Kayınvalıdeme ve kayınpederıme hala anne baba dıyemıyorum !!!!!

sorma bende aynı dertten muzdaribim ama napim canım o kadr olaydan sonra anne falan diyemem kayınpederime diyormda kaynanaya anne diyemiyorm eşimde anneme demiyo banane hiç bişe demiyormm amann 2 yıllık evliyiz bide bebiş geliyo oda bana kızı gibi davransın ben ona zaten anne derim

ben de 2 aylık evliyim ve diyemiyorum yapcak bişey yok, 9 senelik flört döneminde hep teyze amca diye bahsedilince ağzım alışmadı, eşiminde öyle, ısınamadım yalan yok ama sevmiyorum o yüzden anne baba demiyorum gibi bi durumda yok, eşimde ailemi sever ama o da diyemiyo, bazı kızlar daha flört ederken saatlerce sevgililerinin anneleriyle konuşuyomuş telefonda annecim annecim diye, ben flört dönemimizdede hiç aramadım konuşmadım görüşmedim halada resmiyim, eşimde dert etmedi bu durumu, zaten onlar ankarada biz batmandayız mesafe iyi oluyo

eşinin annesinden hoşlanmadığını yazmışsın diğer konunda...
Normal olarak diyemiyosun...

evet bu doğru ama anne baba demeyle ılgısı yok,sadece bılmıyorum cekıngenlıkmıdır nedır bende cozemedım,hadı kayınvalıdemı sevmıyorum kayınpederımıde sevmıyorum aksıne cok severım ama onada baba dıyemıyorum ıste.

aynı sorunları ben de yaşadım.
Hatta gençliğimde kayıvalide ve kayınpederin anne ve baba olamayacağını,
herkesin kendi anne ve babası olduğunun ateşli savunucularındandım.
Tabi yıllar, teori ile pratiğin aynı oladığını yine kanıtladı. Demek lazımmış. Anne ve baba...
Neden ve ne zaman anladın derseniz de...cevap ben anne olunca.
Evladıma her bakışta hem onun hem de eşinin annesi olmalıyım diyorum....yani demek lazımmış...

bende uzuluyorum aslında bu duruma demek ıstıyorum,dıkkat cektıgımınde farkındayım ama bırturlu cesaretımı toplayamıyorum,hatta kayınvalıdesıne kayınpederıne annecım babacım dıyen ınsanlara ımrenıyorum ama ben onlardan degılım demıs bıle olsam anne baba o kadar cımlı konusamam heralde bılemıyorum :)

diğer konunuzu bir daha okuyun, sizde fark edeceksiniz asıl probleminiz eltiniz.
Genelde ondan söz etmişsiniz. Neyse inşaallah problemleriniz çözülür.

genelde ondan soz etmedım,konum kayınvalıdemdı,ısrarla eltımı ortaya koyan arkadaslar vardı o sebepten oturu acıklamalar yaptım,yoksa konumda detaya gırmeden temelını anlattım olayı kı anlasılabıleyım dıye,dıleklerınız ıcın tesekkur ederım.umarım duzelır ''kayınvalıdemle''aramdakı bu kırgınlık.....yoksa eltımle ıyı veya kotu bıseylerın cabasına gırmıs,ya da gırıcek degılım.boyle gelmıs bastan boylede gıdıyor,mesul ben degılım,o sebepten ıcım rahat,gerısı de benım ıcın cok onemlı degıl zaten..

Ben 7 yıldır evliyim bende anne baba diyemedim hiç zaten bu saatten sonra imkansız. Eşim de anne demiyor biz mutluyuz böyle kimse kimsenin annesi değil ben çok takılmıyorum böyle konulara.

Arkadaslar merhaba,

ben 3 aylık bır gelınım,daha oncesınde ıse 2 yıllık nısan donemımız oldu.

Ama ben bu esnada hıc bızaman kayınvalıdeme ve kayınpederıme anne baba dıyemedım dıyemıyorumda,
annem vs olsun artık tepkı alıyorum,
hos esımde demıyor benım anneme babama ne bıleyım oda mı dıyemıyor ya da baska nıye cozemıyorum.
Bıturlu cıkmıyo agzımdan yanı ıcımden gelmıyor ya yanı zorlamı.
Ben bunları anneme dıyınce kızıyorlar haklılar ama zorla degıl ıste napıyım arada bastan berı mesafe oldugu ıcın henuz onları o kategorıye koyamadım galıba.

Ben ne yapabılırım,goruslerınızı beklıyorum.

peki merak ediyorum nasıl hitap ediyorsunuz teyze amca diye mi? ben nişanlımın annesine anne diyorum fakat babasıyla muhattap bile dğilim babalık çok farklı bir olgudur benim için hak etmesi için bir çabasıda yok ikimiz içinde fark etmiyor:31:

Arkadaslar merhaba,

ben 3 aylık bır gelınım,daha oncesınde ıse 2 yıllık nısan donemımız oldu.

Ama ben bu esnada hıc bızaman kayınvalıdeme ve kayınpederıme anne baba dıyemedım dıyemıyorumda,
annem vs olsun artık tepkı alıyorum,
hos esımde demıyor benım anneme babama ne bıleyım oda mı dıyemıyor ya da baska nıye cozemıyorum.
Bıturlu cıkmıyo agzımdan yanı ıcımden gelmıyor ya yanı zorlamı.
Ben bunları anneme dıyınce kızıyorlar haklılar ama zorla degıl ıste napıyım arada bastan berı mesafe oldugu ıcın henuz onları o kategorıye koyamadım galıba.

Ben ne yapabılırım,goruslerınızı beklıyorum.

İnsanlar kendilerini dilleriyle sevdirir;
Anne baba demek sen benim annemsim demek değil ki;

İçinizden gelmeside saygı gereği bunu söylemelisiniz zaten bir kere söylerseniz arkası gelir,Çok zorlanıyorsanız ismiyle anne deyin..:34:

peki merak ediyorum nasıl hitap ediyorsunuz teyze amca diye mi? ben nişanlımın annesine anne diyorum fakat babasıyla muhattap bile dğilim babalık çok farklı bir olgudur benim için hak etmesi için bir çabasıda yok ikimiz içinde fark etmiyor:31:[/QUOTE

sızlı,bızlıyız ıste.mesela telefonda arar konusuruz napıyosun nasılsın der bende ıyıyım sız nasılsınız derım,mesela kayınpederımı sorarım babam nasıl derım,ama yuzune dıyemem bunu ıste :) oyle yanı,sız-bız oteye gıdemıyorum :) hos oda bana kızım felan demıyo zaten hıc duymadım.

İnsanlar kendilerini dilleriyle sevdirir;
Anne baba demek sen benim annemsim demek değil ki;

İçinizden gelmeside saygı gereği bunu söylemelisiniz zaten bir kere söylerseniz arkası gelir,Çok zorlanıyorsanız ismiyle anne deyin..:34:

ya ne bıleyım bırkere desem dedıgınız gıbı arkası gelır belkı ama gelmıyo ıste :) ben boyleyım ıste ya yanı,dedıgınız gıbı ınsanlar dıllerıyle sevdırıyor gercekten,hatta oyle bır eltım var,cok dıllıdır kendılerı :)) bazen onu bu konuda kıskanıyorum :) ama ben oyle degılım asla olmadım yanı olucagımıda sanmıyorum.hanı o polıtıkacılardan,banada hep oyle denıyor polıtıkacı ol bıraz felan ama yok anacım olamıyorum,ben boyleyım napıyım benı gercekten seven boyle sevsın kım olursa olsun dıyorum.ıcımden nası gelıyosa oyle davranıyorum.polıtkaymıs bılmem neymıs cok uzak bana yanı,yoksa kasılıyorum.ben buyum dıyorum.yapmacık buluyorum kendımce o tarz davranısları..bılemıyorum yanıııı bı desemde kurtulsam tek ıstegım budur :)

peki merak ediyorum nasıl hitap ediyorsunuz teyze amca diye mi? ben nişanlımın annesine anne diyorum fakat babasıyla muhattap bile dğilim babalık çok farklı bir olgudur benim için hak etmesi için bir çabasıda yok ikimiz içinde fark etmiyor:31:

sızlı,bızlıyız ıste.mesela telefonda arar konusuruz napıyosun nasılsın der bende ıyıyım sız nasılsınız derım,mesela kayınpederımı sorarım babam nasıl derım,ama yuzune dıyemem bunu ıste :) oyle yanı,sız-bız oteye gıdemıyorum :) hos oda bana kızım felan demıyo zaten hıc duymadım.

bu durumun sizden kaynaklandığını düşünüyorum.

sen nasıl görmek istersen karşıdan sen de öyle davranmalısın.

aynaya gül ki o da sana gülsün.

-----

eşiniz de sizin ailenize demiyormuş. belki bundan kaynaklı demiyorsunuz. ama şu cümleniz dikkatimi çekti ''
hos esımde demıyor benım anneme babama ne bıleyım oda mı dıyemıyor ya da baska nıye cozemıyorum.'' bunu eşinizle konuşmadınız mı peki?

[ı]
bu durumun sizden kaynaklandığını düşünüyorum.

Sen nasıl görmek istersen karşıdan sen de öyle davranmalısın.

Aynaya gül ki o da sana gülsün.

-----

eşiniz de sizin ailenize demiyormuş. Belki bundan kaynaklı demiyorsunuz. Ama şu cümleniz dikkatimi çekti ''
[/ı]
[ı] hos esımde demıyor benım anneme babama ne bıleyım oda mı dıyemıyor ya da baska nıye cozemıyorum.'[/ı][ı]' bunu eşinizle konuşmadınız mı peki?

[/ı]

belkıde olabılır bılemıyorum,esım bıraz bana gore daha cekıngendır,ben daha gırısken vs bır ınsanım.onun belkı bu yuzden zamanla dıcegını dusunuyorum cekıngen bır yapısı oldugu ıcın.1 kere sormustum sen nıye demıyorsun gıbı bısey soyledı ya da senmı soyle once dedı tam hatırlamıyorum.o zamanlar nısanlıydık.dahada sormadım.kendını hazır hıssettıgı zaman soylemesı ıyı olur dıye dusunuyorum,baskıyla zorla soyletmek taraftarı degılım.tekrardan konusayım dıyorum,sonrada bosver dıyorum.bılemıyorum yanı.

Back
X