- 13 Kasım 2023
- 109
- -42
- 13
- 22
- Konu Sahibi mavikelebek43
-
Kadın bunun haricinde sizde kalırken ne yaptı sizeMerhaba hanımlar ben 6 aylık evliyim nişanlılık sürecimizde ne kadar masraf varsa eşim ödedi aslında biz ödedik altınlar hariç eve alıncak eşyalar benim tarafımla yarı yarıya ödencekti ve eşimin tarafı sadece yemek ve eve gelen misafir masraflarını karşıladılar kınalık gelinlik bunlarda dahileşim aldı eşim memur ve niz başka şehire geldik bu 6 ayın içerisinde iznimiz vardı ve iznimizde memleketimize gittik gelirken eşim kayınvalidemide çağıdı ve oda geldi ama eşime ne kadar tamam desemde gelmesini istemedim ve kayınvalidemede gel demedim sorun şu ki o geldiği 1 ay boyunca yaptığı herşey gözüme battı Çünkü düğün masraflarını ödemediler ve benim koltuğumda oturması dolabımdan bişey alması eşyalarıma dokunması açıkcası sinirimi bozdu eşimede belli etmemeye çalıştım ama insan gözünden bakınca anlıyor sürekli neyin var diye sordu onada diyemedim annenin her yaptığı gözüme batıyor diye sizce napmalıyım
Anlıyorum. Soru 1.Merhaba hanımlar ben 6 aylık evliyim nişanlılık sürecimizde ne kadar masraf varsa eşim ödedi aslında biz ödedik altınlar hariç eve alıncak eşyalar benim tarafımla yarı yarıya ödencekti ve eşimin tarafı sadece yemek ve eve gelen misafir masraflarını karşıladılar kınalık gelinlik bunlarda dahileşim aldı eşim memur ve niz başka şehire geldik bu 6 ayın içerisinde iznimiz vardı ve iznimizde memleketimize gittik gelirken eşim kayınvalidemide çağıdı ve oda geldi ama eşime ne kadar tamam desemde gelmesini istemedim ve kayınvalidemede gel demedim sorun şu ki o geldiği 1 ay boyunca yaptığı herşey gözüme battı Çünkü düğün masraflarını ödemediler ve benim koltuğumda oturması dolabımdan bişey alması eşyalarıma dokunması açıkcası sinirimi bozdu eşimede belli etmemeye çalıştım ama insan gözünden bakınca anlıyor sürekli neyin var diye sordu onada diyemedim annenin her yaptığı gözüme batıyor diye sizce napmalıyım
Bir konuda ille benim dediğim olsun diyo ve yapmazsan yok dersende kalkıp kendisi yapıyo yok dediler bi bildikleri vardır diyip oturmuyo ve o düğün masraflarını ödemesi için eşime altınları verdim öyle ödeyebildik yoksa şimdiye borç batağının içindeydikKadın bunun haricinde sizde kalırken ne yaptı size
Yapsa ballandıra ballandıra anlatırdı. Bütün mesele düğünKadın bunun haricinde sizde kalırken ne yaptı size
Sorumlu doğurup bırakmatla yurtlara göndermeyle anne olunmuyorParan varsa evlenirsin paran yoksa kimseden bir şey bekleme lüksün yok. Bir de bu çıktı. Sırf doğurdum diye memur olan kazık kadar adamın düğün masraflarını neden ödeyeyim.? Gönlümden kopmuş amenna. Ama o yaşa gelmiş adamın hiçbir şeyinden ebeveyni sorumlu değil.
Dünyanın en normal şeyini yapmışsınız. KENDİ DÜĞÜNÜNÜZÜN MASRAFINI ÖDEMİŞSİNİZBir konuda ille benim dediğim olsun diyo ve yapmazsan yok dersende kalkıp kendisi yapıyo yok dediler bi bildikleri vardır diyip oturmuyo ve o düğün masraflarını ödemesi için eşime altınları verdim öyle ödeyebildik yoksa şimdiye borç batağının içindeydik
Hayır, değil. Emek vermiş, büyütmüş, okutmuş, yurdunun parasını vermiş, memur etmiş. Daha ne yapacak?Sorumlu doğurup bırakmatla yurtlara göndermeyle anne olunmuyor
Hayır eşim benimle konuştu evet dedim ve kayınvalideme kalsa marta kadar durcaktı işleri çıkınca mecburluktan gitti1. Iki yetişkin insan ancak kendine güveniyorsa evlenmeli ve kendi masraflarını kendileri karşılamalı - ailelerin böyle bir zorunluluğu yok, ha evlenen çifte destek olurlarsa ne âla, hoş bir hareket olur
2. Eşiniz neden size danışmadan annesini çağırıyor, siz istemiyorsanız neden karşı çıkmıyorsunuz?
3. Yeni evlilerin evinde neden 1 ay kalıyor kayınvalide?
Baştan sona iletişim eksikliği görüyorum..
Bir de milletin analığını sorgulamazlar mıDünyanın en normal şeyini yapmışsınız. KENDİ DÜĞÜNÜNÜZÜN MASRAFINI ÖDEMİŞSİNİZ
sürekli neyin var diye sordu onada diyemedim annenin her yaptığı gözüme batıyor diye sizce napmalıyım
O zaman evet demeyecektiniz.. Madem kabul ettiniz niye surat yapıyorsunuz? Çok gereksiz hareketler..Hayır eşim benimle konuştu evet dedim ve kayınvalideme kalsa marta kadar durcaktı işleri çıkınca mecburluktan gitti
Hayır hiç birini yapmamış eşim kendi çalışıp okumuş yurdunun parasını vermedi yurt zaten parasızdı din üzerine bi yurtHayır, değil. Emek vermiş, büyütmüş, okutmuş, yurdunun parasını vermiş, memur etmiş. Daha ne yapacak?
Çünkü benim gördüğüm hep böyleydi tanıdıklarımda ve kardeşlerimde hep böyle olduAnlıyorum. Soru 1.
Düğün masraflarınızı neden kayınvalide ve kp ödemeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?