- Konu Sahibi La Que Sabe
-
Bos vakitlerini evladinla gecirecegine greve mi gitmek istiyorsun yani.
Bir de tehlikeli yani...
Bos vakitlerini evladinla gecirecegine greve mi gitmek istiyorsun yani.
Bir de tehlikeli yani...
Hallettik, sizlerin yardımı büyük oldu.öncelikle size teşekkür ediyorum çünkü bizlerin (bende öğretmenim) daha iyi şartlarda çalışması için fedakarlıklar yapıyorsunuz...6 yıllık evlisiniz ve bu ilk katıldığınz grev değildir zaten.k.validenizin alışık olduğu bir durum olmalı.eşinizi araya katmadan siz konuşun,neden katılmak istediğinizi anlatın.eminim anlayışla karşılayacaktır.
bu arada hangi derdin büyük,hangisinin küçük ve konu açılabilr olduğuna üyeler mi karar veriyor :) 4 yıldır kk üyesiyim bunu bilmiyordum
grev boş vakitte yapılan bir eğlence değil,iş bırakma eylemi gibi bir eylemdir.zaten greve gitmese işe gidecek o saatte.ayrıca memur topluluğunun yaptığı basın açıklamasının herhangi bir tehlikesi yoktur.ama sizde haklısınız çünkü zamanında emekli öğretmenlerimiz bile cop ve bibergazı yedi! ayrıca arkadaşımız çocuğum mu grev mi dememiş konuyu buraya çekmek hiç doğru değil.k.validesini nasıl ikna edip edemeyeceğeni sormuş...
Ladyfog arkadaşım senin gibi duyarlı meslekdaşlarımı gördükçe içimdeki karanlık bir nebze olsun aralanıyor...
ben de öğretmenim ve maalesef doktor dışında evden çıkmam yasak 1 ay raporluyum...eşim gidecek ama çoook istedim ben de olmayı...git arkadaşım, bu kez sessiz kalmamalı, susmamalı...fiziksel olarak desteklemeyi çok isterdim ama yürekten destekliyorum hakkını arayan herkesi...
Umarım sağlıkla gelir kuzucuğunuz.
Umarım her şey daha iyi olur onlar için. Teşekkür ederim.
''canım çok sıkılıyor, oyalancak meşgale bulamıyorum'' ya da '' sevgilimle buluşmaya giderken ne giysem bilemedim'' gibi konuların hiç yadırganmadığı forumda arkadaşın sorunu neden küçümsenmiş hiç anlamadım.
konu sahibi arkadaşım, eğer greve katılmayı çok istiyorsan, kayınvalidenlle güzel güzel konuşup bunu anlatmaktan başka çaren yok ki. bence de eşinin konuşması doğru değil. sen sıkıntılı bi durum yaşanmayacağı konusunda ikna etmeye çalışmalısın.
inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum
Ahahaha valla çok güldüm; duyan da burayı 112 acil servis, 155 polis imdat hattı falan sanacak.
Ayrıca ben de dahil olmak üzere sanki burada yazdığımız mesajlarla milleti boklu kuyudan çekip çıkartıyoruz.
Hay Allahım yarabbim ya.
Güzel ve verimli bir konuşma oldu.
En azından biraz rahatladığını hissettim.
Onu çok iyi anladığımı, haksız olmadığını, kendime zarar gelmemesi için elimden geleni yapacağımı söyledim.Ayrıca onun gibi bir annem olduğu için şanslı olduğumu, içinin rahat olmasını, yoksa aklımın onda kalacağını ifade ettim.
Gözleri doldu, sarıldı, caymayacağını biliyordum, şansımı denedim, dedi.
Daha uzundu konuşma ama kabaca özeti bu diyeyim
Hepinize teşekkür ederim.
Gerçekten önerilerinizden çok faydalandım.
İçim sımsıcak oldu.
Damarlarımda kanım eriyor, kaynıyor adeta.
Hala düşünen birileri var, her mânâda...
Bir kadın; hem emeğine onurluca sahip çıkıyor, hem çevresindeki insanları üzmemeye çalışıyor.
Sonuna kadar arkanızdayız. İnsanca bir yaşam en büyük temennim size.
Ben yanmasam
sen yanmasan
biz yanmasak,
nasıl
çıkar
karan-
-lıklar
aydın-
-lığa...
Üstad'a ve "düşünen" nicelerine selam ederim.
Güneşli Pazartesiler!
Ahahaha valla çok güldüm; duyan da burayı 112 acil servis, 155 polis imdat hattı falan sanacak.
Ayrıca ben de dahil olmak üzere sanki burada yazdığımız mesajlarla milleti boklu kuyudan çekip çıkartıyoruz.
Hay Allahım yarabbim ya.
Merhaba,
K.validem dünya tatlısı bir insandır.
Kendini yetiştirmiş, sohbeti tatlı, tartışması verimli, art niyetsiz hatta aşırı iyi niyetli bir kadından bahsediyorum.
Onu çok severim ve bu duygumun karşılıklı olduğuna inanıyorum.
Kendisiyle her konuyu rahatlıkla konuşabilirim. Ağzından "kızım" dışında başka hitap çıkmaz.
Konuya gelecek olursak; malumunuz çarşamba günü genel grev var.
Bu tip eylemlere liseden beri aktif olarak katılırım.
10 yıllık memurum. 6 yıldır evliyim. K.validem bu durumu bilir ve yeri geldiğinde destekler.
21 aylık oğluma nöbetleşe bakarız.
Ben gelince o işe gider.
Çarşambaları ve cumaları gitmez. Dün akşam konuşurken çarşamba günü işi olup olmadığını sordum bana heyecanla "Eyleme gitmeyeceksin değil mi?" dedi gitmeyi düşündüğümü söyleyince çok kibar bir dille korktuğunu ifade etti.
Bu arada kendisi panik atak hastası ve bu konuşmamızda bile heyecanlandı.
Onu çok iyi anlıyorum. Kendi açısından haklı olduğunu görüyorum.
Burada birçok arkadaşın da hak vereceğini biliyorum. Dediğim gibi endişesi hiç de yersiz değil aslında. Biliyorum
Ancak ben bu konuda onu kırmadan ikna etmenin yollarını arıyorum.
Akşam onlar gidince konuyu eşime açtım, gitmek istiyorsan ben konuşurum, uygun bir dille anlatırım, dedi.
Ama bu bana ters bir durum.
K.validemi şikayet etmiş konumuna düşmek istemem. Bu onu incitecektir.Zaten mevzu ikimizin arasında, eşimin dahil olması yersiz olur.
Akıl akıldan üstündür diyerek size danışmaya karar verdim.
Onu kırmadan nasıl ikna edebilirim? Nası bir konuşma yapmalıyım sizce?
Yardımcı olursanız sevinirim.
bir memur olarak konusuyorum...
baska türlü hakkımızı arayamıyoruz bende aktif olarak katılırdım bu tür grevlere ama devir o kadar kötü ki bencede gitmemen en dogrusu gibi insanlar çığırından cıkmıs ne yapacakları belli olmuyor ki yolda bile yürümeye korkar hale geldik ...en azından bebeğin için gitmemelisin
Eylem biçimi, nedenleri konusuna oldukça girmemeye çalışıyorum sitedeki kurallar yüzünden.
Ancak şunu ifade etmek isterim ki bir hiçten çoktur.
Ben çocuğumun geleceği, emeğimin karşılığı için orada olmalıyım.
Aynı şartlarda çalıştığım insanlar tepkilerini dile getirirken duramam.
Son günlerde görüyoruz sert müdahaleler oluyor evet. Elbette azami ölçüde kendimi koruyacağım.Yasaları çiğnemiyoruz ama çiğneyenlerden daha fazla cezalandırılıyoruz.
Bu yüzden yılıp doğru bildiğimden cayamam ki.
inana sana tum fıkrımle yardımcı olmak ısterım ancak .burda anasızlar babasızlar var dertler adeta derya olmuşken senın boyle bır konuyla gundemı meşkul tutup gercek yardıma muhtaç ınsanların zamanlarını çalman pek hoş olmuyor burda çok basıt bır konu hakkında goruş belırtırken bıle ınsanlar klavyeye var gucuyle yuklenıyor bır yardım nıyetıyle bu alın terını be emeğı bence çok fazla kullanmamak lazım gercek yardıma iht olduğu gun goruşmek uzre dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?