Kayınvalidemi evimde istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır hiç birini yapmamış eşim kendi çalışıp okumuş yurdunun parasını vermedi yurt zaten parasızdı din üzerine bi yurt
Valla o da onu ilgilendiren bir durum. Yurda verdi diye kötü anne olmuyor. Ve borçlu da olmuyor. Ben de liseden itibaren yurtta kaldım. Çünkü yaşadığımız yerde imkanlar yoktu. Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.

O çok bayıldığınız eşiniz neden bir ay kalmasına müsade etti bir hafta kalıp gitmeliydi. Asıl sorun eşinizde siz kendi kendinize bileniyorsunuz ama adama hava hoş. Bu sebeple yıpratmayın kendinizi ama tekrar gelirse en fazla bir hafta kalabileceğini önceden konuşun.

Neyse konu sahibi biraz savunayım seni ama tek bir konuda. Zaten memlekete gidip aileleri görmüşsünüz ne diye peşinize takılıp sizinle getirdi annesini eşiniz,hadi getirdin belki erkekliği kabardı evini düzenini göstermek oğlun büyüdü anne artık pipisi var demek istedi 1 ay niye ağırlıyor. Bu konuda sana hak veriyorum diğer konularda ful yanlışsın hatalısın

eee koca koca insanlar evlenmeyi biliyorsanız karşılayacaksınız tabi. ne ayıp bi düşünce şekliniz var keşke gelmeseymiş kadın yazık. ne ailem ne kayınvalidemler ufak tefek hediyeler ve gelinlik damatlık dışında hiçbir şeyi ödemediler, ödemek zorundalar mı? anne babalarımızın sorumluluğu bizleri yetiştirip okutmaktı ki onu da sağolsunlar zaten yapmışlardı. biz de kazandık ödedik çok şükür. gelip evimde güle güle oturabilirler başımın üstünde yeri var hepsinin.

Hayır hiç birini yapmamış eşim kendi çalışıp okumuş yurdunun parasını vermedi yurt zaten parasızdı din üzerine bi yurt
Durumları nasıl? Kenara para atacak kadar iyi mi durumları?
Zengin olsalar bunları yapmasalar tamam haklısın derim ama hiç öyle olduğunu sanmıyorum

Tabi canım hiçbir şey yapmamislardir kesin. Eşinizi de leylekler getirmiştir hatta.
Evlilik sürecinde sizin beklediğiniz şeyleri yapmamış olmaları eşinizin ailesini böyle hiç hükmünde görme hakkı vermiyor size. Küçük yerlerde yurtta kalma daha çok olurmuş önceden, bu aileleri kötü yapmaz.

6 aylık evlilikte 1 aylık misafirlik fazla bundan dert yansanız anlayacağım ve hak da vereceğim ama düğün sürecinde yardımcı olmadılar, koltuğuna oturmasın, dolabımı açmasın lafları sizi haksız yapıyor. Size göre hiç hükmünde olsalar da eşinizin ailesi onlar. Bir söyleyin istemediğinizi bakalım ne oluyor.

Benimde sadece düğünde yemeği verdiler aslında başında benimde gözüme batmıyodu sonradan kayınvalidemin davranışları konuşması düğünü de iyi sorunsuz hallettik çok da güzel yaptık diye konuşmasından dolayı aalında bu düşünceler başladı

Sevgili yeni gelin evim değil evimiz demelisin çünkü eşinizle ortak evlendiğinizi anlasanız mı artık?
Anne olduktan sonra insanların anneliğini yaftalamak da daha doğru olur.
Biliyorum da ona göre konuşuyorum dersiniz en azından mükemmel anne olarak.
Onun dışında “evinde@ istemiyorsun anladım da nereye kadar daha altı aylık evlisin hiç mi gelmeyecek hiç mi oturmayacak değerli koltuklarınızda?
Bir de eşim aldı,ailem aldı diyip duruyorsunuz siz ne aldınız?
Koltuğun kırlentlerini mi?
Bence kırlentleri kaldırın sorun çözülür

kv ve kp in maddi durumu nedir? hiç mi birşeyin ucundan tutmadılar, illaki masraf yapmışlardır onlarda
herkesin aksine ben ailelerin düğün sürecinde masraflara yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum
el konu komşu bile çeyizine yardım amaçlı birşeyler alıyor adetten diye. ailelerden beklenilmesi normal olmalı, herşeyin iyisi güzeli olsun diye herkes elini taşın altına sokmalı herkes evladı için yaşıyor

ne kadar masraf varsa eşim ödedi
Eşinizin bu masrafları ödeyebilmesi için kenarda parası olması gerekiyordu bu durumda kenarda parası varsa demek ki ailesi eşinizin maaşından kendilerine fazla harcama yaptırmamışlar, bu bile aslında sizin için sağladıkları bir destek
altınlar hariç eve alıncak eşyalar benim tarafımla yarı yarıya ödencekti ve eşimin tarafı sadece yemek ve eve gelen misafir masraflarını karşıladılar kınalık gelinlik bunlarda dahileşim aldı
Sizin tarafınıza dair kastettiğiniz harcamaları sadece siz mi yaptınız? Ailenizde katkıda bulundu mu yani gelip koltuklarda rahat oturabiliyorlar mı?
Sorumlu doğurup bırakmatla yurtlara göndermeyle anne olunmuyor

Sizin “eşim “aldı dediğiniz kişi onun oğlu .
Yani okutup büyüttüğü oğlu almış memur maaşı ile .

Siz de cebiniz delik gelmişsiniz herhalde ki ben aldım ettim diyememişsiniz eşim eşim diyorsunuz ;iş yok güç yok para yok sizde de .

İyi de bu size ne kazandıracak? Sadece kendi kendinizi yiyp bitirceksiniz.. benim kv kp de bir sey yapmadı şükür eşim yaptı kalkıp bir kere bile bu yüzden surat asmadım canımı sıkmadım iyi ki de yapmadılr ki söz hakları da yok

Yeni evli çifte gelip bir ay kalması onun ayıbi. Ama kimse evlenen memur çocuğu düğünü yapmak,eşyasını almak zorunda değil. Yazık günah onların bir emekli aylığı var sizin onun kaç katı ederinde memur maaşınız var. Yine de onlardan bekliyorsunuz sizin oturduğunuz koltuğu almasını. Bu ne bencillik ya? Siz enflasyon nedeniyle maasiniza gelen zamlarla zaten bir süre sonra borçlarınızı kapatirsiniz, onalr sizin sehpaniz yüzünden yıllarca zorlanırlar. Yazık gerçekten
Şu yaşlılardan ne istiyorsunuz

Eşiniz nemurmuş. Evlenebilecek erişkinliğe ulaştıysanız borçlarınızı da kendiniz ödeyebilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…