- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi La Que Sabe
-
Merhaba,
K.validem dünya tatlısı bir insandır.
Kendini yetiştirmiş, sohbeti tatlı, tartışması verimli, art niyetsiz hatta aşırı iyi niyetli bir kadından bahsediyorum.
Onu çok severim ve bu duygumun karşılıklı olduğuna inanıyorum.
Kendisiyle her konuyu rahatlıkla konuşabilirim. Ağzından "kızım" dışında başka hitap çıkmaz.
Konuya gelecek olursak; malumunuz çarşamba günü genel grev var.
Bu tip eylemlere liseden beri aktif olarak katılırım.
10 yıllık memurum. 6 yıldır evliyim. K.validem bu durumu bilir ve yeri geldiğinde destekler.
21 aylık oğluma nöbetleşe bakarız.
Ben gelince o işe gider.
Çarşambaları ve cumaları gitmez. Dün akşam konuşurken çarşamba günü işi olup olmadığını sordum bana heyecanla "Eyleme gitmeyeceksin değil mi?" dedi gitmeyi düşündüğümü söyleyince çok kibar bir dille korktuğunu ifade etti.
Bu arada kendisi panik atak hastası ve bu konuşmamızda bile heyecanlandı.
Onu çok iyi anlıyorum. Kendi açısından haklı olduğunu görüyorum.
Burada birçok arkadaşın da hak vereceğini biliyorum. Dediğim gibi endişesi hiç de yersiz değil aslında. Biliyorum.
Ancak ben bu konuda onu kırmadan ikna etmenin yollarını arıyorum.
Akşam onlar gidince konuyu eşime açtım, gitmek istiyorsan ben konuşurum, uygun bir dille anlatırım, dedi.
Ama bu bana ters bir durum.
K.validemi şikayet etmiş konumuna düşmek istemem. Bu onu incitecektir.Zaten mevzu ikimizin arasında, eşimin dahil olması yersiz olur.
Akıl akıldan üstündür diyerek size danışmaya karar verdim.
Onu kırmadan nasıl ikna edebilirim? Nası bir konuşma yapmalıyım sizce?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Gitmek konusunda problemim yok zaten. Ben çıkıp gitsem de çocuğuma gözü gibi bakar.gitme. grev çocuğundan önemli mi.
inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum
inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum
Gitmek konusunda problemim yok zaten. Ben çıkıp gitsem de çocuğuma gözü gibi bakar.
gitme. grev çocuğundan önemli mi.
Bu yüzden onu rahatlatacak bir açıklamayı nasıl yapacağımı soruyorum zaten.Kayınvaliden çocuğuna bakarsa niye bu kadar dert ettin.İçine sinmemiş ve gitmeni istememiş.
sen bunu bile bile nasıl gönül rahatlığıyla bir aktivite yapmayı düşünüyorsun?
Kayınvaliden seni normalde desteklermiş böyle konularda, bence oturup konuş, neden bu sefer daha hassaslaştığını sor, greve gitme amacını açıklayıcı bir dille anlatırsan sanırım anlayacaktır. Bence bir anlık korkuya kapılmıştır..
Üstelik insanların yaşları da ilerledikçe sanki daha bir hassaslaşıyorlar. O tamamen sana birşey olursa korkusu içerisinde ama orda bulunma amacı anlattığında ikna edebileceğine inanıyorum.
Birşey olmayacak merak etme tarzı telkinler inandırıcı olduklarında da işe yarayabiliyor.
Neden dert olarak görülmediğini anlamadım ben. Sonuçta memursunuz sanırım siz ve hakkınızı aramak için orda olmak istiyorsunuz, ki derdiniz de panik atak hastası bir bayanı endişelendirip üzmemek. Neyse benimde muhtemelen kayınvalideniz yaşlarında bir annem var ve o da benim için endişeleniyor gitmemi istemiyor haberi olduğunda, amacını açıklamaya çalışmak vs. birşeyi değiştirmiyor kendi kızlarının güvenliğinden önemli değil onlara göre hiçbirşey. Kendilerine göre haklılar tabi, ben geri dönene kadar haber vermemekte buluyorum çareyi gereksiz endişelere kapılmaması için annemin. Öyle bir imkanınız varsa siz de boşuna endişelendirmeyin bence kadıncağızı.
Bu yüzden onu rahatlatacak bir açıklamayı nasıl yapacağımı soruyorum zaten.
Kayınvaliden çocuğuna bakarsa niye bu kadar dert ettin.İçine sinmemiş ve gitmeni istememiş.
sen bunu bile bile nasıl gönül rahatlığıyla bir aktivite yapmayı düşünüyorsun?
inana sana tum fýkrýmle yardýmcý olmak ýsterým ancak .burda anasýzlar babasýzlar var dertler adeta derya olmuþken senýn boyle býr konuyla gundemý meþkul tutup gercek yardýma muhtaç ýnsanlarýn zamanlarýný çalman pek hoþ olmuyor burda çok basýt býr konu hakkýnda goruþ belýrtýrken býle ýnsanlar klavyeye var gucuyle yuklenýyor býr yardým nýyetýyle bu alýn terýný be emeðý bence çok fazla kullanmamak lazým gercek yardýma iht olduðu gun goruþmek uzre dýyorum
Sİzin kativite olarak nitelendirdiğiniz durum bir sinema ,tiyatro vs değil
GEleceğini,hatta çocucuğunun geleceğini düşünen bir annenin,bir memurun hakkını arayacağı bir grevdir
Konu sahibi arkadaşım kayınvaliden dediğine göre çok anlayışlı biri
ona ne gideceğini oolmazsa erken dönebileceğini,bunu çocuğun için yapman gerektiğini söyle
Eminim böyle bir insan bunu zaten kabul edecektir
Sİzin kativite olarak nitelendirdiğiniz durum bir sinema ,tiyatro vs değil
GEleceğini,hatta çocucuğunun geleceğini düşünen bir annenin,bir memurun hakkını arayacağı bir grevdir
Konu sahibi arkadaşım kayınvaliden dediğine göre çok anlayışlı biri
ona ne gideceğini oolmazsa erken dönebileceğini,bunu çocuğun için yapman gerektiğini söyle
Eminim böyle bir insan bunu zaten kabul edecektir
aktivite, etkinlik veya grev.
benim için bir farkı yok.
bunun sizin için anlamı başka olabilir, aktivite sınıfına sokmayabilirsiniz. ama benim için aynı sınıftalar. tartışmaya açık bir konu olacağını sanmıyorum.
Bu yüzden onu rahatlatacak bir açıklamayı nasıl yapacağımı soruyorum zaten.
Sanıyorum son zamanlarda yaşanan sert olaylardan dolayı tedirginlik yaşıyor.
Dediğiniz gibi yaşında etkisi olsa gerek.
bu da sizin hayat görüşünüğz tabi ki saygı duyarımaktivite, etkinlik veya grev.
benim için bir farkı yok.
bunun sizin için anlamı başka olabilir, aktivite sınıfına sokmayabilirsiniz. ama benim için aynı sınıftalar. tartışmaya açık bir konu olacağını sanmıyorum.
Evet basın açıklamasından sonra olabildiğince erken döneceğimi söylemek biraz rahatlatabilir onu.
Bunu söyleyeceğim teşekkür ederim.
Ben zaman geçirmek için gitmeyeceğim ki.
Aksine bu benim hayata bakışıma göre yükümlülüğümdür.
Ben zaman geçirmek için gitmeyeceğim ki.
Aksine bu benim hayata bakışıma göre yükümlülüğümdür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?