Kayınvalidemi nasıl ikna edebilirim?

Bos vakitlerini evladinla gecirecegine greve mi gitmek istiyorsun yani.
Bir de tehlikeli yani...

grev boş vakitte yapılan bir eğlence değil,iş bırakma eylemi gibi bir eylemdir.zaten greve gitmese işe gidecek o saatte.ayrıca memur topluluğunun yaptığı basın açıklamasının herhangi bir tehlikesi yoktur.ama sizde haklısınız çünkü zamanında emekli öğretmenlerimiz bile cop ve bibergazı yedi! ayrıca arkadaşımız çocuğum mu grev mi dememiş konuyu buraya çekmek hiç doğru değil.k.validesini nasıl ikna edip edemeyeceğeni sormuş...

Hallettik, sizlerin yardımı büyük oldu.

Evet ben greve gideyim mi diye sormamıştım.Dediğim gibi gitmemek gibi bir durumum olamaz.

Ladyfog arkadaşım senin gibi duyarlı meslekdaşlarımı gördükçe içimdeki karanlık bir nebze olsun aralanıyor...

ben de öğretmenim ve maalesef doktor dışında evden çıkmam yasak 1 ay raporluyum...eşim gidecek ama çoook istedim ben de olmayı...git arkadaşım, bu kez sessiz kalmamalı, susmamalı...fiziksel olarak desteklemeyi çok isterdim ama yürekten destekliyorum hakkını arayan herkesi...

Umarım sağlıkla gelir kuzucuğunuz.
Umarım her şey daha iyi olur onlar için. Teşekkür ederim.

evet canım.
bazı hemcinslerimiz kadınların yanlızca boş oturmasını,giyinip süslenmeyi dert etmesini istiyor.
hakkını aramak yanlızca erkek işi onlara göre.

Ahahaha valla çok güldüm; duyan da burayı 112 acil servis, 155 polis imdat hattı falan sanacak.

Ayrıca ben de dahil olmak üzere sanki burada yazdığımız mesajlarla milleti boklu kuyudan çekip çıkartıyoruz.

Hay Allahım yarabbim ya.

Kayınvalidenizin endişelerinin yersiz olduğunu bir şekilde anlatın ve gidin...Her yürüyüşün sonunun kötü olmadığını olsada bundan uzak kalmanın kendi elinizde olduğunu anlatın ona.

Ve konuyu saptırmadan yorumlara devam edelim.Konu grev,yürüyüş gibi protesto eylemleri iyi mi,kötü mü,amaç ne,çatışma olur olmaz,çocuk bakımı,çocuğun bırakılması veya boş vakitlerinzi nasıl değerlendirirsiniz değil..Kayınvalideyi kırmadan endişelerinden kurtarmak...

haahaha daha iyi anlatamazdım hissettiklerimi :))

kayinvalidenizin yanina oturun yanagindan opun
annecigim ben gitmek istiyorum her sene gidiyorum
sirinlik yap
madem kizi gibi goruyo seni

İçim sımsıcak oldu.
Damarlarımda kanım eriyor, kaynıyor adeta.
Hala düşünen birileri var, her mânâda...
Bir kadın; hem emeğine onurluca sahip çıkıyor, hem çevresindeki insanları üzmemeye çalışıyor.

Sonuna kadar arkanızdayız. İnsanca bir yaşam en büyük temennim size.

Ben yanmasam
sen yanmasan
biz yanmasak,
nasıl
çıkar
karan-
-lıklar
aydın-
-lığa...

Üstad'a ve "düşünen" nicelerine selam ederim.
Güneşli Pazartesiler!

Sizin gibi takdir ettiğim bir kadından bu cümleleri okumak çok güzel.
Yazdığınız şu satırlar da bana hissettirdi tarif ettiklerinizi.
Ne güzel.
Gülümsedim...

hahahha cok guldum bu yoruma katıldıgımı da belırtmeden gecemeyecegım .

konu sahıbı ; duyarlı olmanız cok guzel .kayınvalıdenız de sızı dusundugu ıcın endıse

duyması da cok normal .ama neyse kı kayınvalıdenızı ıkna etmıssınız .cok sevındım sızın adınza.

bir memur olarak konusuyorum...

baska türlü hakkımızı arayamıyoruz bende aktif olarak katılırdım bu tür grevlere ama devir o kadar kötü ki bencede gitmemen en dogrusu gibi insanlar çığırından cıkmıs ne yapacakları belli olmuyor ki yolda bile yürümeye korkar hale geldik ...en azından bebeğin için gitmemelisin

Eylem biçimi, nedenleri konusuna oldukça girmemeye çalışıyorum sitedeki kurallar yüzünden.
Ancak şunu ifade etmek isterim ki bir hiçten çoktur.
Ben çocuğumun geleceği, emeğimin karşılığı için orada olmalıyım.
Aynı şartlarda çalıştığım insanlar tepkilerini dile getirirken duramam.
Son günlerde görüyoruz sert müdahaleler oluyor evet. Elbette azami ölçüde kendimi koruyacağım.Yasaları çiğnemiyoruz ama çiğneyenlerden daha fazla cezalandırılıyoruz.
Bu yüzden yılıp doğru bildiğimden cayamam ki.

mutlaka ama bunu anlatamazsın kayınvaldene sen orda oldugun müddetce diken üstünde olacak kadın ....ben en son gittiğimde tartaklandım artık gitmiyorum bu ülkede adam gibi grev bile yapamıyoruz hemen biber gazları coplar geliyor fazla detaylandıramıyorum

Ladyfog arkadaşım, seni tebrik ediyorum her iki konudaki hassasiyetinden dolayı. Bence eşini karıştırmadan kayınvalideni ikna et derim. Gerginlik başaldığı anda ortamdan ayrılacağım falan dersin (inşallah gerginlik olmaz) Hatta gülerek anne, limonumu, limon kolonyamı yanıma alıyorum biber gazı bana birşey yapmaz dersin :))

Dip not : Hiç anlamam sanki polislerde memur değilmiş, o sokaklara çıkanlar onların da hakkını aramıyormuş gibi vurun abalıya yaparlar. İnşallah iki taraf içinde güzel geçen bir eylem olur. (Şimdi polis eşleri hemen atağa geçmesin diye parantez açtım, polisleri severim sadece memurlara aynı cephede olanlara vurmalarına kızıyorum)

Arkadaşım, duyanda buraya umarsız dertlere düşenler yazıyor sanacak. Ya milletin %70 kaynanayla, %20 kocayla % 5 eltiyle dertli. Bırakta diğer %5 te istediği derdini yazsın. Görende tıbbi dertleri var, bizde reçete yazıyoruz sanacak.

Çok ciddiye almamak lazım buraları.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…