- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi La Que Sabe
-
bu size göre öyledir bana göre değil.
tartışmak istemiyorum, bu konunun ucu başka yerlere gider çünkü. bakış açımdan hoşlanmamış da olabilirsiniz, ama dediğim gibi benim için bir farkı yok grevin, aktivitenin veya etkinliğin. bunu söylemeye çalışıyorum.
bu da sizin hayat görüşünüğz tabi ki saygı duyarım
ama o greve kimse eğlenmek için,aman azıcık kafa dağıtayım ,aman değişiklik olsun diye gitmiyor
geleceğini hatta sizin bile belki hakkınızı savunmak için, biber gazı,cop yemeyi göze alarak gidiyor
en azından konu sahıbının o küçük derdine(!) saygı adına böyle yazmamanızı dilerdim
ben sizin anlatmak istediğinizi anlıyorum, anlatmak istediğimi de anlamanıza çok sevindim.
biber gazı ve cop atmaya polisler de meraklı değiller.
ancak bu ülkede grev grevlikten çıkıyor, izdihama dönüyor.
grev adına, devletin malına zarar vermekten zevk alan düşünceler gitgide çoğaldığı için grevlere grev olarak bakmıyorum artık ben.
herkes böyle değil tabiki, grevi mantığıyla bilen var, ama bilmeyen daha fazla.
günümüzde öğrenciler bile terbiyesizlikte haddini aşarken, çevreye isteyerek zarar verirken konu sahibinin kayınvalidesi tabi ki istemez greve gitmesini.
her grevde/eylemde kaldırım taşlarını sökecek kadar kinki, insanlıktan nasibini almamışlar varken hiç bir şey ağız tadıyla yapılamaz oldu.
bankalar, otobüs durakları, ptt, dükkanlar... her yerin camları kırılıp, zarar verilirken grev nerede burada.
umarım daha açık anlatabilmişimdir düşündüklerimi.
Oldukça şekillendi kafamda.Bu arada konuya onun gibi bir kayınvalideye sahip olduğunuz için şanslı olduğunuzu yıllarca desteklediği için onun özel bir insan olduğunu, şimdi çocuk vesilesiyle de biraz duygusallaştığını elbette ki bunu anladığınızı sizin de bunu düşündüğünüzü, ama onun da sizi anlayacağını bildiğinizi söyleyip, bu eyleme neden katılmak gerektiğini "nazım'ın ünlü bir dizesini hatırlatarak da" tekrar ifade edebilirsiniz. Sizin de çocuğunuz sebebiyle kendinizi tehlikeye atmayacağınızı ifade etmeniz ve erken döneceğinizi de söylemeniz bence yeterli olacaktır.
Yani hem ona bilinçli bir kadın olduğunu tekrar hissettirirseniz duygusallığından arınacaktır. Sizin söz verişiniz de içini rahatlatacak, gönül rahatlığı ile tamam kızım diyecektir...
müdehale edilmeyen memur grevleri ne zaman çığrından çıktı?
milyonların katıldığı 1 mayıs ı olaysız geçirmesini bilenler toplu grevleri de olaysız geçirmeyi bilirler,yeter ki müdehale olmasın.
Son zamanlarda grevlerde pek vukuat olmuyor,çok gitmek istiyorsanız uygun bir dille anlatın.
insanların ne dediklerine de bakmayın, biz hakkımızı aramadan kimse hak vermez.Her şey çocuklar ve geleceğimiz için.
''canım çok sıkılıyor, oyalancak meşgale bulamıyorum'' ya da '' sevgilimle buluşmaya giderken ne giysem bilemedim'' gibi konuların hiç yadırganmadığı forumda arkadaşın sorunu neden küçümsenmiş hiç anlamadım.
konu sahibi arkadaşım, eğer greve katılmayı çok istiyorsan, kayınvalidenlle güzel güzel konuşup bunu anlatmaktan başka çaren yok ki. bence de eşinin konuşması doğru değil. sen sıkıntılı bi durum yaşanmayacağı konusunda ikna etmeye çalışmalısın.
Oldukça şekillendi kafamda.
İnanın çok rahatlattınız. Zira epey endişeliydim.
İnsan bazen içinde bulunduğu durumda doğru ifadeleri kullanamıyor malum.
E söylemek var, söylemek var.
Gerçekten teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek, evet haklısınız bazen problemin içinde olunca "nerden,nasıl başlasam" sıkıntısı doğuyor. Bizler doğamız gereği, duygusal varlıklarız ancak sağlam karakterli insanlar ne kadar duygularına yenik de düşseler zaman zaman, onlara "benliklerini" hatırlatmak , onları geri kazanmak gibidir. O yüzden kayınvalidenize önce onun özel ve bilinçli bir bayan olduğunu hatırlatmanız gerektiğini düşündüm , bu başından itibaren onu yumuşatacaktır ve kendini arınmış hissedecektir. Ancak sonrasında sizin de onun için taviz verip, erken geleceğini söylemeniz onun sevincini doruğa çıkaracaktır diye düşünüyorum.
" seni tanıyorum bilinçli bir insansın, ki burada hassasiyetinin de farkındayım kötülüğümü istemiyorsun, ama bu geleceğimiz için gerekli ,lakin ben yine de seni üzmemek için erken geleceğim" en kısa özetiyle bu temelde bir konuşma doğal akışında çözüm olacaktır.
Ki biliyor musunuz, bence olaya girdiğinizde doğaçlama çok güzel bir diyaloğun yaşanacağına da inanıyorum.
Hatta şunu da diyebilirsiniz, eğer kendisine sahip olmasaydınız belki de şu anda " neden gitmeniz gerektiğini anlamayıp üzerine sizi arkanızdan çekiştirip, bu nasıl bir kadın diyerek oğluna şikayet " eden bir kayınvalideye sahip olacaktınız. Bunu düşündüğünüzde onun değerini bir kez daha anladığınızı, ona saygınızdan ve onu endişelendirmek istemediğinizden de sizin de taviz verip süreyi en kısaya indireceğinizi söyleyin.
Aynı şeyleri diyorum ama farklı cümleler kurdum en azından hahaha:)
ben sizin anlatmak istediğinizi anlıyorum, anlatmak istediğimi de anlamanıza çok sevindim.
biber gazı ve cop atmaya polisler de meraklı değiller.
ancak bu ülkede grev grevlikten çıkıyor, izdihama dönüyor.
grev adına, devletin malına zarar vermekten zevk alan düşünceler gitgide çoğaldığı için grevlere grev olarak bakmıyorum artık ben.
herkes böyle değil tabiki, grevi mantığıyla bilen var, ama bilmeyen daha fazla.
günümüzde öğrenciler bile terbiyesizlikte haddini aşarken, çevreye isteyerek zarar verirken konu sahibinin kayınvalidesi tabi ki istemez greve gitmesini.
her grevde/eylemde kaldırım taşlarını sökecek kadar kinki, insanlıktan nasibini almamışlar varken hiç bir şey ağız tadıyla yapılamaz oldu.
bankalar, otobüs durakları, ptt, dükkanlar... her yerin camları kırılıp, zarar verilirken grev nerede burada.
umarım daha açık anlatabilmişimdir düşündüklerimi.
Kimle hangi konu konuşulursa konuşulsun, özellikle eşler arasında çok işe yarıyor;
İstişare edildiği hissettirilmeli.
Önce onure edilmeli, sonra duygular anlatılmalı kendimiz odaklı,suçlamadan,
sonrasında düşüncesi çok önemli olduğunu hissettirip onunda konuşmasına fırsat verecek bir ince soru sorarak ya da cümle kurarak konuşmayı bitirmek.
Bu şekilde sonuçlanmamış bir konu olamaz, varsa karşımızdakinin idrak süzgecinin zayıflığından, önyargılarından kaynaklanıyor.
inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?