgilencegimi bilmiyorum

Cocuklarinin yanindada surekli ben oglani daha cok seviyorum kizi istemem.

Bizim ilcede isimiz oldugunda cocuklari birakiyoruz, Allah razi olsun gozum arkada kalmiyo bu konuda bakiyo, ama oglumu hep dolduruyo annen seni sevmiyo annen seni yine birakti gitti vs.

Gecede cocuklar onunla yatiyo sadece bi odada soba var esimle biz soguk odada yatiyoruz bunu soyleyerek bile cocugu doldurusa getriyo

Surekli diyo sen yerles ben toplicam arkadaslarimi pazara ciktigimizde hep sana gelicez sonunda dayanamadim dedim ben komsuda istemem misafirde kimsede bana haber vermeden cat kapi gelemez

Buna benzer bi suru sey

Ben burda ev isi yaparim yemekte yaparim hic sorun degil ama icimden gelmiyo yanlismiyim? Benim evim degil benim duzenim degil daha once kv ile toplasam 1 ay bi araya gelmedik

Hep lafi kizim sana soyluyotum gelinim sen anlaya ceviriyo bende ustume alinmiyorum anlamiyorum sorun bendemi eger bendeyse kendimi degistiricem 1-2 hafta daha burdayiz cunku

Hayir tersliyorum sonra birazcikta uzuluyorum sanki ama hic biseyden memnun olmuyo sanki ben ona yardim etsem biseyler yapsam hala daha laf soyleyecek ve fazlasini isteyecek

Baya uzun olmus
canim sen once kendini kayinvalidwne sevdirmeye bak. sabah 6 7 gibi kalk kahvaltiyi bide sen hazirla. hep hazira konma. takintiliymis. sen hele bir yap bakalim. bukadarda genis olma. kayinvaliden sende bir degisiklik gorsun. benden sana tavsiye. annesini nekadar cok sevip sayarsan kocandan sana okadar cok sevgi saygi gosterir. yok burnumun dikine gidicem dersen eninde sonunda kocanin gözü dısari kayar. sonra sen pisman olursun.

Siz bence kayinvalide gormemissiniz o supurgeyi elinize tutusturur poponuz yere degmezdi normalde:) illa onun teklif etmesine gerek yok bence kesinlikle yardimci olmalisiniz. Siz 4 kisi onun evindesiniz o size gelip tek haliyle 3 hafta kalsa burada acicaginiz konu kv geldi, yan gelip yatiyor ben ona hizmet etmek zorundamiyim eli ayagi tutuyo olurdu.

Bi işin ucundan tutsan azcık diyorum, sıkılmıyor musun sürekli oturmaktan? Çevre yok, arkadaş yok bari işle oyalan arada da kitap oku, çocuklarla ilgilen. :KK20:

İkinizde tuhafsiniz bence.. Evimde haftalarca kalan misafir sizin gibi davransa ben daha gıcık davranirdim ... İnsan sinir olunca istemsizce sinir etmek istiyor..Ayrıca büyüklerle ilgili şöyle düşünüyorum; yaş kemâle ermiş o yaşa kadar inandığı doğruları davranış biçimini değiştirmelerini beklememiz doğru değil .. Biraz anlayış biraz saygi durumu daha güzel bir hale getirir.

İşinize geldiği gibi davranıyorsunuz.benim evim değil benim düzenim değil diyorsunuz ama eviniz olmayan biryerde maaile ekmek elden su gölden yaşıyorsunuz. Ne ayıp? Birde kadın size gelcez yerleş demiş gelemeSiniz demişsiniz. Çok komik evinize sokmak istemediğiniz kadının evinde ne işiniz var. İyiymiş bence kayınvalideniz.

Çok cahil bir kadınmış kayinvalideniz
Umursamaz olmayın bence haddini bilsin konusmalarina dikkat etsin.
Cocuklarinin psikolojisini bozmaya hakki yok.
Resmen seni delirtmek için uğraşıyor.
Orda kaliyorsunuz sizi ağırlıyor diye bunları söyleme hakkina sahip değil.Birgün o da sana muhtaç olabilir.Hala da yanlis mi davraniyorum diyorsun.İnsanlarin davranislarini düzeltmesi için agzınla kuş tutmana gerek yok.Yardima ihtiyaci varsa da söyler iş birliği yapilir.Elbet yardimci olursun. Bu kadar iyi niyetli olma.

canim sen once kendini kayinvalidwne sevdirmeye bak. sabah 6 7 gibi kalk kahvaltiyi bide sen hazirla. hep hazira konma. takintiliymis. sen hele bir yap bakalim. bukadarda genis olma. kayinvaliden sende bir degisiklik gorsun. benden sana tavsiye. annesini nekadar cok sevip sayarsan kocandan sana okadar cok sevgi saygi gosterir. yok burnumun dikine gidicem dersen eninde sonunda kocanin gözü dısari kayar. sonra sen pisman olursun.
Yok ya eşten yana sorun yok:))
O,bunlar gözünün önünde yaşanırken,annesi arkalarını temizlerken de:temizlik: öpüp kokluyormuş konu sahibini:KK8::KK8:
Artı kendilerine imrendiğini düşünerek sanırım,canın koca mı istiyor diyormuş annesine:KK57:
Allah düşman başına bile vermesinlik evlat:olamaz:

Evime gelse evimdenmi kovucam sanki? Kapiyimi acmicam? Bu benim basimin ustudur. Saygi meselesi ayri olabilidigince tutuyorum kendimi ama onun bana soyledikleride saygisizlik degilmi bi yerde? Ki bunlarin bi cougu daha geldigim ilk gunlerde soyledigi seyler
Bence rahatlığınızla kadını bezdirmişsiniz evden mi kovacam kapıyı açmayacam diyorsunuz bence siz gidince bir dahaki sefere o size kapısını açmayacak yazık değil mi o yaştaki birine sizin anneniz olsaydı aynısını mı yapacaktınız çok üzüldüm kadıncağıza

Q
telefoondan yazdim, duzenliyorum hemen.
Dedigim gibi yapmak benim icin problem olmazdi nasilsa kendi evimdede yaptigim isler ama laflarindanmidir nedendir bilmem hic bisey yapasim yok
Ben sizi çok iyi anlıyorum benim kv de öyle hicbiseyimi beğenmez elimden bi lokma ekmek yemez ( annem iş öğretmemiş, temizlik vs bilmiyordum diye pismişim yani.) hastayken bi tabak corba versem içmez ne yapsam iğrenerek bakar neden bilmiyorum ama herşeyide bekler şimdi hastaymış benden bekliyolar ama hiç içimden gelmiyor bunlari bile bile ne yapabilirim ki...

Ben sizi çok iyi anlıyorum benim kv de öyle hicbiseyimi beğenmez elimden bi lokma ekmek yemez ( annem iş öğretmemiş, temizlik vs bilmiyordum diye pismişim yani.) hastayken bi tabak corba versem içmez ne yapsam iğrenerek bakar neden bilmiyorum ama herşeyide bekler şimdi hastaymış benden bekliyolar ama hiç içimden gelmiyor bunlari bile bile ne yapabilirim ki...
Beğenmez her şeye laf eder, sonra gider arkandan esine yetistirir bir de bir is yapmiyor der. Bizimkiler sabah ezaniyla kalkar, bir on gb kalkariz arkadasin hesap. Birinde erken kalkip kahvaltiyi hazirlayayim dedim. Zeytini peyniri receli koydum masaya. Ocagin basina onlarin yoresel kahvaltiyi yapmaya gectim. Geldi cekil cekil ben yaparim diye itti beni. Sonra bir yasimdaki kizima donup ben uyanamayinca sen ac mı kaldin dedi. Benim evime gelince de aynisini yapiyordu mutfagima giremiyordum. O arkamdan diyormus ya bende esime dedim. Bizim evde mutfaga girmesin diye. Nasil olduysa dinledi girmedi. Supurge acsam, niye actin der. Acmasam her isi ben yapiyorum yasliyim der. Yemek yapsam yemez. Cocuga surekli bunlar sana bakamiyor mu, niye aglatiyorsunuz der. Ben aglayinca ostedigini yapmam. Sustugunda istedigine ulasabilir. Bu onlara garip geliyor. Cocuk aglamasin diye her istedigini yaparlar, cocugu aglamaya tesvik ederler.

Beğenmez her şeye laf eder, sonra gider arkandan esine yetistirir bir de bir is yapmiyor der. Bizimkiler sabah ezaniyla kalkar, bir on gb kalkariz arkadasin hesap. Birinde erken kalkip kahvaltiyi hazirlayayim dedim. Zeytini peyniri receli koydum masaya. Ocagin basina onlarin yoresel kahvaltiyi yapmaya gectim. Geldi cekil cekil ben yaparim diye itti beni. Sonra bir yasimdaki kizima donup ben uyanamayinca sen ac mı kaldin dedi. Benim evime gelince de aynisini yapiyordu mutfagima giremiyordum. O arkamdan diyormus ya bende esime dedim. Bizim evde mutfaga girmesin diye. Nasil olduysa dinledi girmedi. Supurge acsam, niye actin der. Acmasam her isi ben yapiyorum yasliyim der. Yemek yapsam yemez. Cocuga surekli bunlar sana bakamiyor mu, niye aglatiyorsunuz der. Ben aglayinca ostedigini yapmam. Sustugunda istedigine ulasabilir. Bu onlara garip geliyor. Cocuk aglamasin diye her istedigini yaparlar, cocugu aglamaya tesvik ederler.
Aynen öyle yaaa. Benim kızıma da hepp öyle diyolar. Lafa gelince eşime diyo ki senin karın daha kendine bakamıyor. Bugün 3 kızıda yanındaydı üşütmüş hastaymış aynı hastalığı bende geçirdim kimse halimi sormadı. ama gitmedim diye bugün eşimi doldurmuşlar 2 dkda. Hali tavrı değişikti adamin tuhaf tuhaf sorular sordu. Buarada ben hamileyim sancıdan öldüm bütün gün kimse yanımda yoktu 1 buçuk yasındaki kızıma zor baktım. Bunlari hiç söyleyen yok bana tavir almış hepsi hiç umursamıyorum zamanında yaptıklarina saysın ..

Aynen öyle yaaa. Benim kızıma da hepp öyle diyolar. Lafa gelince eşime diyo ki senin karın daha kendine bakamıyor. Bugün 3 kızıda yanındaydı üşütmüş hastaymış aynı hastalığı bende geçirdim kimse halimi sormadı. ama gitmedim diye bugün eşimi doldurmuşlar 2 dkda. Hali tavrı değişikti adamin tuhaf tuhaf sorular sordu. Buarada ben hamileyim sancıdan öldüm bütün gün kimse yanımda yoktu 1 buçuk yasındaki kızıma zor baktım. Bunlari hiç söyleyen yok bana tavir almış hepsi hiç umursamıyorum zamanında yaptıklarina saysın ..
Söylenip söylenip bir sey olmamis gb etraflarinda pervane olalim istiyorlar. Ben mesafe koydum. Benim kiz emmeye duskun. Gelir memis diye yapisir bana. Bir gun acti memelerini al bende de var gel dedi kizima. Ben şok oldum depresyon tedavisi gordum. Oncekilerle beraber bu son damla oldu yani. Sen bebeklerine odaklan. Bosver milleti zor olsa da. Cok gecmis olsun.

Back
X